STYCZNIOWE STARANIA
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja się zastanawiam czy nie kupic jakiegoś specyfika np tą mace lub wiesiołka. Do tej pory nie zażywałam nic z tych rzeczy, tylko kwas foliowy. Za tydzień idę do gina, może coś mi przepisze...
samira lubi tę wiadomość
-
samira wrote:aniczka wrote:samira wrote:Eavonne wrote:Dzien doberek!!!
Mam znowu pytanie(nie pamietam na jakim forum przeczytalam o leku nazwie Maca)czy moge go zakupic na Allegro i wie ktos moze ile kosztuje??? Bylam u nas w aptece i kosztuje 50zl!
już o tym pisałam kilka str temu !!!
ja bralam witaminy wspomagajace plodnosc o nazwie prenatal probaby opakowanie miesiac 30tabsow jedynie 140zl i drugie dla faceta powiem jedno lipa przez duze l
słyszałam o nich ale nie dałabym tyle kasy a maca jest nie droga ale to nie są kuracje na miesiąc a przynajmniej na 3 miechy bo to naturalne produkty ...
a np. costagnus to właśnie ten słynny niepokalanek mnisi tylko w postaci tabsów a nie ziół do zaparzania i często są na niego uczulenia i problemy żołądkowe ale też bierze się go przez 3 miesi.ące i nie na każda kobitkę zadziała...niby jest na regulacje cyklu i obniżenie prolaktyny...
bralam castagnus przez miesiac i odstawilam bo jakos trudno mi sie bylo przekonac a oprocz prenatalu probaby bralam jeszcze beparent czy cos w tym stylu troszke tansze ale rowniez nieskuteczne ja mysle ze te witaminki to sciema i proba oskubania naszych kieszeni bo w skladzie sa witaminy jak z centrum -
nick nieaktualnyMeginka wrote:a ja się zastanawiam czy nie kupic jakiegoś specyfika np tą mace lub wiesiołka. Do tej pory nie zażywałam nic z tych rzeczy, tylko kwas foliowy. Za tydzień idę do gina, może coś mi przepisze...
maca działa na hormony (zawiera fitohormony),libido, potencje,śluz,i można ją brać nawet w ciąży bo zawiera dużo minerałów i witamin,i ma działanie wzmacniające natomiast wiesiek działa tylko na wytwarzanie śluzu ale można tylko do owulki (a wiadomo tak dokładnie kiedy ona jest !?) i przy nim dużo pić wody bo w innym razie nie ma sensu go brać...u mnie powodował silne wzdęcia...
w macy nie chodzi o witaminy chodzi je zawiera ale o wiele innych jej związków roślinnych nam mało znanych ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2013, 21:14
Meginka lubi tę wiadomość
-
samira wrote:Meginka wrote:a ja się zastanawiam czy nie kupic jakiegoś specyfika np tą mace lub wiesiołka. Do tej pory nie zażywałam nic z tych rzeczy, tylko kwas foliowy. Za tydzień idę do gina, może coś mi przepisze...
maca działa na hormony ,libido, potencje,śluz,i można ją brać nawet w ciąży bo zawiera dużo minerałów i witamin,i ma działanie wzmacniające natomiast wiesiek działa tylko na wytwarzanie śluzu ale można tylko do owulki (a wiadomo tak dokładnie kiedy ona jest !?) i przy nim dużo pić wody bo w innym razie nie ma sensu go brać...u mnie powodował silne wzdęcia...
czyli polecasz bardziej mace??? a Ty długo to brałaś zanim zaczęło działac???samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeginka wrote:samira wrote:Meginka wrote:a ja się zastanawiam czy nie kupic jakiegoś specyfika np tą mace lub wiesiołka. Do tej pory nie zażywałam nic z tych rzeczy, tylko kwas foliowy. Za tydzień idę do gina, może coś mi przepisze...
maca działa na hormony ,libido, potencje,śluz,i można ją brać nawet w ciąży bo zawiera dużo minerałów i witamin,i ma działanie wzmacniające natomiast wiesiek działa tylko na wytwarzanie śluzu ale można tylko do owulki (a wiadomo tak dokładnie kiedy ona jest !?) i przy nim dużo pić wody bo w innym razie nie ma sensu go brać...u mnie powodował silne wzdęcia...
czyli polecasz bardziej mace??? a Ty długo to brałaś zanim zaczęło działac???
ja bym spróbowała mace !! na razie faszeruję mojego G i ma się lepiej ja zamierzałam od kolejnego cyklu bo jak kiedyś brałam to miałam zgagę i muszę organizm powoli przyzwyczaić (jedna co drugi dzień-bo mam refluks) myslę ze efekty po jakimś miesiącu może dwóch ...
a brałam jakiś czas temu na wzmocnienie ogólne organizmu witaminy (zestaw ) to bardzo przytyłam ,miałam duży apetyt a tam są naturalne to działa inaczej ... -
nick nieaktualnynie myślcie ze jestem jakimś dystrybutorem macy hehe ale interesują mnie takie rzeczy związane z medycyna różnego rodzaju ,szczególnie położnictwo (kiedyś pielęgniarstwo )suplementy,itp...dwa lata MEDYKA robią swoje
Meginka, Eavonne lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:nie myślcie ze jestem jakimś dystrybutorem macy hehe ale interesują mnie takie rzeczy związane z medycyna różnego rodzaju ,szczególnie położnictwo (kiedyś pielęgniarstwo )suplementy,itp...dwa lata MEDYKA robią swoje
Czytam o tym wszystkim i mi się kreci w głowie... Hmmm pracuję nad tym jak tu OBNIŻYĆ samoistnie poziom stresu.......
Ja słyszałam znów, że kwas foliowy również pomaga przy starankach:-)
Narazie mam (4) ale w sumie 3 cykl takich starań poważniejszych więc jeszcze cierpliwie staram się nie myśleć...kurcze ale sie nie da .......buuuuuuuuuuuuu -
samira wrote:Meginka wrote:no to może i ja spróbuje... zobaczę najpierw co mi lekarz powie. Lecę spać, miłych snów kobitki
JASNE ,NAJWAŻNIEJSZE CO LEKARZ POWIE
JA TEZ ZMYKAM DOBRANOC :d
No ja w sumie też już zmykam Miłej nocki I pewnie do jutra bo ovu uzależnia jak Facebook :-p -
nick nieaktualny
-
ze mną chyba jest coś nie tak wstałam rano i zjadłam pół czekolady niedługo mi takie boczki urosną jak słonicy ogólnie jakoś mi tak dziwnie, nie wiem o co cho
samira lubi tę wiadomość