STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Odebralam wyniki .hiv i hcv ujemne uff:p niby nie balam sie bo my z michem jesteśmy pierwsi dla siebie. Tzn ja to na sto procent z nikim ten teges, on mowi ze tez ale kto tam chlopom wierzy do końca a zresztą i w szpitalu sie można zarazić. A reszta bez szału tsh nagle skoczylo do 1,81 a bylo 0,81. Hemoglobina podrosla z10 do 11,5 szał.. i mam nie w normie jakies inne dziwne parametry z morfologii które zawsze były ok i nawet nie wiem co znaczą :p ehh ciąża
-
Właśnie ja jako upośledzona tarczycowo jestem na ciągłej kontroli i w lipcu miałam piękne 0,81, a teraz dzidzia już ma swoją tarczycę i byłam pewna, że tsh mi się ładnie utrzyma a tu surprise.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 19:41
-
tygrys73 wrote:Właśnie ja jako upośledzona tarczycowo jestem na ciągłej kontroli i w lipcu miałam piękne 0,81, a teraz dzidzia już ma swoją tarczycę i byłam pewna, że tsh mi się ładnie utrzyma a tu surprise.
Tak mordeczko rośnie:)
Ja mam od kilku lat niedoczynność i lecze się w ciąży nawet na nią
I ogólnie w 1 trymestrze powinna być do 1,5 a w 2 juz do 2-2,5 a w 3 juz do 2,5-3 -
Nie Mordeczko na NFZ biorę skierowania na wszystko! nic nie robiłam prywatnie a miałam już HIV, HCV, HBS, WR, odczyn Coombsa, morfologię, tsh, mocz ,glukoza, sód, potas, toxo
Tak Zakręcona, źle to napisałam, ono ma już swoją tarczycę, ale i tak do końca ciązy z tej mojej korzysta, tyle, że tsh najważniejsze jest tak do 12tc, bo przez to można poronic albo dziecko może być chore..ale do końca tsh trzeba kontrolować, co to za lekarz Mordeczko że ci nie dał skierowania??! tsh powinno się badać praktycznie jak morfologię i mocz, tak jak mówi Zakręcona. A miałaś HIV, HCV itp.?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 20:34
-
No tak Tygrysku tak ale później trzeba badać bo dziecko może źle mega się rozwijać przez za wysoka np. Tarczycę
No właśnie Mordeczko Ty wgle miałam robione te badania wsyztskie dane w trymestrach ?
Ja tez na NFZ normalnie i moja ginka sama dawała a jak cos chciałam to mowilam, mnie nawet na podstawowe co !iesiac skierowanie daje zwykły lekarz -
Albo gin mógłby się zapytać czy badałam sobie tsh itp...
Ogólnie jakoś mnie wkurwia niż na początku.. Gdy co wizytę jestem ważona średnio mam 1 kg na plusie (według mnie nie jest tak źle) położna też sobie chwali że jest tylko 1 kg do przodu a ten non stop dogryza że jak tak będzie dalej to będzie źleGabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Mordeczko w miesiąc kilogram to źle dla niego ?! Jakiś dupek
Nie masz możliwości zmiany lekarza ? Masz wczesna ciążę to nic straconego kochana a może na kogoś normalnego trafisz , Tygrysek dobrze mówi , wszystkie badania i skierowania należą nam się jak psu zupa