STYCZNIOWE STARANIA
-
WIADOMOŚĆ
-
agula wrote:Mała wrote:Meginka wrote:hej dziewczynki mam problem... już kilka dni z rzędu robię testy owulacyjne, i cały czas negatywne wychodzą... niby mam objawy owulki, jajniki bolą, tempka troszkę skoczyła, śluz jakiś tam jest, piersi wrażliwe no i detektor mówi że mam dni płodne, tylko czemu te testy ciągle negatywne, już nie wiem czy jest ta owulka czy jej nie ma...
Oooo Ja ma teraz bardzo podobnie...;-/dziwne to, myślałam, że Ja jedna
dziewczyny ja tez tak mam, od 5 dni robie testy i kazdy negatywny, a zielone swiatlo jest...
no ja już nie wiem co o tym myśleć, może w ogóle nie mam owulki??? Pojutrze wizyta u gina, oczywiście już stresik malutki mnie dopada, ciekawe co on powie. Tak sobie ostatnio myślałam czy to że mam bardzo krótkie cykle, może mieć wpływ na to że jeszcze nie zaciążyłam. Niektóre dziewuszki brały coś tam na wydłużenie fl. Może ja tez powinnam, zobaczymy co mi powie dr. Idę teraz do innego bo poprzedni mnie wkurzył. Taki mruk że masakra, nic mi sam nie powiedział, wszystko musiałam od niego wyciągać, o wszystko pytać, i z wielką łaską mi odp. Sam dorzucił tylko żebym brała kwas foliowy... też mi nowość -
Meginka wrote:agula wrote:Mała wrote:Meginka wrote:hej dziewczynki mam problem... już kilka dni z rzędu robię testy owulacyjne, i cały czas negatywne wychodzą... niby mam objawy owulki, jajniki bolą, tempka troszkę skoczyła, śluz jakiś tam jest, piersi wrażliwe no i detektor mówi że mam dni płodne, tylko czemu te testy ciągle negatywne, już nie wiem czy jest ta owulka czy jej nie ma...
Oooo Ja ma teraz bardzo podobnie...;-/dziwne to, myślałam, że Ja jedna
dziewczyny ja tez tak mam, od 5 dni robie testy i kazdy negatywny, a zielone swiatlo jest...
no ja już nie wiem co o tym myśleć, może w ogóle nie mam owulki??? Pojutrze wizyta u gina, oczywiście już stresik malutki mnie dopada, ciekawe co on powie. Tak sobie ostatnio myślałam czy to że mam bardzo krótkie cykle, może mieć wpływ na to że jeszcze nie zaciążyłam. Niektóre dziewuszki brały coś tam na wydłużenie fl. Może ja tez powinnam, zobaczymy co mi powie dr. Idę teraz do innego bo poprzedni mnie wkurzył. Taki mruk że masakra, nic mi sam nie powiedział, wszystko musiałam od niego wyciągać, o wszystko pytać, i z wielką łaską mi odp. Sam dorzucił tylko żebym brała kwas foliowy... też mi nowość
takich lekarzy to najlepiej kopnac w 4 litery hihi ja za tydzien mam badania hormonow i tez jestem ciekawa co to bedzie...ale jakos optymistycznie jestem nastawiona w tym cyklusamira, Meginka lubią tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia
13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
Za 6 miesiecy staranka
-
no tak też zrobiłam agulka i zapisałam się do innego podobno jest bardzo miły a to dla mnie ważne i mam nadzieje że mi pomoże. Ja do tej pory nie robiłam żadnych badań pod kątem płodności, bo myślałam że jeszcze za wcześnie, no ale teraz postanowiłam się zebrać i iść, zobaczymy co powie. Trochę się boję ale to chyba jak każda z nas przed taką wizytą
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlka1980 wrote:Witam ja również mam problemik bo zbliżają mi się dni płodne i chyba z tych moich chęci się zakręciłam i nie wiem jak wyznaczyć przybliżony termin owulacji. Miałam zakupić testy ale mój M powiedział ze narazie spróbujemy bez tego bo chce żeby było"naturalnie" ok niech mu będzie ale ja i tak chce uprawdopodobnić te starania o dzidzie. wiec tak : przez ostatnie miesiace dostawałam @ w nast. dniach cyklu 31,30,28,31,28,28,a ostatnio 11.01.2013 r również w 31. i tu zgłupiałam.......pomóżcie.....
kurcze ale robienie testów owu to tez jest naturalna sprawa szczególnie właśnie w staraniach o dziecko a ty możesz robić a twój M nie musi o tym wiedzieć,może on ma na myśli ze wtedy będzie musiał sprostać bo są te dni a to źle wpływa ,to się zgodzę ja tez robię ale stwierdzam ze jak teraz nie wyszło to w kolejnym cyklu mu nie powiem ze robię owu testy i jaki wynik !!! -
nick nieaktualnyjesli chodzi o testy owu robiłam od 10 do 20 dnia cyklu ale dopiero od 16dc były pozytywne i tak przez 4dni czyli do 19dc a ten ostatni najbardziej wyraźny bo tak były C=T a ten ostatni w 19dc T mocniejsza od C(controlnej) a już w 20dc wieczorem był negatyw czyli w tym dniu prawdopodobnie wystąpiła owulka ...
Meginka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:samirko i kiedy robisz test ciążowy kochana?czekamy z niecierpliwością na wynik:)
nie wiem bo się stracham :p ,chyba jak nie przylezie @ to zrobię pod koniec tego tygodniaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2013, 12:26
Meginka lubi tę wiadomość
-
samira wrote:jesli chodzi o testy owu robiłam od 10 do 20 dnia cyklu ale dopiero od 16dc były pozytywne i tak przez 4dni czyli do 19dc a ten ostatni najbardziej wyraźny bo tak były C=T a ten ostatni w 19dc T mocniejsza od C(controlnej) a już w 20dc wieczorem był negatyw czyli w tym dniu prawdopodobnie wystąpiła owulka ...
no to może faktycznie jeszcze za wcześnie te testy robię, bo od 8 dc ale będę kontynuować i może wyskoczą te 2 krechy. Na wczorajszym była druga ale taka prawie niewidoczna, blada, dzisiaj pewnie mocniejsza będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2013, 13:32
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeginka wrote:samira wrote:jesli chodzi o testy owu robiłam od 10 do 20 dnia cyklu ale dopiero od 16dc były pozytywne i tak przez 4dni czyli do 19dc a ten ostatni najbardziej wyraźny bo tak były C=T a ten ostatni w 19dc T mocniejsza od C(controlnej) a już w 20dc wieczorem był negatyw czyli w tym dniu prawdopodobnie wystąpiła owulka ...
no to może faktycznie jeszcze za wcześnie te testy robię, bo od 8 dc ale będę kontynuować i może wyskoczą te 2 krechy. Na wczorajszym była druga ale taka prawie niewidoczna, blada, dzisiaj pewnie mocniejsza będzie
no też tak miałam jak piszesz najpierw wcale potem delikatna ,a pozytywy to już barwa taka sama no a ten ostatni testowa mocniejsza ,są w galerii testów owu pozytywnych możesz zajrzeć z 16dc i ten z 19dc kasetkoweMeginka lubi tę wiadomość
-
ann2224 wrote:ja ostatnio skorzystałam ze strony alegro którą mi tu poleciłyscie i za 28 zł zakupiłam 55 testów owul + 5 ciążowych teraz musze troche poczekac żeby je wypróbowac:)
oo Ann ja też zamówiłam tylko 50 + 5 za 33zł z dostawą, i czekam na listonosza jak na zbawienie:) dziś nie dotarł ale może jutro będzie.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Hej dziewczyny dziś odebrałam wyniki badań oto one:
FSH 5,93 mIU/ml
faza folikularna:3,5-12,5
faza owulacyjna:4,7-21,5
faza lutealna:1,7-7,7
po menopauzie:25,8-134,8
LH 5,02 mIU/ml
faza folikularna:2,4-12,6
faza owulacyjna:14,0-95,6
faza lutealna:1,0-11,4
po menopauzie:7,7-58,0
Estradiol 65,6 pg/ml
Faza folikularna:12,5 - 166
Faza owulacji:88,8 - 498
Faza lutealna:43,8 - 211
Po menopauzie:0,0 - 54,7
Ciaza I trymestr:
215-4300
5 DZIEŃ CYKLU
nie znam się widzę że wszystko w normie ale wiadomo że norma to norma a do zajścia w ciążę czasami są inne normy spójrzcie jeśli możecie i napiszcie dziękuję
-
łoooooj wróciłam właśnie z odśnieżania podwórka, ale się namachałam łopatą masakra i w dodatku to chyba sensu nie miało bo cały czas pada i jutro wcale nie będzie widać tej mojej pracy No ale cóż trochę ruchu nie zaszkodziło A co tam u Was Dziewczyneczki ???
samira lubi tę wiadomość
-
Dziewczęta a ja się i cieszę,że weszłam na fora dla przyszłych mam (i dla tych,które jak ja już są i chcę być "podwójną" mamą),ale tez nie cieszę,bo tyle co sie naczytałam,to raczej nie wpłynęło na mnie dobrze.Mianowicie jakoś tak naiwnie wierzyłam,ze wystarczy się pokochać w dni płodne...i wszystko,chociaż kto wiem,może i tak trzeba-okaże się w sobotę.Ale jestem pełna obaw,przez to czego się naczytałam,aż zamydliłam sobie oczy,i nawet nie piszę o moich objawach i podejrzeniach co do ciąży,bo zaraz okaże się,ze większość dziewcząt to czuje co miesiąc.Chciałąbym bardziej czuć intuicją i sercem niż temperaturą w cip...,ale wiem,ze niektóre z Was muszą to czynić,zeby poznać swój cykl.Wspomagajmy się!
samira, ann2224 lubią tę wiadomość
paulinadorota