Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARANIA
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki samira :* to tak jak ja-kaszlę, że się duszę.

c6a962aa16872326c9ddd9a280022539.png

• agaciaz Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja dzisiaj pierwszy raz w życiu robiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny:D Tylko męża będę musiała obudzić, bo zasnął ze zmęczenia. ;)
    Dziewczyny, które boli brzuch- ja w pierwszej ciąży też miałam takie bóle i byłam pewna że dostanę @ i nawet tampon sobie założyłam jadąc na studia a tu niespodzianka. Także nie załamywać się tylko czekać :)

samira, gocha04, maja2024 lubią tę wiadomość

20121212580114.png
    lcvo2ph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti wrote:
    Dzięki samira :* to tak jak ja-kaszlę, że się duszę.

c6a962aa16872326c9ddd9a280022539.png

trochę brzuch mnie po nim pobolewa (a wzięłam dopiero raz)ale ciągnie mi się ten kaszel ,wcześniej nie wzięłam ,miesiąc temu i teraz wróciło,jedynie w ciąży trzeba z nimi uważać ale jak mus to mus bo ile można pić mleko z czosnkiem,jak nie pomaga...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jeszcze wykres mi nie wykrył owulki ale dni płodne nieźle przewidział prawie trafił...:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaciaz wrote:
    hej
    ja dzisiaj pierwszy raz w życiu robiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny:D Tylko męża będę musiała obudzić, bo zasnął ze zmęczenia. ;)
    Dziewczyny, które boli brzuch- ja w pierwszej ciąży też miałam takie bóle i byłam pewna że dostanę @ i nawet tampon sobie założyłam jadąc na studia a tu niespodzianka. Także nie załamywać się tylko czekać :)

to super ,obserwuj mi cztery razy wyszedł pozytyw a ostatniego dnia najmocniejszy ,testy moje są w galerii ,kasetkowe ...:)

agaciaz lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    gocha04 wrote:
    Maja z tą moją temp to różnie bywa,nanią bym nie liczyła chociaż nie pogniewam się jak będzie to oznaczało... II...:) ale liczę że do końca tego tygodnia może u którejś się pojaki fasola, żeby wtedy chuchnąć na nasze wykresy:)

A @ oczekujesz 14.01 ja dzień wcześniej więc zobaczymy może ktoś będzie chuchał:)

Maja no ja mam nadzieję, że będziesz chuchać:)

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dzieczynki. Zmęczona po pracy padam na twarz. 10h w pracy...Jestem przepracowana - pracuję po 9-10h...Na szczęście jutro urlop - za bardzo sobie nie odpocznę, bo idziemy dalej na badania - ja robię subbpopulacje limfocytów -głównie chodzi o limfocyty NK, mój M na badanie nasienia. Jutro mam też monitoring u ginki i aż drżę żeby mi nie przepisała tych hormonów.

Dziewczynki, do których zawitała niepożądana @ , mocno przytulam :( i ściskam :*. NIE DLA @@@@!!!ZAKLINAMY @@@@!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2013, 18:28

samira, Meginka lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginko trzymam za ciebie kciuki !!Przytulam mocno :*

samira, Meginka, nila lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    witajcie dzieczynki. Zmęczona po pracy padam na twarz. 10h w pracy...Jestem przepracowana - pracuję po 9-10h...Na szczęście jutro urlop - za bardzo sobie nie odpocznę, bo idziemy dalej na badania - ja robię subbpopulacje limfocytów -głównie chodzi o limfocyty NK, mój M na badanie nasienia. Jutro mam też monitoring u ginki i aż drżę żeby mi nie przepisała tych hormonów.

Dziewczynki, do których zawitała niepożądana @ , mocno przytulam :( i ściskam :*. NIE DLA @@@@!!!ZAKLINAMY @@@@!!!!

a ja trzymam kciuki za twoja jutrzejszą wizytę i piękne pęcherzyki i dominujący :*

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka tule Cię. Ale pamiętaj to nie koniec styczniowych staranek dla ciebie, bo jeszcze owu cie czeka:)

иιєиσямαℓиα, Meginka lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Nina Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wchodzę na forum, a tu strach sieją same @ wredne, musi się w końcu odmienić los i wszystkim nam sie uda!!! ja dziś jestem pozytywnie nastawiona po usg, bo na lewym jajniku jest pęcherzyk dominujący, który lada chwila pęknie( lekarz jednak podał mi zastrzyk Pregnylu, bo mam z tym pęknięciem problem) i kazał działać dziś i jutro, więc proszę zaciskajcie kciuki!!!

samira, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    samira wrote:
    Meginka wrote:
    No i se wykrakałam :( do plamień dołączyła krew, @ jednak przylazła :( No cóż zaczynamy nowy cykl... Kiedys sie w koncu uda:)

przytulam :*

dzięki samirka... Niby sie nie nakręcałam za bardzo że będzie fasolka, ale nadzieje miałam... A teraz to mi tak smutno...

Oczywiście że się uda :)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Kurcze, wchodzę na forum, a tu strach sieją same @ wredne, musi się w końcu odmienić los i wszystkim nam sie uda!!! ja dziś jestem pozytywnie nastawiona po usg, bo na lewym jajniku jest pęcherzyk dominujący, który lada chwila pęknie( lekarz jednak podał mi zastrzyk Pregnylu, bo mam z tym pęknięciem problem) i kazał działać dziś i jutro, więc proszę zaciskajcie kciuki!!!

trzymam mocno && :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:

trzymam wszystkie 4ry kciuki :)!!!

Nina, nila lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:

a ja trzymam kciuki za twoja jutrzejszą wizytę i piękne pęcherzyki i dominujący :*

na razie nie dziękuję, żeby nie zapeszać :). Jest pęcherzyk dominujący , ale trochę za duży co do dnia cyklu, ma 1,3cm a pęcherzyk przyrasta średnio 2mm na dobę...poza tym problem tkwi w tym, że jeśli przyrasta za szybko to endometrium nie zdąży się odbudować i jeśli nawet dojdzie do zapłodnienia to zapłodniona komórka może przez się nie zagnieździć w tak cienkim endometrium :/. Trzymajcie też kciuki za endometrium :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2013, 19:19

nila lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    maja2024 wrote:
    gocha04 wrote:
    Maja z tą moją temp to różnie bywa,nanią bym nie liczyła chociaż nie pogniewam się jak będzie to oznaczało... II...:) ale liczę że do końca tego tygodnia może u którejś się pojaki fasola, żeby wtedy chuchnąć na nasze wykresy:)

A @ oczekujesz 14.01 ja dzień wcześniej więc zobaczymy może ktoś będzie chuchał:)

to chuchajmy obie na pewno się wtedy którejś uda:0 mnie dziś bolał brzuch tzn. takie skurcze jakbym miała bolało :( to ta wredna @ oh jak ja nie cierpię @

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaciaz wrote:
    hej

Bardzo byśmy chciały ale co z tego wyjdzie to się okaże:)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:

No to do roboty:) Mocno zaciskam kciuki:)

Nina lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedźcie mi jak to jest z wpływem kawy na jakość nasienia?
    Czytałam niejednokrotnie na internecie, nawet tu na ovu była porada dnia, że kofeina m.in z kawy wypita na 2 h przed stosunkiem poprawia jakość (szybkość) plemników....A dziś mój mąż dowiedział się od kolegi, że on miał problem z nasieniem, starali się 2 lata , teraz w listopadzie urodziła mu się dzidzia. Generalnie parametry nasienia poprawiły mu się, jak zmienił styl życia - uprawiał sport i odstawił kawę. :/ Jak to w końcu jest. Pytam z ciekawości, bo jeśli szkodzi to kategorycznie odstawiamy mężusiowi kawusię :D?

nila lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    gocha04 wrote:
    maja2024 wrote:
    gocha04 wrote:

to chuchajmy obie na pewno się wtedy którejś uda:0 mnie dziś bolał brzuch tzn. takie skurcze jakbym miała bolało :( to ta wredna @ oh jak ja nie cierpię @

dziewczyny ja po poronieniu straciłam bóle menstruacyjne, bóle piersi przed okresem...nic zero odczuć :/....teraz jak jestem na duphastonie - po 10 dniach robię betę jak jest negatywna , modlę się, żeby nadeszła szybko @ i rozpoczęła nowy cykl....

samira lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ