X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARANIA
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Hej Maja ją już sie przenioslam, bo jeszcze owu nie bylo, bo nie odnotowalam skoku temp. I raczej styczniowy cykl idzie na zmarnowanie. Jak to mówią "pierwsze koty za płoty":)
    Tobie życzę powodzenia.

Dopóki nie ma @ wszystko może się zdarzyć :) Życzę powodzenia i mimo wszystko trzymam && ja na razie zostaję tu zobaczymy co będzie:) Zajrzyj czasami do mnie ja będę zaglądała do Ciebie:)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    Witam Was Dziewczyny nie odzywałam się chwilę ponieważ w tym cyklu trochę odpuściłam, dziś powinnam dostać @ robiłam test rano i wyszedł + :) szczerze mówiąc nie dociera to do mnie jutro, idę na bete, dziś mąż ma urodziny i zamierzam dołączyć do prezentu w małej torebce mój test- wlasnie czekam az wróci z pracy, ściskam Was mocno

super prezent dla M ,gratuluję :)

maia1991, Meginka, sssssss88 lubią tę wiadomość

• alexis Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej nie mam @ :) a zawsze mam regularne, zazwyczaj dostaję miesiączkę w nocy między 29 a 30 dc albo 30 dc do południa...a dziś cisza...pobolawa mnie teraz tylko lewy jajnik...poza tym nie mam dobrego tarmomatra w domu...mam taki co pokazuje non stop 36.3 ale zaprosiłam sąsiadkę po raz drugi z termometrem rtęciowym do siebie i mam teraz 37,1 :) może to jednak ciąża...ale bym się cieszyła :)

annab lubi tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie spojrzeć na mój wykres dziękuję:)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    Witam Was Dziewczyny nie odzywałam się chwilę ponieważ w tym cyklu trochę odpuściłam, dziś powinnam dostać @ robiłam test rano i wyszedł + :) szczerze mówiąc nie dociera to do mnie jutro, idę na bete, dziś mąż ma urodziny i zamierzam dołączyć do prezentu w małej torebce mój test- wlasnie czekam az wróci z pracy, ściskam Was mocno

Witam Parel gratulacje dla ciebie i powodzenia w tych wspanialych 9miesiacach :-) ja przenosze sie do lutowych staraczek bo dzis dostalam plamienie a pewno jutro przyjdzie @ na moje nieszczescie :-( ale to niby fakt o tym ze jak sie chce bardzo to sie nie bd mialo a jak sie odpusci to sama widzisz jest pozytywnie :-)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no i ja się przenoszę do lutowych staraczek...własnie dostałam bóli miesiączkowych i plamienia...już myślałam że ta temperatura podwyższona świadczy o ciąży bo przeziębiona nie jestem...ale cóż...mój mąż stwierdził że nie ma sprawy- on się jeszcze trochę POSTARA hehe bo to najbardziej lubi robić :) powodzenia

samira lubi tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny, mąż sie bardzo ucieszył :) staraliśmy sie od czerwca, jestem 3 cykl na Bromocornie gdyz moja prolaktyna była 17x podwyższona i przez nią były niepowodzenia, własnie wróciłam z bety i czekam na wynik, mam nadzieje ze potwierdzi pozytywny test ciążowy

samira, vivien lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    Dziękuję Dziewczyny, mąż sie bardzo ucieszył :) staraliśmy sie od czerwca, jestem 3 cykl na Bromocornie gdyz moja prolaktyna była 17x podwyższona i przez nią były niepowodzenia, własnie wróciłam z bety i czekam na wynik, mam nadzieje ze potwierdzi pozytywny test ciążowy

trzymam & za potwierdzenie :)

• Mała Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:

Gratuluję :-)

• annab Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki... powiedzcie mi (może któraś będzie wiedziała). kiedy moge najwcześniej zrobić test na beta hcg z krwi...cykle mam regularne 29dniowe, lecz mam tzw. późną owulację. np w styczniu owu miałam 24dnia cyklu. dziś jest 9dni po owulacji. myślicie że jakbym jutro poszła zrobić test wyszedł by wiarygodnie?

samira lubi tę wiadomość

AnnaB
  • annab Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile tak naprawdę dni trzeba odczekać...bo sama nie wiem?

AnnaB
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta wyszla 225,48 jestem w ciazy :) annaB jak jestes ciazy Beta powinna juz wyjsc, pozdrawiam Was dziewczyny i dziekuje za wsparcie w staraniach :*

annab, maja2024 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annab wrote:
    dziewuszki... powiedzcie mi (może któraś będzie wiedziała). kiedy moge najwcześniej zrobić test na beta hcg z krwi...cykle mam regularne 29dniowe, lecz mam tzw. późną owulację. np w styczniu owu miałam 24dnia cyklu. dziś jest 9dni po owulacji. myślicie że jakbym jutro poszła zrobić test wyszedł by wiarygodnie?

a ja myślę ze to za wcześnie ,przynajmniej 7dni po spodziewanej @ zrobić betę dlatego ze jeśli było zapłodnienie to ono nie następuje zaraz w momencie owu nawet może to nastąpić na drugi dzień przecież a zagnieżdżenie jest 7-12dnia po ewentualnym zapłodnieniu nie po owulacji...:)

a kiedy masz termin @ ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2013, 13:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję :) Co do pytanie Annab też myślę że beta powinna już wyjść jeśli sie udało. Ja mam podobny problem tylko związany z normalnymi testami, ponieważ @ wypada mi na 9/10 - póki co nie czuje jakby miała przyjść (choć zawsze już 3 dni wcześniej miałam bóle brzucha) owu wyznaczyło mi na 31go lecz, choć towarzyszący temu ból miałam z 25go/26go w nocy. Nie wiem czy robić lutro test czy jeszcze poczekać, bo nie wiem czy wykryłoby już coś.. ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira tak masz rację ale Annab jest w 9 dniu po owu, czyli jeśli jajeczko zostało zapłodnione to tak czy tak już jest takie stężenie hcg że wykryje:)

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez uważam że juz w 9 dniu wykryje ja tak miałam w pierwszej ciązy

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    ja tez uważam że juz w 9 dniu wykryje ja tak miałam w pierwszej ciązy

akurat ale może być negatywna potem się zdołuje ze nic a ciąża jednak będzie i co ?? po co się rozczarować ...i nakręcać i robić po pięć razy ...to jest opinia lekarza nie moja ze tydzień po terminie @ beta a hormon hcg jest wytwarzany najsilniej dopiero po zagnieżdżeniu ...a nie zapłodnieniu...

a test z moczu domowy 2tyg. po @ ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2013, 13:26

• annab Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    annab wrote:

a ja myślę ze to za wcześnie ,przynajmniej 7dni po spodziewanej @ zrobić betę dlatego ze jeśli było zapłodnienie to ono nie następuje zaraz w momencie owu nawet może to nastąpić na drugi dzień przecież a zagnieżdżenie jest 7-12dnia po ewentualnym zapłodnieniu nie po owulacji...:)

a kiedy masz termin @ ??

termin @ miałam na 4.02.:/ jak na razie nie czuje bym miała dostać okres, wykres się pnie w góre...to może faktycznie jutro jeszcze nie pójdę na krewwww

AnnaB
  • annab Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może pójdę;)...ach nosi mnie ze stresu;)

AnnaB
‹‹ 105 106 107 108 109
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ