X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testerki 2017
Odpowiedz

Styczniowe testerki 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczkowa mama wrote:
    Nie za tydzień mi chodzi. Chciałabym żeby powiedział czy się już zanosi na okres czy nie i żeby zajrzał w ten wykres :) a co tam umowie się :)

ee to tak Ci nie powie, że dostaniesz okres albo nie, mi się kiedyś spóżniał 12 dni, poszłam, a ona że widzi ciałko żółte, że lada dzień powinnien być okres chyba że w ciąży jestem, a ja nie dostałam lada dzień, tylko jeszcze 2 tyg po wizycie musiałam na okres czekać. Więc z wykresu ani z brzucha gin Ci nie powie czy będzie okres czy nie, jeśli tylko po to idziesz, to moim zdaniem strata czasu, Twojego i lekarza.

dobuska, _Hope_ lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny help. Po ciazy mam nieregularne cykle, ale.jakos tak do 35dc okres zawsE byl. Przed ciaza 30-32dni. Ostatni okres 19 grudnia i liczac 30-32 dni, owu dzis. Test negatywny. Sluzu nie ogarniam za bardzo bo u mnie jakos marnie zawsze.
    Testy mam z allegro. Opakowanie bialo-rozowe, a w srodku niebieska koncowka na pasku. Te test sa ok? Jak ta owulacje szacowac? Jestem glupia w temacie :p

Jeszcze maz wymyslil, ze chce chlopaka i niby w dzien owulki wieksze szanse, ale jak to owulacje wyczaic :p
    Niestety te testy nie są najlepsze. Często pokazuja słabe kreski kiedy owulacja już tuż tuż, albo nie pokazują nic. Ja się przejechałam na nich i kilka osób też. Dziewczyny chwalą sobie facelle z rossmana ale ja nie znam.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ee to tak Ci nie powie, że dostaniesz okres albo nie, mi się kiedyś spóżniał 12 dni, poszłam, a ona że widzi ciałko żółte, że lada dzień powinnien być okres chyba że w ciąży jestem, a ja nie dostałam lada dzień, tylko jeszcze 2 tyg po wizycie musiałam na okres czekać. Więc z wykresu ani z brzucha gin Ci nie powie czy będzie okres czy nie, jeśli tylko po to idziesz, to moim zdaniem strata czasu, Twojego i lekarza.
    zgadzam się. Przed terminem @ ciało kobiety wygląda tak samo przed ciążą jak i przed @

sloneczkowa mama lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    U mnie dzisiaj spadek :( Ból podbrzusza i piersi. @ zbliża się wielkimi krokami :(
    jeszcze nic straconego, czekaj, póki nie ma małpy jest nadzieja, ja miałam ogromny spadek temperatrury na 3 dni przed okresem, przestałam mierzyć, i zaczęłam rozpaczać, następnego dnia zrobiłam sobie test, i wyszedł pozytywny. Wiec nie ma małpy, jest nadzieja.

dobuska, baassiia lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Niestety te testy nie są najlepsze. Często pokazuja słabe kreski kiedy owulacja już tuż tuż, albo nie pokazują nic. Ja się przejechałam na nich i kilka osób też. Dziewczyny chwalą sobie facelle z rossmana ale ja nie znam.
    Dzieki kupie te z Rossmana ;)

dobuska lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziękuję. w takim razie jeszcze się zastanowie co zrobić

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje testy z allegro i te działają normalnie :) po tej felernej partii sprawiło mi to mega radoche :D

spioch, Lady Savage, Annie1981 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam piszę z samolotu ;)
    Chciałam ttlko podzielić się tym, ze mialam w tym miesiącu śluz najbardziej rozciagliwy dzień po zaznaczonym ovu i kiedy moja szyjka byla juz zupełnie twarda.
    Moze to sperma ktora przetrwala 1,5 doby. Alebyla baaaardzo rozciagliwa w takim razie. Nie czaje kompletnie :)
    Szczesliwi Ci co dni cyklu nie liczą i idą na żywioł ;)

Existenz, dobuska, Annie1981 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Szczesliwi Ci co dni cyklu nie liczą i idą na żywioł ;)

Dokładnie :) tak jak ja, będzie to będzie, jeśli nie to w przyszłym się uda :)

mi_lejdi lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Myślę że juz szybuje w te strone. Fajnie bylo 3 dni nie myśleć, nie wchodzić, a tu nagle 3 dpo.

<3 14.04.2018 Théo <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak nie wchodzę na forum to nie mysle. Brzuch mnie od rana boli.
    Po konsultacji z mężem umówiłam się do lekarza akurat 10 się udało więc może okres mnie przed wizyta nie zaskoczy . Co będzie to będzie. Ew pójdę z wylewam tylko najwyżej mnie nie zbada

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Myślę że jak ktoś ma już jedno dziecko to jakoś łatwiej o takie podejście. Ale jak ktoś stara sie o pierwsze i nie idzie to jednak każdy cykl jest na wagę złota ;-)

Annie1981, kania85 lubią tę wiadomość

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie przeglądałam swoje cykle, i w pierwszą ciążę zaszła w czwartym cyklu. Czasowo to było znacznie więcej niż cztery miesiące bo cykle miałam tasiemcowe, ale ilościowo to był czwarty takich celowych świadomych starań. A teraz jestem też w czwartym cyklu starań, po poronieniu, więc liczę na to że czwórka to moja szczęśliwa liczba ;)

dobuska, JednazWielu, Lady Savage, kania85 lubią tę wiadomość

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka trzymam kciuki aby 4 to była twoja szczęśliwa liczba ;-)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Tak sobie przeglądałam swoje cykle, i w pierwszą ciążę zaszła w czwartym cyklu. Czasowo to było znacznie więcej niż cztery miesiące bo cykle miałam tasiemcowe, ale ilościowo to był czwarty takich celowych świadomych starań. A teraz jestem też w czwartym cyklu starań, po poronieniu, więc liczę na to że czwórka to moja szczęśliwa liczba ;)
    Nie ma innej opcji! Trzymam kciuki!:)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie by bylo jakbyśmy później wszystkie pisały na jednym wątku po fioletowej stronie :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 15:40

Gosia1989, -Monika-, JednazWielu, Lady Savage, Annie1981, Pchelkaaa, wszamanka, Existenz, Anulka0407, kania85 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Fajnie by bylo jakbyśmy później wszystkie pisały na jednym wątku po fioletowej stronie :d
    Dołączam się to tego życzenia :)

spioch, JednazWielu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na innym forum styczniówek już sie dwie kreseczki sypią, no ale fakt tam na samym początku jest duzo testujących, a tutaj malutko :D

Mam nadzieje że chodzących dzidziusiów będzię bardzo duzo, że aż się na stronie nie zmieszczą:D

Gosia1989, spioch, kania85 lubią tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Na innym forum styczniówek już sie dwie kreseczki sypią, no ale fakt tam na samym początku jest duzo testujących, a tutaj malutko :D

Mam nadzieje że chodzących dzidziusiów będzię bardzo duzo, że aż się na stronie nie zmieszczą:D
    Ja to trochę żałuję że zawsze są dwa wątki miesięczne. Szkoda że się ich nie da połączyć.

Gosia1989 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:
    Myślę że jak ktoś ma już jedno dziecko to jakoś łatwiej o takie podejście. Ale jak ktoś stara sie o pierwsze i nie idzie to jednak każdy cykl jest na wagę złota ;-)

prawda, jak się o Zuzię starałam to pierwsze dwa cykle przeryczałam, i co nie myślałam, że to moja wina, potem że partnera, a to były tylko dwa cykle, dlatego podziwiam wszystkie kobiety starające się długo. Bardzo podziwiam, jesteście moimi idolami w dążeniu do celu.
    Teraz o 3 cykl i jeszcze żem nie przeryczała okresu :). Więc tak masz rację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 16:09

Annie1981 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ