X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pierwszy raz nie moge sie doczekac wizyty u ginekologa :P. Oby zgodzil sie i od razu przepisal clo,, a nie czekal kolejny miesiac...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Rah od czego się zaczęło?..Zaczęło się od dodatkowego usg, które poszłam sobie zrobić na nfz- bo miałam termin, więc czemu by nie wykorzystać. Przez całe badanie lekarz nic nie mówił, myślałam, że po prostu jest gburem i to dlatego. Gdy skończył walnął bez ogródek ,,Niewiele tu w ogóle mogę zobaczyć, bo ma pani tak mało wód płodowych, nerek i pęcherza dziecka nie widzę, a szyjkę ma pani skróconą już, niech pani się skontaktuje z lekarzem prowadzącym, bo chyba będzie trzeba jechać do szpitala”. Lekarz prowadzący był zdziwiony, że aż takie wielkie zmiany zaszły od ostatniego usg, które mi robił- połówkowego, ale kazał mi jechać, bo powiedział, że przyjmą mnie z czymś takim na pewno bez skierowania. Mąż na wyjeździe, to zadzwoniłam po rodziców z Wielkopolski i dwie godziny później byłam w CZMP, a na IP szanowna pani doktor stwierdziła, że rozumie mój problem, ale nie ma miejsc i może mi wypisać karteczkę, z którą mam przyjechać jutro i czekać aż się zwolni łóżko! Byłam wściekła i przerażona, powiedziałam, że mój lekarz prowadzący-Wojciechowski mi tu kazał jak najszybciej przyjechać. Jeszcze trochę się z nią pokłóciłam już ze łzami w oczach i łaskawie stwierdziła, że może mnie położyć na jedynym miejscu na korytarzu i to tylko dlatego, że lubi dra Wojciechowskiego! Po czym po wejściu na oddział okazało się, że na korytarzu są trzy wolne łóżka, a ja zostałam położona na wolnym łóżku w dwuosobowym pokoju…nie skomentuję tego..
    Był to wieczór, więc usg miałam dopiero następnego dnia. Okazało się na nim, że ilośc wód jest prawidłowa! AFI 12,5, układ moczowy Maluszka też w porządku..Byłam w zupełnym szoku, nie wierzyłam jak można się tak pomylić..Nawet poprosiłam o zdjęcie Marcela i dostałam jego śliczną buzię w 3d- uśmiecha się na nim i gładzi buźkę rączką…
    Jednak lekarze pytali, a ja musiałam potwierdzać, że mam bardzo mokre wkładki, więc następnego dnia zbadali mnie na odpływanie wód. Pomijam, że mnie to bolało jakby ktoś mi coś w środku rozciął (wydarłam się, bo nie byłam na to przygotowana), ale prawdziwym szokiem było, gdy wstałam, a po nogach zaczęła lecieć żywa krew! Stojący za fotelem starszy lekarz popatrzył i skomentował ,,Ojoooj, ale krwi!”, a młody, który robił mi badanie (K….ski) rzekł usprawiedliwiającym tonem ,,To wszystko z nadżerki, ma dużą nadżerkę!”.

Dea po 25zł za LH i FSH to bardzo dużo, ja płaciłam po 17. Nie możesz poszukać innego labo?
    Az nie wiem co napisac tyle razy zmieniałam zdanie!!! Najpierw, ze dobrze ze akurat mialas wizyte. Potem, ze zle bo jakis palant Cie nastraszył...szok...co za lekarze...a to badanie wód płodowych...to co oni Ci kuzwa robili?!?!? W zyciu nie słyszałam, zeby komus krew leciała!! Sprawdzali papierkami...

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooj robi psikusy robi :) Mam nadzieję że teraz moje dziecko nie będzie się wstydziło i pokaże kim jest. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 07:27

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko tak chodzi o tą operacje
    Ona super wieści
    Ja odebrałam wyniki.... chce już do lekarza :(

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki LH 4,32 przy normie 1,1-11,6 a FSH 11,30 przy normie 3,0-14,40 ale czytałam że stosunek LH do FSH powinien wynosić około 1 bo większy (tak jak u mnie) może świadczyć o zespole policystycznych jajników lub o wyczerpującej się rezerwie jajnikowej.

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm lekarz już powinien wiedzieć co dalej robić ja osobiście jestem "ciemna" w interpretacji wyników
    A można wiedzieć co miałaś za operację

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:31

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    że tak powiem troche mnie poskładali i pozszywali po wypadku plus do tego operacja na żołądek

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem ważne że żyjesz i jest już dobrze :* <3

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to za życie- czasem żałuje że to przeżyłam, praca do dupy, z facetem się mijam codziennie, i nawet dziecka nie mogę mieć.

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mów tak kochana Bóg dał Ci szansę na życie facet na pewno Cię kocha pomimo tego że więcej się nie widzicie jak widzicie ale jesteście ze sobą i się kochacie ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah mi też sprawdzali papierkiem...tyle że poharatał mnie gościu wziernikiem :/ może złośliwy był bo jak to wytłumaczyć..

Dea musisz koniecznie zrobić AMH. Lepiej już w sumie żeby to było pco a nie wyczerpująca się rezerwa, bo jeśli tak to trzeba by myśleć o mrożeniu komórek. A z pco kobietki walczą i to skutecznie.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hu.... z tym życiem, ide do obozu

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie mów tak :*
    Tygrysek jak pisanie pracy :)
    Jejku jak mi dzisiaj w kuchni śmierdzi padliną :/ Wszystkie szafki przejrzałam nic nie ma a śmierdzi nie miłosiernie :/

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka to albo śmieci albo zmywarka- też tak dzisiaj miałam i były to śmieci :P
    Dea jak się poddasz to kaplica! walczyć trzeba i badać się..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 14:55

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smród znikł na szczęście :)
    Dokładnie Dea nie wolno Ci się poddać !!!

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku nie znalazłam w moim mieście póki co AMH a na razie i tak go nie zrobie bo to dość drogie badanie. myślałam, że robią je w tym labo ale nie robią.

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez tego trochę nie wiesz na czym stoisz kurcze;(

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trudno nie zawsze można mieć wszystko.

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że nie ma u ciebie tego badania. Z resztą u mnie w ośrodku też takich nie robią najbliżej do
    Poznania.

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem zapytam jeszcze gina może on coś wie gdzie to mogę zrobić, jednak i tak wcześniej tego nie zrobie niż listopad/grudzień a może i dalej :/ niestety takie czasy, że człowiek normalnie pracując nie może godnie żyć i sobie na wszystko pozwolić,jeszcze ja się pytam po co z wypłaty biorą te wszystkie składki skoro do wszystkich lekarzy praktycznie chodzi się prywatnie? wolałabym te pieniądze dostać na rękę by móc opłacić lekarza.

‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ