X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testerki 2017
Odpowiedz

Styczniowe testerki 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie sloneczkowa mama ja sie ucze tych wykresów jeszcze... Dlatego tak często o to pytam ;-)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 14:25

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Witam się,
    malutka przerwa w pracy więc napiszę. Ja nie wiem jak zaznaczać śluz, przed chwilą miałam rozciągliwy, a po chwili jak badałam to biały kremowy.
    Jakąś tam owu mam zaznaczoną, ale nie mam żadnej pewności przy tych dziwnych testach, zaznaczyłam pozytyw, a nie wiadomo czy był... teraz kilka dni czekania do pierwszego testu.
    ehhh....
    Dobuska, z tego co się orientuje, to zaznacza się najbardziej płodny danego dnia. Ja z reguły miałam przez parę dni rozciągliwy tylko raz dziennie widoczny.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska czytałam gdzieś że trzeba zaznaczyć ten najbardziej plodny. Chyba nawet na ovufriend czytałam

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:
    No właśnie sloneczkowa mama ja sie ucze tych wykresów jeszcze... Dlatego tak często o to pytam ;-)
    Jeśli miałabym Ci coś doradzić, to usunęłabym tę wczorajszą temperaturę. Wykres będzie wyraźniejszy. A temperatura mierzona o 11:30, po nocy z alkoholem nie ma żadnego znaczenia. Z doświadczenia z tym programem wiem, że nawet jak zaznaczysz ją jako zaburzoną, to ovu i tak jakoś po swojemu ją zinterpretuje - lepiej nie dawać powodu. :-)

spioch, Pchelkaaa, Annie1981 lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:
    Hejka kochane. Ja wczoraj sie nie udzielalam. Zaszalalam w sylwka i wczoraj nie byłam w stanie do was zajrzeć. Czy moglybyscie jeszcze raz zobaczyć mój wykres? Co sądzicie? ;-)

Temperatura nadal wysoko, wyżej niz przed owu, wiec ok. Musisz czekac na rozwój sytuacji. Na tym etapie niewiele mozna jeszczez powiedzieć.

spioch lubi tę wiadomość

• CarPer Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Dobuska, z tego co się orientuje, to zaznacza się najbardziej płodny danego dnia. Ja z reguły miałam przez parę dni rozciągliwy tylko raz dziennie widoczny.

Ja zwykle mam tak samo. Podczas dni płodnych mam jednoroazowy wypływ tego rozciagliwego a reszta to wodnisty. Ale wodnisty jest bardziej płodny od rozciagliwego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Rzepakowepole dzięki chyba masz racje z tym usunięciem temp z wczoraj... ;-)

• Existenz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Witam się,
    malutka przerwa w pracy więc napiszę. Ja nie wiem jak zaznaczać śluz, przed chwilą miałam rozciągliwy, a po chwili jak badałam to biały kremowy.
    Jakąś tam owu mam zaznaczoną, ale nie mam żadnej pewności przy tych dziwnych testach, zaznaczyłam pozytyw, a nie wiadomo czy był... teraz kilka dni czekania do pierwszego testu.
    ehhh....

Hej. Ten rozciągliwy czytałam jest jednorazowo jak "czop" odblokowuje ujście szyjki choć miesiąc temu myślałam że on tylko w ciąży jest. Ja miałam wczoraj taki też jednorazowo a do owu jeszcze kilka dni zostało.

CarPer lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo dzięki to zaznaczam ten rozciągliwy. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    witajcie , proszę o wpisanie mnie na 20go
    Witaj Aria :) - no to testujemy w tym samym dniu - tak na 4+ :)
    Chociaż ja mam co raz większe wątpliwości odnośnie tego cyklu, problemy z plamieniami nie ustają.

aria40 lubi tę wiadomość

• Existenz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa wrote:
    W którym dpo beta wyjdzie dodatnia jeśli jest ciąża? Tak ok 10?

Powinna wyjść . jeśli myślisz o 10dpo. W 10dniu to już testy ciążowe wychodzą choć ja jestem przypadkiem ze w dzień okresu słaba kreska wyszła z córką.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Hej. Ten rozciągliwy czytałam jest jednorazowo jak "czop" odblokowuje ujście szyjki choć miesiąc temu myślałam że on tylko w ciąży jest. Ja miałam wczoraj taki też jednorazowo a do owu jeszcze kilka dni zostało.
    No u mnie to na pewno nie, bo ja rozciagliwy śluz miałam już tydzień temu, kilka dni trwał, a ostatniego dnia aż się wystraszyłam tej ilości, potem szyjka się zamknęła i się schowała. Teraz tez już jest taka wysoko i twardawa.
    Zresztą najbardziej płodny i rozciagliwy śluz wystepuje przed sama owulacją więc może już u Ciebie lada chwila:)

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dpo może juz wyjść. Tylko jak będzie negatywna to zaczniesz czytać o tym ze zagniezdzenie może być do 12 dpo i dalej będziesz się zastanawiać czy to nie było za wcześnie ;)

dobuska, Existenz, Lady Savage, Gosia1989, Annie1981 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Powinna wyjść . jeśli myślisz o 10dpo. W 10dniu to już testy ciążowe wychodzą choć ja jestem przypadkiem ze w dzień okresu słaba kreska wyszła z córką.
    Powinna wyjść, ale tutaj na forum historii o negatywnej becie w 10dc jest na pęczki. Może dopiero sie wtedy bobasek zagnieżdżać.:) Ale czasami testy juz wychodzą. Tak czy siak, pewna beta to ok 12-13 dc moim zdaniem, wcześniej szanse nie są skreslone.

Annie1981 lubi tę wiadomość

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa wrote:
    W którym dpo beta wyjdzie dodatnia jeśli jest ciąża? Tak ok 10?
    Mi w 11 wyszedł słaby pozytyw z moczu i wtedy od razu pognałam na betę

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No u mnie to na pewno nie, bo ja rozciagliwy śluz miałam już tydzień temu, kilka dni trwał, a ostatniego dnia aż się wystraszyłam tej ilości, potem szyjka się zamknęła i się schowała. Teraz tez już jest taka wysoko i twardawa.
    Zresztą najbardziej płodny i rozciagliwy śluz wystepuje przed sama owulacją więc może już u Ciebie lada chwila:)
    Liczę na czwartek na razie testy ovu negatywne i brak oznak owu. Od czwartku do soboty "pracujemy" choć w sunie pracujemy codziennie a akurat w czwartek wyjeżdżamy do rodziny do niedzieli . Na wyjeździe liczy się podwójnie ;)

Pchelkaaa lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, chce się wiedzieć jak najwcześniej bo ciekawość zżera, ale jeśli wyjdzie negatyw to dalej będę myślała czy udało się czy nie. Hehe jeszcze owulacji nie było a ja juz o testowaniu :D

spioch lubi tę wiadomość

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, proszę mnie wpisać na 31 :)

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help. Po ciazy mam nieregularne cykle, ale.jakos tak do 35dc okres zawsE byl. Przed ciaza 30-32dni. Ostatni okres 19 grudnia i liczac 30-32 dni, owu dzis. Test negatywny. Sluzu nie ogarniam za bardzo bo u mnie jakos marnie zawsze.
    Testy mam z allegro. Opakowanie bialo-rozowe, a w srodku niebieska koncowka na pasku. Te test sa ok? Jak ta owulacje szacowac? Jestem glupia w temacie :p

Jeszcze maz wymyslil, ze chce chlopaka i niby w dzien owulki wieksze szanse, ale jak to owulacje wyczaic :p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ