Styczniowe testerki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
karola ja bede robic testy od jutra codziennie do 24 grudnia. tez mam problem z okresleniem owulacji i tylko to mi pozostaje.Mama Nadi Moje cudo 3.9.2011rok.
starania o 2 dzidzie od 2013 roku.
od 23.11.2016 duphason zmiana ginekologa.Diagnoza zbyt krótki cykl po owulacji. Mnóstwo badan zaleconych. -
a 6 lat temu testowalam wlasnie kolo 6 stycznia i okazalo sie ze jstem w ciazy to dopiero bylo zdziwienie Totalnie sie nie spodziewalam dlatego lice po cichu ze moze teraz tez sie uda po tylu latach...Mama Nadi Moje cudo 3.9.2011rok.
od 23.11.2016 duphason zmiana ginekologa.Diagnoza zbyt krótki cykl po owulacji. Mnóstwo badan zaleconych. -
Mami, ja rozpoznaje po sluzie tez ale to chyba nie zawsze sie pokrywa z owu tak samo temperatura. Wiec chyba nie szkodzi sprawdzac jeszcze testami a moze cos pokaze .
-
wlasnie mi ovu pokazalo ze mam dzien plodny bo zaznaczylam wodnisty sluz. Ale czuje ze ma mokro musialam nawet wkladke zalozyc czy on tylko po tym to wyznacza? zrobie w domu test owulacyjny jak wroce po pracy ale na 99 oprocent sie myli:PMama Nadi Moje cudo 3.9.2011rok.
Mami30 wrote:a 6 lat temu testowalam wlasnie kolo 6 stycznia i okazalo sie ze jstem w ciazy to dopiero bylo zdziwienie Totalnie sie nie spodziewalam dlatego lice po cichu ze moze teraz tez sie uda po tylu latach...
Kachana, zycze Ci tego z calego serca
W koncu uda sie kazdej z nas !
Mami30 lubi tę wiadomość
-
Mami30 wrote:lady savage tak moja faza poowulacyjna trwa okolo 7 dni dlatego nawet jak dojdzie do zaplodnienia to nie mam szans na utrzymanie zarodka bo dostaje juz okres. Podobno taka ma natura i taka sie urodzilam a corka jest jedynie cudem, zmienilam lekarke miesiac temu i biore dupka cykl wydluzyl mi sie z 23 dni na 29 wiec moze teraz bedzie nadzieja
Każde dzieciątko jest cudem, ale nie wolno się poddawać, dobrze że lekarza zmieniłaś cykl się wydłużył to dobry znak, trzymam kciuki -
KarolaFasola ja używałam w szczęśliwym cyklu pasków owulacyjnych, bo właśnie u mnie owulacja jest różnie, cykle są różnie, i temperatura ani śluz nie są jednoznacznym objawem płodnych ;/ u mnie to taki mętlik że szok, co cykl jest inaczej.
-
baassiia wrote:Dziewczyny a od ktorego dnia po okresie zaczac paski ovulacyjne stosowac? W ostatniej ciazy nie mialam okazji wykorzystac bo zaraz zaciazylan i jestem ciemna w temacie
jeśli mniej więcej wiesz kiedy masz owulację i masz regularne cykle to ja bym zaczęła tak na 4 dni przed owu,
ja mam bardzo różne cykle od 28 do 42 dni, owulacja w 10 d.c lub 15 d.c, a w zeszłym miesiącu miałam w 21 d.c, więc ja używam od 1 d.c tych paskówbaassiia lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:KarolaFasola ja używałam w szczęśliwym cyklu pasków owulacyjnych, bo właśnie u mnie owulacja jest różnie, cykle są różnie, i temperatura ani śluz nie są jednoznacznym objawem płodnych ;/ u mnie to taki mętlik że szok, co cykl jest inaczej.
No u mnie to samo za kazdym razem inaczej...przed poronieniem bylo wszystko idealnie a teraz jak sie podoba
Raz mam sluz idealnie plodny ( rozciagliwy,przypominajacy bialko jajka ) a raz taki kremowo-wodnisty. Czasami temp spada podczas @ a czasami przed ehh... Czy to nie moze byc prostrze ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiem ze to tak za wczesnie
ale myslicie czasami, jak juz sie uda, o imieniu dla dziecka ?
Bo tyle tego jest ze ciezko sie pewnie zdecydowac
-
Objawem były poronienia właśnie. Po 3 poronienia lekarz zlecił mi badania i stwierdził zespół antyfosfolipidowy. Kazał mi od zapytać po pozytywnym teście zacząć brać acard i umówić się jak najszybciej na wizytę po zastrzyki z heparyny, które brałam cała ciążę i 6 tygodni po porodzie.
-
KarolaFasola wrote:Wiem ze to tak za wczesnie
ale myslicie czasami, jak juz sie uda, o imieniu dla dziecka ?
Bo tyle tego jest ze ciezko sie pewnie zdecydowac
My juz mamy ustalone wszystko od kiedy byliśmy parą . Drugie dzieciątko będzie albo Nikodemem Mikołajem, albo Wiktorią Elżbietą.Gosia1989 lubi tę wiadomość