Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, w kolejnym cyklu starań. Miała być inseminacja, ale mój lekarz stwierdził, że wszystko dobrze wygląda i damy sobie jeszcze trzy cykle na naturalne starania na cyklach stymulowanych. Powiedział mi jeszcze, że mam nie czytać internetu tylko obejrzeć sobie jakiś głupi film, ale to będzie trudne :) Chociaż, może warto byłoby trochę wyluzować, może to jest sposób na ciążę...

Pozdrawiam Was wszystkie, testować będę pewnie koło 18 stycznia, póki co postaram się skupić na świętach, bo nic a nic ich jeszcze nie czuję.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj zrobiło się biało, tyle śniegu nasypało, że powoli czuć tą świąteczną atmosferę:) "grubsze" zakupy już zrobione, jutro sprzątanie a w sobotę gotowanie i święta mogą nadchodzić:) U mnie dopiero jutro pewnie koniec @, a przez długie cykle na owu jeszcze trochę poczekam:) ale mierzę tempkę tylko do owu i kilka dni później i daję sobie spokój z tym wykresem, nie będę się stresować:) za tydzień kompleksowane badania tarczycy, prl, glukoza, insulina, cytomegalia ( bardzo ważne!) i toksoplazmoza - będzie z głowy:)

Kasiulka głowa do góry, trzymam kciuki za 18-stego:*

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję świąt. Jutro w szkole mamy wigilię pracowniczą...nie wiadomo po co, nikt nie ma na nią ochoty.Ja Wigilię spędzam u rodziców, potem mój D. jedzie na dwa dni do swojej mamusi, ja zostaję sama...

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

starania wspomagane od 08.2020.

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Ty mówisz kochana? Jak to jedzie na dwa dni a Ty zostajesz sama ... ? Ja też w szkole pracuje i dzisiaj mieliśmy już Wigilię z dzieciakami,potem posiedzieliśmy razem przy kawie i ciachu z nauczycielami (mamy świetną ekipę w pracy) i jutro już wolne mamy także super :-)

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Co Ty mówisz kochana? Jak to jedzie na dwa dni a Ty zostajesz sama ... ? Ja też w szkole pracuje i dzisiaj mieliśmy już Wigilię z dzieciakami,potem posiedzieliśmy razem przy kawie i ciachu z nauczycielami (mamy świetną ekipę w pracy) i jutro już wolne mamy także super :-)

U mnie w szkole atmosfera bardzo zła, miałam ostatnio przeboje z rodzicami :( A D. Niech jedzie, ostatnio święta spędzamy u niego, tylko u moich rodziców wigilię. Nie chce mi się znowu patrzeć na jego wstrętna mamusie. A płodnych wtedy nie będzie, odpoczniemy od siebie haha.

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • SMag Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY ! Spójrzcie na mój wykres... Nie wydaje mi się że owu została dobrze wyznaczona... Szczytu śluzu napewno nie bylo, testy owu - ( chodź do nich już przestałam mieć zaufanie i chyba szkoda kasy na nie ).
    Już mam dość tych wykresów..:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 05:07

LISTA STARACZEK

• 1000 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    DZIEWCZYNY ! Spójrzcie na mój wykres... Nie wydaje mi się że owu została dobrze wyznaczona... Szczytu śluzu napewno nie bylo, testy owu - ( chodź do nich już przestałam mieć zaufanie i chyba szkoda kasy na nie ).
    Już mam dość tych wykresów..:/

OF wyznacza owu po trzech wyższych temperaturach chyba, owulacja moze wystąpić w wyznaczonym dniu, ale nie musi.. Jesli na podstawie innych czynników jestes w stanie stwierdzić ze owu jeszcze przed Toba to sie wykresem nie sugeruj. Ja w poprzednim cyklu tez miałam owu troche pozniej niz wynikało z wykresu, a przynajmniej tak mi sie wydawało, biorac pod uwage wszystkie czynniki. Bez monitoringu to wszystko i tak sa tylko bardziej lub mniej prawdopodobne przypuszczenia. Czasem sie zdarza, ze OF zmienia dzien owu, gdy wprowadzamy dalsze temperatury i inne dane. :)

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    OF wyznacza owu po trzech wyższych temperaturach chyba, owulacja moze wystąpić w wyznaczonym dniu, ale nie musi.. Jesli na podstawie innych czynników jestes w stanie stwierdzić ze owu jeszcze przed Toba to sie wykresem nie sugeruj. Ja w poprzednim cyklu tez miałam owu troche pozniej niz wynikało z wykresu, a przynajmniej tak mi sie wydawało, biorac pod uwage wszystkie czynniki. Bez monitoringu to wszystko i tak sa tylko bardziej lub mniej prawdopodobne przypuszczenia. Czasem sie zdarza, ze OF zmienia dzien owu, gdy wprowadzamy dalsze temperatury i inne dane. :)
    Dzięki !
    Podchodzę do tego wszystkiego z rezerwa choć wiadomo ze chciałabym żeby to wszystko było takie jak powinno być ;) no ale książkowo nie będzie.
    Mam jeszcze 3 testy owu to je wykorzystam, do tego reszta obserwacji i zobaczymy.
    Tak właśnie myślałam że OF odrazu wyznaczy owulację po 3 wyższych temperaturach.

LISTA STARACZEK

• 1000 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Dzięki !
    Podchodzę do tego wszystkiego z rezerwa choć wiadomo ze chciałabym żeby to wszystko było takie jak powinno być ;) no ale książkowo nie będzie.
    Mam jeszcze 3 testy owu to je wykorzystam, do tego reszta obserwacji i zobaczymy.
    Tak właśnie myślałam że OF odrazu wyznaczy owulację po 3 wyższych temperaturach.

Kto by nie chciał zeby książkowe było :D
    A czemu straciłaś zaufanie do testów owu? W moim przypadku pozytywny test zbiegał sie dotąd z silnym bólem jajnika i ocena ginekologa co do dnia owulacji, natomiast ze skokiem temperatury juz niekoniecznie tak w 100%, ale wydaje mi sie, ze u mnie daja prawidłowy wynik.

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Kto by nie chciał zeby książkowe było :D
    A czemu straciłaś zaufanie do testów owu? W moim przypadku pozytywny test zbiegał sie dotąd z silnym bólem jajnika i ocena ginekologa co do dnia owulacji, natomiast ze skokiem temperatury juz niekoniecznie tak w 100%, ale wydaje mi sie, ze u mnie daja prawidłowy wynik.

Ja nie mam monitoringu więc polegam tylko na temperaturze, wykresie, śluzie i tych testach.
    Może źle to rozumiem ale np w 9 czy 10 DC miałam ta druga kreskę ciemniejsza niż w kolejnych dniach, a później w 13 DC też była ciemniejsza, taka jak np w 9 ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 08:21

LISTA STARACZEK

• Ewelinaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj przypadkowo spotkałam swoją dobrą koleżankę, której dawno nie widziałam, podobno dzisiaj śniło jej się, że jestem w ciąży :D mam nadzieję, że to będzie sen proroczy :) Wesołych Świąt i zielonego Nowego Roku! :)

Szimi lubi tę wiadomość

3jgx43r8qbfa8f9b.png
  • Almond Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Ja tenpki juz nie mierze, rozmawialam wczoraj z ginka i pokazywalam jej moj idealny wykres trojstopniowy z ostatniego cyklu ktory byl bezowulavyjny, skwitowala tylko tyle ze mierzenie tempki nie daje zadnego potwierdzenia a jedynie moze stresowac, porzuvilam zatem termometr.

Wczoraj 8dc i zero pecherzykow. Prawdopodobnie w ogole nie mam owulki. Od stycznia lametta monitoring i zastrzyk na pekniecie. Moze cos pomoze:) Maz badanie nasienia a ja jeszcze porobie wymazy, bo jak nie uda sie w trzech cyklach to sono hsg trzeba robic:(

Szimi lubi tę wiadomość

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• SMag Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam o szyjce ale już sama nie wiem :D
    Wydaje mi się że jest miękka i muszę się naglowic żeby ją dosięgnąć, tzn dość głęboko jest...chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 11:12

LISTA STARACZEK

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba to faktycznie nie byłą owulacja. Ostatnio zmieniłam pracę, jestem na skraju wytrzymałości jeśli chodzi o przepracowanie i zmęczenie, do tego te początki infekcji...

dzisiaj temperatura spadła do swojego poprzedniego poziomu, więc chyba dalej czekam na owu. Na szczęście dziś mam ostatni dzień w pracy i teraz 6 dni wolnego (do pracy idę 29.12) i później jeszcze długi weekend sylwestrowy (3 dni wolnego). W końcu, bo należy mi się jak nigdy!

P.S. Czy macie jakieś opinie o preparatach dla mężczyzn na poprawę jakości nasienia? U nas nigdy nie było z tym problemu, no ale nie młodniejemy z mężem, do tego on pali i prowadzimy szybki i niezdrowy raczej tryb życia, więc myślałam, że mogą pomóc.
    Zamówiłam mu tabletki Parenton.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fertilman plus ponoć pomaga sporo osób go gdzieś na wątkach poleca

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i póki co wolne... Nie wiem o co chodzi z tymi testami ovu. Wczoraj kreska lekka, dzisiaj w ogóle nie pokazuje. A to 14 dc. Nie chce mi się wierzyć, że już płodne mi się skończyły...chociaz...mam cykle nierówne. Raz 22 dni, raz 28...

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Szimi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam bardzo dziwną sytuację, Zaczęłam pić zioła ojca Sroki w 5dc, dzisiaj mam 11 dc w wczoraj test owulacyjnh wyszedł mi pozytywny. Śluz wodnisty i bardzo mało A po wykresie ja nic nie widzę. Testy owu zrobiłam dwa i trzeci z innej firmy i wszystkie pozytywne. To przez te zioła tak mi się mogło dziwnie porobić? Czy w ogóle po temp widać owulacje? No i dzisiaj test owu też pozytywny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 22:04

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    No i póki co wolne... Nie wiem o co chodzi z tymi testami ovu. Wczoraj kreska lekka, dzisiaj w ogóle nie pokazuje. A to 14 dc. Nie chce mi się wierzyć, że już płodne mi się skończyły...chociaz...mam cykle nierówne. Raz 22 dni, raz 28...
    U mnie żaden nie wyszedl pozytywny :( ale mam cichą nadzieję że albo owu była albo jest albo będzie :D grunt to pozytywne myślenie :D

LISTA STARACZEK

• Niecierpliwa88 Znajoma

Wysłany: 22 grudnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jestem tu nowa ale czytam was ciągle i ciągle i ciągle :) to w sumie wy jesteście moja motywacja aby chyba codziennie wstać :)

Dziewczyny jak w opisie na dole to dopiero albo aż jak dla mnie 3 cykl staran :) oczywiście każdy ale to każdy potrafi mi tylko powiedzieć wyłącz myślenie bo to wszytsko siedzi w głowie i zobaczysz że się uda :( ale ja nie umiem nie mogę i nawet wczorajsze ubieranie choinki z moim miłym nie "smakowało "tak samo :(

Aj musiałam pomarudzic:(

3cykl staran
  • MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa88 wrote:
    Hej :) jestem tu nowa ale czytam was ciągle i ciągle i ciągle :) to w sumie wy jesteście moja motywacja aby chyba codziennie wstać :)

Dziewczyny jak w opisie na dole to dopiero albo aż jak dla mnie 3 cykl staran :) oczywiście każdy ale to każdy potrafi mi tylko powiedzieć wyłącz myślenie bo to wszytsko siedzi w głowie i zobaczysz że się uda :( ale ja nie umiem nie mogę i nawet wczorajsze ubieranie choinki z moim miłym nie "smakowało "tak samo :(

Aj musiałam pomarudzic:(

Chyba każdy tak ma... Ja się boję, że jak w końcu się uda to nas to przerosnie.

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ