Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testerki 2017
Odpowiedz

Styczniowe testerki 2017

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszło o to że wiecznie przywozi do swojej matki wiecznie zakatarzone i kaszlące dzieci. Sama mieszka 5 km dalej ale nie pracuje nudzi jej się i codzienne jest u mamusi. Jak tylko zwróciłam jej uwagę to zrobila awanturę ze to jej dom i mieszkam na jej warunkach. Także jutro wracam do mojego domu z którego nigdy nie chciałam się wyprowadzić

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie lekki spadek, znowu. Nie wiem może to na @. Zrobiłam trzy testy przedwczoraj rano, wczoraj rano i dziś rano. Nie nakręcam się, Ale po czasie jak ten z dziś wyschnąl coś na nimnzostalo w miejscu T. Na tych dwóch poprzednich jest biel. No nic czekam dalej,

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania85 wrote:
    ale tu cisza....
    końcówka miesiąca, mało już osób testuje w tym miesiącu,dziewczyny z@ przeniosły się na luty, a z ciązą na fioletową stronę, i tak to już jest :) wątek pomału umiera.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny którym się udało Fruska , Gosia jak się czujecie? Kiedy wizyty ? Ja miałam okropne spięcie ze szwagierką i postanowiłam ze resztę ciąży spędzę w rodzinnym domu. Wczoraj zjadłam ze 4 nospy
    Teraz to też Twój dom, więc nie wiem skąd te jej roszczenia :/ Ale rzeczywiście zawsze lepiej być na swoim.

Ja się czuję bardzo dobrze, śpię jak zabita (bo nie zastanawiam się wreszcie, czy jestem w ciąży :P) po 11 godzin na dobę. Oczywiście po weekendzie skończy się to szaleństwo ;) Jutro idę powtórzyć betę, a 31.01 pierwsza wizyta u gina. Zrobiłam dziś sikańca (14 dpo) i wciąż wychodzi mi bladzioch, ale już nie cień. Mam nadzieję, że beta rośnie, bo wtedy robiłam z czułością 25, a teraz 10, więc to słabe porównanie.

Byłam wczoraj na łyżwach i jakaś laska zajechała mi drogę tak, że się przewróciłam :/ Mam nadzieję że wszystko będzie ok z ciążą. Odpuszczam już sobie łyżwy, za to od poniedziałku zapisałam się na jogę ;)

kaka470 lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Swan Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co dostalam monural, bol ponospie troche zmalal. U mnie dzis duzy spadek temp, ciekawe co to przyniesie.

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:

aria40. Czemu uważasz, że to za długi cykl? Z tego co widzę to dopiero 13 dpo i wygląda na prawidłową długość.

Zwykle 26 dni to był max, a przeważnie miałam 24-25. Marzę o dłuższych cyklach ale niestety ostatnio mi się skróciły

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 12:40

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    U mnie też negatyw....
    Do d... to wszystko.
    Mam dość i już nie mam sił, siedze i rycze czemu .... ;(

tulę :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 01:48

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif
  • Swan Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu - nie poddawaj sie kochana, wiara czyni cuda. A moze odpocznij sobie chwile, zajmij sie czyms fajnym? Moze wtedy sie uda.

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    Zwykle 26 dni to był max, a przeważnie miałam 24-25. Marzę o dłuższych cyklach ale niestety ostatnio mi się skróciły
    Długość cykli nie ma tu nic do rzeczy jeżeli jest owulacja. Moje cykle wynosiły 24-26 i jestem w ciąży :) Krótsze cykle to więcej szans w roku na zajście :)
    Jeżeli masz fazę lutealną wyższą niż 10 dni to wszystko jest w porządku, a z aktualnego wykresu właśnie tak wynika.

Jedna_z_Wielu. Wypłacz te wszystkie nieprzyjemne emocje, masz do tego prawo i potem na pewno poczujesz się lepiej. Będzie dobrze, trzymam kciuki :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Jedna z wielu - nie poddawaj sie kochana, wiara czyni cuda. A moze odpocznij sobie chwile, zajmij sie czyms fajnym? Moze wtedy sie uda.

Dzięki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 01:48

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:

Jedna_z_Wielu. Wypłacz te wszystkie nieprzyjemne emocje, masz do tego prawo i potem na pewno poczujesz się lepiej. Będzie dobrze, trzymam kciuki :)

Dzięki Annie <3

Ale nie będe Ci smucić, dbaj o siebie, o Was :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 12:40

Annie1981 lubi tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • elmo88 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)
    Jestem Marta :) mnie do testowania został dobry tydzień, ale dziś coś czuje, że chyba nic z tego...
    Niby temp jest wyżej, ale tylko trochę (jeśli to ma znaczenie). Od tygodnia mam płytki oddech (ciężki), wrażliwe sutki i bol podbrzusza jeśli długo siedze.
    Od owulacji mam cały czas sucho. I chyba to wszystko co zauwazylam. No może jeszcze jakies pojedyncze krostki, ale to moze byc od suchej skory od mrozu :D
    Jednak dziś niepokoje się dlatego, że przy 1 wizycie w wc miałam mnóstwo białych i bezwonnych grudek, też suchych. Też mnie to dziwi, bo jak już miewałam grzybice to te grudki raz ze sie lepily to i miały nieprzyjemny zapach, a to było zupełnie inne i bardzo dużo... ehhh można by z tych wszystkich naszych peryptii napisać encyklopedie :D

7470flw1u8epvxva.png
  • Swan Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marta :-)

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marta :)

Tule dziewczyny z @
    Lady baaardzo mocno Ci kibicowałam :(

Ja jestem już na lutówkach od dawna, ale zostaję tu z Wami do końca :)

Ja dzisiaj mam doła totalnego... 18dc i chyba to będzie bezowulacyjny. Testy (co prawda te z allegro niebieskie) wychodzą negatywne. 16dc była troszkę ciemniejsza kreska ale i tak sporo jaśniejsza od testowej. Temp. jakaś dziwna...Śluz był trochę rozciągliwy, kremowy w 15 i 16dc, a teraz kremowy i mało go.
    Proszę spójrzcie na mój wykres i coś poradźcie.
    Może powinnam jakieś badania zrobić, jeśli tak to jakie i w którym dc?

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, wysyłam podwójne karmiące wirusy :D :D

Madziulla, jutro będzie krecha!

Ja się czuję ok, wczoraj znajomym i babciom + prababciom powiedzieliśmy o ciąży. Wczoraj z rana dopadł mnie znowu nerwoból międzyżebrowy (promieniuje mi z kręgosłupa). O 7 rano się obudziłam z koszmarnym bólem, nic nie mogąc zrobić, miałam mega skurcze mięśni klatki piersiowej, aż mnie zatykało i wyłam z bólu. Wzięłam apapy i no-spy, po godzinie skurcze ustały, ale mięsnie spięte i boli jak 150. Jutro przychodzi mnie masować kolega fizjoterapeuta. Pod koniec ciąży z T miałam to samo :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, powiedz mi czy ty mierzyłas temp?
    Biorę całymi garściami wirusy, a niech mnie zaraza :D

kania85 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny którym się udało Fruska , Gosia jak się czujecie? Kiedy wizyty ? Ja miałam okropne spięcie ze szwagierką i postanowiłam ze resztę ciąży spędzę w rodzinnym domu. Wczoraj zjadłam ze 4 nospy

Mnie tez pobolewa brzuch czasami i biore zaraz nospe. Aleksandrazz mam bardzo podobna sytuacje co ty w domu wiec szczegolnie rozumiem Cie. U mnie jesli chodzi o objawy to czasami mnie zemdli jak duzo zjem. A tak to niezle. W ciagu dnia mnie czesciej muli na spanie. Niestety nie moge isc i sie polozyc odpoczac tak jak w pierwszej ciazy bo musze gonic za swoim roczniakiem :-) w pierwszej ciazy to byl luksus. Nawet sie nie obejrze a juz urodze drugie tak mi ten czas leci z malym dzieckiem. W pierwszej ciazy to ciagle sie denerwowalam czy wszystko dobrze czy ciaza sie rozwija a teraz nie mam na to czasu. Pierwsze wizyty bardzo mnie stresowaly. Dopiero jak poczulam ruchy to troche sie uspokoilam. Pierwsza wizyte teraz mam 2 lutego i oczywiscie bede sie denerwowac ale juz nie tak jak kiedys z pierwszym.

Kochane wszystkie ktore nawiodla @ mocno tule i bede do was zagladac w lutym jak tylko bede miala czas. Bede wam mocno kibicowac bo z pewnoscia kazda z Was zostanie najukochansza mama!
    Za wszystkie testerki trzymam kciuki :*

Wczoraj mnie bralo jakies chorobsko ale wzielam apap i mi pomoglo na szczescie. Mam nadzieje ze nie wroci! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 14:03

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ