STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gril przede wszystkim nie nastawiaj się ze odrazu się po clo uda . Bp wtedy na
Pewno się nie uda: ( niestety ale jednak psychika działa sporo .
Widzisz mnie np. Udało się za pierwszym razem z clo ale poronilam potem juz 3 kolejne cykle z clo nic ... Także trzeba mieć cierpliwość bo clo to nie 100% pewnosci ze udany cykl będzie chociaż mega ci tego zycze! -
Ojj wiem dziewczyny i taki jest plan. Pezypilnowac tylko płodnych, kochać się co drugi dzień a pozniej nie myśleć i nie zastanawiać się czy się udało czy nie. Pilnowanie dni płodnych chyba nie zaszkodzi? :p.
Tygrys73 co zrobiła?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Jestem po... Nadzerki juz nie mam ale mam
Dzwonic 21.09 po tym jak dostane okres i na 25.09 mnie umówi na hsg... Powiedział ze to powinno się robić przed podaniem clo... Poniekąd dobrze bo czytałam dzisiaj ze powinno się faktycznie to badanie przeprowadzić przed wprowadzeniem clo. Moje endo w 13 dc wynosi 8,3 mm to dobrze czy za mało? Pecherzyki są ładniejsze niż ostatnio ale wciąż za małe. Największy ma 9 mm. Powiedzial ze po hsg należy się starać bo po nim jest się dużo bardziej plodnym ale jak tak czytam o tym to czy ten kontrast nie zaszkodzi plemnikom, jajeczku a pozniej zygocie? Wiem że ten cykl z 17.09 tez pójdzie na straty ale może badanie okaże się pomocne przy zapłodnieniu. Trochę się boje ze wyjdzie mi niedrożność....[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Nie zaszkodzi nic nikomu . Clo rozumiem ze w następnym cyklu po hsg bo nie wolno podać w tym samym z tego co wiem i z tego co miały moje znajome tez .
Endometrium no takie średnie:)
No to najważniejsze ze krok do przodu z hsg . Teraz kciuki trzymamy ... Słuchaj pamietaj ze niedrożność to tez nie koniec świata bo można zrobić zawsze laparoskopie czy jakoś tak się to pisze .
Ale wierzymy ze jesteś" otwarta"
Dobranoc :* -
Hej laski, mój Pierdek mnie obudził godzine temu i nie śpię.
Wkurzyła mnie jakas Mapcionka czy tam ch.. wie kto bo ma jakieś pretensje jak ktoś nie pracuje w ciąży..ale obśmiałyśmy ją z laskami.
Girl dobrze że masz to hsg, jakby cos tam nie daj Boziu było to się od razu przetka nie? Laska ze mną w szpitalu leżała z pco i endometrioza i zaszła po pięciu latach ale właśnie od razu po laparo była -
Hejo ja też już nie śpię obudził mnie pełny pęcherz
No czytałam wczoraj co napisała ta dziewucha ona myśli jak się jest na L4 w ciąży to się leży i nic nie robi? Ale niestety tak nie jest bo w domu też trzeba zrobićGabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Dobre i nie dobre bo boje się hsg... Czytałam o tym i to podobno boli bardzo... Tak, clo w nastepnym cyklu po hsg. Powiedzial ze po tym kobieta jest bardziej plodna przez parę miesięcy. Ale czy ten kontrast nie zaszkodzi dziecku czy tam jeszcze zarodkowi? Dobrze ze chociaz mam to bezplatnie mimo że chodzę do niego prywatnie. Mam nadzieje ze clo powiedział od razu w połączeniu z tym badaniem...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Hej dziewczyny
Girl nie zaszkodzi , po to wszystkie leki od nastepnego cyklu dostaniesz:) żeby tam kolejnym okresem się wyczyscilo . a co do bólu to jednak podobno dyskomfort jest ale dają jakieś cos znieczulające i tak . Dasz rade silna babeczko:)
Tygrysiak ah te zazdrosnice , dla mnie taka to jedynie może zadroscic , ze inna nie pracuje i ma czasu więcej dla domu ... A ona nie może i udaje greka jaka to ona chętna do pracy . Owszem , są kobiety które pracują , nawet do samego końca ciąży .. Jak się czują na siłach i maja lajtowa prace to czemu nie:) sama bym pracowała pewnie ale nie wiem czy taka laska sobie zdaje sprawę ze niektórzy maja mega ciężką robotę , są ciążę zagrożone a w późniejszym czasie porody przedwczesne groza. Przygłupia jakas i tyle -
Girl25, nie zaszkodzi, bo HSG robi się przed owulacją Ja miałam w tym samym cyklu HSG, stymulację i inseminację.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm -
No tak tylko wszyscy piszą ze w tym cyklu w którym ma się hsg nie wolno się starać. Z resztą fakt faktem że leki dopiero od następnego cyklu dostane bo clo zażywa się od 3 dc a ja wtedy będę w 10. A moje pecherzyki nie są na tyle duże żeby same rosnąć do dużych rozmiarów i pęknać. Chociaż wyglądają dorodniej niż dwa miesiące temu a wtedy byłam w 14 dc i były malutkie a wczoraj widzialam różnice i jeden mominujacy ale wciąż za mały... Ale lekarz stwierdził że duphaston dobrze na mnie działa. Ech czemu wcześniej do niego nie poszłam...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl25 wrote:No tak tylko wszyscy piszą ze w tym cyklu w którym ma się hsg nie wolno się starać. Z resztą fakt faktem że leki dopiero od następnego cyklu dostane bo clo zażywa się od 3 dc a ja wtedy będę w 10. A moje pecherzyki nie są na tyle duże żeby same rosnąć do dużych rozmiarów i pęknać. Chociaż wyglądają dorodniej niż dwa miesiące temu a wtedy byłam w 14 dc i były malutkie a wczoraj widzialam różnice i jeden mominujacy ale wciąż za mały... Ale lekarz stwierdził że duphaston dobrze na mnie działa. Ech czemu wcześniej do niego nie poszłam...
Mój lekarz twierdzi, że można połączyć jedno i drugie. Też brałam wtedy Clo i miałam HSG chyba 9dc, a po tygodniu inseminację. Jak widać, nie udało się, ale na pewno to nie zaszkodzi, bo kontrast to sól fizjologiczna.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm -
To dlaczego niektórzy lekarze mówią ze nie wolno bo pecherzyki są wtedy napromieniowane? Juz chyba nic nie wiem... . Ale fakt ze na logike biorąc to jakim cudem w tym cyklu co hsg nie wolno a w następnych juz tak? Przecież promieniowanie się nie zmniejszy chyba... Boje się też bardzo wyniku[link=https://www.suwaczki.com/][/link]