Styczniowe testerki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję kochane :*
przesyłam wiruski
spioch, Gosia1989, Anulka0407, Jedna_z_Wielu, kaka470, Kimmy, Annie1981, dobuska, Pchelkaaa, Lady Savage lubią tę wiadomość
Udało się w 10cs!
15.02 - serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
Dag_Mara wrote:Gratuluje dziewczynom, ktore zobaczyly dwie kreseczki na tescie Ja niestety dostalam @, wiec przepisuje sie na Lutowe testowanie.
Tule...Dag_Mara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzakocona wrote:Olciuska, przestań sobie wymyślać i siać panikę, bo to nikomu niepotrzebne Ja poszłam w cholerę z fioletowej strony w 1 trymestrze, bo czytać się nie dało tej wszechobecnej paniki z każdego możliwego powodu.
Ciesz się, że nic nie czujesz, a nie rzygasz cały dzień po wszystkim, masz koszmarne mdłości, usypiasz na stojąco itdWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 15:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kesjaa wrote:Melduję się z beta 84! 12dpo dzisiaj u mnie .
Piątek 13-tego okazal się wyjątkowo szczęśliwym
Nie mogę w to uwierzyć
GratulacjeKesjaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AiCha4811 wrote:Dziewczyny !! Dostałam od 'dobrej matki' listę lektur ktorymi sor wspiera w byciu rodzicem i poleca jako pomoc rodzicielską, jako ze kazda z nas doczeka się w koncu kiedyś dziecka warto uzupełnić swoją wiedzę, ja jeszcze nie czytałam tych książek ale zamierzam :
Takie pozycje, które uważam za ciekawe to:
1. Łatwo kochać, trudno dyscyplinować - Becky A. Bailey - bardzo polecam
2. Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały -jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły - Faber Adele, Mazlish Elaine - na pewno warto przeczytać, ale nie wiem czy przed drugim rokiem życia. Ale warta przeczytania.
3.Mądrzy rodzice - M. Sunderland
4. Jak przechytrzyć dziecko - proste sztuczki na małych uparciuchów - David Borgenicht, James Grace - Mała ksiażeczka ze sztuczkami na maluchy, stawiające opór (szczególnie polecam sięgać w okolicy buntu dwulatka)
5. Zrozum swojego malucha - Lisa Miller, Louise Emanuel - dobra pozycja
6. Język niemowląt - Tracy Hogg - tutaj duża wybiórczość w stosowaniu rad wskazana, żeby nie popaść w tzw. zimny chów, bo momentami trąci. Ale poczytać warto
7. Język dwulatka - Tracy Hogg - kontunuacja poprzedniej
8. Jak być rodzicem jakim zawsze chciałeś być - Faber Adele, Mazlish Elaine - Ta konkretna książka to takie „podsumowanie” pozostałych książek autorek, zatem by zgłębić wiedzę warto sięgnąć do pozycji takich jak „Jak rozmawiać by dzieci nas słuchały” czy „Rodzeństwo bez rywalizacji”.
9. W Paryżu dzieci nie grymaszą - Pamela Druckerman - taka ciekawostka jak dla mnie. Porównanie sposoby wychowywania angielskiego i francuskiego. Fajna.
Trach Hoog to najgorsze co może być, według mnie to treserka dzieci, pozwalająca dzieciom sienwyplakiwac, narażając je na wiele złych emocji względem rodzica.
Ja polecam od siebie "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy", "najszczęśliwsze dziecko w okolicy", "dziecko z bliska. Zbuduj szczęśliwa relacje". "Moja dziecko nie chce jesc"- przyda się chyba większości rodzicomAiCha4811 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosia1989 wrote:Mnie pobolewa i to nawet kilka razy dziennie, takie kucie lekkie.
Bo mnie łapie mocny bol, juz myślę ze to na okres i za chwile puszcza. Mam tak kilka razy dziennie. Naprzemiennie. Dzięki Gosia. Jutro wszystko sie wyjaśniWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 15:47
Gosia1989 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyspioch wrote:Mnie pobolewa łapie mnie bol juz myślę ze to na okres i puszcza mam tak kilka razy dziennie. Naprzemiennie. Dzięki Gosia. Jutro wszystko sie wyjaśni
Jedna_z_Wielu, spioch lubią tę wiadomość
-
Tule dziewczyny z @ :*Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJedna_z_Wielu wrote:Hej Olciuska
Moim zdaniem to nic dziwnego, że się martwisz, chyba jażda tak ma, nawet jak już dziecko duże hehe taki urok mamy
Ja też ciąże przechodziłam bez początkowych objawów ( dopóki brzuszek nie był duży ), tylko tyle, że muałam cukrzycę ciążową
Trzymaj się ciepło i rośnijcie zdrowo -
aria40 wrote:Brawo Kesjaa, ale cudnie. Jakie masz objawy? Przeczuwałaś?Udało się w 10cs!
15.02 - serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 11:32
Olciuska lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml