STYCZNIOWE STARANIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:agula wrote:samira wrote:możesz nie musisz tak dla siebie bo wiem ,czytadłom ze w ciąży rośnie podstawowa temp. ciała (a nie u każdej kobiety )ale a jeśli chodzi o wykres to najlepiej w pochwie za raz przed wstaniem i jednym dobrym termometrem :)a nie przejmuj sie ,spoko ja tez robię to pierwszy raz ,ze mierze codziennie i zapisuję ,badam szyjkę (czego na bank jeszcze tez dobrze nie potrafię )
dla mnie tez to wszystko jest nowe
trochę kumam ale mierze ,badam szyjkę i śluz tak dokładnie od tego cyklu ...ale temat nie jest mi obcy ...takie zboczenie, zawsze mnie medycyna interesowała,dwa lata medycznej szkoły robią swoje ...niestety tylko dwa ...
ja zaczelam od badania szyjki i obserwacji sluzu, a pare dni temu znalazlam w domu termometr rteciowy wiec zmierzylam pare razy tak zeby sie przyzwyczaic, a od nowego cyklu juz codziennie. i tu mam pytanie czy zaczac od 1dc czy jak sie @ skonczy?Endometrioza IV stopnia
13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
Za 6 miesiecy staranka
-
Nie nie, to mój jest "twardy", ale zdziwienie jego jak widzę to nie mogę wytrzymać, a tu to już będzie mega zdziwienie:) Napewno się będzie cieszył, jak to przed starankami sie zgodził, pod "warunkiem", że obiecam mu SYNA- to powiedziałam "tak kochanie obiecuję" ;-p Hehe:-) Córcia jest, a on zapalony wędkarz, czuję, że ma swoje plany...;-p
Oki teraz już zmykam napewno:) Jutro nowy dzionek, a tak u nas nasypało że teraz jak patrzę to w szoku jestem:)samira, aguś82, Meginka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagula wrote:samira wrote:agula wrote:samira wrote:możesz nie musisz tak dla siebie bo wiem ,czytadłom ze w ciąży rośnie podstawowa temp. ciała (a nie u każdej kobiety )ale a jeśli chodzi o wykres to najlepiej w pochwie za raz przed wstaniem i jednym dobrym termometrem :)a nie przejmuj sie ,spoko ja tez robię to pierwszy raz ,ze mierze codziennie i zapisuję ,badam szyjkę (czego na bank jeszcze tez dobrze nie potrafię )
trochę kumam ale mierze ,badam szyjkę i śluz tak dokładnie od tego cyklu ...ale temat nie jest mi obcy ...takie zboczenie, zawsze mnie medycyna interesowała,dwa lata medycznej szkoły robią swoje ...niestety tylko dwa ...
ja zaczelam od badania szyjki i obserwacji sluzu, a pare dni temu znalazlam w domu termometr rteciowy wiec zmierzylam pare razy tak zeby sie przyzwyczaic, a od nowego cyklu juz codziennie. i tu mam pytanie czy zaczac od 1dc czy jak sie @ skonczy?
kochana jak się @ skończy a najpóźniej 6dc zawsze o tej samej godz,bez zbędnego poruszania się i bez picia płynów ,zanim wstaniesz z wyra -
nick nieaktualnyMała wrote:Nie nie, to mój jest "twardy", ale zdziwienie jego jak widzę to nie mogę wytrzymać, a tu to już będzie mega zdziwienie:) Napewno się będzie cieszył, jak to przed starankami sie zgodził, pod "warunkiem", że obiecam mu SYNA- to powiedziałam "tak kochanie obiecuję" ;-p Hehe:-) Córcia jest, a on zapalony wędkarz, czuję, że ma swoje plany...;-p
Oki teraz już zmykam napewno:) Jutro nowy dzionek, a tak u nas nasypało że teraz jak patrzę to w szoku jestem:)
A w jakim wieku córa bo mój syn ma 17lat -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, zapisuje sie do styczniowych staran.. kiepsko to u mnei idzie...w pierwszym miesiacu mierzenia temperatur bylo ok,lecz mierzylam o roznych porach i pod pacha, w kolejnym cyklu czyli tym mierzylam pierwsze kilkanascie dni dopochwowo codziennie piata rano, a po swietach klaplo..remont w mieszkaniu,syf wszedzie, praca od rana do wieczora..dopiero po nowym roku skusilam sie zeby jeszcze raz zaczac..nie chcialam sie nakrecac na dzidziusa..ale juz chyba za pozno..mierzenie temperaury uzaleznia..na dniach powinnam dostac okres i zaczyam na nowo..Mam nadzieje ze sumiennie ! Zycze powodzenia wszystkim sttyczniowym staraczkom
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2013, 23:20
samira lubi tę wiadomość
-
samira wrote:agula wrote:samira wrote:agula wrote:samira wrote:możesz nie musisz tak dla siebie bo wiem ,czytadłom ze w ciąży rośnie podstawowa temp. ciała (a nie u każdej kobiety )ale a jeśli chodzi o wykres to najlepiej w pochwie za raz przed wstaniem i jednym dobrym termometrem :)a nie przejmuj sie ,spoko ja tez robię to pierwszy raz ,ze mierze codziennie i zapisuję ,badam szyjkę (czego na bank jeszcze tez dobrze nie potrafię )
ja zaczelam od badania szyjki i obserwacji sluzu, a pare dni temu znalazlam w domu termometr rteciowy wiec zmierzylam pare razy tak zeby sie przyzwyczaic, a od nowego cyklu juz codziennie. i tu mam pytanie czy zaczac od 1dc czy jak sie @ skonczy?
kochana jak się @ skończy a najpóźniej 6dc zawsze o tej samej godz,bez zbędnego poruszania się i bez picia płynów ,zanim wstaniesz z wyra
tylko z tym mierzeniem to chyba bedzie troche klopot bo pracuje zmianowo, tydzien rano-tydzien popoludnie wiec nie wiem jeszcze jak to zrobie. dzieki za info samiraEndometrioza IV stopnia
13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
Za 6 miesiecy staranka
-
samira wrote:Mała wrote:Nie nie, to mój jest "twardy", ale zdziwienie jego jak widzę to nie mogę wytrzymać, a tu to już będzie mega zdziwienie:) Napewno się będzie cieszył, jak to przed starankami sie zgodził, pod "warunkiem", że obiecam mu SYNA- to powiedziałam "tak kochanie obiecuję" ;-p Hehe:-) Córcia jest, a on zapalony wędkarz, czuję, że ma swoje plany...;-p
Oki teraz już zmykam napewno:) Jutro nowy dzionek, a tak u nas nasypało że teraz jak patrzę to w szoku jestem:)
A w jakim wieku córa bo mój syn ma 17lat
Moja Świąteczna 3 latka 26.12.2009:)
Miała być w lutym ale się pośpieszyła;)
Ja 2,5 roku potrzebowałam czasu na to , żeby się przełamać, obecnie chodzę na terapię ponieważ troszkę źle zniosłam poród i mam zaburzenia lękowe,z którymi walczę dość mocno i na tyle mam nadzieję skutecznie, że nie muszę brać leków, ale trzeba iść do przodu:)
Staram się podchodzić bardzo optymistycznie.
Hehe teraz się śmieję, bo jak coś będzie, to wyjdzie , że też dzidzia napewno Świąteczna ;-p
Meginka, samira lubią tę wiadomość
-
no i d**a juz dostaje skurczy w dole brzucha, wredna malpa
Meginka lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia
Za 6 miesiecy staranka
-
Meginka wrote:agula wrote:no i d**a juz dostaje skurczy w dole brzucha, wredna malpa
Aguś, to zaczynamy razem nowy cykl, mnie tez brzusio pobolewa
trzymam za Nas mocno kciukiMeginka lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia
Za 6 miesiecy staranka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czas relaksu... siedzę i główkuje:) Testu jeszcze nie robię bo niby @ spóźnia mi sie 1 dzień. Zwykle cykle miałam 28 najdłuższe, ale postawiłam sobie granicę do niedzieli 35 dc, tak, żeby sie nie rozczarować, a jak przyjdzie @ to następny cykl to starań będzie:)
Hehe chyba się katuję ale mam stresa i sie boje robić test jakoś zdaje mi sie za wczesnie i nawet że tak szybko by było...samira lubi tę wiadomość