X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona kciuki podwójne u Nas masz ! :)
    A co do rodzenia na zapisy to fatalnego cos no ale co zrobisz , musisz to musisz .

Jeeeejku ale ukrop kuzwa , nie daje rady dziś normalnie ! :o

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co gorąco u Ciebie zakręcona?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Co gorąco u Ciebie zakręcona?
    Kochana u mnie jest ok 37 stopni w cieniu a chyba z 50 w słońcu , rozplywamy się serio: o
    A u Ciebie zimno ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo co ty siedzę i pot po dupie leci :/

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest cholernie źle ! ...
    No co zrobić , czekać aż ciutke się ochlodzi .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie narzekajcie :p. Ja zrobiłam rano morfologie krwi, odebrałam juz wyniki, wszystkie mieszczą się w normie wiec chyba jest ok :-P. Boje się ze będę musiała zrobić hsg ( tak się nazywa droznosc jakowodow?) i ze mi wyjdzie ze nie mam droznych przez te moje nieszczęsne infekcje

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infekcje nie będą się kochana brały od nidroznych jajowodów . Niestety bez hsg nie wiadomo czy te jajowody są drozne a niestety owulację mogą występować ale nie pełne wiec do zapłodnienia wtedy dość nie może .
    Jak morfologia jest ok to super ! :)
    Ja jutro mam wyniki i boje się bo krzywa robilam .

Taaaaa , nie narzekajcie . Ja podziękuje w koncowce ciąży takie upały

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie gorąc w końcówce ciąży jest nie do zniesienia. :/ ja sama narzekam

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ale czy jajowody nie mogą zrobić się niedrozne przez infekcje? Kiedyś coś takiego czytałam

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o to pytasz , nie wiem kochana wiesz ? Jajowody myślę ze mogą się zrobić niedrozne przez infekcje ( ale to tylko nasze domysły na ta chwila) mogą również od urodzenia być niedrozne wiesz . Najgorsze jest to ze przyczyny nie poznany: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Dokładnie gorąc w końcówce ciąży jest nie do zniesienia. :/ ja sama narzekam
    Oj jest uwierz , masakra

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już myślałam że upalne dni się skończyły. :/ I po co ja basen chowałam

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko basen to teraz byłoby cos swietnego . :o
    Maja jeszcze parę dni trwac

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby się już skończyły dobrze że licho co na dwór wychodzę bo bym chyba padła na twarz

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry słoneczka. :) Co tu taka cisza noo ? U mnie już gorąco na dworze masakra. Rano wstałam siostrę wyszykowałam na rozpoczęcie roku i od jutra koniec laby ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do Was, od wczoraj jestem w domku :) Nadal w dwupaku, aż trudno w to uwierzyć. Napiszę wam co się działo po tym pierwszym okropnym badaniu.Ledwo doszłam na salę, ale widok krwi jednak był ponad moje siły, bardzo się bałam, że to zaszkodzi dziecku  Potem przyszedł do mnie ten młody lekarz i usiadł na łóżku, powiedział, że nie odpływają mi wody i zaczął gadać o jakichś głupotach, chyba było mu głupio…Potem przyszedł profesor i powiedział, że nie ma się co cieszyć, bo wody mogą się w każdej chwili pojawić. Ze względu na nadżerkę następnego dnia pobrali mi wymaz i znowu sprawdzili czy nie odpływają wody.Tym razem zrobił to ten starszy lekarz i bolało dużo mniej i jakoś nie wstałam z potokiem krwi między nogami :/ Ale o drugiej w nocy jak wstałam do WC to znowu zaczęła mi lecieć żywa krew, zawołałam pielęgniarkę, a ona tak tylko spojrzała dziwnie i powiedziała, że może mi tylko dać zastrzyk żebym nie dostała skurczy, ale natura i tak rozwiąże to sama. Już nie spałam, byłam przerażona, bo nie wiedziałam czy to nadżerka czy za chwilę odwiozą mnie na porodówkę. Wiedziałam, że Marcel nie miałby szans  czułam jego ruchy, a skurcze się nie pojawiały…Rano stwierdziłyśmy z pielęgnierką, ze to widocznie ta cholerna nadżerka. Przez weekend czekałam na wyniki wymazu i w poniedziałek okazało się, że mimo nadżerki flora bakteryjna jest w porządku i wypisali mnie do domu. Nadal mam niską hemoglobinę, ale najważniejsze, że jednak wody nie odchodzą. Mimo to nauczyłam się pić ponad 2l wody dziennie, tak profilaktycznie. W domu sprzątam na raty, strach pozostał. Chyba nie jestem stworzona do rodzenia dzieci i w tej chwili nie wiem czy kiedykolwiek zdecyduje się na drugie. Teraz najważniejszy jest mój Marcelek. Oto moja buzia z uśmiechem jego Taty 
    e073e529c38ce091.jpg

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoboziu Tygrys! Mam duzo na głowie i nie zaglądam tu, a teraz takie wieści! Od czego sie zaczęło????co sie stało?? Zaraz spróbuje sie cofnąć troszke ale sadzać po ilości wpisów to nie wiem czy znajdę...
    Na szczescie jest juz ok! Odpoczywaj i skończ tym sprzątaniem!!!!

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlaśnie pije zaległą kawe z rana, byłam zrobić FSH i LH wyniosło mnie to 50zł jutro wyniki.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah od czego się zaczęło?..Zaczęło się od dodatkowego usg, które poszłam sobie zrobić na nfz- bo miałam termin, więc czemu by nie wykorzystać. Przez całe badanie lekarz nic nie mówił, myślałam, że po prostu jest gburem i to dlatego. Gdy skończył walnął bez ogródek ,,Niewiele tu w ogóle mogę zobaczyć, bo ma pani tak mało wód płodowych, nerek i pęcherza dziecka nie widzę, a szyjkę ma pani skróconą już, niech pani się skontaktuje z lekarzem prowadzącym, bo chyba będzie trzeba jechać do szpitala”. Lekarz prowadzący był zdziwiony, że aż takie wielkie zmiany zaszły od ostatniego usg, które mi robił- połówkowego, ale kazał mi jechać, bo powiedział, że przyjmą mnie z czymś takim na pewno bez skierowania. Mąż na wyjeździe, to zadzwoniłam po rodziców z Wielkopolski i dwie godziny później byłam w CZMP, a na IP szanowna pani doktor stwierdziła, że rozumie mój problem, ale nie ma miejsc i może mi wypisać karteczkę, z którą mam przyjechać jutro i czekać aż się zwolni łóżko! Byłam wściekła i przerażona, powiedziałam, że mój lekarz prowadzący-Wojciechowski mi tu kazał jak najszybciej przyjechać. Jeszcze trochę się z nią pokłóciłam już ze łzami w oczach i łaskawie stwierdziła, że może mnie położyć na jedynym miejscu na korytarzu i to tylko dlatego, że lubi dra Wojciechowskiego! Po czym po wejściu na oddział okazało się, że na korytarzu są trzy wolne łóżka, a ja zostałam położona na wolnym łóżku w dwuosobowym pokoju…nie skomentuję tego..
    Był to wieczór, więc usg miałam dopiero następnego dnia. Okazało się na nim, że ilośc wód jest prawidłowa! AFI 12,5, układ moczowy Maluszka też w porządku..Byłam w zupełnym szoku, nie wierzyłam jak można się tak pomylić..Nawet poprosiłam o zdjęcie Marcela i dostałam jego śliczną buzię w 3d- uśmiecha się na nim i gładzi buźkę rączką…
    Jednak lekarze pytali, a ja musiałam potwierdzać, że mam bardzo mokre wkładki, więc następnego dnia zbadali mnie na odpływanie wód. Pomijam, że mnie to bolało jakby ktoś mi coś w środku rozciął (wydarłam się, bo nie byłam na to przygotowana), ale prawdziwym szokiem było, gdy wstałam, a po nogach zaczęła lecieć żywa krew! Stojący za fotelem starszy lekarz popatrzył i skomentował ,,Ojoooj, ale krwi!”, a młody, który robił mi badanie (K….ski) rzekł usprawiedliwiającym tonem ,,To wszystko z nadżerki, ma dużą nadżerkę!”.

Dea po 25zł za LH i FSH to bardzo dużo, ja płaciłam po 17. Nie możesz poszukać innego labo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:12

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku jak dobrze ,ze się odzywalasz bo Ja juz szalalam tu z niewiedzy: o
    Miałam szukać jakoś inaczej kontaktu z Toba. ..
    Dobrze , ze wszystko się dobrze skonczylo . Eh przezylas wiele , masakra .
    Teraz musi być tylko lepiej wiec oszczedzaj się i dbaj o siebie ! :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ