STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tzn witaminy od poczatku ciąży od 4 tyg juz można brać ale Ja np. W 7 się dowiedzialam o ciąży zaczelam brać jakoś witaminy w 8 i smarowalam się od 9 ... Witaminy pobralam tydzień bp ciągle rzygalam po nich wiec lekarz mi powiedział że spokojnie mogę nie brać ale dużo witamin w jedzeniu trzeba w zamian za to jeść jak się nie łyka tabletek .
A od drugiego trymestru łyka się z dha na móżdżek dzieciątka itp ale ja tez mię bralam a dz8ecko mam idealnie zdrowe:) teraz zaczelam zwykle brać te co od poczatku nie skonczylam bo juz nie wymiotuje i mi nie przeszkadzają .
A ona musisz się przemoc do smarowania jak chcesz ładny brzusio mieć mnie na poczatku tez się nie chciało ale po każdej kąpieli codziennie brzusio dach ciach o weszło w nalug -
agniesja wrote:Wcześniej niż od II trymestru chyba nie ma sensu brać, szczególnie że od nadmiaru witamin rodzą się duże dzieci
Agniesja no pytalam Cie czy uroslas jeszcze ?:p -
agniesja wrote:Ja łykam jod i jakoś Dawidek nie jest za duży jak na swój wiek. Mi lekarz kazał w I trymestrze łykać tylko kwas foliowy
Czy ja urosłam? Kochana, ja rosnę z dnia na dzień, brzuch przysłania mi już całą podłogę -
Ona suchy chelek sobie miej przy sobie przy wstawaniu , na mnie to przez pierwsze tyg mdłości działało później juz nic niestety ... Mdłości i wymioty calodniowe , całonocne miałam do 18 tyg chociaż od 16 juz coraz lepiej było od leków . Nie musisz aż tak mieć , Ja wyjątkowo przeszłam ciężko pierwsze miesiące ciąży ... Teraz tez zdarzy mi się rzygnac ale rzadko juz .
Ona jedna omina jedna nie , a po czym sadzilas ze cie omina jak dopiero 8 tydzień zaczelas ? Mnie mdłości dopadły w połowie 7 tyg -
Mordeczka wrote:Mmmm Ona a jadłaś śniadanie ? Zrób sobie miętę jak masz
-
ZakręconaOna wrote:Ona suchy chelek sobie miej przy sobie przy wstawaniu , na mnie to przez pierwsze tyg mdłości działało później juz nic niestety ... Mdłości i wymioty calodniowe , całonocne miałam do 18 tyg chociaż od 16 juz coraz lepiej było od leków . Nie musisz aż tak mieć , Ja wyjątkowo przeszłam ciężko pierwsze miesiące ciąży ... Teraz tez zdarzy mi się rzygnac ale rzadko juz .
Ona jedna omina jedna nie , a po czym sadzilas ze cie omina jak dopiero 8 tydzień zaczelas ? Mnie mdłości dopadły w połowie 7 tyg
Mam nadzieję, że mnie aż tak męczyć nie będzie. Na szczęście póki co nie wymiotuję, ale chwilami mało brakuje
Dobrze, że rano było ok to załatwiłam co załatwić miałam.
A suchy chlebek zaraz kładę obok łóżka, żeby był na zaś -
Mnie mdłości dopadły w 7 tygodniu. Też okropnie przeżyłam I trymestr, podobnie do Zakręconej
Nie mam aktualnych żadnych zdjęć i jakoś nie chce mi się robić. Po prostu źle się ze sobą czuję i unikam fotografowania A Dawidka nie wiem kiedy będziemy jeszcze oglądać, bo nic lekarz nie mówił.