Styczniowe testerki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
wercia2601 wrote:Mam nadzieję,ze ten konfilkt nie wnika w dzisiejszych czasach na rozwój ciąży i dziecka po urodzeniu. Czytam neta i już swiruje. Czytanie internetu to największa głupota,wiem o tym
Takze i 30 lat temu ogarniali (rh mam po ojcu +)
-
nick nieaktualnyAJA_S wrote:No to od początku
Ostatni rozciągliwy śluz miałam w 1 dzień świąt czyli u mnie po wystąpieniu owulacji... No i 23-24grudnia silne bóle owulacje i szyjke wysoko. Przed sylwestrem opadła i charakterystyczny kremowy śluz... potem suchoty. Wróciliśmy 2.01 do domu... poczułam mokro i zdziwienie co tak szybko @. A okazało się że to (pierwszy raz w życiu) czop ? śluzowy. No i wymioty 1,5tyg... we wtorek się nie zjawiła @ więc sprawdzam... A szyjka bardzo wysoko... wczoraj nie dość że ledwo sięgam to jeszcze jak już złapałam to bardzo miękka.
No i kremowo mleczny śluz do tej pory.
Tak dałam się wkręcić B że jestem... siedzę na kasie i płacze... A najgorsze jest to że pozwoliłam B w to uwierzyć...czuję że zawiodłam po całej linii...
A miałbyć cykl na luzie przed badaniem... -
nick nieaktualny
-
Ja sie az tak dobrze nie znam na tym. Zobacze co mi gin powie zapewne bede musiala sprawdzac te przeciwciala bo drugie dziecko tez moze miec rh+ ale jak dostalam szczepionke to powinna przeciwdzialac tworzeniu sie tych przeciwcial u moich rodzicow tez byl konflikt ale i ja i rodzenstwo mamy rh- po mamie wiec nie bylo problemu.
-
spioch testuj jutro:-D coś oszukane te twoje testy
wszamanka lubi tę wiadomość
-
Lepiej sprawdzać niż się zastanawiać czy wszycho ok a jeśli mam zdrowa tarczyce i dobre tsh,to co ile trzeba powtarzać badanie tarczycy? Ostatnio robiłam pod koniec września03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
09.02 (42dc)- beta hcg 2526
-
Oo ile dzidziusiow na pierwszej stronie gratuluję dziewczyny!
Ja coraz częściej myślę że się nie udało. Po ewentualnym @ zbadam hormony.
Śpioch trzymam kciuki za jutrzejszy test!
Kania ja biorę luteine czyli też progesteron i ja robię tak że 10 dni biorę 11 robię betę jeśli dodatnia to dalej biorę a jeśli ujemna to odstawiam i czekam na @. Tak niedobór progesteronu może spowodować poronienie, przez 1 trym ciaza utrzymuje się właśnie dzięki progesteronowi a dopiero później łożysko tą funkcję przejmuje -
wercia2601 wrote:Lepiej sprawdzać niż się zastanawiać czy wszycho ok a jeśli mam zdrowa tarczyce i dobre tsh,to co ile trzeba powtarzać badanie tarczycy? Ostatnio robiłam pod koniec września
nie musisz powtarzać,tarczyca nie jest zdolna do takiej dysregulacji raz na rok/dwawercia2601, dobuska lubią tę wiadomość
-
Lady Savage i jak po tym bzykaniu na podłodze zmajstrowali Wy co?? :-DD
Gosia1989, wercia2601, Pchelkaaa lubią tę wiadomość
-
Pchelkaaa wrote:Oo ile dzidziusiow na pierwszej stronie gratuluję dziewczyny!
Ja coraz częściej myślę że się nie udało. Po ewentualnym @ zbadam hormony.
Śpioch trzymam kciuki za jutrzejszy test!
Kania ja biorę luteine czyli też progesteron i ja robię tak że 10 dni biorę 11 robię betę jeśli dodatnia to dalej biorę a jeśli ujemna to odstawiam i czekam na @. Tak niedobór progesteronu może spowodować poronienie, przez 1 trym ciaza utrzymuje się właśnie dzięki progesteronowi a dopiero później łożysko tą funkcję przejmuje
Pchełka ja miałam późno owulacje i progesteron dopiero od 21dc biorę,czy po 10dniach beta już będzie dodatnia w przypadku ciąży?i dodatnia po 10dpo to jaki wynik powyżej 10?
-
nick nieaktualnywercia2601 wrote:Wiem,ze to najmniej dotyczy pierwszego dziecka. U Ciebie ciąża i wszystko później przebiegało w porządku po kolejnych ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 21:48
-
nick nieaktualny