X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARANIA
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kiedyś za małolata popalałam, aż wstyd sie przyznać i pewnego pięknego dnia na biologi nauczyciel powiedział, że żeby organizm mógł się całkowicie oczyścić z nikotyny i innych papierosowych świństw potrzeba mu UWAGA!.... AŻ 7 LAT!!!!!
    te słowa mnie tak przeraziły i stwierdziłam bez zawachania, że świadomie nie będę pozbawiac dziecka zdrowia i raz na zawsze papierochy do kosza. Także od tamtego momentu mineło coś ok 8 lat. Smrodu papierosów nigdy nie lubiłam nawet jak paliłam. Już bardziej wolałam zapach zioła:) jakis taki delikatniejszy się wydaje, ale w skótkach to samo gó***:)

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • agula Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez niestety zaczelam palic jako gowniara,ale 4 miesiace temu przerzucilam sie na e-papierosa (z dnia na dzien :) ) i od tamtej pory nie zapalilam prawdziwego papierosa i juz nie zapale :) jak ktos kolo mnie pali normalne papierosy to mi sie zbiera na...

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • aniczka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    a ja kiedyś za małolata popalałam, aż wstyd sie przyznać i pewnego pięknego dnia na biologi nauczyciel powiedział, że żeby organizm mógł się całkowicie oczyścić z nikotyny i innych papierosowych świństw potrzeba mu UWAGA!.... AŻ 7 LAT!!!!!
    te słowa mnie tak przeraziły i stwierdziłam bez zawachania, że świadomie nie będę pozbawiac dziecka zdrowia i raz na zawsze papierochy do kosza. Także od tamtego momentu mineło coś ok 8 lat. Smrodu papierosów nigdy nie lubiłam nawet jak paliłam. Już bardziej wolałam zapach zioła:) jakis taki delikatniejszy się wydaje, ale w skótkach to samo gó***:)

mam dokladnie tak samo to juz zielsko lepiej pachnie ja pale ok 6 papierosow dziennie wiec szalu nie ma a jakos tak sie przyzwyczailam do porannego dymka ze ciezko bedzie rzucic zrobie to jak test wyjdzie pozytywny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2013, 19:49

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Maja przykro mi, ale dobra informacja jest taka, że już pierwszy dzień cyklu masz prawie za sobą i coraz bliżej kolejnych staranek, a to już sprawa przyjemna:)

Dziękuję Gosiu:) Muszę się pozbierać jakoś - dziś przy winku z mężem siedzimy i się pocieszamy. Byłam dziś u gina i tam były 3 kobiety w ciąży myślałam, że nie wytrzymam i wybuchnę płaczem:( Jutro jadę zapisać się na laparoskopię ale strasznie się boję bo miało być hsg ale niestety już go nie robią u mnie w szpitalu. A poza tym jeśli chcę mieć jak najszybciej laparo to nie mogę szczepienia przeciw żółtaczce mieć. Strasznie się przejmuję i nie wiem czy dobrze robię może któraś z was miała badaną drożność metodą laparoskopii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2013, 19:51

gocha04, samira lubią tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • agula Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    ja na razie jestem na urlopie w Polsce tak wiec tesciowa mnie rozpieszcza obiadkami ale jak tylko wróce do Anglii to biore sie za siebie

ann2224 a masz moze jakies doswiadczenia z lekarzami w Anglii? ja dopiero bylam u mojego GP wczoraj, ale zastanawiam sie jak to tutaj jest z leczeniem bezplodnosci

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • Mała Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Mała wrote:
    Meginka wrote:
    ze mną chyba jest coś nie tak :P wstałam rano i zjadłam pół czekolady :) niedługo mi takie boczki urosną jak słonicy :):) ogólnie jakoś mi tak dziwnie, nie wiem o co cho :)

Ze mną też...po tamtym miesiącu mi już wyrosły...masakra :-p Ale jak tu dietkę trzymać jak się myśli o bobasku...:-)

No właśnie, miałam zamiar początkowo przejść na dietę ale przecież gdybym zaciążyła, to muszę mieć dużo witamin itd dla maleństwa, bo pierwsze tygodnie jego rozwoju są bardzo ważne. No i oleję moje boczki, będę się odchudzać po ciąży hehe ;)

Hehe, masakra :-) Ja przy 1 wszej ciąży w trakcie starań przytyłam ok 14 kg, tak ze na początku ważyłam 74- a na końcu 72- mała pomogła mi zrzucić...:-) A myślałam, ze mi walnie ze 25 :-)

• Mała Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a ja przytyłam 10kg przez ostatni rok i tyle muszę zrzucić,poniekąd to wina zestawu witamin jakie brałam,miałam niesamowity apetyt po nich a do tego lubię słodycze niestety ;) ważyłam 63-65 a teraz 75kg :O

Aj tam Ja na początku grudnia ważyłam 63- teraz już 67 ...niedługo Cie dogonię...po prostu chyba jem wszystko co mam w domu:-)
    Ajć żarty żartami mam jakiś taki miesiąc , ze wszyscy z problemami walą, szczerze mam ochotę zamknąć dom...nie dlatego, że jestem niemiła...szkoda że o moje nikt nie pyta...ale daję radę, 100 razy bardziej wole ovu niż zwierzenia osobom myślącym głównie o sobie :-)

aniczka, Meginka, gocha04, samira lubią tę wiadomość

• Mała Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Jak rzuciłyście palenie? Dla mnie to abstrakcja nie palić- no chyba że w ciąży będę, ale to inna bajka ...:( .

Oj trudno trudno, ja rzuciłam jak zaszłam w ciążę:-) Miałam troszkę przejść, po pobycie ponad 3 tygodnie w szpitalu i powrocie z malutką do domu ( nie karmiłam piersią) wytrzymałam 4 doby w domu...i od nowa...ehh. Ale nic nie mówił ani M ani nikt, bo byłam kłębkiem nerwów i wyglądałam okropnie...Ale było minęło:-) Teraz tez nie daje rad rzucić, ale jak coś będzie na rzeczy to napewno:)

moni_c lubi tę wiadomość

• Mała Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywne jest, że mój M w pracy nie pali to góra wypala 5 dziennie czasem mniej :-) Aj jednak może Ja wychodzę z założenia, że jak mamy mieć dzidzię to będziemy :-) Ale bez stresu :-)
    Pamiętam z Mają jak piłam po 4 kawy i paliłam jak smok, bo znów byłam pewna, że nic z tego...ale jak test wyszedł + to odrazu pomału rzuciłam (nie da się na "już") i było ok:-) Jako wcześniaczka miała płucka ok, sama oddychała, jadła, więc byłam szczęśliwa bo widziałam wcześniaczki kobiet palących i współczuje tylko...głupoty :-)

aniczka lubi tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cały czas mam zamiar wziąć się za jakieś ćwiczenia czy coś, ale po 2 dniach się kończy moja chęć, chyba nie mam silnej woli :/
    Na pewno nie mam bo teraz siedzę przed kompem i wpierniczam ciastka.. nie mogłabym żyć bez słodyczy ehhh...

Mała, mauysia lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wrote:
    samira wrote:
    a ja przytyłam 10kg przez ostatni rok i tyle muszę zrzucić,poniekąd to wina zestawu witamin jakie brałam,miałam niesamowity apetyt po nich a do tego lubię słodycze niestety ;) ważyłam 63-65 a teraz 75kg :O

Aj tam Ja na początku grudnia ważyłam 63- teraz już 67 ...niedługo Cie dogonię...po prostu chyba jem wszystko co mam w domu:-)
    Ajć żarty żartami mam jakiś taki miesiąc , ze wszyscy z problemami walą, szczerze mam ochotę zamknąć dom...nie dlatego, że jestem niemiła...szkoda że o moje nikt nie pyta...ale daję radę, 100 razy bardziej wole ovu niż zwierzenia osobom myślącym głównie o sobie :-)

ja też wole ovu, bo tu mamy podobne problemy i odczucia, a w realu nie zawsze takie osoby sa w pobliżu.

samira, Meginka, Mała lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    gocha04 wrote:
    Maja przykro mi, ale dobra informacja jest taka, że już pierwszy dzień cyklu masz prawie za sobą i coraz bliżej kolejnych staranek, a to już sprawa przyjemna:)

Dziękuję Gosiu:) Muszę się pozbierać jakoś - dziś przy winku z mężem siedzimy i się pocieszamy. Byłam dziś u gina i tam były 3 kobiety w ciąży myślałam, że nie wytrzymam i wybuchnę płaczem:( Jutro jadę zapisać się na laparoskopię ale strasznie się boję bo miało być hsg ale niestety już go nie robią u mnie w szpitalu. A poza tym jeśli chcę mieć jak najszybciej laparo to nie mogę szczepienia przeciw żółtaczce mieć. Strasznie się przejmuję i nie wiem czy dobrze robię może któraś z was miała badaną drożność metodą laparoskopii

Maja winko dobra rzecz polesza się po nim endometrium:)

Ja uciekam, pap

samira, Meginka lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • aniczka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    ja cały czas mam zamiar wziąć się za jakieś ćwiczenia czy coś, ale po 2 dniach się kończy moja chęć, chyba nie mam silnej woli :/
    Na pewno nie mam bo teraz siedzę przed kompem i wpierniczam ciastka.. nie mogłabym żyć bez słodyczy ehhh...

mam tak samo zmuszam sie do wyjscia z psem na spacer

Meginka lubi tę wiadomość

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • Mała Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witam dziewczynki :-) Pozytywnie dziś nastawiona :-p Ale u nas buro, a zimno, aż się nie chce nigdzie wyjść :-)

Meginka lubi tę wiadomość

• Mała Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Mała wrote:
    samira wrote:

ja też wole ovu, bo tu mamy podobne problemy i odczucia, a w realu nie zawsze takie osoby sa w pobliżu.

No w połowię się zgadzam:-)
    Ale jak się dłużej nad tym zastanawiam to dochodzę do wniosku, że praktycznie więcej tu piszę niż mówię komukolwiek, nie z tego względu, że się boję czy jak, ale jak chciałam raz pogadać z przyjaciółką, to ok, powiedziałam coś tam, że się boję itd, a ona pokiwała głową i o sobie...Hehe:-) Moja psycholog dała mi jedną radę, nad którą myślę non stop..."żebym choć w 5% zaczęła być egoistką i pomyślała o sobie...", i powiem Wam dziewczyny, że ma rację, bo Ja taka miękka jestem jak coś, ktoś- to do mnie, ale żeby ktoś wpadł zapytać co u mnie...hmmm.
    Choć nie powiem, bo mam inna przyjaciółkę, z którą znam się ponad 15 lat i tu już inna bajka, jak najbardziej można ją tak nazwać:-) Ale pod koniec listopada urodziła córeczkę i no póki co mniej się widzimy, ale minimum raz w tygodniu :-)

Meginka, paula425 lubią tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimno i brzydko, ale na szczęście dziś już PIĄTEK :D.

aniczka lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tak wolę mrozik niż zimą plusowe temperatury :) nie lata tyle zarazków,nie lubię tylko grzejących kaloryferów bo sucho w mieszkaniu i wtedy kaszlę a staram się włączać nawilżacz :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    O, mój ulubiony temat - o przybieraniu na wadze i odchudzaniu :) Nie wiem, czy tez to zauwazyłyście, ale około trzydziestki - a tak przynajmniej jest u mnie - pogarsza się metabolizm :( Niby jem mało słodkiego (od nowego roku to w ogóle zero), nie obżeram się fastfoodami, a i tak przybywa mi troszkę z miesiąca na miesiąc... Przez pół roku przytyłam parę kilo, choć nie zmieniłam stylu życia... A ćwiczyć tak mi się nie chce! Oby do wiosny - wyciągam wtedy rowerek i przynajmniej tak się będę ruszać :)

No cóż... Wiek robi swoje :/
    Miłego dnia Wam życzę!

PS) Od jakiegoś czasu wcinam grejpfruty, ponoć pomaga na zrzucenie wagi. No, zobaczymy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2013, 08:37

Mała, aniczka lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula wrote:
    ann2224 wrote:
    ja na razie jestem na urlopie w Polsce tak wiec tesciowa mnie rozpieszcza obiadkami ale jak tylko wróce do Anglii to biore sie za siebie

ann2224 a masz moze jakies doswiadczenia z lekarzami w Anglii? ja dopiero bylam u mojego GP wczoraj, ale zastanawiam sie jak to tutaj jest z leczeniem bezplodnosci

HEj Agula. Co Ci GP powiedzial? Ja tez bylam w mojego wczoraj. Powiedzialam ze staramy sie 2 lata i nic. Lekarz dal mi skierowanie na badanie hormonow : testosteron, LH, FSH, estadiol, w 5 dniu cyklu i prolaktyne,progesteron i hormon tarczycy na 22 dzien cyklu. Oprocz tego porosil zeby moj M rowniez poszedl do swojego GP, zrobil badanie nasienia (podobno troche sie czeka, sa kolejki ale badanie musi byc zrobione przez NHS, inaczej go nie zaakceptuja). Mam przyjsc z wynikami M i jezeli hormony beda ok to on wtedy wysle wszystko do Kliniki Nieplodnosci.
    GP powiedzial ze musimy sie spieszyc bo to wszystko troche trwa a NHS pokrywa leczenie nieplodnosci u kobiet do 34 roku zycia (ja ma 31 w tym roku). Pozniej trzeba samemu oplacac IUI, in vitro itd.

agula lubi tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAŁA ja np. jakoś nie lubię opowiadać swoim znajomym w realu o moich staraniach jak ich wcale to nie obchodzi, bo sie nie starają albo nawet nie mają z kim sie starać. Poza tym jak się tu wam wygadam to już nie chce mi się powtarzać tego nikomu hehe:)

Boszze to jeszcze 2,5 roku i mój metabolizm zwolni do zera;/ noooł ja uwielbiam czekoladę i frytki....:D

samira, Meginka, Mała, moni_c lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ