STYCZNIOWE STARANIA
-
WIADOMOŚĆ
-
samira wrote:niekoniecznie ,może być podwyższona dużo później a nie od samego początku ciąży ,tu nie ma reguły,zależy tez jaka masz wogóle temp. ciała podstawową (ogólna nie w pochwie )dlatego może dużo nie wzrosnąć,może to być implantacyjne ale nie musi, a jaki masz termometr bo coś mi się wydaje ze takie tempki to jego wina niestety ... i troszkę za późno zaczęłaś mierzyć powinno się zacząć 5-6 dc ...a ta co jest o 13zmierzona wogóle nie powinna się liczyć do wykresu...
no teraz to wiem samirka, tylko że to mój pierwszy cykl w którym mierzę tempke i że tak powiem zaczełam tak troche dziwnie "od du*y strony" hehehe a temperature ciała właśnie zmierzyłam pod pacha i wyszło 36,38 Czy to tez powinnam zmierzyc rano po przebudzeniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2013, 21:53
-
nick nieaktualnymożesz nie musisz tak dla siebie bo wiem ,czytadłom ze w ciąży rośnie podstawowa temp. ciała (a nie u każdej kobiety )ale a jeśli chodzi o wykres to najlepiej w pochwie za raz przed wstaniem i jednym dobrym termometrem :)a nie przejmuj sie ,spoko ja tez robię to pierwszy raz ,ze mierze codziennie i zapisuję ,badam szyjkę (czego na bank jeszcze tez dobrze nie potrafię )
-
A JA mam dylemat/ Dzis 29 dc. Ostatnie 3 cykle @ dostałam w 26, 27 i 28 dc. Wg moich obliczeń powinnam (ale niekoniecznie dostać wczoraj) wg ovu dziś....a tu nic...
Dylemat...hmm w 19 dc, miałam tak wiecej rozowego-kremowego sluzu. A teraz ostatnie 3 dni wiecej bialego kremowego śluzu, i mnie to myli, nie chce się nakręcać...HA..ale mam taki apetyt, ze w tydzien ten co był chyba ponad kilo do przodu, teraz myślę bo tendecje mam, ale nie do takiego objadania ...;-p
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała wrote:A JA mam dylemat/ Dzis 29 dc. Ostatnie 3 cykle @ dostałam w 26, 27 i 28 dc. Wg moich obliczeń powinnam (ale niekoniecznie dostać wczoraj) wg ovu dziś....a tu nic...
Dylemat...hmm w 19 dc, miałam tak wiecej rozowego-kremowego sluzu. A teraz ostatnie 3 dni wiecej bialego kremowego śluzu, i mnie to myli, nie chce się nakręcać...HA..ale mam taki apetyt, ze w tydzien ten co był chyba ponad kilo do przodu, teraz myślę bo tendecje mam, ale nie do takiego objadania ...;-p
mała nie nakręcaj się obserwuj ,taki śluz różowawy może być przy implantacji a taki jak masz teraz oznaka ciąży (może lecz nie musi)apetyt jak każda z nas ja bym poczekała jeszcze 2-3dni i jak @ nie przylezie zrobiła test lub betę z krwi :)Trzymam KciukiMeginka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mała wrote:Troszkę się śmieję ale zaczynam myśleć również Bo jakoś byłam ten cykl bardziej na nie, mało przytulanek jakoś było...
moze mało ale były "skuteczne" heheh -
witam znowu dziewczyny drogie miala byc @ ale caly dzien nic tylko mala brazowa plamka, zadnych skurczy, normalnie to dzien przed juz mnie boli, a pierwsze dwa dni to bez lekow przeciwbolowych sie nie obejdzie. narazie cisza, zobaczymy co dalej a co u Was?
Meginka lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia
13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
Za 6 miesiecy staranka
-
samira wrote:możesz nie musisz tak dla siebie bo wiem ,czytadłom ze w ciąży rośnie podstawowa temp. ciała (a nie u każdej kobiety )ale a jeśli chodzi o wykres to najlepiej w pochwie za raz przed wstaniem i jednym dobrym termometrem :)a nie przejmuj sie ,spoko ja tez robię to pierwszy raz ,ze mierze codziennie i zapisuję ,badam szyjkę (czego na bank jeszcze tez dobrze nie potrafię )
dla mnie tez to wszystko jest noweMeginka, samira lubią tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia
13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
Za 6 miesiecy staranka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Meginka wrote:Mała wrote:Troszkę się śmieję ale zaczynam myśleć również Bo jakoś byłam ten cykl bardziej na nie, mało przytulanek jakoś było...
moze mało ale były "skuteczne" heheh
A dziękuję dziewczynki:)
Nie nie jakoś spokojnie podchodzę, ale dziś już się zastanawiać zaczęłam. Ogólnie nigdy mi się nie spóźnia, ale czasem stres tez daje, a było jakoś u Nas troszkę teraz.
Tylko pamiętam ten biały podobny kremowy śluz jak dziś jak po 8 miesiącach starań zaszłam w ciąże z naszą małą, i to jak wtedy 4 dni były dla mnie katorgą, bo byłam pewna że na @, na tyle nie doświadczona że nie obserwowałam ile dokładniej mam cykl i na oko zrobiłam test wtedy.
Teraz troszkę rozsądniej podchodzę.
Ehhh ależ to skomplikowane ;p Tak własnie czekam jeszcze sobie ale spać nie mogę
Ale z tym jedzeniem to masakra jak MAGNES tak mnie ciągnęła lodówka...;-p I teraz mam, spodnie ledwo co wchodzą ;-p Jak @ nie przyjdzie przynajmniej wyrzutów miała nie będę ;-pMeginka, samira lubią tę wiadomość
-
samira wrote:ja juz odlatuję,oczy mi się zamykają więc mykam, miłej nocki laseczki
No ja też, miałam isc duzo wczesniej, ale jeszcze w 1000 grałam i wygrałam:) heh a teraz mi sie juz oczeta kleją wiec dobranoc wszystkim:)samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagula wrote:samira wrote:możesz nie musisz tak dla siebie bo wiem ,czytadłom ze w ciąży rośnie podstawowa temp. ciała (a nie u każdej kobiety )ale a jeśli chodzi o wykres to najlepiej w pochwie za raz przed wstaniem i jednym dobrym termometrem :)a nie przejmuj sie ,spoko ja tez robię to pierwszy raz ,ze mierze codziennie i zapisuję ,badam szyjkę (czego na bank jeszcze tez dobrze nie potrafię )
dla mnie tez to wszystko jest nowe
trochę kumam ale mierze ,badam szyjkę i śluz tak dokładnie od tego cyklu ...ale temat nie jest mi obcy ...takie zboczenie, zawsze mnie medycyna interesowała,dwa lata medycznej szkoły robią swoje ...niestety tylko dwa ...agula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeginka wrote:Mała wrote:Troszkę się śmieję ale zaczynam myśleć również Bo jakoś byłam ten cykl bardziej na nie, mało przytulanek jakoś było...
moze mało ale były "skuteczne" heheh
święta prawda...wiecie bo są trzy prawdy heheMeginka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mala29_ wrote:dziewczyny w takim razie trzymam kciuki za was żebyście ujrzały 2 kreseczki na teście
No chyba na każdą z Nas przychodzi czas na zafasolkowanie i to już z góry ustalone ;-p
Ja też zmykam bo już mnie kręgosłup boli od tego siedzenia:)
Hehe czuje, że jak jednak się sprawdzi i będzie na rzeczy, to w tym miesiącu chcę zobaczyć minę mojego M, jakoś jest pewny, że nic z tego, Ja już troszkę nie ...;-p Chyba zobaczę zdziwienie jak osła w Shreku i ogniki w oczach, no padnę wtedy ale ze śmiechu ;-p A jak nie to jest przecież kolejny cykl i kolejny...
Miłej nocki wszystkim ;-pWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2013, 23:00
samira, Meginka lubią tę wiadomość