X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi mi tylko o poród, ale w większości przypadków trzymają te 3 doby, żeby dostać kasę, taka jest u nas polityka :/ A dlaczego boisz się tam rodzić?

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesjia zgodzę się z tym że patrzą tylko na to żeby kasę dostać...

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ona. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaOna czem usie boisz w Uk rodzić?

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i Ja ! Zrobilismy sobie spacer chyba ze trzy kilosy w jedna przeszlam , nogi w dupe mi wchodzą , kluseczki do rosolku gotuje i odpoczywam chwile a potem zabieram się za faszerowanie papryki:)A wiec:) maluszek super , rozwija się super:) wazy 693 gramy;) 11 sierpnia kolejne USG ...
    Babka trochę na odpierdol się robiła usg ale cóż , dwie fotki mamy ale mega niewyraźne ... Mały jest od poczatku ciąży ułożony w poprzek i będą oceniać przekrecanie jego bo jak się nie przekreci to cc ale ma jeszcze chwile wiec kazała się nie martwić:)
    Wgle tak się wyginal ze stopy przy buzi miał hehe chyba stopę gryzl haha , wody płodowe dobrze w normie , mówiłam o śluzie , zbadali mocz czy z nim wody nie ubywaja ale nie , powiedzieli ze gdyby mi zaczęło cos cieknac to mam się zgłosić wiec jest ok ! Bol brzucha przy chodzeniu to mały musi na nerw naciskać przy dłuższych spacerach bo noga dretwieje ale kazała brać parę dni 2x1 paracetamol na to . Moja mała grzybica sama zniknęła bez leków , rumianek chyba pomógł:)
    Mały kopal panią jak USG robiła , chyba mu się nie podobało haha . Plamy na rekach i nogach co kiedyś wam mówiłam to podobno pigment w ciąży normalny zwe tak się robi ale jakoś w to malo im uwierzylam ... Skierowanie na tarczycę na za tydzień na badania mam i o w sumie tyle:) wszystko jest superansio
    A boje się rodzic w UK właśnie z powodu braku kontroli lekarskiej po porodzie te kilka dób ! I z powodu braku języka: ( lekko mnie to ogranicza ale przemyśle , może zdecyduje się zobaczymy:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie rozmawiałam z nim bo na razie nie mam kiedy - ja mam nocki a on 2 zmiany. A wiem, że nie pójdzie nie mam co go nawet przekonywać. A wiadomo nie ma to jak na miejscu. na stronie tego labo co lekarz polecił napisane jest, że nasienie można dostarczyć do 20 minut!!! Mam dość.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej Dea byłoby na miejscu , nie oszukujmy się bezpieczniej .
    Kochana no ale jak mu zależy na dziecku tak jak Tobie to kurcze czemu on taki uparty ?! :( Ty kobieta masz się poświęcać i jak wyjdzie cos źle przeżywać a on na gotowca ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On zawsze był uparty. Nawet jak miał zęba wyrwać to sobie go wyrwał sam w domu :/

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz Dea ale dla mnie to chore ! :o
    Musisz postanowić na swoim , dac ultimatum bo tak możecie się starać do usranej śmierci , nie daj boże ma cos źle z plemnikami i starania w dupe kolejne lata a Ty w depresji jakiejś , tego chce ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dla Ciebie to chore ale ja go do niczego nie zmusze. Nie wiem może podświadomie woli nie wiedzieć że może coś z nim być nie tak skoro wie że ja mam problemy że ja jestem chora to jemu to wystarczy. Nie wiem nie naciskam. MOże kiedyś zmieni zdanie. Nie mam parcia na zajście w ciąże w tym roku. Jeśli sie uda bede przeszczęśliwa :) ale chciałabym od nowa zrobić te wszystkie badania żeby wiedzieć na czym stoimy i po nowym roku starać sie ze zdwojoną siłą. Wtedy dostane nową umowe w pracy więc nic nie będzie mi stało na przeszkodzie by odejść na L4.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie chore z tym wyrywaniem zęba samemu , a co do badan chyba każdy facet ma taki strach , mój miał iść na takie badania po rozmowie , nie upierał się bo zależało mu na dziecku:) ale jak miał iść w październiku na badanie zaszłam potem poronilam i w styczniu miał znów iść i znów zaszlam , także u nas powiodło się bez jego badan ale w każdym bądź razie no jak wolicie po nowym roku to pewnie no , mimo wszystko uważam ze tu nie chodzi o zmuszenie go a rozmowa , rozmowa i jeszcze raz rozmowa czy jemu aż tak mocno zależy na dziecku jak tobie:)
    Ale wiem , ze w końcu dojedziecie do porozumiemia z tym i uda się wam ! :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz mamy cięzkie charaktery i nasze "rozmowy" się kończą tragicznie. A wydaje mi sie że mi bardziej zależy na dziecku niż jemu bo on jest za wygodny i nie dopuszcza do siebie myśli że on nie będzie w stanie "zrobić" dziecka. Dla niego jest to naturalne. Nie wiem zresztą czemu tak myśli skoro wie po jakich ja jestem przejściach :(

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to jest takie chujowe i dziwne myślenie niektórych facetów ... :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea wiesz że życzymy Ci jak najlepiej ;) <3
    Zakręcona maluch rośnie jak na drożdżach ;) A tak ogólnie to twój facet nie dostałby urlopu jak polecisz do Pl rodzić, ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona nic na niego nie poradze. Kupie sobie psa. Mordeczka ja wiem,że wy mi dobrze życzycie tylko z samych życzeń w ciązy nie będę :( a tak a propo zjebałam właśnie koleżanke co jest w ciązy. Mają syna który idzie teraz do 1 klasy, 2 dziecko poroniła z pół roku temu i teraz znów jest w ciąży i ona od zawsze mówi że ma problemy :/ właśnie jej powiedziałam, że ma gówno nie problemy.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój D urlopu nie ma juz w tym roku wgle bo oni maja od kwietnia do kwietnia 26 dni do wykorzystania a ciągle cos wypadało ze do Pl trzeba było latać , sprawy takie których nie da się ominąć i teraz zostało mu tylko trzy dni z urlopu ale szef powiedział ze dostanie dwa tyg tacierzynskiego ale teraz ma dostać stała umowe to będzie płatne tacoerzynskie bo inaczej nie płatne ... Wiec czekany , ja czekam na odpowiedz czy dostane macierzyński z UK i będę decyzje podejmować juz ostateczne co do porodu . No a co do Oskarka to rośnie rośnie:) ok 4 czerwca miał na USG 253 gramy cos takiego o ile dobrze pamiętam:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Zakręcona nic na niego nie poradze. Kupie sobie psa. Mordeczka ja wiem,że wy mi dobrze życzycie tylko z samych życzeń w ciązy nie będę :( a tak a propo zjebałam właśnie koleżanke co jest w ciązy. Mają syna który idzie teraz do 1 klasy, 2 dziecko poroniła z pół roku temu i teraz znów jest w ciąży i ona od zawsze mówi że ma problemy :/ właśnie jej powiedziałam, że ma gówno nie problemy.
    Nie denerwuj się kochana , powiedzialas co chcialas i juz . Nie dziwie się po części bo te co maja najmniej problemów nigdy nie zrozumieja nas co ledwo żyją psychicznie bo problemów co nie miara ale dla tamtych i tak ty jesteś bezproblemowa...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mi napisała że wpadnie na kawe... niech spier....

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech wpadnie a co Ci szkodzi , wygarniesz jej prosto w twarz ze ona problemów nie ma w porównaniu do Ciebie ! Niech się cieszy z tego co ma a nie marudzi bo niektórym do tej pory nie dane jest zostać rodzicami

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Dea Zakręcona ma rację niech przyjdzie powiesz jej jakie Ty masz problemy i zobaczymy która z Was ma gorzej...
    To będzie Oskar na 100 % czy jeszcze się nie zdecydowaliście ? ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oskar na 100% :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ