X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testerki 2017
Odpowiedz

Styczniowe testerki 2017

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszło o to że wiecznie przywozi do swojej matki wiecznie zakatarzone i kaszlące dzieci. Sama mieszka 5 km dalej ale nie pracuje nudzi jej się i codzienne jest u mamusi. Jak tylko zwróciłam jej uwagę to zrobila awanturę ze to jej dom i mieszkam na jej warunkach. Także jutro wracam do mojego domu z którego nigdy nie chciałam się wyprowadzić

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie lekki spadek, znowu. Nie wiem może to na @. Zrobiłam trzy testy przedwczoraj rano, wczoraj rano i dziś rano. Nie nakręcam się, Ale po czasie jak ten z dziś wyschnąl coś na nimnzostalo w miejscu T. Na tych dwóch poprzednich jest biel. No nic czekam dalej,

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania85 wrote:
    ale tu cisza....
    końcówka miesiąca, mało już osób testuje w tym miesiącu,dziewczyny z@ przeniosły się na luty, a z ciązą na fioletową stronę, i tak to już jest :) wątek pomału umiera.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny którym się udało Fruska , Gosia jak się czujecie? Kiedy wizyty ? Ja miałam okropne spięcie ze szwagierką i postanowiłam ze resztę ciąży spędzę w rodzinnym domu. Wczoraj zjadłam ze 4 nospy
    Teraz to też Twój dom, więc nie wiem skąd te jej roszczenia :/ Ale rzeczywiście zawsze lepiej być na swoim.

Ja się czuję bardzo dobrze, śpię jak zabita (bo nie zastanawiam się wreszcie, czy jestem w ciąży :P) po 11 godzin na dobę. Oczywiście po weekendzie skończy się to szaleństwo ;) Jutro idę powtórzyć betę, a 31.01 pierwsza wizyta u gina. Zrobiłam dziś sikańca (14 dpo) i wciąż wychodzi mi bladzioch, ale już nie cień. Mam nadzieję, że beta rośnie, bo wtedy robiłam z czułością 25, a teraz 10, więc to słabe porównanie.

Byłam wczoraj na łyżwach i jakaś laska zajechała mi drogę tak, że się przewróciłam :/ Mam nadzieję że wszystko będzie ok z ciążą. Odpuszczam już sobie łyżwy, za to od poniedziałku zapisałam się na jogę ;)

kaka470 lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Swan Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co dostalam monural, bol ponospie troche zmalal. U mnie dzis duzy spadek temp, ciekawe co to przyniesie.

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:

aria40. Czemu uważasz, że to za długi cykl? Z tego co widzę to dopiero 13 dpo i wygląda na prawidłową długość.

Zwykle 26 dni to był max, a przeważnie miałam 24-25. Marzę o dłuższych cyklach ale niestety ostatnio mi się skróciły

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 12:40

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    U mnie też negatyw....
    Do d... to wszystko.
    Mam dość i już nie mam sił, siedze i rycze czemu .... ;(

tulę :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 01:48

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif
  • Swan Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu - nie poddawaj sie kochana, wiara czyni cuda. A moze odpocznij sobie chwile, zajmij sie czyms fajnym? Moze wtedy sie uda.

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    Zwykle 26 dni to był max, a przeważnie miałam 24-25. Marzę o dłuższych cyklach ale niestety ostatnio mi się skróciły
    Długość cykli nie ma tu nic do rzeczy jeżeli jest owulacja. Moje cykle wynosiły 24-26 i jestem w ciąży :) Krótsze cykle to więcej szans w roku na zajście :)
    Jeżeli masz fazę lutealną wyższą niż 10 dni to wszystko jest w porządku, a z aktualnego wykresu właśnie tak wynika.

Jedna_z_Wielu. Wypłacz te wszystkie nieprzyjemne emocje, masz do tego prawo i potem na pewno poczujesz się lepiej. Będzie dobrze, trzymam kciuki :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Jedna z wielu - nie poddawaj sie kochana, wiara czyni cuda. A moze odpocznij sobie chwile, zajmij sie czyms fajnym? Moze wtedy sie uda.

Dzięki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 01:48

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:

Jedna_z_Wielu. Wypłacz te wszystkie nieprzyjemne emocje, masz do tego prawo i potem na pewno poczujesz się lepiej. Będzie dobrze, trzymam kciuki :)

Dzięki Annie <3

Ale nie będe Ci smucić, dbaj o siebie, o Was :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 12:40

Annie1981 lubi tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • elmo88 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)
    Jestem Marta :) mnie do testowania został dobry tydzień, ale dziś coś czuje, że chyba nic z tego...
    Niby temp jest wyżej, ale tylko trochę (jeśli to ma znaczenie). Od tygodnia mam płytki oddech (ciężki), wrażliwe sutki i bol podbrzusza jeśli długo siedze.
    Od owulacji mam cały czas sucho. I chyba to wszystko co zauwazylam. No może jeszcze jakies pojedyncze krostki, ale to moze byc od suchej skory od mrozu :D
    Jednak dziś niepokoje się dlatego, że przy 1 wizycie w wc miałam mnóstwo białych i bezwonnych grudek, też suchych. Też mnie to dziwi, bo jak już miewałam grzybice to te grudki raz ze sie lepily to i miały nieprzyjemny zapach, a to było zupełnie inne i bardzo dużo... ehhh można by z tych wszystkich naszych peryptii napisać encyklopedie :D

7470flw1u8epvxva.png
  • Swan Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marta :-)

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marta :)

Tule dziewczyny z @
    Lady baaardzo mocno Ci kibicowałam :(

Ja jestem już na lutówkach od dawna, ale zostaję tu z Wami do końca :)

Ja dzisiaj mam doła totalnego... 18dc i chyba to będzie bezowulacyjny. Testy (co prawda te z allegro niebieskie) wychodzą negatywne. 16dc była troszkę ciemniejsza kreska ale i tak sporo jaśniejsza od testowej. Temp. jakaś dziwna...Śluz był trochę rozciągliwy, kremowy w 15 i 16dc, a teraz kremowy i mało go.
    Proszę spójrzcie na mój wykres i coś poradźcie.
    Może powinnam jakieś badania zrobić, jeśli tak to jakie i w którym dc?

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, wysyłam podwójne karmiące wirusy :D :D

Madziulla, jutro będzie krecha!

Ja się czuję ok, wczoraj znajomym i babciom + prababciom powiedzieliśmy o ciąży. Wczoraj z rana dopadł mnie znowu nerwoból międzyżebrowy (promieniuje mi z kręgosłupa). O 7 rano się obudziłam z koszmarnym bólem, nic nie mogąc zrobić, miałam mega skurcze mięśni klatki piersiowej, aż mnie zatykało i wyłam z bólu. Wzięłam apapy i no-spy, po godzinie skurcze ustały, ale mięsnie spięte i boli jak 150. Jutro przychodzi mnie masować kolega fizjoterapeuta. Pod koniec ciąży z T miałam to samo :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, powiedz mi czy ty mierzyłas temp?
    Biorę całymi garściami wirusy, a niech mnie zaraza :D

kania85 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny którym się udało Fruska , Gosia jak się czujecie? Kiedy wizyty ? Ja miałam okropne spięcie ze szwagierką i postanowiłam ze resztę ciąży spędzę w rodzinnym domu. Wczoraj zjadłam ze 4 nospy

Mnie tez pobolewa brzuch czasami i biore zaraz nospe. Aleksandrazz mam bardzo podobna sytuacje co ty w domu wiec szczegolnie rozumiem Cie. U mnie jesli chodzi o objawy to czasami mnie zemdli jak duzo zjem. A tak to niezle. W ciagu dnia mnie czesciej muli na spanie. Niestety nie moge isc i sie polozyc odpoczac tak jak w pierwszej ciazy bo musze gonic za swoim roczniakiem :-) w pierwszej ciazy to byl luksus. Nawet sie nie obejrze a juz urodze drugie tak mi ten czas leci z malym dzieckiem. W pierwszej ciazy to ciagle sie denerwowalam czy wszystko dobrze czy ciaza sie rozwija a teraz nie mam na to czasu. Pierwsze wizyty bardzo mnie stresowaly. Dopiero jak poczulam ruchy to troche sie uspokoilam. Pierwsza wizyte teraz mam 2 lutego i oczywiscie bede sie denerwowac ale juz nie tak jak kiedys z pierwszym.

Kochane wszystkie ktore nawiodla @ mocno tule i bede do was zagladac w lutym jak tylko bede miala czas. Bede wam mocno kibicowac bo z pewnoscia kazda z Was zostanie najukochansza mama!
    Za wszystkie testerki trzymam kciuki :*

Wczoraj mnie bralo jakies chorobsko ale wzielam apap i mi pomoglo na szczescie. Mam nadzieje ze nie wroci! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 14:03

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ