Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • serena1989 Autorytet
    Postów: 497 531

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja miałam kiedyś i nawet o 2 w nocy, ale wtedy robiłam je o 17... A dziś robiłam punkt 7 rano i w ogóle jako pierwsza miałam pobieraną krew. Teraz nie wiem czy w ogóle te wyniki będą czy jechać jutro jeszcze raz?

    f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ja mam 1,88 ale w moim lab wynik poniżej 1 jest w normie. Z tego co czytałam dla staraczek wynik w ok. 1 - 1,5 jest najlepszy. Poprawcie mnie dziewczyny, jeśli mówię źle.
    Dziękuję za odp. Idę do endokrynologa 1 lutego także zobaczymy co powie i jakie badania zleci.Będę Was informować

  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 01:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikulinka29 wrote:
    Hej czy któraś z was ma lub miała wynik TSH ponizej 1???

    Ostatni wynik 0,028. Z tym, że ja nie mam tarczycy.

    Jak bardzo poniżej 1 masz?

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • karolkaa22 Koleżanka
    Postów: 54 16

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 01:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie prawdopodobnie 11 dpo, boli mnie od wczoraj cały czas jajnik, 3 dzień śluz przezroczysty, ale bardzo mało. Nie nastawiam się szczególnie, bo nic nie wskazuje na ciążę, ale i tak ciągle łudzę się, że cud się stał i wkrótce zobaczę dwie kreseczki na teście :-)

    Serena trzymam kciuki za betę! strasznie długo czekasz na wyniki...

  • serena1989 Autorytet
    Postów: 497 531

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 05:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, dalej bez wyników. :( Ale mam taką nadzieję, że jest dobrze... @ nie przyszła, temperatura ok... Dziś rano nie powtórzę nawet sikanego bo już nie mam. :(

    Magda - mbc, MiSia :), SMag lubią tę wiadomość

    f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 890 318

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 05:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ja mam 1,88 ale w moim lab wynik poniżej 1 jest w normie. Z tego co czytałam dla staraczek wynik w ok. 1 - 1,5 jest najlepszy. Poprawcie mnie dziewczyny, jeśli mówię źle.

    Hejka
    Jeśli chodzi o tarczycę to ja jej nie mam i mam mega dawkę euthyroxu (200mg). Ustalona celowo przez szpital 7 lat temu aby nowotwór nie powrócił. Ale każdy ginekolog którego pytam potwierdza słowa mojego endokrynologa że moje tsh 0,008 nie jest problemem w zajściu w ciąże i jej utrzymaniu. Gorzej gdy TSH jest wysokie wtedy jest to naturalna antykoncepcja i nie ma szans na zajście w ciążę. Tera 2 stycznia byłam u nowego bardzo dobrze ocenianego w necie ginekologa endokrynologa. Powoedział że moje TSH nie jest problemem i na pewno nie przeszkadza w niczym. Skoro każdy lekarz tak mówi to im ufam. Tylko jak to się ma do osób z tarczycą? na logike chyba tak samo ale nie pytałam:)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6946 5291

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 06:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Hejka
    Jeśli chodzi o tarczycę to ja jej nie mam i mam mega dawkę euthyroxu (200mg). Ustalona celowo przez szpital 7 lat temu aby nowotwór nie powrócił. Ale każdy ginekolog którego pytam potwierdza słowa mojego endokrynologa że moje tsh 0,008 nie jest problemem w zajściu w ciąże i jej utrzymaniu. Gorzej gdy TSH jest wysokie wtedy jest to naturalna antykoncepcja i nie ma szans na zajście w ciążę. Tera 2 stycznia byłam u nowego bardzo dobrze ocenianego w necie ginekologa endokrynologa. Powoedział że moje TSH nie jest problemem i na pewno nie przeszkadza w niczym. Skoro każdy lekarz tak mówi to im ufam. Tylko jak to się ma do osób z tarczycą? na logike chyba tak samo ale nie pytałam:)

    Moja koleżanka, która ma haszi, była wczoraj u swojej endo i ta jej powiedziała, że jeśli ktoś chce zajść, a leczy się na tarczycę, to powinien mieć poniżej 1, zdrowa osoba maks 1,5-1,7 byle nie 2. :)

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 890 318

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli git;)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnei juz sluz zabarwiony, wiec @ przyjdzie max do jutra. I zaczynamy stymulacje:-)

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć wszystkim z rana:-* u mnie masakra z okiem, jakieś zapalenie bo boli jak cholera, całe czerwone i zbiera się coś lepkiego w nim, nie wiem czy ropa czy co. Nie wiem czy do lekarza z tym?Podobno dają krople z antybiotykiem, a ja jutro mam testować :-( zmierzyłam dzisiaj tepmke z ciekawości i 37.06. Co mam zrobić?

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • MiSia :) Autorytet
    Postów: 2359 6675

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena strasznie dlugo czekasz na te wyniki.. Daj znać jak będziesz je mieć ;)

    Co.do hormonów nie znam się kompletnie bo problemów nie mam także nie pomogę.

    Aldona powodzenia na przyszły cykl! Kciuki zacisniete ode mnie masz.. ✊

    hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • MiSia :) Autorytet
    Postów: 2359 6675

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia może zatestuj dzisiaj? I wtedy do lekarza bo raczej samo nie przejdzie z Okiem, a gorzej żeby nie było.

    Ps. Tempka znakomita! :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 07:42

    hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Tempka mi spadla na 36.5 :( w tamtym cyklu byla wysoka do 2 dnia okresu. A @ nie widac. Ale jakas infekcja chyba jest bo mnie piecze :(

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Karolcia może zatestuj dzisiaj? I wtedy do lekarza bo raczej samo nie przejdzie z Okiem, a gorzej żeby nie było.

    Ps. Tempka znakomita! :)

    Dziś dopiero 9dpo, wydaje mi się, że nawet jak jutro zatestuje to może być za wcześnie :-( a jestem już od 7 w pracy, więc pierwsze sikanko już było :-( może spróbuję coś w aptece kupić i może pomoże, dosłownie jak nie urok to... W tamtym cyklu akurat po owulacji miałam grypę żołądkowa, a teraz to zapalenie i to pierwszy raz w życiu i akurat teraz :-\

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • MiSia :) Autorytet
    Postów: 2359 6675

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze myślałam że jesteś bliżej @, to zdecydowanie za wcześnie. Zrób tak jak mówisz, idź do apteki powiesz jaka jest sytuacja i na pewno coś dla Ciebie dobiora.
    Zawsze tak jest,że coś się dzieje w najmniej oczekiwanym momencie, oby jak najszybciej Ci przeszło.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 08:16

    hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6946 5291

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Karolcia27 dziękuje za informacje co do tej prolaktyny.

    SMag ja już po szybkiej wizycie u ginekologa, dostałam do zrobienia następujące badania:
    w 5-7 dc: FSH, E(2), Progesteron, LH
    w 21-23 dc: to samo + testosteron, prolaktyna podstawowa, prolaktyna po MTC, TSH, FT(3), FT (4)

    I na razie to tyle, dziwi mnie że dwa razy te same badania tylko w różnych dniach ale ufam lekarzowi, że tak ma być :) Chociaż możecie napisać dziewczyny co myślicie, to moje pierwsze badania hormonalne po rozpoczęciu starań :)

    Ja dostałam inny zestaw i u mnie też pierwsze badania.
    3-4dc
    prolaktyna, testosteron, SHBG, androstendion, test obciazenia glukoza (75g) z krzywą insulinową po 1 i po 2h, DHEAS, 17-OH-progesteron, kreatynina, ASPAT, ALAT

    TSH, FT3 i FT4 robiłam już dawno więc ich nie dostałam

    Z tego co mówił mój lekarz, to androstendion i DHEA-S powiedzą Ci to samo co LH i FSH ale do tego stwierdzą, czy nie ma utajonej niedoczynności tarczycy. Ty nie miałaś wyniku TSH na wizycie, więc może uznał, że najpierw zaczniecie od TSH :)

    A tak serio, to jeśli Twój lekarz jest spoko, to trzymaj się jego zaleceń. Mój jest specjalistą od leczenia niepłodności i z tego co czytam, to jest baaardzo chwalony no i z sukcesami doprowadza do ciąż :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 08:30

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • serena1989 Autorytet
    Postów: 497 531

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam sobie z ciekawości TSH z poprzedniego miesiąca i miałam w grudniu 1,9.

    W czerwcu TSH było 2,2 (norma 0,35 - 4,49) i FT4 1 (norma 0,7-1,48).
    Czy to są niedobre wyniki?
    Teraz zaczynam myśleć, że może stąd to poronienie we wrześniu?


    Dzwoniłam do LuxMedu i moja próbka jest wciąż w laboratorium analizowana. Podobno mają 1 dzień roboczy nie licząc dnia pobrania, więc teoretycznie mogą zgłosić sprawę dopiero jutro o 7 rano :/ Mam nadzieję jednak, że dziś będą. Temperatura się utrzymuje, @ nie przychodzi, trochę mnie tlą jajniki, ale już się doszukuję najgorszego bez tych wyników. A de facto jutro o 14.30 po pracy mam wizytę u internistki (skierowanie na betę w lux) i od razu chciałam powórzyć betę, żeby wiedzieć jak przyrasta. A nadal nie znam pierwszego wyniku. Chyba po pracy kupię sikany, jak dalej nie będzie :(

    f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • jestem_M Przyjaciółka
    Postów: 88 33

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta_ wrote:
    Cześć, to pierwszy cykl starań, @byla 17 grudnia, owulacja 2 stycznia, wiem bo strasznie bolał mnie jajnik.
    Wczorajszy dzień zaliczam to masakryczny u, nie miałam sił na nic, czułam się jakbym była chora, a dziś obudziłam się jak nowo narodzona.
    Czekam na testowanie w sobotę.
    Witajcie! U mnie identycznie jak u koleżanki - @ 17.12, czekam sobie do wtorku i testuje. Chyba,ze okres przyjdzie zanim cokolwiek uda mi sie zatestowac

    1 ciąża - rok starań - 💔👼
    2 ciąża - Mieszko 👨‍👩‍👦
    3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
    m3sxs65gs9b8zo8s.png
  • jestem_M Przyjaciółka
    Postów: 88 33

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Nie wiem co robię źle ale część postu mi ucielo

    1 ciąża - rok starań - 💔👼
    2 ciąża - Mieszko 👨‍👩‍👦
    3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
    m3sxs65gs9b8zo8s.png
  • serena1989 Autorytet
    Postów: 497 531

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, sprawdziłam z ciekawości jeszcze TSH z ciąży z synkiem (miałam badaną razem z pierwszą betą) i była... 3,5. A mimo to udało się w 2 cyklu, ciąża zdrowa, donoszona, synek ma już 2,5 roku.

    A jak się cofnęłam o kilka miesięcy przed tamtymi staraniami to:
    TSH - 2,5 (norma 0,35 - 4,49)
    FT4 - 1,09 (norma 0,7 - 1,48)
    FT3 - 3,44 (norma 1,71 - 3,71)

    Więc może jednak teraz też się uda? Eh teraz nie mam czym się przejmować to tarczycę sobie wynalazłam...

    f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego