STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej .
No mój szkrab to juz dzidziol:) hehehe
On nie wyprostowany ma ok 26 cm jak ostatnio obliczalismy a raczej miał 14 lipca od glowy do pupki a wyprostowany ok 35/36:) niuniol taki :* teraz może juz więcej mieć odrobinę: )
No wiem , ze tak samo ale po Twoim widać takie konkretne postępy a u mnie jakby wolniej leciał hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 09:14
tygrys73 lubi tę wiadomość
-
Tygrysku no właśnie szybko mi leciało dopóki Twojego suwaczka nie widziałam hahahabhnaha: D
Nie no dobra zarty żartami , ciąża wgle i tak mega szybko leci nie ma co !
Mordeczko gratuluje 15 tyg:) Ja jutro wkraczam w 28 tydzień: o i 3 trymestr witam , ostatnia prosta !!! Aaaaaa super !
Ja dziś od rana chłodno miałam i lekki deszczyk ale i słońce tez wyszło .
Teraz jest ładne słoneczko ale tylko 15 stopni . No nie ma tragedii generalnie:)
Ja dziś na obiad mam pomidoroweczke i myślę właśnie co do tego:) bo później będę robiła drugie danie dla D do pracy:) ale nie wiem na co będzie miał ochotę , kurcze Ja to bym zjadła i te wasze krokiety teraz i te nalesniki haha
Chyba kupie mała paczkę krokietow z serem i pieczarkami bo wynalazlam mega pyszne chociaż wole sama robić nie powiem a dla siebie takie naleśniki jak Tygrysek zrobię a D co tam będzie chciał z mieska to wykminie , pewnie pokusa tez na naleśniki pójdzie hahah -
MM Zakręcona pomidoróweczkę bym zjadła I twoje krokiety Mordeczko. A Zakręcona Twój lubi naleśniki? Bo mój twierdzi, że to nie obiad, tylko deser
A już trzeci trymestr, to rzut beretem i masz dziecko, cały sierpień, cały wrzesień i będzie można zacząć się bać ;P
Dea i on ci tak wszystko umie ugotować? Kurde nie spotkałam jeszcze takiego faceta, hihi mój tylko spaghetti umie robić...
Wybrałam dziewczyny takie łóżeczko i taką pościel. W komplecie: łóżeczko z szufladą, materac, prześcieradło, podusia, kołderka, poszewka na kołderkę i 2 na podusie, moskitiera, falbana ozdobna, rożek i ochraniacz na szczebelki.Ale dokupię też śpiworek, pewnie na początek bardziej się przyda niż kołderka.
-
Tygrysku super !!!!
Mój umie zrobić parę rzeczy tez narzekać nie mogę
Mój kocha naleśniki i nawet na obiad chociaż on zaraz i tak głodny jest .
Mój sportowiec kochany ma piękna budowę i sylwetkę a lepiej go ubierać niż żywic , zre za 5 osób ! :p
Nooo ja juz na koniec września wszystko zamkne na ostatni guzik nawet torbę do szpitala i czekać będęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:30
-
Dea no to pozazdrościć naprawdę
Zakręcona u mnie to samo- mój też sportowiec, zbudowany super, tylko siłka i basen ciągle, a ile on potrafi zjeść..masakra..ale w pracy wszystko spali.
Hmm popieram wczesne pakowanie, torbie nic się w szafie nie stanie jak będzie spakowana, a Ty będziesz miała pewnoość, że jesteś gotowa. w 7 miesiącu(prawie w 8 ) będziemy na weselu brata D., on świadkuje. Mam nadzieję, że wytrzymam do oczepin, w każdym razie żadnego picia nie będzie bo jakby co to rura do łodzi, a to jest z 80kmWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:38
-
No pewnie , ze się nic nie stanie torbie:) a bezpieczniej niż na hop siup pakowac i polowe zapomnieć .
Ja 8 miesiąc zaczynam 20 sierpnia a 18 lece do PL także hardcore hahahha
A co do wesela to dasz rade ale musisz uważać bo skoki , tańce itp żeby cie na porodowke nie zaciagnelyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:51
-
Zakręcona to będziesz miała stresa..
Mordeczko ja znalazłam taką listę:
1. pampersy
2. pieluchy tetrowe i flanelowe (około 5-8 sztuk)
3. mokre chusteczki pielęgnacyjne
4. body
5. śpioszki
6. pajacyki
7. czapeczki bawełniane
8. rękawiczki
9. skarpetki
10. kombinezon i cieplejszą czapeczkę (na powrót do domu)
11. kocyk
12. rożek
13. smoczek
14. ręcznik kąpielowy
15. sterylne gaziki (będziesz ich używać np. do przemywania oczek czy też pielęgnacji pępka)
16. płyn do dezynfekcji ran (będziesz nim przemywać pępek, aby szybko się zagoił)
17. krem ochronny do pupy
18. maść na odparzenia
19. podkłady do przewijania
• dokumenty: dowód osobisty lub paszport lub prawo jazdy karta przebiegu ciąży, wszystkie badania wykonane w czasie ciąży
• wkładki laktacyjne
• koszula/piżama dla karmiących
• jednorazowa bielizna poporodowa
• podpaski poporodowe o większym rozmiarze
• maść łagodząca do smarowania brodawek
• poporodowe podkłady higieniczne
• laktator (może być potrzebny, lecz nie jest konieczny)
• termometr (niektóre szpitale go wymagają)
-
Tygrysku dla mamy ok lista do szpitala plus jeszcze powinno być krem na odparzenia/ rany , żel do kąpieli , do higieny intymenj , szczoteczki do włosów , do zębów , pasta , lusterko , chusteczki do higieny intymnej itp
Każda z nas kupi to co uważa co jej potrzebne:)
A co do dziecka uważam ze przesadzona lista:) trzeba trochę zabrać ale są szpitale tak jak mój np. Ze nie trzeba nic brać jeśli chodzi o dziecko w wszystko w szpitalu jest a na wyjście tylko fotelik i ubranko:)
A w matce polce w łodzi to każą wanienke swoja najlepiej przynieść wszystko tam chcą wszystko dosłownie !OJA znajoma rodziła w MP i kazali jej wyprawie kupić z listy do szpitala kupiła , wydala 700 zł !!! A użyli tylko część a jak zwróciła uwagę to opieprzyli ja ze takie wymogi i juz