STYCZNIOWE STARANIA
-
WIADOMOŚĆ
-
Meginka wrote:ze mną chyba jest coś nie tak wstałam rano i zjadłam pół czekolady niedługo mi takie boczki urosną jak słonicy ogólnie jakoś mi tak dziwnie, nie wiem o co cho
Ze mną też...po tamtym miesiącu mi już wyrosły...masakra :-p Ale jak tu dietkę trzymać jak się myśli o bobasku...Meginka, samira lubią tę wiadomość
-
My z mężem też rzuciliśmy palenie, ze względu na starania, ale też dla zdrowia, a poza tym od ponad pół roku nie pracuję, więc mam mniej ruchu i to pewnie też się przyczyniło do mojej "oponki". Chciałabym żeby mi brzuszek urósł ale nie z powodu tłuszczu :P
mindusia, agula lubią tę wiadomość
-
Mała wrote:Meginka wrote:ze mną chyba jest coś nie tak wstałam rano i zjadłam pół czekolady niedługo mi takie boczki urosną jak słonicy ogólnie jakoś mi tak dziwnie, nie wiem o co cho
Ze mną też...po tamtym miesiącu mi już wyrosły...masakra :-p Ale jak tu dietkę trzymać jak się myśli o bobasku...
No właśnie, miałam zamiar początkowo przejść na dietę ale przecież gdybym zaciążyła, to muszę mieć dużo witamin itd dla maleństwa, bo pierwsze tygodnie jego rozwoju są bardzo ważne. No i oleję moje boczki, będę się odchudzać po ciąży hehe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyann2224 wrote:hej wszystkim mam pytanie do tych co brały lub biora clo jak sie po tym czułyście bo ja mam je brac od nastepnego cyklu i nie wiem czego sie spodziewac
ja brałam clo pierwszy cykl i czułam się super a tez się tego bałam ,skutków ubocznych ,jedynie w dniach owulki troszkę w jajnikach ciągło ,to wszystko -
nick nieaktualny
-
Meginka wrote:My z mężem też rzuciliśmy palenie, ze względu na starania, ale też dla zdrowia, a poza tym od ponad pół roku nie pracuję, więc mam mniej ruchu i to pewnie też się przyczyniło do mojej "oponki". Chciałabym żeby mi brzuszek urósł ale nie z powodu tłuszczu :P
to tak samo jak ja. Siedzi się cały czas w domu i nie ma za bardzo ruchu tylko tyle co się do jakiegoś sklepu człowiek przejdzie po zakupy.
Ja w tamtym cyklu miałam takie napady obżarstwa. teraz bałabym się stanąć na wagę żeby się nie przerazić.Meginka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No ja w tamtym roku w styczniu rzuciłam palenie i mój M tez troche przytyłam ale nie było tragedi ale potem odstawiłam tabletki anty i zaczełam tyc na potęge i do tego cały czas mdłości zawroty głowy @ co 2 miesiące
z 60 kg zrobiło sie 73 masakrasamira lubi tę wiadomość
-
samira wrote:a ja przytyłam 10kg przez ostatni rok i tyle muszę zrzucić,poniekąd to wina zestawu witamin jakie brałam,miałam niesamowity apetyt po nich a do tego lubię słodycze niestety ważyłam 63-65 a teraz 75kg
samirka a ile masz wzrostu? nie przejmuj się, ja już dobiłam do 80 niestety. Musze zacząć się ruszać bo się w drzwi nie zmieszczę Niby nie jem dużo, tylko strasznie mało ruchu mam no i mój największy grzeszek- podjadanie wieczorami
Ale to też jest wina mojego M bo on je wieczorami i jak tak patrze na to jego jedzonko no to nie mogę się powstrzymać
M może jeść i jeść o każdej porze dnia i nocy a wcale nie tyje, spala na bieżąco, zazdroszczę mu tego :)Wcale po nim nie widać, że je takie gigantyczne ilości I gdzie tu sprawiedliwość ??? ehhh... -
nick nieaktualnyMeginka wrote:samira wrote:a ja przytyłam 10kg przez ostatni rok i tyle muszę zrzucić,poniekąd to wina zestawu witamin jakie brałam,miałam niesamowity apetyt po nich a do tego lubię słodycze niestety ważyłam 63-65 a teraz 75kg
samirka a ile masz wzrostu? nie przejmuj się, ja już dobiłam do 80 niestety. Musze zacząć się ruszać bo się w drzwi nie zmieszczę Niby nie jem dużo, tylko strasznie mało ruchu mam no i mój największy grzeszek- podjadanie wieczorami
Ale to też jest wina mojego M bo on je wieczorami i jak tak patrze na to jego jedzonko no to nie mogę się powstrzymać
M może jeść i jeść o każdej porze dnia i nocy a wcale nie tyje, spala na bieżąco, zazdroszczę mu tego :)Wcale po nim nie widać, że je takie gigantyczne ilości I gdzie tu sprawiedliwość ??? ehhh...
mój G nie je jakoś bardzo dużo, ale kiedyś ważył ponad 100 tyle ze jest wysoki ,po diecie Diukana jak mi mówił schudł 10kg a potem jeszcze więcej bo jak jest ze mną to nie je ton majonezu który uwielbiał i pączków ,drożdżówek ,szczególnie tych pierwszych chociaż słodkie jemy
ja powinna mięć dietę ze względu na refluks i ostatnio wykryte wrzodziejące zapalenie jelita grubego a i tak za bardzo sobie pozwalam ,dziś zjadłam chleb ze smalcem- kiełbaska,boczkiem,cebulką domowej roboty(sama wytapiałam ) i juz mi jest niedobrze ,bo to bardzo tłuste ehhh...
a mam 164cm wzrostu a mój G 185cm (i ma bardzo dobra przemianę materii :p ) -
nick nieaktualnymoni_c wrote:Jak rzuciłyście palenie? Dla mnie to abstrakcja nie palić- no chyba że w ciąży będę, ale to inna bajka ... .
powinnaś rzucić jak się starasz ,wtedy bardzo spada płodność (a u faceta ilość i jakość plemników)a nie mówię w ciąży dzieci palących matek bardzo często maja problemy z układem oddechowym ,chorobami tego narządu nawet astmy !!!
a i jeszcze dzieci rodzą się z bardzo niska waga ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2013, 14:47
-
jak byłam pewna, że rzucam to poszłam do lekarza po receptę na tabletki TABEX, bo tylko na receptę są i z tego co słyszałam bardzo dobre...Właśnie- z tego co słyszałam, bo po wzięciu kilku tabletek tak mnie wszystko swędziało, że zakończyłam kurację
-
moni_c wrote:Jak rzuciłyście palenie? Dla mnie to abstrakcja nie palić- no chyba że w ciąży będę, ale to inna bajka ... .
Po pierwsze musisz byc pewna że chcesz rzucic ja rzuciłam za 2 podejściem pierwsze robiłaam 5 lat temu udało sie 3 miesiące wytrzymac ale mój M palił tak wiec ja tez powróciłam do nałogu i w tamtym roku 9.1.2012 oboje wypaliliśmy ostatniego papierosa ja swoje 9 ostatnich nosiłam przez 2 tyg w torebce a potem trafiły do dzafy pod ubrania i teraz w świeta wydałam je szwagierce która pali -
Witam również chciałam dołączyć do starajacych się od nowego roku:) mimo ze jestem 3 lata po ślubie dopiero teraz zdecydowaliśmy się z moim mężem na starania. Pierwsze poczyniliśmy ju w święta ale nie były one zbytnio precyzyjne no i 11.01 [email protected] tylko ze moje hormony już buzują na maxa i bardzo chciałabym już zostać mamusia... mam nadzieje ze wkrótce nam się uda pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2013, 15:13
samira, Mała lubią tę wiadomość
Olka -
Hej ja paliłam 10 lat w momencie jak dowiedziłam się że jestem w pierwszej ciąży spaliłam 1 paczkę praktycznie za jednym razem i dostałam takiego wstrętu że już 5 lat nie palę. Mimo iz mój i teściowie palili to nawet wręćz odpychająco na mnie dizłało jak czułam ten odur dymu to już mnie cofalo