STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! To miło, że ktoś mnie tu jeszcze pamięta Mordeczka:** No i oczywiście Lenusia moja kochana:**
Jakoś tak najpierw się udzielałam, potem mniej i nie nadrobiłam tego co pisałyście...Później trudno mi było tu wrócić, bo już się jako tako zapoznałyście itp.
No tak, podobno jestem w ciąży jeszcze w to nie wierzę i jestem pełna obaw, tym bardziej że poprzednia ciąża skończyła się tragicznie i w dodatku już dość późno.
Ale dziś nieco się uspokoiłam, więc piszę. Byłam na usg, jest ładny pęcherzyk, widać cień bobasa, ale jest jeszcze za malutki (jutro zaczyna się 6 tydzień). Ważne jednak, że jest i jest prawidłowo w macicy. Kolejne usg za 2 tyg.
W piątek 30.01 robiłam betę i była 117, a poniedziałek 1.02 była ok. 540.
Jako, że objawy nieco ustąpiły (przestały boleć piersi, jestem mniej senna, ledwo czuję coś tam w brzuchu), dostałą Duphaston i w przysz|łym tyg. powtarzam betę.
Pozdrawiam wszystkie stycznioweLenka@ lubi tę wiadomość
-
Rah - spokojnie kochana, ja byłam na pierwszym usg w 6w1d i był sam pęcherzyk, po dwoch tygodniach zobaczyliśmy 16,8 mm człowieczka , także proszę leżeć do gory brzuszkiem i myślec pozytywnie Z ciążowych objawow mam tylko bol brzucha i piersi, poza tym wszystko normalnie tez mam dupka 1x1
Ps mam wrażenie ze moje kości biodrowe znajda sie za chwile pol metra dalej :p tak mnie dzis rozciąga ze szok.
Sorka za literówki ale piszę z tel -
Moka to znaczy że sie rozrastasz ale natura nam zapewnia że dzieje się to stopniowo. Rah jak patrze przez co przeszlas to zaczynam wierzyć w cuda...teraz musi sie wszystko udac i zakonczyc juz na porodowce..będziemy trzymac kciuki. Mordeczka zycze ci bobasa z calego serca ale powiedz mi czy ty badalas prolaktyne? Ja sie dwa cykle złapałam na bolące piersi a tu sie okazało że to prolaktyna w kosmos wy**ana. oby u ciebie to było to ciekawsze uzasadnienie laski jutro ostatni egzamin a za tydzień owulka (oby) ważny czas;) buziaki
rah lubi tę wiadomość
-
Moka u mnie w pierwszej ciazy było widac w 7 tygodniu. No ale to jeszcze tydzień.
I od kilku dni niewoli mnie brzuch ani piersi. Lekko czuje sutki przy dotyku.
A co do bioder, to tez mnie ciągnęło. W 11 tc myslalam ze sie w drzwiach nie zmieszczę ;p strzelało, cykalo
Mordeczko:*
Mnie bardzo bolały przed @ piersi juz przez kilka cykli (ok pol roku) i to chyba było od jakiegoś zapalenia. Po wizycie w szpitalu i dawce antybiotyków, przeszło jak ręka odjął.
Tygrysku ja niejeden raz w zyciu przestawałem wierzyć...i cos udowadniało, ze jednak warto nie,tracić nadziei tylko zaopatrzyć sie w cierpliwość. -
moka89 wrote:Jestem dziewczynki jestem! Podczytuję ostatnio tylko, bo tak jak już wspominałam jestem w zawieszeniu na wpół w ciąży :p Jutro wizytuję, więc mam nadzieję, że usłyszę pozytywne wieści. Póki co nic mi nie dolega poza bolącym od czasu do czasu brzuszkiem, no i chyba rośnie - w koncu apetyt dopisuje i mam zero mdłości i spotkań z porcelaną (to chyba zasługa mojej mamy - ona podobno wymiotowała tylko raz i to z przejedzenia ;p)
Mordeczka trzymam kciuki! Ból piersi to naprawdę dobry znak Ja miałam bardzo bolesne (w sumie nadal są, ale nie tak jak wcześniej), ale to z tego co pamiętam bliżej testowania. Powodzenia!
-
Mordeczko, nie jest zle. Ale od kilku dni czuje sie chora, boli mnie głowa, gardło...znowu mi mdło i boli mnie brzuch gdy cokolwiek jem. Ale bywało gorzej
A jak Twoje objawy?