STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moka dzięki Też mi się wydaje że była wcześniej a dokładnie koło 13 dc
A nim kupuję jakiś lek to wolę odwiedzić kilka aptek i porównać ceny Także pamiętaj na przyszłośćagniesja lubi tę wiadomość
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Czaję, ja teraz to kończę łykać a udało mi się kupić w Superpharm za 15 zł. bo kończyła się data ważności
Teraz będę łykać elevit, bo to chyba jedyne witaminy prenatalne niezawierające jodu (jod dostałam osobno od endo), tylko martwi mnie, że w składzie jest wit. A, a w ciąży niby nie powinno się łykać tej witaminy -
Agniesja a łykasz jedną czy dwie kapsułki dziennie? W ulotce jest napisane, że jeśli ryby jedzone są rzadko to łykać dwie, a jeśli nie to jedna starczy. Ryby jadam czy to śledzia czy jakąś w pomidorach, łososia na obiad robię mniej więcej co 3-4 tyg
-
Ja mam Julkę Rzeczywiście to popularne imię, chociaż u młodej w grupie jest tylko ona:-)Na początku miała być Zosia, ale jakoś w trakcie ciąży nam się odmieniło.Gdybyśmy kiedyś mieli drugą dziewczynkę (a bardzo bym chciała:-)), to też podoba mi się Gabrysia, Zosia albo Zuzia:-)
-
Matko Tygrys Co to jest? Może problem z progesteronem, albo prolaktyną? Badałaś? Wybierasz się do gina?
Mi się z imion dla dziewczynek ostatnio coraz bardziej podoba Ada (Adrianna), ale mężowie nie. Mogłaby być też Weronika, ale on też nie chce Jemu podoba się Zuza, ale ja Zuzy nie chcę (chociaż bardzo mi się podoba, Zuza nie Zuzia), bo za dużo teraz Zuz na świecie Wolałabym jakieś mniej popularne imię Najlepiej jakby jednak był ten chłopak i problem z wyborem imienia rozwiązany
Do tej pory Moka brałam po jednej tabletce (1 DHA + 1 optima), ale w związku z tym, że nie jem ryb w ogóle, teraz będę brała po 2. Podobno można przyjmować nawet 1000 mg DHA dziennie a 2 kapsuły mają tylko 500. -
Ja tez jestem za wyjazdami czlowiek pracuje caly zycie to niech ma wspomienia..
Nam marzy sie Portugalia ale to pewnie w przyszlym roku we trojke juz:) stramy sie cos odkladac:)
Tygrys moze isc cie skonsultuj z innym ginem? bo martwią te plamienia.
My w trójmieście byliśmy już , fajnie blisko lecz tłoczno i drogo nie ma gdzie dobrze zjeść.
Ja lubie Łebe Ustkę piękne plaże.Pewnie w tym roku skoxczymy nad morze na weekend , jednak mnie ciągnie w góry!kocham góry i mam nadzieje ze bede mogla w nie sie wybrac
napisalam juz liste pytan do lekarza:P
my narazie o imieniu nie myslimy ,nie mysle tez co bedzie , ważne aby bylo zdrowe:)
-
Wiesz, zawsze się nie jest Anią czy Hanią, tylko jak się jest dzieckiem Mnie np. wkurza jak dorosła kobieta przedstawia się, że ma na imię Zosia, Krysia czy Bogusia. Moja koleżanka jest Anka i tak też się przedstawia, nie zdrabnia swojego imienia i bardzo dobrze To tak jak ja przedstawiłabym się, że jestem Agusia albo Agniesia, jakby to w ogóle brzmiało? Jestem Agnieszka a jak ktoś ma ochotę mówić Aga to nie mam z tym żadnego problemu