Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 1300 761

    Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Dziewczynki, a co powiecie na temat diety dla starających się i już zafasolkowanych mam :)?
    Macie jakieś rady, sprawdzone przepisy itp?

    Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • agniesja Autorytet
    Postów: 2814 1011

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co bardzo niewiele rzeczy mogę jeść, bo wstręt mam do większości, więc nie myślę o diecie. Chciałabym za to w drugim trymestrze móc chodzić na aerobic dla przyszłych mam, już sobie upatrzyłam zajęcia "Aktywne 9 m-cy" :) Mam nadzieję, że zdrowie i oczywiście pan doktor pozwoli :D

    w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • tygrys73 Autorytet
    Postów: 3126 1036

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja i pamiętaj (ale to już później) o mięśniach kegla :)

    agniesja lubi tę wiadomość

    Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • agniesja Autorytet
    Postów: 2814 1011

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, ale chyba będę musiała gdzieś to sobie zapisać :P A od kiedy powinnam zacząć ćwiczyć? :)

    w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) wczoraj byłam na badaniach hormonalnych na sprawdzenie czy po schudnięciu moim takim dużym coś mi się poprawiło i w ogole i odebrałam wyniki badań : Badania i parametryWynikiWartości referencyjneLH4,9 mUI/ml1,5 - 8,0 f. folikularna I 2,0 - 8,0 f. folikularna II 0,2 - 6,5 f. lutealna 9,6 - 80 owulacja 0,8 - 33 menopauzaFSH6,0 mUI/ml2.8 - 11.3 f. folik. 3,0 - 14.4 f. folik (2-3 d.) 5.8 - 21.0 środek cyklu 1.2 - 9.0 f. lutealna 21.7 - 153.0 menopauza DHEA-S184,9 µg/dl148,0 — 407,0 Wolny testosteron0,0084 nmol/l0,003 — 0,037
    Co o tym sądzicie ???


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam już wyniki :)
    TSH 1.0555 µIU/ml - normy 0.3500-4.9400
    T3 3.22 pg/ml - normy 1.71-3.71
    T4 1.12 ng/dl - normy 0.70-1.48
    Co o tym sądzicie?

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Hej mam już wyniki :)
    TSH 1.0555 µIU/ml - normy 0.3500-4.9400
    T3 3.22 pg/ml - normy 1.71-3.71
    T4 1.12 ng/dl - normy 0.70-1.48
    Co o tym sądzicie?
    Mordeczka uważam , ze powinnaś isc do endo bo niby dobre wyniki ale T3,T4 masz wysokie dość mimo , ze w normie więc niech Cie przebada jeszcze .


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nic nie piszę aż smutno:(

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jestem Ja np. " nikim " ;-]

    Mordeczka lubi tę wiadomość


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda się chyba staraniami porządnie zajęła:)
    ZakreconaOna dzięki za zdanie na temat moich wyników:)

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • tygrys73 Autorytet
    Postów: 3126 1036

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka dziwne trochę t3 i t4 przy takim ładnym tsh. Faktycznie lepiej skonsultować. A co z tymi wynikami męża? DowiedZiałaś się jak je zinterpretować?
    Agniesja ćwiczyć możesz tak od 5 miesiąca, im wcześniej tym lepiej.

    agniesja lubi tę wiadomość

    Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o męża to nie dostałam odpowiedzi.. No właśnie trochę wysokie... Tsh bardzo mi się podoba:)
    Cóż będę musiała się umówić do endo...

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • tygrys73 Autorytet
    Postów: 3126 1036

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zgłoś się do prawdziwego specjalisty, bo ten Ci powie, że w ogole masakra i tylko in vitro :P Tak rozwiązuje wszystkie nasze problemy.

    Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam wlaśnie wątek na jego temat... Brak słów jak pójdę do Gina to wezmę męża wyniki może on mi coś doradzi. :)
    A co u Ciebie?

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny . Wyrko wzywa bo jutro pracowity dzień ;) Miłej nocy ;*


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 1300 761

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Mordeczka, TSH masz wzorcowe jeśli chodzi o starania, a co do reszty bym się skonsultowała z lekarzem. Ja od poniedziałku jestem zawalona robotą, ale chociaż zajęcia po pracy zorganizowałam sobie fajnie.

    Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 1300 761

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    ZakręcOna, w którym dniu cyklu robiłaś te hormony ?

    Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 1300 761

    Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    A co do ćwiczeń ... to ja kochane już zaczęłam przygotowania do zadomowienia się fasolki hehehe. W końcu mój organizm będzie jej domkiem prze 9 miesięcy

    Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 28 stycznia 2015, 00:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :)
    Będę musiała odwiedzić endokrynologa eeeh

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry ;-) Herbatka + Dzień Dobry Tvn w tv i rozpoczynamy dzień ;)
    Na dworzu pochmurno ale mam nadzieje , ze poprawi się .
    Mordeczko no musisz musisz odwiedzić lekarza i się skonsultować ;)
    [email protected] Ja właśnie zaczęłam ćwiczyć od wczoraj sobie w domu ;) włączam na YouTube treningi z Mel B i zasuwam ;) a na siłownie idę od połowy lutego bo tak wracam do UK , aktualnie jestem w Polsce w odwiedzinach i nie opłaca mi się karnetu kupować więc zadowolę się domowymi ćwiczeniami ;) Dziś będę już " zapalac " swoje zakwasy z wczoraj ;) mój misiek mówi , ze to najlepszy sposób na to by efekty były , muszę się słuchać go w końcu jest z zawodu trenerem fitnessu ;) się mi trafił pomocnik hihi .
    A co do badań hormonalnych robiłam je w 5 dc ;) Lekarka mi powiedziała 4-5 dc wiec zrobiłam w 5 bo 4 to mi niedziela wypadła a labo zamknięte było zrozumiałe . Miłego dnia rybki.


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego