Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja dostałam inny zestaw i u mnie też pierwsze badania.
    3-4dc
    prolaktyna, testosteron, SHBG, androstendion, test obciazenia glukoza (75g) z krzywą insulinową po 1 i po 2h, DHEAS, 17-OH-progesteron, kreatynina, ASPAT, ALAT
    TSH, FT3 i FT4 robiłam już dawno więc ich nie dostałam
    Z tego co mówił mój lekarz, to androstendion i DHEA-S powiedzą Ci to samo co LH i FSH ale do tego stwierdzą, czy nie ma utajonej niedoczynności tarczycy. Ty nie miałaś wyniku TSH na wizycie, więc może uznał, że najpierw zaczniecie od TSH :)

    A tak serio, to jeśli Twój lekarz jest spoko, to trzymaj się jego zaleceń. Mój jest specjalistą od leczenia niepłodności i z tego co czytam, to jest baaardzo chwalony no i z sukcesami doprowadza do ciąż :)

    Dziekuje Ci bardzo Magda za odpowiedź! Ja dopiero teraz do niego poszłam patrząc na opinie i dobrze się u niego czuje, wydaje mi się ze zna się na rzeczy, widzę tez zawsze masę klientek w ciazy do niego i napawa mnie to entuzjazmem ;) zrobię narazie to co zlecił, a w środę mam monitoring to podpytam o to co Ty robiłaś :)

    Serena wspolczuje tego oczekiwania - przy tych ciążach czy staraniach o nią to w ogole tylko się czeka! Czy to na owulacje, czy na II kreski, betę czy nawet @ żeby zacząć niwy cykl! Nie ma łatwo! ;)

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • serena1989 Autorytet
    Postów: 497 531

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! - racja! A później też... czekasz czy jest zarodek, czy bije serduszko, potem do prenatalnych, połówkowych, III trymestru, do porodu... wieczne czekanie! Mam nadzieję, że moje obecne czekanie zostanie wynagrodzone :p

    f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6974 5307

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem_M wrote:
    Ps. Nie wiem co robię źle ale część postu mi ucielo

    ucina jeśli używasz minek z telefonu. ;)

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6974 5307

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Dziekuje Ci bardzo Magda za odpowiedź! Ja dopiero teraz do niego poszłam patrząc na opinie i dobrze się u niego czuje, wydaje mi się ze zna się na rzeczy, widzę tez zawsze masę klientek w ciazy do niego i napawa mnie to entuzjazmem ;) zrobię narazie to co zlecił, a w środę mam monitoring to podpytam o to co Ty robiłaś :)

    Serena wspolczuje tego oczekiwania - przy tych ciążach czy staraniach o nią to w ogole tylko się czeka! Czy to na owulacje, czy na II kreski, betę czy nawet @ żeby zacząć niwy cykl! Nie ma łatwo! ;)

    Ja jeszcze nie robiłam, czekam na okres, jak przyjdzie, to mam zrobić :)
    A jak nie przyjdzie to mam nie robić i przyjść z nowym tsh, bo przy nieregularnych cyklach, to na początku ciąży trzeba monitorować tsh

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 09:28

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6974 5307

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Sprawdziłam sobie z ciekawości TSH z poprzedniego miesiąca i miałam w grudniu 1,9.

    W czerwcu TSH było 2,2 (norma 0,35 - 4,49) i FT4 1 (norma 0,7-1,48).
    Czy to są niedobre wyniki?
    Teraz zaczynam myśleć, że może stąd to poronienie we wrześniu?


    Dzwoniłam do LuxMedu i moja próbka jest wciąż w laboratorium analizowana. Podobno mają 1 dzień roboczy nie licząc dnia pobrania, więc teoretycznie mogą zgłosić sprawę dopiero jutro o 7 rano :/ Mam nadzieję jednak, że dziś będą. Temperatura się utrzymuje, @ nie przychodzi, trochę mnie tlą jajniki, ale już się doszukuję najgorszego bez tych wyników. A de facto jutro o 14.30 po pracy mam wizytę u internistki (skierowanie na betę w lux) i od razu chciałam powórzyć betę, żeby wiedzieć jak przyrasta. A nadal nie znam pierwszego wyniku. Chyba po pracy kupię sikany, jak dalej nie będzie :(

    Serena, ja wiem, że na te normy nie powinno się patrzeć. Tak mówi ten gin i tak mówił gin, do którego chodziłam całe życie, ale dojeżdżanie do rodzinnego miasta podczas starań odpada, stąd znalazłam gina na miejscu.

    Ale do rzeczy. Obydwóch Panów ginów i Pani endokrynolog mówią, że podczas starań ma być maks 1.5-1.7. 2 to za dużo. Oczywiście, to nie jest tak, że jak masz 2,5 to nie zajdziesz, ale chodzi o to, że TSH w granicy 1.7 na pewno Ci tego nie utrudnia i problem leży w innym miejscu.

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :*
    Ja dzis zostałam w domu bo słabo się czuje, lepiej niż wczoraj ale całe plecy mnie bolą, głowa no i brzuch.. masakra.
    Będę lezec dziś, czytać i gapić się w tv.

    Serena trzymam kciuki żeby jak najszybciej były wyniki, też tak mam że jak na coś czekam to zawsze jakiś psikus .

    Karolcia z tym Twoim okiem też nieciekawie. Kup jakieś krople, a jak nie pomogą to do okulisty.

    LISTA STARACZEK

  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja czekam jeszcze tydz i testuje. W tym cyklu nie mierzylam temp bo swieta sylwek i postanowilam odpuscic. Oczywiscie zaczelam swirowac - wczoraj i dzisiaj zmierzylam temp. W poprzednich cyklach byla ona max 36.62 w 2fazie. A dzisiaj ponad 36.7 co zdarzylo sie 1 raz. Mam cicha nadzieje ze moze jednak...

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Natalia1984 Autorytet
    Postów: 1437 996

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mierzenie tempki się zupełnie nie sprawdziło :) Zrobiłam test, tylko dlatego, że mnie facet z rana skatował i dwie kreski :)

    klz9df9hvltz8vcc.png
  • MartaBS Ekspertka
    Postów: 212 162

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja dzisiaj rano zobaczyłam ślub zabarwiony krwią. I zaczęłam się martwić...
    Cykl mi się zaczął 22.12. Owu miałam pewnie 05.01 bo wtedy bolał mnie jajnik, <3 były codziennie od 2-7.01.
    Ból podbrzusza miałam 9 i 10.01 a dzisiaj 11.01 zobaczyłam śluz z krwią.
    Książkowo zagnieżdżenie może być między 4 a 12 dniem po zapłodnieniu, ale się stresuje czy to nie za wcześnie? Co jeśli się zagnieżdża w jajowodzie bo nie zdążyło dotrzeć do macicy?
    Jej, dziewczyny czy znacie jakieś przypadki takiego wczesnego prawidłowego zagnieżdżenia (albo jego objawów)?
    Albo może wiecie jak to wygląda przy ciąży pozamacicznej? Teraz będę się bała że to pozamaciczna :(

    irpfp1.png
    26.08- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    U mnie mierzenie tempki się zupełnie nie sprawdziło :) Zrobiłam test, tylko dlatego, że mnie facet z rana skatował i dwie kreski :)

    Gratulacje! Super nowina! :) dużo zdrówka dla was! Miał facet przeczycie ;)
    W ogole styczeń pełen pozytywnych wieści! Oby luty wyglądał podobnie, a nawet lepiej :)

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag i słusznie! Odpoczywaj bo zdrowie to podstawa i trzeba o nie dbać, wykuruj się żeby przy owulacji działać ;)

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena na samo tsh się nie patrzy. Każdy jest inny i inaczej jego organizm odbiera.
    Ktoś pytał o niskie tsh. Ja mam nie policzalne, bo biorę t3 i t4.

    Chora jestem. 5 dc i nawet nie zaczęliśmy się seksic ( jak to teraz dzieci mówią)... i jeszcze chwilę nie zaczniemy.
    Kupiłam prefert. Drogi jak cholera, ale na rynku są tylko dwie firmy najwyraźniej. Conceive ma parabeny...

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też okropny dzień, dosc że z tym nieszczęsnym okiem coraz gorzej i straszę dzieci w szkole, bo wyglądam jak zombie to do tego od wczoraj bol jak na @ więc czuję że z jutrzejszych kresek nici:-(

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Cacuszko Przyjaciółka
    Postów: 165 31

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

    20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g <3
    22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g <3
    12.2016 - 8tc [*] zabieg
    05.2017 - 9tc [*] zabieg
    02.2018 - cb :(
    po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji [email protected]
    MTHFR C677T
    MTHFR A1298C
    V-Leiden ujemny
    Kariotypy ok
    Zespól antyfosfolipidowy ok
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie łeb tak boli że masakra...amolem nasmarowalam, wzięłam tabletki i leżę. Czytnik mi się rozładował , wiec może akurat mi przejdzie jak się podładuje.
    Czekam na paczkę z tej apteki, nie wysłali chyba jeszcze bo nie dostałam maila.. chciałabym żeby doszła do jutra.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 11:56

    LISTA STARACZEK

  • Cacuszko Przyjaciółka
    Postów: 165 31

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    jestem po 2 poronieniach - w 2016 i w 2017r. Obecnie jestem w 1 cyklu z clo + ovitrelle. Wczoraj był 7 dzień po wzięciu ovitrelle i wyszła mi beta hcg 10 mIU. Myślicie, ze mam mieć nadzieję? Jutro ją powtórzę i zobaczę czy rośnie. Dodatkowo wyszedł mi progesteron 39 i skoczyło mi tsh na 2,3. Czy ovitrelle też może wpływać na ysh i progesteron?
    Będę wdzięczna za pomoc :)

    20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g <3
    22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g <3
    12.2016 - 8tc [*] zabieg
    05.2017 - 9tc [*] zabieg
    02.2018 - cb :(
    po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji [email protected]
    MTHFR C677T
    MTHFR A1298C
    V-Leiden ujemny
    Kariotypy ok
    Zespól antyfosfolipidowy ok
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    Kurcze a ja dzisiaj rano zobaczyłam ślub zabarwiony krwią. I zaczęłam się martwić...
    Cykl mi się zaczął 22.12. Owu miałam pewnie 05.01 bo wtedy bolał mnie jajnik, <3 były codziennie od 2-7.01.
    Ból podbrzusza miałam 9 i 10.01 a dzisiaj 11.01 zobaczyłam śluz z krwią.
    Książkowo zagnieżdżenie może być między 4 a 12 dniem po zapłodnieniu, ale się stresuje czy to nie za wcześnie? Co jeśli się zagnieżdża w jajowodzie bo nie zdążyło dotrzeć do macicy?
    Jej, dziewczyny czy znacie jakieś przypadki takiego wczesnego prawidłowego zagnieżdżenia (albo jego objawów)?
    Albo może wiecie jak to wygląda przy ciąży pozamacicznej? Teraz będę się bała że to pozamaciczna :(

    Póki co to się nie martw, przyczyn śluzu z krwią może być dużo nie tylko zagniezdzenie, które z reguły jest bezobjawowe.

  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Serena na samo tsh się nie patrzy. Każdy jest inny i inaczej jego organizm odbiera.
    Ktoś pytał o niskie tsh. Ja mam nie policzalne, bo biorę t3 i t4.

    Chora jestem. 5 dc i nawet nie zaczęliśmy się seksic ( jak to teraz dzieci mówią)... i jeszcze chwilę nie zaczniemy.
    Kupiłam prefert. Drogi jak cholera, ale na rynku są tylko dwie firmy najwyraźniej. Conceive ma parabeny...

    Sung pytałąm mojej lekarki od leczenia niepłodności o jakieś lubrykanty i poleciła Mucovagin i też bez parabenów z kwasem hialuronowym który wnika w scianki pochwy nawilżając ją nie wypływa a ponoć komfort jest. Jeszcze nie próbowałam to jej opinia :)

    Akceptacja!
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cacuszko wrote:
    Hej dziewczyny :)
    jestem po 2 poronieniach - w 2016 i w 2017r. Obecnie jestem w 1 cyklu z clo + ovitrelle. Wczoraj był 7 dzień po wzięciu ovitrelle i wyszła mi beta hcg 10 mIU. Myślicie, ze mam mieć nadzieję? Jutro ją powtórzę i zobaczę czy rośnie. Dodatkowo wyszedł mi progesteron 39 i skoczyło mi tsh na 2,3. Czy ovitrelle też może wpływać na ysh i progesteron?
    Będę wdzięczna za pomoc :)

    może być wszystko dobrze a może być biochemiczna... progesteron masz bardzo ładny więc jest nadzieja :) powtórz BHCG po 48h jak będzie przyrost dwukrotny to bardzo dobrze :)

    Akceptacja!
  • Cacuszko Przyjaciółka
    Postów: 165 31

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słusznie - jutro zrobię betę jeszcze raz. A do tego czasu zwariuje :) dziękuję za odpowiedź :)

    20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g <3
    22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g <3
    12.2016 - 8tc [*] zabieg
    05.2017 - 9tc [*] zabieg
    02.2018 - cb :(
    po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji [email protected]
    MTHFR C677T
    MTHFR A1298C
    V-Leiden ujemny
    Kariotypy ok
    Zespól antyfosfolipidowy ok
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ