X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARANIA
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy clo może miec wpływ na temperature?

event.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mindusia, ale masz fajowy wykres. Trzymam kciuki!

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmiliaWSK wrote:
    hej Dupeczki Tu WSK stara :) tak, wiem, nowe konto, nowa nazwa, bo się abonament skończył akurat wczoraj i nie miałam jak zapłacic :) ale jestem :) jak widać @ już sobie poszła :) a lecę z CAstagnusem ten cykl :D na którą godz Samira ma gin dzisiaj?

jak poczytasz wstecz Tutaj albo na 35+ albo na M jak... to się dowiesz ...aaa i pod wykresem...poprzednim :P :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2013, 15:20

• alexis Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ostatnio duuużo przeglądam internet w poszukiwaniu wszystkigo, co wiąże się z ciążą...i przypadkiem natrafiłam na tą stronkę, więc postanowiłam się zarejestrować i zobaczyc o co chodzi...
    Zastanawiałam się gdzie napisać pierwszą wiadomość, czy w lutowych starniach czy w styczniowych ale starania były w styczniu, więc to chyba dobre miejsce... :) tyle w ramach wstępu... :)
    Moja historia wygląda tak, że już raz byłam w ciaży, udało nam się za pierwszym razem, ale niestety w 10 tygodniu ciąża obumarła i miałam łyżeczkowanie jamy macicy :( straszne doświadczenie...miało to miejsce we wrześniu 2012, ginekolog kazał nam odczekać 3 m-ce i zacząć kolejne starania...w grudniu jeszcze postanowiłam zrobić sobie badania, żeby wykluczyć wszystkie przyczyny tego poronienia mogące pochodzić z mojej strony...wszystkie badania wyszły dobrze, oprócz jakichś przeciwcił tarczycowych anty-TPO i anty-TG miałam je podwyższone...dostalam leki od endokrynolog, które mam tez brać jak zajdę...
    w styczniu zaczęliśmy starania :) miesiączkę mam dostać 6go lutego, czyli pojutrze...i mam ogromną nadzieję, że jej nie dostanę...chociaż w tej pierwszej ciąży test ciążowy wyszedł mi pozytywny już 6 dni przed spodziewaną @ a teraz już 3 testy robiłam i wszystkie negatywne, ostatnio robiłam wczoraj, ale i piersi mnie tak bardzo nie bolą jak poprzednio...tylko brodwki mam wrażliwe i tak jakby trochę urosły, pobolewa mnie podbrzusze, gdzie poprzednio tego nie miałam...podbrzusze boli mnie w zasadzie co miesiąc ale tylko w dzień miesiączki a teraz mnie pobolewa co jakiś czas już ze 3 dni...niestety termometr mam do kitu...taki elektoniczny który cały czas pokazuje że mam 36.3, poprosiłm sąsiadkę osttnio żeby mi swój rtęciowy pożyczyła na chwilkę i jak zmierzyłm to wykazało 37,1...ale się wtedy ucieszyłam :) pomyślałam sobie że jest jeszcze szansa :))) ale termometr oddałam i znów się zastanawiam czy przypadkiem ta temperatura ostatnio nie była tylko jdnorazowa...już poprostu mam schizy...jakbym mogła to bym 10 testów dziennie robiła...le szkoda mi kasy...no i maż dziś wyjechał i nie będzie go do czwartku, i prosiła mnie żebym z testem poczekała na niego jak @ nie dostanę...chyba nie wytrzymam...szczególnie że na allegro zamówiłam 10 testów :) no nic trzymam za Was kciuki mocno, proszę żebyście i Wy za mnie trzymały, a jak się nie uda to się spotkamy pewnie w wątku "lutowe starania" :) oby nie... ;)

samira, Meginka, Olena lubią tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    maia1991 wrote:
    mindusia wrote:
    Mała wrote:
    mindusia wrote:
    Mała wrote:
    maia1991 wrote:
    ja juz nie raz plakalam ze moze nigdy dziecka nie bede miala itp:(((kazdy mnie pociesza ze na dziecko przyjdzie czas i napewno sie uda ale to jest zawsze takie zalamanie jak przychodzi ten okres i ta mysl ze znowu sie nie udalo:(((slyszalam ze po roku staran nazywane jest to nieplodnoscia:((( a ja chce miec chociaz jedna dzidzie:)))

Po roku starań to Ja słyszałam, że dopiero można zaczynać się martwić. Ale różne są tezy. jak ja po 7 cyklach poszłam do mojego gina, że nic nie wychodzi, to pawie mnie wyśmiał, czego sie spodziewałam, to zbaraniałam > :-)
    Ale pozytywnie mnie zaskoczył, bo nie to, że wyśmiał w sensie ze głupia baba, ale tak fajnie, ze aż mi ulżyło :-)

ja to samo przechodziłam ostatnio, miałam takiego potwornego mega doła, płakałam chyba przez 2 dni, i cały czas myśl dlaczego akurat ja? dlaczego akurat ja? :( ciężkie to jak cholera zwłaszcza że kazda z nas marzy o małej istotce. Ja bym też wolała aby nam się przed rokiem udało, chciałabym sie z porodem jeszcze na ten rok załapać jakby się dało :)
    Mi też ginekolog mówiła w październiku że jestem okazem zdrowia. Więc mamy podobnie :)

Hehe, ale frustracja i tak dopada no nie ma bata ;-/ Ja już mam bóle raczej na @, mam niby mieć 7, ale okropnie długie mi 2 cykle wychodzą, więc teraz może przyjść wcześniej...wcale się nie dziwie, ale czuje, że wtedy już będę poirytowana...ze 2 dni...a potem znowu do dzieła :-)

dokładnie jak to mówią trzeba sie powkurzać wypłakać z powodu niechcianej @ a potem się sprężyć i od nowa próbować. Skąd ja to znam :)

ja mialam dostac miesiaczke 3lutego i ani wczoraj ani dzisiaj ani widu ani slychu jesli do piatku nie przyjdzie robie test i mysle ze bd pozytywny:)moze wkoncu sie udalo)

ja bym zrobiła podobnie jak do pt @ nie przyjdzie to w pt zrobić test.
    Powodzenia :)

nie dziekuje zeby nie zapeszyc:)zawsze dostalam regularny @ ale teraz nie widac jej:)mysle ze w koncu sie udalo mam temp 37.3

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Aga11 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przylazła do mnie @ dziś!!! I znowu wszystko od początku :/

• Mała Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Ja cały dzień po sklepach. Właśnie nadrabiam znów forum. :-)
    Jutro jedziemy bawić chrześniaka mojego więc też zerknę rano i dopiero może odsapnę po południu :-)
    Mieliśmy kupić małej łóżeczko (takie od 3 latek) ale lipa straszna. Trzeba uruchomić jednak allegro :-)
    A jak u Was dzionek???
    A Ja Nie(czekam). 7 już tuż tuż, ale lipnie to widzę...

90cf747de3aa410208f6f1b5fa8a7bde.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2013, 21:32

maia1991, samira lubią tę wiadomość

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Długo się nie odzywałam ale śledziłam forum gratuluję przyszłym mamom :)Bo zauważyłam że styczeń dla wielu był szczęśliwy:) Przesyłajcie nam fluidki i chuchajcie na nasze wykresy:0 Ja dziś mam 5 dpo no ciekawe czy tym razem się udało :) Mamy taką nadzieję, ale co zapisane to będzie:) Stwierdziłam, że muszę zakupić termometr z 2 cyframi po przecinku bo ten co mam choć nowy to nie jest dokładny. Ale zmobilizowałam się i mierzę o tej samej porze:)Ale dziś tu cicho chyba wszyscy przenieśli się na lutowe starania ale ja na razie zostaję tu bo starania miałam w styczniu:)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Maja ją już sie przenioslam, bo jeszcze owu nie bylo, bo nie odnotowalam skoku temp. I raczej styczniowy cykl idzie na zmarnowanie. Jak to mówią "pierwsze koty za płoty":)
    Tobie życzę powodzenia.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dziekuje zeby nie zapeszyc:)tobie tez napewnosie uda:)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was, jestem tu nowa i mam ciche nadzieje na miłe przyjęcie.
    My z partnerem staramy się dopiero drugi miesiąc, pierwszy był totalną klapą :(
    A teraz czekam do terminu spodziewanej (9/10) i wszystko się wyjaśni, choć nie nastawiam się zbytnio.

annab, samira lubią tę wiadomość

• annab Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj sla.s!!:] grunt to nie myśleć o tym! my staramy się od 4 mies. @ miałam dostać 04.01. na razie cisza...ale czuję że jednak dopisze sie do lutowych staraczek;) tem dziś mi nieco spadła:/ oczywiście życzę tobie i wszystkim staraczkom POWODZENIA!!!

samira lubi tę wiadomość

AnnaB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Witam was, jestem tu nowa i mam ciche nadzieje na miłe przyjęcie.
    My z partnerem staramy się dopiero drugi miesiąc, pierwszy był totalną klapą :(
    A teraz czekam do terminu spodziewanej (9/10) i wszystko się wyjaśni, choć nie nastawiam się zbytnio.

witaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam bardzo. :)
    Annab oby tylko nie przyszła :) !

• alexis Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam termin miesiączki na dziś...jak narazie cisza...ale wczoraj oczywiście głupia test zrobiłam...kupiłam test wracając z pracy gdzie przed samym wyjsciem z pracy siku robiłam, przyszłam do domu i oczywiscie od razu do WC test robic...no i wyszedł negatywny, ale i cycki mnie nie bolą w ogóle...tak jak wczesniej pisałam w poprzedniej ciąży która niestety obumarła w 10 tyg test zrobiłam już 6 dni przed spodziewaną @ i wyszedł pozytywnie i piersi mnie wtedy bolały mocno ze 2 tygodnie przed @, a teraz nic...wiec tak porównując pewnie nic z tego...ale dopóki krwi nie zobacze to będe się łudzić i miec nadzieję...

km5shdges7mhg8ze.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny nie odzywałam się chwilę ponieważ w tym cyklu trochę odpuściłam, dziś powinnam dostać @ robiłam test rano i wyszedł + :) szczerze mówiąc nie dociera to do mnie jutro, idę na bete, dziś mąż ma urodziny i zamierzam dołączyć do prezentu w małej torebce mój test- wlasnie czekam az wróci z pracy, ściskam Was mocno

gocha04, aiwlys, samira, maia1991, Meginka lubią tę wiadomość

• alexis Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje PAREL!!! Niech Ci brzuszek zdrowo rośnie :) Powodzenia :)

km5shdges7mhg8ze.png
  • annab Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL ale super!!! ciekawe jaka będzie jego reakcja:] napisz koniecznie...ja swojemu M chciałabym zrobić taki prezencik na walentynki;) ale czy sie uda...tego nikt nie wie. jak na raze nie zapowiada sie na przyjście @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2013, 15:06

AnnaB
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    Witam Was Dziewczyny nie odzywałam się chwilę ponieważ w tym cyklu trochę odpuściłam, dziś powinnam dostać @ robiłam test rano i wyszedł + :) szczerze mówiąc nie dociera to do mnie jutro, idę na bete, dziś mąż ma urodziny i zamierzam dołączyć do prezentu w małej torebce mój test- wlasnie czekam az wróci z pracy, ściskam Was mocno

GRATULUJE! To Parel będzie musiała niedługo uwierzyć.

Znów potwierdza się zasada, że jak odpuszczamy to od razu zaskakujemy. I chyba coś w tym naprawde jest.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje PAREL:)
    U mnie dziś jakiś skok ale ciekawe co on oznacza może ciężką noc jakoś nie mogłam spać budziłam się i spałam niespokojnie, miałam jakieś sny ale ich nie pamiętam. A teraz mnie kuje lewy jajnik eh jeszcze kilka dni i wszystko będzie jasne:)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
‹‹ 105 106 107 108 109
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ