Forum Starając się - ogólne Styczniowe testerki 2017
Odpowiedz

Styczniowe testerki 2017

Oceń ten wątek:
  • Kesjaa Ekspertka
    Postów: 189 310

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ja to biore, ale wydaje mi sie, ze troche malo w tym witamin. Zastanawiam sie czy nie wrocic do Centrum dla starajacych sie, bo tam jest wiecej.

    Kesja. A ktory to byl Twoj cs, bo chyba jakos szybko sie udalo, co? :)
    Nie tak wcale szybko. 10cs. Po prostu wcześniej nie udzielalam się na forum. Na ovu jestem od paru miesięcy ale używałam tylko do mierzenia temperatury, która nie dawała mi raczej większych nadziei na ciążę. Testowałam i zawsze biel.
    Dopiero w tym cyklu po owu zauważyłam różnice w temperaturze i poczułam, że może coś w końcu zaskoczyło.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 18:06

    Gosia1989, anciaa lubią tę wiadomość

    Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Niestety <1,20... już zgłupiałam ;(
    Ja też zglupialam :-( Tule :-*

    AJA_S lubi tę wiadomość

  • Ewka90 Autorytet
    Postów: 1042 135

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa wrote:
    Nie tak wcale szybko. 10cs. Po prostu wcześniej nie udzielalam się na forum. Na ovu jestem od paru miesięcy ale używałam tylko do mierzenia temperatury, która nie dawała mi raczej większych nadziei na ciążę. Testowałam i zawsze biel.
    Dopiero w tym cyklu po owu zauważyłam różnice w temperaturze i poczułam, że może coś w końcu zaskoczyło.

    Gratuluje :) :) :) a powiedz czy ten cykl pod względem starań był inny niż poprzednie?

    3i49gu1r7dpjlown.png
  • Lady Savage Autorytet
    Postów: 10105 7869

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    a jak wam mija piątek 13-nastego? szczęśliwy czy pechowy
    u mnie pechowo, :( z kasetki zginęło mi 200 zł, jak pracuję w handlu 4 lata to pierwszy raz mi się zdarzyła taka sytuacja, najwięcej to brakowało mi 1 zł a tu dzis 200 :(

    3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aria40 Autorytet
    Postów: 1180 651

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Niestety <1,20... już zgłupiałam ;(

    przykro mi :(

    AJA_S lubi tę wiadomość

    p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Lady Savage Autorytet
    Postów: 10105 7869

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa wrote:
    Melduję się z beta 84! 12dpo dzisiaj u mnie .
    Piątek 13-tego okazal się wyjątkowo szczęśliwym :D
    Nie mogę w to uwierzyć

    super, super, coraz więcej groszków,
    GRATULUJE!!

    Kesjaa lubi tę wiadomość

    3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AJA_S Autorytet
    Postów: 2704 656

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ♡

    17.11.17-poronienie całkowite
  • aria40 Autorytet
    Postów: 1180 651

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga1185 wrote:
    Czesc dziewczyny,

    co sadzicie w wynikach w 1 szej fazie cyklu (badany w 10 dniu cyklu) :

    TSH - 2.5
    Prolaktyna - 19.9


    Progesteron 13 dzien po owulacji: 15.

    Dziekuje.

    TSH mogłoby byc niższe, zmierz FT3i FT4, prolaktyna w normie, progesteron ładny

    Robiłaś test?

    p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • dobuska Autorytet
    Postów: 6084 6090

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 14:35

    Kesjaa, Anulka0407 lubią tę wiadomość

    8p3odqk39ln33bit.png

    5 lat walki, 2IVF - czekamy na córeczkę <3
  • Kesjaa Ekspertka
    Postów: 189 310

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Gratuluje :) :) :) a powiedz czy ten cykl pod względem starań był inny niż poprzednie?
    Kochalismy się co drugi dzień a nie tak jak wcześniej codziennie w dni płodne.
    No ale nie wiem czy to główny czynnik z powodu którego się udało?

    Na wykresie zaznaczylam tylko te <3 dzięki którym możliwa jest ciąża

    Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • AJA_S Autorytet
    Postów: 2704 656

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to od początku
    Ostatni rozciągliwy śluz miałam w 1 dzień świąt czyli u mnie po wystąpieniu owulacji... No i 23-24grudnia silne bóle owulacje i szyjke wysoko. Przed sylwestrem opadła i charakterystyczny kremowy śluz... potem suchoty. Wróciliśmy 2.01 do domu... poczułam mokro i zdziwienie co tak szybko @. A okazało się że to (pierwszy raz w życiu) czop ? śluzowy. No i wymioty 1,5tyg... we wtorek się nie zjawiła @ więc sprawdzam... A szyjka bardzo wysoko... wczoraj nie dość że ledwo sięgam to jeszcze jak już złapałam to bardzo miękka.
    No i kremowo mleczny śluz do tej pory.

    Tak dałam się wkręcić B że jestem... siedzę na kasie i płacze... A najgorsze jest to że pozwoliłam B w to uwierzyć...czuję że zawiodłam po całej linii...
    A miałbyć cykl na luzie przed badaniem...

    17.11.17-poronienie całkowite
  • wercia2601 Autorytet
    Postów: 275 141

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie. Badałam TSH i wyszło 1,970. Wartości referencyjne to 0,270-4,200. Wyszło dobrze, czy źle???

    03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
    06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
    09.02 (42dc)- beta hcg 2526
    f2w3rjjg30up0lds.png

  • insulinka Ekspertka
    Postów: 239 304

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    Chyba sie udało:)))owu w 32 dc:)system zle mi wyznaczyl bo nie mierzyłam dokladnie temeperatur


    ga7j3mshccj1_t.jpg

    Gratulacje!!!

    32 lata
    Transfer 16.04. 2 kropki - cb
    Punkcja 13.04. - 10 komórek 🤩
    Punkcja 06.02.2019 - brak oocytów !!!
    5 x IUI - 1cb
    PCO + insulinooporność
    Mąż morfologia 1%
    SonoHSG 31.01.: jajowody drożne
  • Kesjaa Ekspertka
    Postów: 189 310

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wercia2601 wrote:
    Dziewczyny, pomóżcie. Badałam TSH i wyszło 1,970. Wartości referencyjne to 0,270-4,200. Wyszło dobrze, czy źle???
    Jak najbardziej w normie :) Do 2,5 jest taki najlepszy wynik dla starających się o dziecko. Powyżej 2,5 może być problem z zajściem

    wercia2601 lubi tę wiadomość

    Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    u mnie pechowo, :( z kasetki zginęło mi 200 zł, jak pracuję w handlu 4 lata to pierwszy raz mi się zdarzyła taka sytuacja, najwięcej to brakowało mi 1 zł a tu dzis 200 :(

    Jejuś ale miałaś nerwowy dzień :( może ktoś Cię zamieszał z resztą?

    Dzięki wszystkim za kciuki. Trochę sie boje kolejnego rozczarowania, jednak wole czekać na @. Mógłby juz się zjawić bo mam ginekologa na 25 stycznia. Miały być dni płodne a teraz nie wiem co wypadnie... Niestety u niego takie kolejki ale podobno jest bardzo dobry więc warto czekać :-)

    AJA_S jest mi bardzo przykro. tule Cie mocno. Ale nie wolno się obwiniać! Nie zawiodłaś!

    wercia2601 TSH masz dobre. Dla staraczek powinno być poniżej 2.5 najlepiej koło 1

    AJA_S lubi tę wiadomość

  • Lady Savage Autorytet
    Postów: 10105 7869

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet90 gratuluję, kolejny dzidziuś, super rączki mi się cieszą


    Dag-mara, słoneczkowa mama, migracja, tulę Was mocno dziewczyny i życzę powodzenia w kolejnym cyklu

    3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczkowa_mama gdzie jesteś?!

  • mika1987 Autorytet
    Postów: 970 1097

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie beta 81,5 nie wiem czy to 12dpo, czy 13:)

    spioch, AJA_S, Kesjaa, Gosia1989, dobuska, baassiia, zakocona, wszamanka, Anulka0407, kaka470, Annie1981, agawera lubią tę wiadomość

    iv09krhme1fe56cn.png

    f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 superowo! Teraz tylko niech rośnie do góry!

    Dużo zdrówka i nudnych 9 miesięcy ;-)

  • Ewka90 Autorytet
    Postów: 1042 135

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wercia2601 wrote:
    Dziewczyny, pomóżcie. Badałam TSH i wyszło 1,970. Wartości referencyjne to 0,270-4,200. Wyszło dobrze, czy źle???

    ja mam tsh 1,77 (też 0,27-4,2) i moja endokrynolog mówi, że to jest ok :) do 2,5 jest dobrze :)

    3i49gu1r7dpjlown.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego