X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plecach i brzuchu to bym w życiu nie zasnęła. Zawsze na bokach. I wiecie co? faktycznie najlepiej na lewym. tylko już ciągnie brzuch w dół i czasem mnie to wkurza. Najbardziej na sztywnej kanapie, lepiej na łóżku.

Agniesja poduszka fajna sprawa. :)

Mordeczko otóż to, groźniejszy i to o wiele :P

Ona. no to można spokojnie gratulować :D Fajna ulga :) Pamiętam dokładnie;)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ona to na kiedy masz termin ? :)
    na 16 marca :)
    Tydzień później niż w Polsce wyliczają.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic z czasem będę musiała się nauczyć zasypiać na boku :) Moja mama jak była w ciąży to za każdym razem spała na brzuchu później się oduczyła :P

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    To fajnie ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Na plecach i brzuchu to bym w życiu nie zasnęła. Zawsze na bokach. I wiecie co? faktycznie najlepiej na lewym. tylko już ciągnie brzuch w dół i czasem mnie to wkurza. Najbardziej na sztywnej kanapie, lepiej na łóżku.

Agniesja poduszka fajna sprawa. :)

Mordeczko otóż to, groźniejszy i to o wiele :P

Ona. no to można spokojnie gratulować :D Fajna ulga :) Pamiętam dokładnie;)
    No teraz chyba można już powoli gratulować :) Chociaż i tak do końca pierwszego trymestru będę niespokojna, ba ja do końca ciąży nie będę spokojna i później też nie :)
    A ulga faktycznie duża, usłyszeć takie bicie serducha <3

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku jejku :D Ja to cale życie spalam na brzuchu właśnie , patrzylam na materace z" dziura" na brzuch ale 600-900 zł to odechciało mi się odrazu ! :D
    W każdym bądź razie wkładaj Jaśka pod brzuch troszkę i zobaczysz jaka ulga . :)
    Najlepiej na lewym dokładnie bo macica pompuje dziecku więcej krwi i tlenu a na prawym i na plecach płód jak juz jest większy tak ok. 4 miesiąca /5 m to uciska dziecko żyłę główną jakąś u nas w organizmie i wtedy dziecko ma mniej tlenu a nam dretwiec mogą kończyny , bol nóg , pleców itp ... Ja spie raz na prawy , raz na lewym i raz na plecach różnie ale najwięcej staram się na lewym . Ja juz sypiam na czują także kontroluje to mniej wiecej

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa , właśnie bym spadła u siebie w domu ze schodow ! Masakra aż się poplakalam ze strachu:'(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej kochana dobrze że Ci się nic nie stało <3

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Moja siostra jest z 16 marca :D Gratuluję Ona! Bardzo się cieszę, że wszystko jest na dobrej drodze :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważaj Ty sierotko! Ale sama dobrze wiem jak to jest, jestem teraz taka niezdarna, że lepiej żebym w ogóle się nie przemieszczała i niczego nie dotykała :/

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to powolutku chodzimy! Mocno za poręcz i patrzeć pod nogi. Ano im większy brzuch tym trudniej zachowac równowage..

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Moja siostra jest z 16 marca :D Gratuluję Ona! Bardzo się cieszę, że wszystko jest na dobrej drodze :)
    Też się cieszę :)

Jeszcze mnie pani doktor uspokoiła z bólami brzucha i nawet dostałam lek na chorobę lokomocyjną :) Teraz tylko trzeba zajść do apteki po niego.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna dobrze, że tylko na strachu się skończyło

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mowilam , ze te bóle to nic złego ! :)
    No na szczęście się nic nie stało ! Dokładnie skończyło się na strachu uff ...
    No właśnie z brzuchem coraz ciężej utrzymać równowagę ale zlapalam się w ostatniej chwili , bardziej mi noga odmówiła posluszenstwa i się tak zgiela dziwnie .
    Eh ...
    Zupke skoczylam robić , klops w piecyku a Ja odpoczywam teraz

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ona mowilam , ze te bóle to nic złego ! :)
    No na szczęście się nic nie stało ! Dokładnie skończyło się na strachu uff ...
    No właśnie z brzuchem coraz ciężej utrzymać równowagę ale zlapalam się w ostatniej chwili , bardziej mi noga odmówiła posluszenstwa i się tak zgiela dziwnie .
    Eh ...
    Zupke skoczylam robić , klops w piecyku a Ja odpoczywam teraz
    A no mówiłaś, mówiłaś :) A ja wierzyć nie chciałam, ale ja panikara z reguły jestem, wiec niech mi będzie wybaczone :)
    Dostałam w ogóle leki coś typu Polska no-spa gdyby bolało bardziej i mogę je bez obaw brać :)

Ja się cieszę, że nie mam tu schodów w ogóle, bo ogólnie to te mnie nie lubią i już nie raz lądowałam na dole na dupie :/

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam schody właśnie bo mam pieterko a tam sypialnia i łazienka , w starym domu tez piętro mieliśmy i ile razy zrabalam się na twarz na ziemie z talerzami lub kubkami , masakra jakas !
    Ale cóż no: S
    No to dobrze , dokładnie jak boli ale pa!ietaj ze nie jak leciutko TP bierzesz a bardziej jak cie nie pokoi.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja mam schody właśnie bo mam pieterko a tam sypialnia i łazienka , w starym domu tez piętro mieliśmy i ile razy zrabalam się na twarz na ziemie z talerzami lub kubkami , masakra jakas !
    Ale cóż no: S
    No to dobrze , dokładnie jak boli ale pa!ietaj ze nie jak leciutko TP bierzesz a bardziej jak cie nie pokoi.
    Wiem, wiem. Póki jest to lekkie pobolewanie to nie będę brała. Zresztą nie boli mnie non-stop tylko czasem pobolewa. Mam nadzieję, że obejdzie się bez. Ogólnie mogę wziąć do 6 dziennie.
    A na inne bóle mogę paracetamol brać czego też nie wiedziałam, a ostatnio głowa mi pękała :(

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol możesz , jasne ze tak . On jest mega bezpieczny w ciąży .
    Tylko mnie kiedyś lekarz powiedział ze jak boli brzuch to nospa ale jak cos innego to wtedy paracetamol bo paracetamol na brzuch nie zadziała , on zamaskuje bol a kurczyć się dalej tam będzie . No Ja mam nospe max i mogę brać do 4 na dobę ale ja biorę kiedy na prawdę mnie albo jelita mega bola albo brzuch ciągnie a paracetamol mam np. Na biodra brać tak mnie bola mowie Ci: ( czym ciąża starsza to masakra , mały gdzieś na nerw uciska

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to samo powiedziała mi dzisiaj lekarka, że na brzuch mam brać no-spę czy tam jej odpowienik, a na inne bóle paracetamol.
    Weź mnie nie strasz, tymi bólami później, bo się ze strachu posikam :D

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam! :D niektóre nie boli ale większość tak bo juz wiesz dziecko duże jest to uciska wszystko ! :D
    Mój mały wazy prawie kilogram ma z 30 cm wiec wiesz sporo , rozciąga na wszystkie strony to juz odczuwamy bóle . :)
    Kochana spokojnie :D
    Bóle bólami ale jaka przyjemność patrzenia na ruchy i jeszcze coraz później wyczekiwac terminu porodu hihi

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obiektywny ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet odwiedzających portal OvuFriend. W końcu to one wiedzą najlepiej czego potrzebują i co sprawia, że aplikacja spełnia ich wymagania. Na tej podstawie specjalnie dla Was zrobiliśmy obiektywny ranking najlepszych na rynku aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ