STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow Zakrecona gdybym sobie zafundowala taki dzien to bym urodzila wstalam sobie zrobić jajecznice na pomidorach na kolacje i moment brzuch juz na bacznosc..
Ja tz ogladam pm i pije herbatke a potem siadamy zamawiać łóżeczko. Dziś mi sporo wyprawki z internetu tez przyszlo. M.in. kosula do karmienia, podklady, termoopakowanie na butelke, pojemniki na pokarm i takie tam drobiazgi -
Ja w poniedziałek ide kupic ostatnie rzeczy czyli przewijak , koszule do szpitala , laktator ... mam tez wizytę u lekarza i w środę następną , ciekawe czy juz tam moja żelazną szyjka zaczęła się skracać bo kuzwa jutro 37 tydzień zaczynam a moja szyjka 4,5 cm ... Do tej pory ok ale powoli mogłaby juz zacząć działać bo ciąży nie chce przenosić , szczerze ?? Mam dość totalnie tego ciężaru całego , boli itp ... Zresztą D będzie tylko do 30 października z Nami i musi wracać do pracy wiec dobrze by było jakbym urodziła jak będzie i zeby pobyl z synkiem , będzie od 13 wiec mogę juz tak rodzic , fakt ciąże donoszona bede miała juz za tydzień ale wole na misia poczekać , przeżyć to wszystko z Nim .
Tygrysku oszczedzaj się , WC i kąpiel ok potem powrot do łóżka ! Nospe bierzesz , magnez , luteina czy cos innego na skurcze ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 19:05
-
Kupcie sobie cos lepszego na skurcze i brzucha i nóg ogólnie:)
Sol siarczanowo - magnezowa:) do kąpieli wsypujesz i jest tysiąc razy lepszy niż magnez lykany i nie obciąża się żołądka wiadomo dodatkowymi lekami:)
Tygrysku zobaczymy co z szyjka moja w poniedziałek a potem w środę kolejna wizyta się dowiem co i jak , będę po schodach latać , myć podłogi na kolanach plus seks seks i jeszcze raz seks jak D przyleci -
Mordzia albo grzebie albo skacze po szyjce tam:) bo ma. Miejsce to fikoly robi ile może pewnie: D u mnie to juz na pol fikola miejsca nie ma haha
Tygrysku Ja biorę do środy po 2x2 luteina , nospe doraźnie .
No masz te twardnienia ale one w końcu się ucisza po takich końskich dawkach , kup sobie ta sol magnezowa jeszcze , wykapiesz się w niej i tez będzie na brzuch pomagać bardzo.
W poniedziałek sama wizyta bo ta lekarka na NFZ tylko ona USG nie ma i ja u niej dwa razy w nciayz byłam tylko po skierowanie ... A takto prywatnie ciążę prowadze wiec w środę powinnam mieć USG:) raczej juz ostatnie lub jak dotrzymam to za dwa tyg może być kolejne:) okaże sie -
No najfajniej swiezo przed porodem zeby bylo zrobione tez w szpitalu bo potem niespodzianki ze dziecko sie okrecilo sznurkiem.
Zakrecona ja wanny nie mam ale juz straciłam nadzieje ze mi przejda te skurcze a slyszalam od znajomej ze miala tak samo w obu ciążach juz od nastu tygodni i dotrwala do terminu a co ciekawe porody miala mega szybkie . Pocieszam sie ze to moze miec wpływ bo bede miala wycwiczona macice ;p tak na logike to pasuje. Ale w sumie wolalabym.nie miec tych skurczy.
Zakrecona a ona ci tez bazgroli w karcie ciazy czy tylko ta prywatna? -
Mam przykład na znajomaej która ma młodszą ciążę ode mnie o tydzień , była u lekarza szyjka 3,3 cm:) tydzień później rozwarcie na palec , szyjka zanikła: D
A normalnie funkcjonowała Nie przemeczala się ani nicWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 22:12
-
tygrys73 wrote:Zakrecona mi tez stwierdzili ze szyjka sie skrocila przez skurcze.
Heh to jest ciekawe nie znasz dnia ani godziny
Tygrysku dokładnie tak , skurcze skracają szyjkę . Wiadomo , ze nie te pojedyncze co jakiś czas ale takie częste i mocne jak Ty np. Mialas to owszem.
Bo te zwykle BH to są niegroźne chyba , ze jest ich właśnie dużo za duzo tak jak u Ciebie