STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Na plecach i brzuchu to bym w życiu nie zasnęła. Zawsze na bokach. I wiecie co? faktycznie najlepiej na lewym. tylko już ciągnie brzuch w dół i czasem mnie to wkurza. Najbardziej na sztywnej kanapie, lepiej na łóżku.
Agniesja poduszka fajna sprawa.
Mordeczko otóż to, groźniejszy i to o wiele
Ona. no to można spokojnie gratulowaćFajna ulga
Pamiętam dokładnie;)
-
tygrys73 wrote:Na plecach i brzuchu to bym w życiu nie zasnęła. Zawsze na bokach. I wiecie co? faktycznie najlepiej na lewym. tylko już ciągnie brzuch w dół i czasem mnie to wkurza. Najbardziej na sztywnej kanapie, lepiej na łóżku.
Agniesja poduszka fajna sprawa.
Mordeczko otóż to, groźniejszy i to o wiele
Ona. no to można spokojnie gratulowaćFajna ulga
Pamiętam dokładnie;)
Chociaż i tak do końca pierwszego trymestru będę niespokojna, ba ja do końca ciąży nie będę spokojna i później też nie
A ulga faktycznie duża, usłyszeć takie bicie serducha -
Tygrysku jejku
Ja to cale życie spalam na brzuchu właśnie , patrzylam na materace z" dziura" na brzuch ale 600-900 zł to odechciało mi się odrazu !
W każdym bądź razie wkładaj Jaśka pod brzuch troszkę i zobaczysz jaka ulga .
Najlepiej na lewym dokładnie bo macica pompuje dziecku więcej krwi i tlenu a na prawym i na plecach płód jak juz jest większy tak ok. 4 miesiąca /5 m to uciska dziecko żyłę główną jakąś u nas w organizmie i wtedy dziecko ma mniej tlenu a nam dretwiec mogą kończyny , bol nóg , pleców itp ... Ja spie raz na prawy , raz na lewym i raz na plecach różnie ale najwięcej staram się na lewym . Ja juz sypiam na czują także kontroluje to mniej wiecej -
agniesja wrote:Moja siostra jest z 16 marca
Gratuluję Ona! Bardzo się cieszę, że wszystko jest na dobrej drodze
Jeszcze mnie pani doktor uspokoiła z bólami brzucha i nawet dostałam lek na chorobę lokomocyjnąTeraz tylko trzeba zajść do apteki po niego.
-
Ona mowilam , ze te bóle to nic złego !
No na szczęście się nic nie stało ! Dokładnie skończyło się na strachu uff ...
No właśnie z brzuchem coraz ciężej utrzymać równowagę ale zlapalam się w ostatniej chwili , bardziej mi noga odmówiła posluszenstwa i się tak zgiela dziwnie .
Eh ...
Zupke skoczylam robić , klops w piecyku a Ja odpoczywam teraz -
ZakręconaOna wrote:Ona mowilam , ze te bóle to nic złego !
No na szczęście się nic nie stało ! Dokładnie skończyło się na strachu uff ...
No właśnie z brzuchem coraz ciężej utrzymać równowagę ale zlapalam się w ostatniej chwili , bardziej mi noga odmówiła posluszenstwa i się tak zgiela dziwnie .
Eh ...
Zupke skoczylam robić , klops w piecyku a Ja odpoczywam terazA ja wierzyć nie chciałam, ale ja panikara z reguły jestem, wiec niech mi będzie wybaczone
Dostałam w ogóle leki coś typu Polska no-spa gdyby bolało bardziej i mogę je bez obaw brać
Ja się cieszę, że nie mam tu schodów w ogóle, bo ogólnie to te mnie nie lubią i już nie raz lądowałam na dole na dupie -
Ja mam schody właśnie bo mam pieterko a tam sypialnia i łazienka , w starym domu tez piętro mieliśmy i ile razy zrabalam się na twarz na ziemie z talerzami lub kubkami , masakra jakas !
Ale cóż no: S
No to dobrze , dokładnie jak boli ale pa!ietaj ze nie jak leciutko TP bierzesz a bardziej jak cie nie pokoi. -
ZakręconaOna wrote:Ja mam schody właśnie bo mam pieterko a tam sypialnia i łazienka , w starym domu tez piętro mieliśmy i ile razy zrabalam się na twarz na ziemie z talerzami lub kubkami , masakra jakas !
Ale cóż no: S
No to dobrze , dokładnie jak boli ale pa!ietaj ze nie jak leciutko TP bierzesz a bardziej jak cie nie pokoi.
A na inne bóle mogę paracetamol brać czego też nie wiedziałam, a ostatnio głowa mi pękała -
Paracetamol możesz , jasne ze tak . On jest mega bezpieczny w ciąży .
Tylko mnie kiedyś lekarz powiedział ze jak boli brzuch to nospa ale jak cos innego to wtedy paracetamol bo paracetamol na brzuch nie zadziała , on zamaskuje bol a kurczyć się dalej tam będzie . No Ja mam nospe max i mogę brać do 4 na dobę ale ja biorę kiedy na prawdę mnie albo jelita mega bola albo brzuch ciągnie a paracetamol mam np. Na biodra brać tak mnie bola mowie Ci: ( czym ciąża starsza to masakra , mały gdzieś na nerw uciska -
E tam!
niektóre nie boli ale większość tak bo juz wiesz dziecko duże jest to uciska wszystko !
Mój mały wazy prawie kilogram ma z 30 cm wiec wiesz sporo , rozciąga na wszystkie strony to juz odczuwamy bóle .
Kochana spokojnie
Bóle bólami ale jaka przyjemność patrzenia na ruchy i jeszcze coraz później wyczekiwac terminu porodu hihi