STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
tygrys73 wrote:Rah od czego się zaczęło?..Zaczęło się od dodatkowego usg, które poszłam sobie zrobić na nfz- bo miałam termin, więc czemu by nie wykorzystać. Przez całe badanie lekarz nic nie mówił, myślałam, że po prostu jest gburem i to dlatego. Gdy skończył walnął bez ogródek ,,Niewiele tu w ogóle mogę zobaczyć, bo ma pani tak mało wód płodowych, nerek i pęcherza dziecka nie widzę, a szyjkę ma pani skróconą już, niech pani się skontaktuje z lekarzem prowadzącym, bo chyba będzie trzeba jechać do szpitala”. Lekarz prowadzący był zdziwiony, że aż takie wielkie zmiany zaszły od ostatniego usg, które mi robił- połówkowego, ale kazał mi jechać, bo powiedział, że przyjmą mnie z czymś takim na pewno bez skierowania. Mąż na wyjeździe, to zadzwoniłam po rodziców z Wielkopolski i dwie godziny później byłam w CZMP, a na IP szanowna pani doktor stwierdziła, że rozumie mój problem, ale nie ma miejsc i może mi wypisać karteczkę, z którą mam przyjechać jutro i czekać aż się zwolni łóżko! Byłam wściekła i przerażona, powiedziałam, że mój lekarz prowadzący-Wojciechowski mi tu kazał jak najszybciej przyjechać. Jeszcze trochę się z nią pokłóciłam już ze łzami w oczach i łaskawie stwierdziła, że może mnie położyć na jedynym miejscu na korytarzu i to tylko dlatego, że lubi dra Wojciechowskiego! Po czym po wejściu na oddział okazało się, że na korytarzu są trzy wolne łóżka, a ja zostałam położona na wolnym łóżku w dwuosobowym pokoju…nie skomentuję tego..
Był to wieczór, więc usg miałam dopiero następnego dnia. Okazało się na nim, że ilośc wód jest prawidłowa! AFI 12,5, układ moczowy Maluszka też w porządku..Byłam w zupełnym szoku, nie wierzyłam jak można się tak pomylić..Nawet poprosiłam o zdjęcie Marcela i dostałam jego śliczną buzię w 3d- uśmiecha się na nim i gładzi buźkę rączką…
Jednak lekarze pytali, a ja musiałam potwierdzać, że mam bardzo mokre wkładki, więc następnego dnia zbadali mnie na odpływanie wód. Pomijam, że mnie to bolało jakby ktoś mi coś w środku rozciął (wydarłam się, bo nie byłam na to przygotowana), ale prawdziwym szokiem było, gdy wstałam, a po nogach zaczęła lecieć żywa krew! Stojący za fotelem starszy lekarz popatrzył i skomentował ,,Ojoooj, ale krwi!”, a młody, który robił mi badanie (K….ski) rzekł usprawiedliwiającym tonem ,,To wszystko z nadżerki, ma dużą nadżerkę!”.
Dea po 25zł za LH i FSH to bardzo dużo, ja płaciłam po 17. Nie możesz poszukać innego labo?
-
wyniki LH 4,32 przy normie 1,1-11,6 a FSH 11,30 przy normie 3,0-14,40 ale czytałam że stosunek LH do FSH powinien wynosić około 1 bo większy (tak jak u mnie) może świadczyć o zespole policystycznych jajników lub o wyczerpującej się rezerwie jajnikowej.
-
Hmm lekarz już powinien wiedzieć co dalej robić ja osobiście jestem "ciemna" w interpretacji wyników
A można wiedzieć co miałaś za operacjęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:31
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Rah mi też sprawdzali papierkiem...tyle że poharatał mnie gościu wziernikiem może złośliwy był bo jak to wytłumaczyć..
Dea musisz koniecznie zrobić AMH. Lepiej już w sumie żeby to było pco a nie wyczerpująca się rezerwa, bo jeśli tak to trzeba by myśleć o mrożeniu komórek. A z pco kobietki walczą i to skutecznie. -
nie wiem zapytam jeszcze gina może on coś wie gdzie to mogę zrobić, jednak i tak wcześniej tego nie zrobie niż listopad/grudzień a może i dalej niestety takie czasy, że człowiek normalnie pracując nie może godnie żyć i sobie na wszystko pozwolić,jeszcze ja się pytam po co z wypłaty biorą te wszystkie składki skoro do wszystkich lekarzy praktycznie chodzi się prywatnie? wolałabym te pieniądze dostać na rękę by móc opłacić lekarza.