STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
a no czasem Was poczytam i się odezwe u mnie cisza. dziś 27dc. ale czekam na @ bo to cykl bezowulacyjny. i chce żeby szybko przyszła bo potem nikt mi nie zrobi usg w święta a mam brać podwójną dawke CLO+ovarin+wiesiołek. a takie mam pytanie czy olej z wiesiołka nie wydłuża czasem cyklu?
-
Dla kogo:
Polecamy wszystkim kobietom starającym się o dziecko, ale mającym problemy z występowaniem i ilością śluzu szyjkowego płodnego. Śluz taki jest niezbędny do zapłodnienia i zajścia w ciążę. Połączenie oleju i oliwy poprawia znacząco już po 2 miesiącach śluz. Niezbędny przy leczeniu hiperprolaktynemii, niedoczynności tarczycy.
Olej z wiesiołka przedłuża fazę poowulacyjną, poprawia ukrwienie śluzówki macicy. NIEZBĘDNY PRZY STYMULACJI CLO.
Jest też najstarszą metodą przyspieszania porodu ponieważ wywołuje skurcze dlatego osoby starające powinny przerwać kurację po owulacji.
Na jakie schorzenia:
brak śluzu,niedoczynność tarczycy, przyjmowanie clo, hiperprolaktynemia, problemy z owulacją, za niski progesteron
Działanie( cos od strony medycznej)
Olej z wiesiołka to cud medycyny naturalnej od wieków. Jest też jednym z najstarszych znanych leków na niepłodność kobiecą. Od strony naukowych wyjaśnień olej zawiera cenny kwas gamma-linolenowy (GLA), będący zbawiennym lekiem na deficyt enzymu Delta 6-desaturaza, odpowiedzialnego za tworzenie się tak zwanych metabolitów wysokonienasyconych kwasów tłuszczowych, bardzo potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jeżeli tego enzymu będzie u człowieka za mało, albo w ogóle go zabraknie, zaczną nękać nas różne choroby, w tym dolegliwości skórne, jak egzema, łuszczyca oraz wykwity na paznokciach. Kwas GLA, zawarty w nasionach wiesiołka, a ostatnio - o czym coraz głośniej - również w ogóreczniku lekarskim, pozwala uzupełniać niedobór enzymu Delta 6-desaturaza.
Zastosowanie:
Na poprawę śluzu - od 5 dnia cyklu do dnia owulacji (około 14 dnia cyklu) 3 razy dziennie po 2 kapsułki
Przy braniu clo i słabym wzroście endometrium - od 5 dnia cyklu do dnia owulacji 3 razy dziennie po 2 kapsułki. -
Tygrysku jak tam już po wizycie u fryzjera. ?
Ja pękam z obżarstwa zjadłam ziemniaki piure z cebulką i devolaja z pieczarkami sama dzisiaj robiłam. mmm mniam mniam ale przesadziłam ździebko. a młoda się cieszy kopie niemiłosiernie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 16:21
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Widzisz Mordeczka ja pierwszy raz w tym miesiącu zaczęłam go łykać
Tygrysiak super brzuszek, a przez wiesiołka (tak mi się wydaje) dziś 28dc i czuje że małpa pewnie jutro nadejdzie, więc tak jakby mi w tym miesiącu się wydłużyło bo w zeszłym 24dc wredota przyszła.
Zakręcona no nie wiem nie jest jakiś mega drogi za 60 kapsułek zapłaciłam 15zł. a nie wiem czy by mi len przez gardło przeszedł. zastanawiam się tylko czy wolno łączyć wiesiołka z castangusem? wiem wiem... tonący brzytwy się chwyta... ale mam już dość mojej pracy... najgorsze że w tym miesiącu nie wiem jak zrobie monitoring bo chyba mi w święta wypadnie