STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eh ja miałam kiedyś i nawet o 2 w nocy, ale wtedy robiłam je o 17... A dziś robiłam punkt 7 rano i w ogóle jako pierwsza miałam pobieraną krew. Teraz nie wiem czy w ogóle te wyniki będą czy jechać jutro jeszcze raz?
-
nick nieaktualnyKarolcia27 wrote:Ja mam 1,88 ale w moim lab wynik poniżej 1 jest w normie. Z tego co czytałam dla staraczek wynik w ok. 1 - 1,5 jest najlepszy. Poprawcie mnie dziewczyny, jeśli mówię źle.
-
Cześć dziewczyny. U mnie prawdopodobnie 11 dpo, boli mnie od wczoraj cały czas jajnik, 3 dzień śluz przezroczysty, ale bardzo mało. Nie nastawiam się szczególnie, bo nic nie wskazuje na ciążę, ale i tak ciągle łudzę się, że cud się stał i wkrótce zobaczę dwie kreseczki na teście
Serena trzymam kciuki za betę! strasznie długo czekasz na wyniki... -
Witam się, dalej bez wyników. Ale mam taką nadzieję, że jest dobrze... @ nie przyszła, temperatura ok... Dziś rano nie powtórzę nawet sikanego bo już nie mam.
Magda - mbc, MiSia :), SMag lubią tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Ja mam 1,88 ale w moim lab wynik poniżej 1 jest w normie. Z tego co czytałam dla staraczek wynik w ok. 1 - 1,5 jest najlepszy. Poprawcie mnie dziewczyny, jeśli mówię źle.
Hejka
Jeśli chodzi o tarczycę to ja jej nie mam i mam mega dawkę euthyroxu (200mg). Ustalona celowo przez szpital 7 lat temu aby nowotwór nie powrócił. Ale każdy ginekolog którego pytam potwierdza słowa mojego endokrynologa że moje tsh 0,008 nie jest problemem w zajściu w ciąże i jej utrzymaniu. Gorzej gdy TSH jest wysokie wtedy jest to naturalna antykoncepcja i nie ma szans na zajście w ciążę. Tera 2 stycznia byłam u nowego bardzo dobrze ocenianego w necie ginekologa endokrynologa. Powoedział że moje TSH nie jest problemem i na pewno nie przeszkadza w niczym. Skoro każdy lekarz tak mówi to im ufam. Tylko jak to się ma do osób z tarczycą? na logike chyba tak samo ale nie pytałam:)07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Pati88 wrote:Hejka
Jeśli chodzi o tarczycę to ja jej nie mam i mam mega dawkę euthyroxu (200mg). Ustalona celowo przez szpital 7 lat temu aby nowotwór nie powrócił. Ale każdy ginekolog którego pytam potwierdza słowa mojego endokrynologa że moje tsh 0,008 nie jest problemem w zajściu w ciąże i jej utrzymaniu. Gorzej gdy TSH jest wysokie wtedy jest to naturalna antykoncepcja i nie ma szans na zajście w ciążę. Tera 2 stycznia byłam u nowego bardzo dobrze ocenianego w necie ginekologa endokrynologa. Powoedział że moje TSH nie jest problemem i na pewno nie przeszkadza w niczym. Skoro każdy lekarz tak mówi to im ufam. Tylko jak to się ma do osób z tarczycą? na logike chyba tak samo ale nie pytałam:)
Moja koleżanka, która ma haszi, była wczoraj u swojej endo i ta jej powiedziała, że jeśli ktoś chce zajść, a leczy się na tarczycę, to powinien mieć poniżej 1, zdrowa osoba maks 1,5-1,7 byle nie 2.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
czyli git;)07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Czesć wszystkim z rana:-* u mnie masakra z okiem, jakieś zapalenie bo boli jak cholera, całe czerwone i zbiera się coś lepkiego w nim, nie wiem czy ropa czy co. Nie wiem czy do lekarza z tym?Podobno dają krople z antybiotykiem, a ja jutro mam testować zmierzyłam dzisiaj tepmke z ciekawości i 37.06. Co mam zrobić?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Serena strasznie dlugo czekasz na te wyniki.. Daj znać jak będziesz je mieć
Co.do hormonów nie znam się kompletnie bo problemów nie mam także nie pomogę.
Aldona powodzenia na przyszły cykl! Kciuki zacisniete ode mnie masz.. ✊ -
Karolcia może zatestuj dzisiaj? I wtedy do lekarza bo raczej samo nie przejdzie z Okiem, a gorzej żeby nie było.
Ps. Tempka znakomita!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 07:42
-
MiSia :) wrote:Karolcia może zatestuj dzisiaj? I wtedy do lekarza bo raczej samo nie przejdzie z Okiem, a gorzej żeby nie było.
Ps. Tempka znakomita!
Dziś dopiero 9dpo, wydaje mi się, że nawet jak jutro zatestuje to może być za wcześnie a jestem już od 7 w pracy, więc pierwsze sikanko już było może spróbuję coś w aptece kupić i może pomoże, dosłownie jak nie urok to... W tamtym cyklu akurat po owulacji miałam grypę żołądkowa, a teraz to zapalenie i to pierwszy raz w życiu i akurat teraz4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Kurcze myślałam że jesteś bliżej @, to zdecydowanie za wcześnie. Zrób tak jak mówisz, idź do apteki powiesz jaka jest sytuacja i na pewno coś dla Ciebie dobiora.
Zawsze tak jest,że coś się dzieje w najmniej oczekiwanym momencie, oby jak najszybciej Ci przeszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 08:16
-
Natalia91! wrote:Karolcia27 dziękuje za informacje co do tej prolaktyny.
SMag ja już po szybkiej wizycie u ginekologa, dostałam do zrobienia następujące badania:
w 5-7 dc: FSH, E(2), Progesteron, LH
w 21-23 dc: to samo + testosteron, prolaktyna podstawowa, prolaktyna po MTC, TSH, FT(3), FT (4)
I na razie to tyle, dziwi mnie że dwa razy te same badania tylko w różnych dniach ale ufam lekarzowi, że tak ma być Chociaż możecie napisać dziewczyny co myślicie, to moje pierwsze badania hormonalne po rozpoczęciu starań
Ja dostałam inny zestaw i u mnie też pierwsze badania.
3-4dc
prolaktyna, testosteron, SHBG, androstendion, test obciazenia glukoza (75g) z krzywą insulinową po 1 i po 2h, DHEAS, 17-OH-progesteron, kreatynina, ASPAT, ALAT
TSH, FT3 i FT4 robiłam już dawno więc ich nie dostałam
Z tego co mówił mój lekarz, to androstendion i DHEA-S powiedzą Ci to samo co LH i FSH ale do tego stwierdzą, czy nie ma utajonej niedoczynności tarczycy. Ty nie miałaś wyniku TSH na wizycie, więc może uznał, że najpierw zaczniecie od TSH
A tak serio, to jeśli Twój lekarz jest spoko, to trzymaj się jego zaleceń. Mój jest specjalistą od leczenia niepłodności i z tego co czytam, to jest baaardzo chwalony no i z sukcesami doprowadza do ciążWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 08:30
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Sprawdziłam sobie z ciekawości TSH z poprzedniego miesiąca i miałam w grudniu 1,9.
W czerwcu TSH było 2,2 (norma 0,35 - 4,49) i FT4 1 (norma 0,7-1,48).
Czy to są niedobre wyniki?
Teraz zaczynam myśleć, że może stąd to poronienie we wrześniu?
Dzwoniłam do LuxMedu i moja próbka jest wciąż w laboratorium analizowana. Podobno mają 1 dzień roboczy nie licząc dnia pobrania, więc teoretycznie mogą zgłosić sprawę dopiero jutro o 7 rano Mam nadzieję jednak, że dziś będą. Temperatura się utrzymuje, @ nie przychodzi, trochę mnie tlą jajniki, ale już się doszukuję najgorszego bez tych wyników. A de facto jutro o 14.30 po pracy mam wizytę u internistki (skierowanie na betę w lux) i od razu chciałam powórzyć betę, żeby wiedzieć jak przyrasta. A nadal nie znam pierwszego wyniku. Chyba po pracy kupię sikany, jak dalej nie będzie -
Lisaveta_ wrote:Cześć, to pierwszy cykl starań, @byla 17 grudnia, owulacja 2 stycznia, wiem bo strasznie bolał mnie jajnik.
Wczorajszy dzień zaliczam to masakryczny u, nie miałam sił na nic, czułam się jakbym była chora, a dziś obudziłam się jak nowo narodzona.
Czekam na testowanie w sobotę.1 ciąża - rok starań - 💔👼
2 ciąża - Mieszko 👨👩👦
3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
-
Słuchajcie, sprawdziłam z ciekawości jeszcze TSH z ciąży z synkiem (miałam badaną razem z pierwszą betą) i była... 3,5. A mimo to udało się w 2 cyklu, ciąża zdrowa, donoszona, synek ma już 2,5 roku.
A jak się cofnęłam o kilka miesięcy przed tamtymi staraniami to:
TSH - 2,5 (norma 0,35 - 4,49)
FT4 - 1,09 (norma 0,7 - 1,48)
FT3 - 3,44 (norma 1,71 - 3,71)
Więc może jednak teraz też się uda? Eh teraz nie mam czym się przejmować to tarczycę sobie wynalazłam...