Styczniowe testerki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyspioch wrote:No właśnie Annie1981 cały ten cykl mam dziwny może cykl bezowulacyjny sie trafił. Mam mętlik w głowie
-
Spioch. Owu może jeszcze przyjść, ja bym testy dalej robiła, tylko mniej piła
U mnie wczoraj intensywny dzień, wiele się działo.
O dziwnych testach owu już pisałam.
Po drugie z wymazu z pochwy wyszły mi bakterie coliforms, więc chyba ecoli. Dostałam antybiotyk doustny. Robiłam te badania, bo staram się o dziecko a dostałam antybiotyk, którego w ciąży się nie bierze. Musiałam wywalczyć zmianę na taki, który mogę brać w ewentualnej ciąży. Sama też wyprosiłam kolejny wymaz po antybiotykoterapii, żeby sprawdzić czy uda się zwalczyć bakterie.
Ciekawe czy te bakterie jakoś przeszkadzają w zajściu.
Po trzecie, odebrałam wyniki badań. Okazało się, że badali mi FSH, estradiol i gonadotropinę(?). Wszystkie wyniki w normie. Nie wiem czy zbadali mi poziom LH, bo wartości referencyjne mam podane ale swojego wyniku nie. Babka w recepcji wydrukowała mi dwie strony, ale potem jak spojrzałam to okazało się, że to są te same strony. Albo miała tam być jeszcze jedna z wynikami LH, albo nie. Pisałyście, że liczy się stosunek FSH do LH i ja teraz nie wiem. Chyba pozostaje mi założyć, że wszystko jest w porządku
Co ciekawe, te badania miałam robić w 2-3 dc a zrobiłam w 5dc. Myślicie, że są wiarygodne skoro wyniki dla I fazy są prawidłowe?
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyDziewczyny ja znów z pytaniem
Czemu ciągle boli mnie tylko ten jeden jajniki? Czwarty cykl z rzędu jak boli jajnik to tylko ten jeden. To normalne jest?
Testy owulacyjne mi się skończyły a właśnie teraz by mi się przydały kurcze. Nie wiem czemu tak boli -
Annie, z tego co się orientowalam to te badania robi się w 3-5dc. Więc się łapiesz w normie:)
A ja przy okazji ponownię pytanie, może któraś wie. Czy jak miałam normalnie owulację, sama z siebie nie wywołaną lekami, ale po owu biorę dupka, to czy można w kolejnym cyklu badać FSH, LH i estradiol czy wynik będzie niewiarygodny?Annie1981 lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Słoneczkowa, mnie też zazwyczaj boli tylko jeden jajnik, głupio wymyśliłam sobie że drugi pewnie nie pracuje mam wizytę w styczniu to się zapytam lekarki czy to normalne. Zawsze boli mnie prawy, lewy tylko w ciąży czułam
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualnyAnnie- bakterie moga wywolywac stan zapalny, nie wiem jak to jest w przypadku ich obecnosci w nizszych rejonach, ale moja znajoma dopiero po wyleczeniu zaszla w ciaze. Prosze napisz ktory antybiotyk jest przeciwskazany w ciazy a ktory mozna brac.
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywszamanka wrote:Słoneczkowa, mnie też zazwyczaj boli tylko jeden jajnik, głupio wymyśliłam sobie że drugi pewnie nie pracuje mam wizytę w styczniu to się zapytam lekarki czy to normalne. Zawsze boli mnie prawy, lewy tylko w ciąży czułam
Mnie też boli jak coś tylko ten prawy i zastanawiam się tak jak ty. Dlaczego lewy nie i też myślę że on nie działa
No nic. Zobaczymy. Na wszelki wypadek dzisiaj zagonie chłopa do roboty. -
nick nieaktualnyKochane Staraczki, proszę przyznajcie się kto z was leci na Clostilbegytie lub innym wspomagaczu? pytam bo na wątku z Clo połowa piszących dziewczyn to już ciężarówki a reszty nie znalazłam tutaj na pierwszej stronie, a ciekawi mnie ile z was ma podobną sytuację
-
U mnie pracuje tylko jeden jajnik. Gin mówi ze to się często zdarza.
-
nick nieaktualnywszamanka wrote:Annie, z tego co się orientowalam to te badania robi się w 3-5dc. Więc się łapiesz w normie:)
A ja przy okazji ponownię pytanie, może któraś wie. Czy jak miałam normalnie owulację, sama z siebie nie wywołaną lekami, ale po owu biorę dupka, to czy można w kolejnym cyklu badać FSH, LH i estradiol czy wynik będzie niewiarygodny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 12:45
-
nick nieaktualnyHopeless wrote:U mnie pracuje tylko jeden jajnik. Gin mówi ze to się często zdarza.
-
sloneczkowa mama. Z tego co słyszałam, to prawy jajnik jest bardziej leniwy i częściej odzywa się lewy, więc to normalne
wszamanka. Dziękuję, jak w 5dc też się je robi to nie ma się czym przejmować
evve. Najpierw mi zapisali Trimethoprim a jak zaczęłam naciskać, że już mogę być w ciąży to zmienili na Amoxicillin. Ten drugi bierze się aż 3 razy dziennie, więc musi być delikatniejszy.
Mi się wydawało, że mam infekcję grzybiczą i dostałam na to clotrimazol, który pomógł. Potem ten wymaz, całkiem przypadkowo zrobiłam i wychodzi, że są te bakterie. Ciekawe, bo objawów już nie mam. W kilka miesięcy temu miałam sprawdzane, to bakterii nie było. Trochę się martwię, bo co później. Nawet jak teraz to wyleczę to potem nawet mogę nie wiedzieć, że nawróciło, a pewnie więcej mi tego wymazu nie zrobią. No nic, najważniejsze, że wywalczyłam ponowny wymaz po antybiotykoterapii, żeby zobaczyć czy bakterie zginą. Mam nadzieję, że będzie ok.
A co z partnerem? Niby pisze, że to nie jest infekcja przekazana drogą płciową, ale czy to znaczy, że on nie może się zarazić?
nick nieaktualny
To mój test z dzisiaj. Nie pilam dwie godziny. Jako ze sobota w domu to mogłam skorzystać. Pozytyw czy negatyw? Szyjka otwarta bardzo mocno. Rano było przytulanie więc nie wiem czy to sperma czy śluz ale rozciągliwy. Może macie racje owulacja tuż tuż?
Ja tez czuje tylko i wyłącznie lewy jajnik. Prawy czasem przy stosunku ale klucie tylko lewego. Annie1989 wymaz robilas przy okazji cytologii?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 13:57
-
spioch. Test jest negatywny, ale u mnie po tak mocnej kresce pozytyw pojawia się zawsze na drugi dzień.
Z drugiej strony właśnie wczoraj miałam identyczny test jak Ty, a ten ze starej partii pokazał w tym samym czasie pozytyw, więc te kreski na pewno już o czymś świadczą.
Cytologii nie robiłam, bo oni twierdzą, że moja z 2014 roku jest aktualna. Podobno robi się co 3 lata po 25 roku życia.
Wymaz robiłam przy okazji wszystkich innych badań związanych z płodnością (w tym choroby wenerologiczne).
Dziewczyny prosze o pomoc.. Wczoraj sluz rozciagliwy, piekny wrecz, dzis test ovu piekny pozytyw, czuje troche jajniki i krzyze. Czy to moze byc ovulka? Tyle ze dzis jakny troche sucho??tempka rano niska.. To moj 32dc, caly cykl to jakas zabawa w kotka i myszke