Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARANIA
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • Mała Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    ze mną chyba jest coś nie tak :P wstałam rano i zjadłam pół czekolady :) niedługo mi takie boczki urosną jak słonicy :):) ogólnie jakoś mi tak dziwnie, nie wiem o co cho :)

Ze mną też...po tamtym miesiącu mi już wyrosły...masakra :-p Ale jak tu dietkę trzymać jak się myśli o bobasku...:-)

Meginka, samira lubią tę wiadomość

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczy czym wy sie przejmujecie ja w 2012 przytyłam 13 kilo nie dlatego że wiecej jadłam ale dlatego że rzuciłam palenie i metabolizm mi zwolnił to dopiero załamka :(

event.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem też rzuciliśmy palenie, ze względu na starania, ale też dla zdrowia, a poza tym od ponad pół roku nie pracuję, więc mam mniej ruchu i to pewnie też się przyczyniło do mojej "oponki". Chciałabym żeby mi brzuszek urósł ale nie z powodu tłuszczu :P:P

mindusia, agula lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wrote:
    Meginka wrote:
    ze mną chyba jest coś nie tak :P wstałam rano i zjadłam pół czekolady :) niedługo mi takie boczki urosną jak słonicy :):) ogólnie jakoś mi tak dziwnie, nie wiem o co cho :)

Ze mną też...po tamtym miesiącu mi już wyrosły...masakra :-p Ale jak tu dietkę trzymać jak się myśli o bobasku...:-)

No właśnie, miałam zamiar początkowo przejść na dietę ale przecież gdybym zaciążyła, to muszę mieć dużo witamin itd dla maleństwa, bo pierwsze tygodnie jego rozwoju są bardzo ważne. No i oleję moje boczki, będę się odchudzać po ciąży hehe ;)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam panie ja jestem spowrotem :)może to już odczucia dzidziusia :D

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też narazie daje sobie spokój z diatami najważniejsze to to z już rok nie pale i lepiej sie czuje a kilogramów kiedys sie pozbede

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    hej wszystkim mam pytanie do tych co brały lub biora clo jak sie po tym czułyście bo ja mam je brac od nastepnego cyklu i nie wiem czego sie spodziewac

ja brałam clo pierwszy cykl i czułam się super a tez się tego bałam ,skutków ubocznych ,jedynie w dniach owulki troszkę w jajnikach ciągło ,to wszystko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ani mój G nie palimy ,ja w sumie prawie nigdy (wypaliłam 10 papierosów i to mentolowych to wszystko ,ale to było z 15lat temu) a mój G palił za młodego ale tylko 2,5 roku i do tej pory nic :)

• mindusia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    My z mężem też rzuciliśmy palenie, ze względu na starania, ale też dla zdrowia, a poza tym od ponad pół roku nie pracuję, więc mam mniej ruchu i to pewnie też się przyczyniło do mojej "oponki". Chciałabym żeby mi brzuszek urósł ale nie z powodu tłuszczu :P:P

to tak samo jak ja. Siedzi się cały czas w domu i nie ma za bardzo ruchu tylko tyle co się do jakiegoś sklepu człowiek przejdzie po zakupy.
    Ja w tamtym cyklu miałam takie napady obżarstwa. teraz bałabym się stanąć na wagę żeby się nie przerazić.

Meginka lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja przytyłam 10kg przez ostatni rok i tyle muszę zrzucić,poniekąd to wina zestawu witamin jakie brałam,miałam niesamowity apetyt po nich a do tego lubię słodycze niestety ;) ważyłam 63-65 a teraz 75kg :O

Meginka lubi tę wiadomość

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w tamtym roku w styczniu rzuciłam palenie i mój M tez troche przytyłam ale nie było tragedi ale potem odstawiłam tabletki anty i zaczełam tyc na potęge i do tego cały czas mdłości zawroty głowy @ co 2 miesiące
    z 60 kg zrobiło sie 73 masakra

samira lubi tę wiadomość

event.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a ja przytyłam 10kg przez ostatni rok i tyle muszę zrzucić,poniekąd to wina zestawu witamin jakie brałam,miałam niesamowity apetyt po nich a do tego lubię słodycze niestety ;) ważyłam 63-65 a teraz 75kg :O

samirka a ile masz wzrostu? nie przejmuj się, ja już dobiłam do 80 niestety. Musze zacząć się ruszać bo się w drzwi nie zmieszczę :P Niby nie jem dużo, tylko strasznie mało ruchu mam no i mój największy grzeszek- podjadanie wieczorami :/
    Ale to też jest wina mojego M bo on je wieczorami i jak tak patrze na to jego jedzonko no to nie mogę się powstrzymać :)
    M może jeść i jeść o każdej porze dnia i nocy a wcale nie tyje, spala na bieżąco, zazdroszczę mu tego :)Wcale po nim nie widać, że je takie gigantyczne ilości :P I gdzie tu sprawiedliwość ??? :):) ehhh...

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rzuciłyście palenie? Dla mnie to abstrakcja nie palić- no chyba że w ciąży będę, ale to inna bajka ...:( .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2013, 14:41

samira lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    samira wrote:

samirka a ile masz wzrostu? nie przejmuj się, ja już dobiłam do 80 niestety. Musze zacząć się ruszać bo się w drzwi nie zmieszczę :P Niby nie jem dużo, tylko strasznie mało ruchu mam no i mój największy grzeszek- podjadanie wieczorami :/
    Ale to też jest wina mojego M bo on je wieczorami i jak tak patrze na to jego jedzonko no to nie mogę się powstrzymać :)
    M może jeść i jeść o każdej porze dnia i nocy a wcale nie tyje, spala na bieżąco, zazdroszczę mu tego :)Wcale po nim nie widać, że je takie gigantyczne ilości :P I gdzie tu sprawiedliwość ??? :):) ehhh...

mój G nie je jakoś bardzo dużo, ale kiedyś ważył ponad 100 tyle ze jest wysoki ,po diecie Diukana jak mi mówił schudł 10kg a potem jeszcze więcej bo jak jest ze mną to nie je ton majonezu który uwielbiał ;) i pączków ,drożdżówek ,szczególnie tych pierwszych chociaż słodkie jemy :P

ja powinna mięć dietę ze względu na refluks i ostatnio wykryte wrzodziejące zapalenie jelita grubego :( a i tak za bardzo sobie pozwalam ,dziś zjadłam chleb ze smalcem- kiełbaska,boczkiem,cebulką domowej roboty(sama wytapiałam :) ) i juz mi jest niedobrze ,bo to bardzo tłuste ehhh...

a mam 164cm wzrostu a mój G 185cm (i ma bardzo dobra przemianę materii :p )

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Jak rzuciłyście palenie? Dla mnie to abstrakcja nie palić- no chyba że w ciąży będę, ale to inna bajka ...:( .

powinnaś rzucić jak się starasz ,wtedy bardzo spada płodność (a u faceta ilość i jakość plemników)a nie mówię w ciąży :O dzieci palących matek bardzo często maja problemy z układem oddechowym ,chorobami tego narządu nawet astmy !!!

a i jeszcze dzieci rodzą się z bardzo niska waga ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2013, 14:47

• moni_c Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak byłam pewna, że rzucam to poszłam do lekarza po receptę na tabletki TABEX, bo tylko na receptę są i z tego co słyszałam bardzo dobre...Właśnie- z tego co słyszałam, bo po wzięciu kilku tabletek tak mnie wszystko swędziało, że zakończyłam kurację ;)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:

Po pierwsze musisz byc pewna że chcesz rzucic ja rzuciłam za 2 podejściem pierwsze robiłaam 5 lat temu udało sie 3 miesiące wytrzymac ale mój M palił tak wiec ja tez powróciłam do nałogu i w tamtym roku 9.1.2012 oboje wypaliliśmy ostatniego papierosa ja swoje 9 ostatnich nosiłam przez 2 tyg w torebce a potem trafiły do dzafy pod ubrania i teraz w świeta wydałam je szwagierce która pali

event.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na rzucaniu w przychodni 70 zł to kosztowało mój M mówi ze to bajka ale ta bajka na mnie podziłała i sam zapach mnie odrzuca

event.png
  • Olka1980 Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam również chciałam dołączyć do starajacych się od nowego roku:) mimo ze jestem 3 lata po ślubie dopiero teraz zdecydowaliśmy się z moim mężem na starania. Pierwsze poczyniliśmy ju w święta ale nie były one zbytnio precyzyjne no i 11.01 [email protected] tylko ze moje hormony już buzują na maxa i bardzo chciałabym już zostać mamusia... mam nadzieje ze wkrótce nam się uda pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2013, 15:13

samira, Mała lubią tę wiadomość

Olka
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja paliłam 10 lat w momencie jak dowiedziłam się że jestem w pierwszej ciąży spaliłam 1 paczkę praktycznie za jednym razem i dostałam takiego wstrętu że już 5 lat nie palę. Mimo iz mój i teściowie palili to nawet wręćz odpychająco na mnie dizłało jak czułam ten odur dymu to już mnie cofalo

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ