X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARANIA
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • Mała Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    Ja to w sumie nie wiem czy powinnam się udzielać w styczniowych staraniach czy już w lutowych. Do @ pozostał około tydz. czekam na dalszy rozwój sytuacji

No to poczekajmy razem :-) U mnie też ok tydzień na 7 bodajże ...

• Mała Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula wrote:
    mindusia wrote:
    Ja to w sumie nie wiem czy powinnam się udzielać w styczniowych staraniach czy już w lutowych. Do @ pozostał około tydz. czekam na dalszy rozwój sytuacji

ja mam podobnie, termin @ za pare dni :/

No to jak pisałam czekamy do nast tygodnia cio??? ;-) Teraz się uśmiecham a za tydzień czuję , że będzie : :-/

• annab Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia, mała:
    to czekanie najgorsze:/ nie wiem co ze sobą zrobić czasem...ja @ powinnam dostać 04. wydaje mi się jednak że dołączę do lutowych staraczek:/

AnnaB
  • annab Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz czekanie na @ (której nikomu tu nie życzę oczywiście), później na owulacje...masakra:/ współczuje osobom które mają dłuuugie cykle:(

AnnaB
  • Mała Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annab wrote:
    mindusia, mała:
    to czekanie najgorsze:/ nie wiem co ze sobą zrobić czasem...ja @ powinnam dostać 04. wydaje mi się jednak że dołączę do lutowych staraczek:/

A ogólnie chyba ten niecały tydzień prze @ po 1 dobija po 2 dobija po 3 dobija :-)

Ja na poprawę piekę ciasto marchewkowe z moją małą i muszę posprzątać bo mamy mieć gości, dlatego mało teraz jestem :-) Kumpela ma wpaść jutro z mężem i córcią, jest w 5 miesiącu ciąży, strasznie się lubimy, a tez odpuścili po 9 miesiącach starań i w 10 mówiła ze 1 raz było, bo mieli dość, i zaszła:-)

Uciekam będę może za 2 godzinki bo na zakupy znów teraz spadamy :-)

90cf747de3aa410208f6f1b5fa8a7bde.png

• Meginka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez miałam w planach piec ciasto, ale jak tylko @ przylazła to odpuściłam bo wtedy nigdy mi się nie udaje. Kiedyś w to nie wierzyłam, ale coś w tym jest...

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Aga Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje styczniowe starania zostaly ukoronowane sukcesem!!! Zycze wam wszystkim kobietkom owocnych staran!!!!

nlzj43ascqlzuyd8.png

Meginka, maja2024, Treblinka, gocha04 lubią tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Aga :)

Aga lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety moje obawy się potwierdziły co do brązowego wczorajszego plamienia przylazła @ ale co z tymi pięknymi pęcherzykami ,czy zostaną do kolejnej owu czy co ??? ,osz k***a ja już wysiadam ,mam dość...chyba czas gina zmienić :***(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2013, 13:26

• Meginka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej samirka to dziwnie faktycznie z tymi pęcherzykami. To wyglada na to że razem zaczynamy nowy cykl

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • agula Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wrote:
    Moje styczniowe starania zostaly ukoronowane sukcesem!!! Zycze wam wszystkim kobietkom owocnych staran!!!!

nlzj43ascqlzuyd8.png

gratulacje :)

Aga lubi tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • Mała Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    niestety moje obawy się potwierdziły co do brązowego wczorajszego plamienia przylazła @ ale co z tymi pięknymi pęcherzykami ,czy zostaną do kolejnej owu czy co ??? ,osz k***a ja już wysiadam ,mam dość...chyba czas gina zmienić :***(

No nie...:/ Nic z tego teraz nie kumam, no chyba gin coś naprawdę popaprała i tylko narobiła nadziei więcej...Trzymaj się cieplutko :-)

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wrote:
    samira wrote:

No nie...:/ Nic z tego teraz nie kumam, no chyba gin coś naprawdę popaprała i tylko narobiła nadziei więcej...Trzymaj się cieplutko :-)

nie nie pęcherzyki jak byk mam zdjęcia z usg w domu i mówiła że lada chwila powinny pęknąć ,wiem ze zdarzały się takie przypadki zajścia ciążę właśnie w trakcie @ ...

Meginka, Mała lubią tę wiadomość

• mindusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Mała wrote:
    samira wrote:

nie nie pęcherzyki jak byk mam zdjęcia z usg w domu i mówiła że lada chwila powinny pęknąć ,wiem ze zdarzały się takie przypadki zajścia ciążę właśnie w trakcie @ ...

rzeczywiście dziwne to wszystko jest trochę. Jak dla mnie to jest fizycznie niemożliwe, zajscie w ciąże podczas @, chociaż czasami i natura płata figla

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Naxa Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wrote:

nlzj43ascqlzuyd8.png

Gratulacje dla Ciebie!!

Moje styczniowe starania nie zakończyły się sukcesem-niestety :-(

[img][/img][url][/url][url]

https://bellybestfriend.pl/graph/c1c39f0ba777992f5962555063f7ccec

27.05.2013r. [*] (8tc)[/url]
  • Aga11 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mnie ma przyleźć @ 6 lutego, mam nadzieję że może zabłądzi i pójdzie dalej :). A tak poza tym to te wrażliwe piersi to można nazwać bolące i ciężkie?

• Mała Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Mała wrote:
    samira wrote:

A chyba już wszystko jest możliwe :-) I to dosłownie :-) Miłej nocki. Ja mam parszywy dzień, aż no drinki sobie 2 leciutkie z bratowa wypiłam, cóż czasem chyba wskazane na rozluźnienie :-)

samira lubi tę wiadomość

• Mała Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga11 wrote:
    do mnie ma przyleźć @ 6 lutego, mam nadzieję że może zabłądzi i pójdzie dalej :). A tak poza tym to te wrażliwe piersi to można nazwać bolące i ciężkie?

A do mnie 7...:/ Się dłuży :-)

A z tymi piersiami to mi sie tak myli, że ledwo co potrafię sutki określić :-) No masakra :-) Ale raczej tak bolące i ciężkie, ja mam chyba jakieś inne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2013, 22:05

samira lubi tę wiadomość

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heyka wszystkim ja z moim narzeczonym staramy sie o dzidzie juz 11 miesiecy bylam u ginekologa i po badaniach powiedzial ze jestem zdrowa oraz zdolna by zajsc w ciaze tylko ze co 27dni ciagle dostaje miesiaczke:(((nie wiem juz co zrobic zeby wkoncu sie udalo:(((mojej mlodszej siostrze sie udalo za 1 razem i 29.01.2013r urodzila zdrowego slicnego dzidziusia a ja prawie rok staran i nici:((((

samira lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Mała Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maia1991 wrote:
    heyka wszystkim ja z moim narzeczonym staramy sie o dzidzie juz 11 miesiecy bylam u ginekologa i po badaniach powiedzial ze jestem zdrowa oraz zdolna by zajsc w ciaze tylko ze co 27dni ciagle dostaje miesiaczke:(((nie wiem juz co zrobic zeby wkoncu sie udalo:(((mojej mlodszej siostrze sie udalo za 1 razem i 29.01.2013r urodzila zdrowego slicnego dzidziusia a ja prawie rok staran i nici:((((

Witaj :-) Wdróż się w temaciki. polecam wykres, ja osobiście prowadzę dokładnie ten cykl (staranka od 3, 1 nie biorę pod uwagę bo był skąpy i wogóle d d...:-)). Ja w 1 ciąze zaszłam bodajże po 7 cyklach czy 8 starań, ale też miałam farta i to dosłownie, bo w dzień wizyty u gina ( bo już zaczęłam się bać) miałam centralnie owulacje na monitoringu, i to też był los, bo kazał iść do domu działać, a za miesiąc byłam w ciąży.
    Ogólnie nie jest łatwo, ale nie trzeba się załamywać:-) Ja dziś miałam doła ale się pomału podnoszę :-)
    I faktycznie prowadzenie wykresu pomaga, przynajmniej poznawać siebie też :-)

Oj oj to trudne ale się nie przyrównuj do siostry, że ona za 1 razem bo zwariujesz. Tak już jest...Ja też tak zerkałam i było wtedy jeszcze gorzej, teraz staram się myśleć, że jak ma być to będzie prędzej czy później, choć są chwile zwątpienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2013, 22:16

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ