STYCZNIOWE STARANIA
-
WIADOMOŚĆ
-
sssssss88 wrote:troche dziś sie zmartwiłam... do południa zaobserwowałam lekkie jasnoczerowne plamienia. kurcze miałam zamiar jutro test zrobic a teraz się boje...
ale jeszcze jest nadzieja może to plamienie implantacyjne, trzymamy kciukisssssss88, samira, aniczka lubią tę wiadomość
-
sssssss88 wrote:sssssss88 wrote:troche dziś sie zmartwiłam... do południa zaobserwowałam lekkie jasnoczerowne plamienia. kurcze miałam zamiar jutro test zrobic a teraz się boje...
dzieczyny czy jest chociaż troche nadzieji na fasolkę ???
moj asiostra tak miala na poczatku i myslala ze jej okres przyszedl tak pozno a urodzila synka 9 miesiecy pozniej wiec jest to mozliwesssssss88, Meginka, samira lubią tę wiadomość
-
aniczka wrote:sssssss88 wrote:sssssss88 wrote:troche dziś sie zmartwiłam... do południa zaobserwowałam lekkie jasnoczerowne plamienia. kurcze miałam zamiar jutro test zrobic a teraz się boje...
dzieczyny czy jest chociaż troche nadzieji na fasolkę ???
moj asiostra tak miala na poczatku i myslala ze jej okres przyszedl tak pozno a urodzila synka 9 miesiecy pozniej wiec jest to mozliwe
okaże sie jutro rano.. ale dzięki.. juz mi jakos lepiejMeginka, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kaja bardzo dobrze! ja chyba tez sobie szklaneczkę pyknę
Samirka mam paskowe testy z allegro, jak się zdenerwuję to je wyrzucę wszystkie i tyle. W ogóle to się zastanawiam czy nie odpuścić trochę, przestać pilnować dni płodnych, temperatur i dać na luz. Co ma być to będzie. Bo tak to trochę jest wymuszone to 'serduszkowanie' że musi być w określone dni itd. Nie ma w tym nic spontaniczności.
Z drugiej strony wiem że nie będę umiała o tym nie myśleć, no bo jak tu nie myśleć jak się chce dzidzię
Kurka jakbym wiedziała że to tyle potrwa, to bym wcześniej przestała się zabezpieczać...samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeginka wrote:Kaja bardzo dobrze! ja chyba tez sobie szklaneczkę pyknę
Samirka mam paskowe testy z allegro, jak się zdenerwuję to je wyrzucę wszystkie i tyle. W ogóle to się zastanawiam czy nie odpuścić trochę, przestać pilnować dni płodnych, temperatur i dać na luz. Co ma być to będzie. Bo tak to trochę jest wymuszone to 'serduszkowanie' że musi być w określone dni itd. Nie ma w tym nic spontaniczności.
Z drugiej strony wiem że nie będę umiała o tym nie myśleć, no bo jak tu nie myśleć jak się chce dzidzię
Kurka jakbym wiedziała że to tyle potrwa, to bym wcześniej przestała się zabezpieczać...
oj niestety nie jest tak hop siup.... a dziś był przypadek ze babka bliźnięta urodziła jedno wrzuciła do paleniska a drugie w domu znaleźli i sama się wykrwawiła szokkkkkk... -
nick nieaktualnysamira wrote:Meginka wrote:Kaja bardzo dobrze! ja chyba tez sobie szklaneczkę pyknę
Kurka jakbym wiedziała że to tyle potrwa, to bym wcześniej przestała się zabezpieczać...
oj niestety nie jest tak hop siup.... a dziś był przypadek ze babka bliźnięta urodziła jedno wrzuciła do paleniska a drugie w domu znaleźli i sama się wykrwawiła szokkkkkk...
ale bujać się nie trzeba tylko w te dni bo częste bujanki sprzyjają ukrwieniu macicy która łatwiej przyjmuje zarodek ,dlatego nie trzeba wstrzymywać się od końca @ do dni płodnych a jeszcze plemników jest troszkę wtedy mniej ale są silniejsze i lepszej jakości ,jest mniej martwychWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2013, 20:13
-
nick nieaktualnya tu macie lekturę
Podczas kilku dni poprzedzających owulację szyjka macicy znajduje się wyżej i jest miększa (a także bardziej otwarta). Po upływie dni płodnych, szyjka będzie niżej, będzie bardziej twarda, a także bardziej zamknięta. Zmiany te można zaobserwować tylko w jeden sposób: umieszczenie palców głęboko wewnątrz pochwy.
Staraj się sprawdzać szyjkę o tej samej porze każdego dnia, gdyż jej zachowanie może się zmieniać w zależności od pory dnia.
Prowadź obserwacje zawsze w tej samej pozycji, gdyż ma ona wpływ na relatywne położenie szyjki przy badaniu. -
nauczyłam się badać szyjkę i to mi dużo podpowiada co do zbliżającej się owulacji, nie było to proste ale jest do nauczenia się tego, pokrywa się to z temp. i śluzem, oraz z testem owulacyjnym."Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
kochane dziewczątka;) zadam pytanie z "innej beczki"...jak radzicie sobie z suchością podczas stosunku (nie licząc śliny;))...czy znacie jakieś żele intymne dla obu partnerów które nie przeszkadzały by w zajściu w ciążę?? czy myślicie że zwykła oliwka dla dzieci byłaby dobra, czy miała by jakiś negatywny wpływ na plemniki, itp.???W tym cyklu mamy z tym problem i nie wiemy jak sobie z tym poradzićAnnaB
-
samira wrote:Meginka wrote:Kaja bardzo dobrze! ja chyba tez sobie szklaneczkę pyknę
oj niestety nie jest tak hop siup.... a dziś był przypadek ze babka bliźnięta urodziła jedno wrzuciła do paleniska a drugie w domu znaleźli i sama się wykrwawiła szokkkkkk...
masakra tez o tym slyszalam -
annab wrote:kochane dziewczątka;) zadam pytanie z "innej beczki"...jak radzicie sobie z suchością podczas stosunku (nie licząc śliny;))...czy znacie jakieś żele intymne dla obu partnerów które nie przeszkadzały by w zajściu w ciążę?? czy myślicie że zwykła oliwka dla dzieci byłaby dobra, czy miała by jakiś negatywny wpływ na plemniki, itp.???W tym cyklu mamy z tym problem i nie wiemy jak sobie z tym poradzić
Durex play chyba czerwony jak sie nie myle -
aniczka wrote:annab wrote:kochane dziewczątka;) zadam pytanie z "innej beczki"...jak radzicie sobie z suchością podczas stosunku (nie licząc śliny;))...czy znacie jakieś żele intymne dla obu partnerów które nie przeszkadzały by w zajściu w ciążę?? czy myślicie że zwykła oliwka dla dzieci byłaby dobra, czy miała by jakiś negatywny wpływ na plemniki, itp.???W tym cyklu mamy z tym problem i nie wiemy jak sobie z tym poradzić
Durex play chyba czerwony jak sie nie myle
używaliśmy go kiedyś, fajny, tylko cała się po nim lepiłam