Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARANIA
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    paula425 ja miałam coś bardzo podobnego dzień po przytulaniu czułam jakieś kłucie w jajnikach, ból w podbrzuszu nie wiem czym to było do końca spowodowane i takie uczucie meeega ciężkich piersi nie zawsze po stosunku ale czasami tak. Sama nie wiem czym to było spowodowane. Może to rzeczywiście kwestia psychiki. Lepiej nie myśleć za dużo :)

nie potrafie nie myslec uwiez mi ja mam tak tylko po stosunkui to do konca z piersiami nigdy nie mialam problemu od kiedy mi urosly nigdy mnie nie bolaly a teraz sa dziwnie nabrzmiale i to nie przed okresem eh chyba sobie cos urajam buuuuu az strach sie bac

• zozol Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka1980 wrote:
    hej kolezanki szklanki;) nie badzcie takie odpiszcie co sadzicie na temat antybiotyku...odsylam do mojego poprzedniego posta..... bardzo mi zalezy na waszym zdaniu.... bylam u lekarki juz jest ok zadnych dodatkowych lekow mi nie przepisała powiedziala ze mozemy sie starac bo to nie zaszkodzi dzidzi ale czy ja wiem chcialabym poznac wasze zdanie....

ja w tym cyklu też brałam antybiotyk, skończyłam jakoś dzień przed owulacją i nie odpuściłam sobie tego cyklu.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Olka1980 Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja też strasznie się boję że coś dzidziusiowi zaszkodzi wiem wiem wkręcam sobie niepotrzebnie jakieś fazy ale cóż chyba za dużo o tym myślę .... ale jak tu nie myśleć jak się czegoś tak bardzo pragnie...:)internet to dobra rzecz można szybko coś wyszukać lub pogadać tak jak my teraz wymieniay się swoimi doświadczeniami ale też i człowiek ekspertem nie jest a wiedza czerpana z netu też nieraz potrafi człowiekowi stracha napędzić;)pozdro

Olka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zgadzam sie internet to plaga i zagrozenie ale jakby go nie bylo to nie mozna by bylo poklikac tak jak teraz i zawsze cos sie dowiedziec i jak to Olka1980 powiedziala nie zawsze milego i mozna sobie stracha napedzic ale jest mamy go i trzeba z glowa z niego korzystac :P

• agula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    KaRa wrote:
    agula wrote:
    ann2224 wrote:
    ja na razie jestem na urlopie w Polsce tak wiec tesciowa mnie rozpieszcza obiadkami ale jak tylko wróce do Anglii to biore sie za siebie

ann2224 a masz moze jakies doswiadczenia z lekarzami w Anglii? ja dopiero bylam u mojego GP wczoraj, ale zastanawiam sie jak to tutaj jest z leczeniem bezplodnosci

HEj Agula. Co Ci GP powiedzial? Ja tez bylam w mojego wczoraj. Powiedzialam ze staramy sie 2 lata i nic. Lekarz dal mi skierowanie na badanie hormonow : testosteron, LH, FSH, estadiol, w 5 dniu cyklu i prolaktyne,progesteron i hormon tarczycy na 22 dzien cyklu. Oprocz tego porosil zeby moj M rowniez poszedl do swojego GP, zrobil badanie nasienia (podobno troche sie czeka, sa kolejki ale badanie musi byc zrobione przez NHS, inaczej go nie zaakceptuja). Mam przyjsc z wynikami M i jezeli hormony beda ok to on wtedy wysle wszystko do Kliniki Nieplodnosci.
    GP powiedzial ze musimy sie spieszyc bo to wszystko troche trwa a NHS pokrywa leczenie nieplodnosci u kobiet do 34 roku zycia (ja ma 31 w tym roku). Pozniej trzeba samemu oplacac IUI, in vitro itd.

mnie narazie wysłala do ginekologa bo mam nieregularne cykle co 47 56 lub 18 dni @ o mężu nic nie wspominała

narazie mam tylko zrobic krew w 21 dniu cyklu i partner ma zrobic badanie nasienia, bo bez tego nie moze nas dalej skierowac. powiedziala tez, ze gdybysmy musieli miec in vitro to musielibysmy placic, a to ze wzgledu na to, ze moj partner ma juz dziecko z poprzedniego zwiazku. narazie nic wiecej sie nie dowiedzialam, zobaczymy jakie beda wyniki i co dalej. najbardziej mnie denerwuje to, ze tutaj wszystko sie tak slimaczy :/

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam jutro termin @ :O :O :O :O :O :O :O

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro termin @ a tempka w górze :) Bardzo pozytywnie :) Trzymam kciukasy! Testujesz jutro? Jeśli tak to czekam z niecierpliwością na zielone kropy :)

samira lubi tę wiadomość

• Mała Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    ja cały czas mam zamiar wziąć się za jakieś ćwiczenia czy coś, ale po 2 dniach się kończy moja chęć, chyba nie mam silnej woli :/
    Na pewno nie mam bo teraz siedzę przed kompem i wpierniczam ciastka.. nie mogłabym żyć bez słodyczy ehhh...

Hehe...Ja mam Ćwiczenia "bicepsów" jak wcinam wafelki ...;-p

Meginka lubi tę wiadomość

• Mała Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    MAŁA ja np. jakoś nie lubię opowiadać swoim znajomym w realu o moich staraniach jak ich wcale to nie obchodzi, bo sie nie starają albo nawet nie mają z kim sie starać. Poza tym jak się tu wam wygadam to już nie chce mi się powtarzać tego nikomu hehe:)

Boszze to jeszcze 2,5 roku i mój metabolizm zwolni do zera;/ noooł ja uwielbiam czekoladę i frytki....:D

No dokładnie :-) Chyba nie obchodzi...ehh temat rzeka :-)

• Mała Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula425 wrote:
    a czy ktoraś z was miala tak jak ja nigdy po stosunku mnie nic nie boli teraz mam tak ze po stosunku (z wypelnieniem jak ja to mowie ) na nastepny dzien bola mnie jajniki tak jakby pracowaly to nie jest ostry bol poprostu je czuje czy to moze byc reakcja na sperme ktora jest we mnie przepraszam za doslowność a najlepsze jest to ze jak mnie nie bola a mysle o nich to zaczynaja kłóć mam zdolnosci wiem heheheh juz chyba psychicznie siadam chyba jeszcze troche a zamienie wizyty u gin na psychiatre :) (żarcik)mam tez problem z dniami plodnymi i z tzw sluzem u mnie to jest colkowicie inaczej ja nie mam takiego czegos albo jest tak nikly ze go nie zauwazam niestety

Oj Ja miałam podobnie...nie wiem co to, myślałam różnie, a też słyszałam, że może to być reakcja na spermę i to dosłownie...bo mnie np na 2 gi dzień ciągnie na wymioty...:-) No żywcem jaja. I jestem pewna, że dlatego :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    Jutro termin @ a tempka w górze :) Bardzo pozytywnie :) Trzymam kciukasy! Testujesz jutro? Jeśli tak to czekam z niecierpliwością na zielone kropy :)

oj nie jutro nie testuję ,poczekam parę dni ,ostatnie cykle nie były jak trzeba ,raz regularne to znów za długie ...bo boje się ze zrobię a na drugi dzień @ przylezie ;)

sssssss88, aniczka, Mała lubią tę wiadomość

• Mała Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka1980 wrote:
    no właśnie ja też strasznie się boję że coś dzidziusiowi zaszkodzi wiem wiem wkręcam sobie niepotrzebnie jakieś fazy ale cóż chyba za dużo o tym myślę .... ale jak tu nie myśleć jak się czegoś tak bardzo pragnie...:)internet to dobra rzecz można szybko coś wyszukać lub pogadać tak jak my teraz wymieniay się swoimi doświadczeniami ale też i człowiek ekspertem nie jest a wiedza czerpana z netu też nieraz potrafi człowiekowi stracha napędzić;)pozdro

Raczej nie powinno, Ja w antybiotykach jestem weteranka, po porodzie byłam cały rok..teraz mniej, ale mój lekarz powiedział, zebym sie nie bała. Brałam Ismigen- szczepionkę, tez powiedział, żebym sie nie bała. I jakos mu ufam:-)

aniczka lubi tę wiadomość

• sssssss88 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Malvinka wrote:

oj nie jutro nie testuję ,poczekam parę dni ,ostatnie cykle nie były jak trzeba ,raz regularne to znów za długie ...bo boje się ze zrobię a na drugi dzień @ przylezie ;)

trzymam kciuki.. :) rówież mam jutro termin @.. ale test zrobie pare dni po.. DZIEWCZYNNY TRZYMAĆ KCIUKI! :)

samira, aniczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sssssss88 wrote:
    samira wrote:
    Malvinka wrote:

trzymam kciuki.. :) rówież mam jutro termin @.. ale test zrobie pare dni po.. DZIEWCZYNNY TRZYMAĆ KCIUKI! :)

ja trzymam mocno &&&& i już się nakręcam ze nic z tego u mnie a potem ze moze jednak ...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2013, 17:19

sssssss88 lubi tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samirka, jak Ci pięknie tempka rośnie :) Coś mi tu pachnie Fasolinką... :) Na pewno małpiszon nie przyjdzie, trzymamy kciuczki :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sssssssss88 trzymam kciuki i chucham!!!!

sssssss88 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• sssssss88 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby sie udało.. :) (nie)dziękuje Kaja ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2013, 17:47

• mindusia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samirka, sssssss88 dziewczyny powodzenia.
    Samira wykres masz piękny. Tempka pnie się do góry.
    Oby zakończył się ten cykl zielona kropką i ta wredna @ nie przyszła :)

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam za was kciuki mam nadzieje ze nie spotkamy sie w nastepnym miesiącu staraczek:)

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wrote:
    paula425 wrote:
    a czy ktoraś z was miala tak jak ja nigdy po stosunku mnie nic nie boli teraz mam tak ze po stosunku (z wypelnieniem jak ja to mowie ) na nastepny dzien bola mnie jajniki tak jakby pracowaly to nie jest ostry bol poprostu je czuje czy to moze byc reakcja na sperme ktora jest we mnie przepraszam za doslowność a najlepsze jest to ze jak mnie nie bola a mysle o nich to zaczynaja kłóć mam zdolnosci wiem heheheh juz chyba psychicznie siadam chyba jeszcze troche a zamienie wizyty u gin na psychiatre :) (żarcik)mam tez problem z dniami plodnymi i z tzw sluzem u mnie to jest colkowicie inaczej ja nie mam takiego czegos albo jest tak nikly ze go nie zauwazam niestety

Oj Ja miałam podobnie...nie wiem co to, myślałam różnie, a też słyszałam, że może to być reakcja na spermę i to dosłownie...bo mnie np na 2 gi dzień ciągnie na wymioty...:-) No żywcem jaja. I jestem pewna, że dlatego :-)

Mała ale jakbym miala reakcje na sperme to bym to miala zawsze no nie a ja tak mam od 2 miesiecy to dosc dziwne a teraz to juz wyjatkowo na wymioty mnie nie bierze eh heh sama nie wiem zato dzis caly dzien tak mnie piersi swedza ze zglupieje :(

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ