Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARANIA
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się zastanawiam czy nie kupic jakiegoś specyfika np tą mace lub wiesiołka. Do tej pory nie zażywałam nic z tych rzeczy, tylko kwas foliowy. Za tydzień idę do gina, może coś mi przepisze...

samira lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • aniczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    aniczka wrote:
    samira wrote:
    Eavonne wrote:
    Dzien doberek!!!
    Mam znowu pytanie(nie pamietam na jakim forum przeczytalam o leku nazwie Maca)czy moge go zakupic na Allegro i wie ktos moze ile kosztuje??? Bylam u nas w aptece i kosztuje 50zl!

już o tym pisałam kilka str temu !!!

ja bralam witaminy wspomagajace plodnosc o nazwie prenatal probaby opakowanie miesiac 30tabsow jedynie 140zl i drugie dla faceta powiem jedno lipa przez duze l

słyszałam o nich ale nie dałabym tyle kasy a maca jest nie droga ale to nie są kuracje na miesiąc a przynajmniej na 3 miechy bo to naturalne produkty ...

a np. costagnus to właśnie ten słynny niepokalanek mnisi tylko w postaci tabsów a nie ziół do zaparzania i często są na niego uczulenia i problemy żołądkowe ale też bierze się go przez 3 miesi.ące i nie na każda kobitkę zadziała...niby jest na regulacje cyklu i obniżenie prolaktyny...

bralam castagnus przez miesiac i odstawilam bo jakos trudno mi sie bylo przekonac a oprocz prenatalu probaby bralam jeszcze beparent czy cos w tym stylu troszke tansze ale rowniez nieskuteczne ja mysle ze te witaminki to sciema i proba oskubania naszych kieszeni bo w skladzie sa witaminy jak z centrum

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Jestem nowa! Czytałam tylko Wasze posty do tej pory. Staramy się w tym miesiącu (kolejny miesiąc). Trzymam kciuki za Was! Pozdrawiam.

samira, Mała, aniczka lubią tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    a ja się zastanawiam czy nie kupic jakiegoś specyfika np tą mace lub wiesiołka. Do tej pory nie zażywałam nic z tych rzeczy, tylko kwas foliowy. Za tydzień idę do gina, może coś mi przepisze...

maca działa na hormony (zawiera fitohormony),libido, potencje,śluz,i można ją brać nawet w ciąży bo zawiera dużo minerałów i witamin,i ma działanie wzmacniające natomiast wiesiek działa tylko na wytwarzanie śluzu ale można tylko do owulki (a wiadomo tak dokładnie kiedy ona jest !?) i przy nim dużo pić wody bo w innym razie nie ma sensu go brać...u mnie powodował silne wzdęcia...

w macy nie chodzi o witaminy chodzi je zawiera ale o wiele innych jej związków roślinnych nam mało znanych ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2013, 21:14

Meginka lubi tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Meginka wrote:

maca działa na hormony ,libido, potencje,śluz,i można ją brać nawet w ciąży bo zawiera dużo minerałów i witamin,i ma działanie wzmacniające natomiast wiesiek działa tylko na wytwarzanie śluzu ale można tylko do owulki (a wiadomo tak dokładnie kiedy ona jest !?) i przy nim dużo pić wody bo w innym razie nie ma sensu go brać...u mnie powodował silne wzdęcia...

czyli polecasz bardziej mace??? a Ty długo to brałaś zanim zaczęło działac???

samira lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    Witam! Jestem nowa! Czytałam tylko Wasze posty do tej pory. Staramy się w tym miesiącu (kolejny miesiąc). Trzymam kciuki za Was! Pozdrawiam.

witaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wITAM pANIE :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JESTESCIE DROGIE PANIE? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK CHYBA NIE TO ZMYKAM STAD dOBRANOC POZDRAWIAM :) DO JUTRA :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    samira wrote:
    Meginka wrote:

maca działa na hormony ,libido, potencje,śluz,i można ją brać nawet w ciąży bo zawiera dużo minerałów i witamin,i ma działanie wzmacniające natomiast wiesiek działa tylko na wytwarzanie śluzu ale można tylko do owulki (a wiadomo tak dokładnie kiedy ona jest !?) i przy nim dużo pić wody bo w innym razie nie ma sensu go brać...u mnie powodował silne wzdęcia...

czyli polecasz bardziej mace??? a Ty długo to brałaś zanim zaczęło działac???

ja bym spróbowała mace !! na razie faszeruję mojego G i ma się lepiej :D ja zamierzałam od kolejnego cyklu bo jak kiedyś brałam to miałam zgagę i muszę organizm powoli przyzwyczaić (jedna co drugi dzień-bo mam refluks) myslę ze efekty po jakimś miesiącu może dwóch ...

a brałam jakiś czas temu na wzmocnienie ogólne organizmu witaminy (zestaw ) to bardzo przytyłam ,miałam duży apetyt a tam są naturalne to działa inaczej ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie myślcie ze jestem jakimś dystrybutorem macy hehe ale interesują mnie takie rzeczy związane z medycyna różnego rodzaju ,szczególnie położnictwo (kiedyś pielęgniarstwo ;) )suplementy,itp...dwa lata MEDYKA robią swoje :P

Meginka, Eavonne lubią tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to może i ja spróbuje... zobaczę najpierw co mi lekarz powie. Lecę spać, miłych snów kobitki :)

samira lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Mała Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glazik22 wrote:
    OK CHYBA NIE TO ZMYKAM STAD dOBRANOC POZDRAWIAM :) DO JUTRA :)

Witamy:-) Raz na forum zamęt, że nie nadążam,a dziś tak posmutniało, coś Nas było dziś mało:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    no to może i ja spróbuje... zobaczę najpierw co mi lekarz powie. Lecę spać, miłych snów kobitki :)

JASNE ,NAJWAŻNIEJSZE CO LEKARZ POWIE :)

JA TEZ ZMYKAM DOBRANOC :d

• Mała Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    nie myślcie ze jestem jakimś dystrybutorem macy hehe ale interesują mnie takie rzeczy związane z medycyna różnego rodzaju ,szczególnie położnictwo (kiedyś pielęgniarstwo ;) )suplementy,itp...dwa lata MEDYKA robią swoje :P

Czytam o tym wszystkim i mi się kreci w głowie...:-) Hmmm pracuję nad tym jak tu OBNIŻYĆ samoistnie poziom stresu.......
    Ja słyszałam znów, że kwas foliowy również pomaga przy starankach:-)
    Narazie mam (4) ale w sumie 3 cykl takich starań poważniejszych więc jeszcze cierpliwie staram się nie myśleć...kurcze ale sie nie da .......buuuuuuuuuuuuu :-)

• Mała Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Meginka wrote:

JASNE ,NAJWAŻNIEJSZE CO LEKARZ POWIE :)

JA TEZ ZMYKAM DOBRANOC :d

No ja w sumie też już zmykam :-) Miłej nocki :-) I pewnie do jutra bo ovu uzależnia jak Facebook :-p

• Mała Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJKA DZIEWCZYNKI COŚ NA OPTYMISTYCZNE MYŚLENIE

http://www.youtube.com/watch?v=ErNrpUXnDc

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was Kobitki :) ja na chwilke zeby sie przywitać!!:) bo musze moja córcie ubrac i dac jej jesc i mojemu mężulkowi obiadek przyrządzić !!odezwe sie po 12 buziaki :*

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim mam pytanie do tych co brały lub biora clo jak sie po tym czułyście bo ja mam je brac od nastepnego cyklu i nie wiem czego sie spodziewac

samira lubi tę wiadomość

event.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze mną chyba jest coś nie tak :P wstałam rano i zjadłam pół czekolady :) niedługo mi takie boczki urosną jak słonicy :):) ogólnie jakoś mi tak dziwnie, nie wiem o co cho :)

samira lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ