STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
SMag wrote:Ja najpierw chciałam czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień a teraz mi to już obojętne byle jak najszybciej !13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
nick nieaktualnyKarolcia27 wrote:Czyli, żebym dobrze zrozumiała - dopiero jeśli wyjdzie nieprawidłowo homocysteina lub b12 wtedy zrobić ten pakiet? Tak to nie ma sensu? Znajoma rehabilitantka dzieci niepełnosprawnych, która "siedzi" w tych wszystkich badaniach doradziła mi właśnie, żebym zrobiła homocysteinę i https://www.testdna.pl/mutacja-mthfr-c677t-a1298c/ .
Pytasz osoby, która zrobiła wszystkie chyba możliwe badania
JA bym zrobiła wszystko, ale często to kwestia kasy i tak od razu ciężko naraz. Powoli do tego dochodziłam, ale jak ktoś chce/może razem to oczywście, że tak.
Magda, a dlaczego insuliny nie zrobiłaś od razu? Teraz to kicha, bo nie można chyba tak często tego testu robić, a moim zdaniem niższy cukier po godzinie może wskazywać na problemy z insuliną. -
Sung wrote:Pytasz osoby, która zrobiła wszystkie chyba możliwe badania
JA bym zrobiła wszystko, ale często to kwestia kasy i tak od razu ciężko naraz. Powoli do tego dochodziłam, ale jak ktoś chce/może razem to oczywście, że tak.
Magda, a dlaczego insuliny nie zrobiłaś od razu? Teraz to kicha, bo nie można chyba tak często tego testu robić, a moim zdaniem niższy cukier po godzinie może wskazywać na problemy z insuliną.
Robiłam takie badania, jak na skierowaniu dał mi gin, nie wiedziałam,
że trzeba jeszcze insulinę robić
No trudno, najwyżej będzie do powtórki w czasie, kiedy można zrobić 2 raz...Sung lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Sung wrote:Pytasz osoby, która zrobiła wszystkie chyba możliwe badania
Magda, a dlaczego insuliny nie zrobiłaś od razu? Teraz to kicha, bo nie można chyba tak często tego testu robić, a moim zdaniem niższy cukier po godzinie może wskazywać na problemy z insuliną.
No tak sobie założyłam, Że w tym miesiącu zrobię to LH,FSH i estradiol oraz to mthfr, a jeśli w tym cyklu się nie uda, to w następnym pójdę na ten monitoring, bo u mojego gina każdy monit. płatny stówkę ( u Was też tak jest?) Przynajmniej tak jest napisane w cenniku na necie.
Kurczę, myślałam, że przy okazji zrobię w sobotę też ten kwas i wit. b12, ale jak mówisz, że trzeba odłożyć na 3 dni, a dziś już czwartek i wzięłam to pójdę za tydzień w sobotę. No trochę to wszystko kosztuje niestety, lekarze prywatnie, badania prywatnie, no ale takie życie... mój mąż gdyby nie poszedł na rezonans prywatnie, to by już dzisiaj był bez nerki...Sung lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia ja mam z pracy ubezpieczenie więc ginekologa, USG i prowadzenie ciąży mam w pakiecie plus jakieś podstawowe badania. Jakbym chciała za darmo hormony i jakieś specjalistyczne badania to musiałaby zwiększyć pakiet, co mi się średnio oplaca bo co miesiąc trzeba płacić a badania robię raz na jakiś czas.
Jak patrzyłam w cennikach to np konsultacja gin plus USG 140-160 zł. -
Hejka..macie rację,wszystkie badania są drogie..ja płacę za wizytę u gin z usg 150zl A za monitoring 50zl.. Ale mam jeszcze takie pytanie.. powiedzcie jakie najlepiej zrobić wyniki na początku cyklu..wcześniej miałam wysoką prolaktyne.od jakis dwóch miesięcy z jednej tabletki bromergon zeszłym na połówkę.. Bo jak przyjdzie @ to chciałabym sobie zrobić konkretne wyniki..Ale bladego pojęcia niewiem jakie..Dorka
-
MeggiGirl wrote:Test owulacyjny pokazał dwie kreski, a D. Chory... Niepotrzebnie robiłam go.
Meggi a co u Ciebie? Bo widzę, że jednak się staracie tak? Bo myślałam, że coś się w Twoim życiu zmieniło i jednak nie.
Co do testu - kreski muszą być tak samo ciemne, wtedy jest pozytywny. Jeżeli są, to owulacja będzie za ok 24 h(+/-) może Twój chłop się trochę podleczy do jutrasyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
dorot wrote:Hejka..macie rację,wszystkie badania są drogie..ja płacę za wizytę u gin z usg 150zl A za monitoring 50zl.. Ale mam jeszcze takie pytanie.. powiedzcie jakie najlepiej zrobić wyniki na początku cyklu..wcześniej miałam wysoką prolaktyne.od jakis dwóch miesięcy z jednej tabletki bromergon zeszłym na połówkę.. Bo jak przyjdzie @ to chciałabym sobie zrobić konkretne wyniki..Ale bladego pojęcia niewiem jakie..
Hej, ja teraz tez będę robiła - w 3-4 dniu cyklu robi się estradiol, LH, FSH. Przynajmniej ja takie będę robiła:) Prl też możesz sobie zrobić, ja robię niezależnie od dnia cyklu.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
_Hania wrote:Meggi a co u Ciebie? Bo widzę, że jednak się staracie tak? Bo myślałam, że coś się w Twoim życiu zmieniło i jednak nie.
Co do testu - kreski muszą być tak samo ciemne, wtedy jest pozytywny. Jeżeli są, to owulacja będzie za ok 24 h(+/-) może Twój chłop się trochę podleczy do jutra
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Magda - mbc wrote:Robiłam takie badania, jak na skierowaniu dał mi gin, nie wiedziałam,
że trzeba jeszcze insulinę robić
No trudno, najwyżej będzie do powtórki w czasie, kiedy można zrobić 2 raz...Sung lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
MeggiGirl wrote:Staramy się nie mówiąc, że się staramy. Chociaż nic z tego nie będzie pewnie z takim tsh, wolę wykorzystać każdą okazję. Bardzo źle ostatnio u mnie było. I z pracą i z D. Musiałam na chwilę zwolnić. Dużo rzeczy się nałożyło, do tego te wszystkie choroby. Trochę się podałam.
-
Celine90 wrote:A czemu estradiol, LH i FSH robi sie tylko w 3 dniu cyklu? chciałam zrobić w 9dc bo nie mam jak iśc na badania szybciej a teraz takich rzeczy się dowiaduje..
prolaktyna, testosteron, SHBG, androstendion, test obciazenia glukoza (75g) z krzywą insulinową po 1 i po 2h, DHEAS, 17-OH-progesteron, kreatynina, ASPAT, ALAT
do tego dziewczyny robią AMH, LH, FSH
U mnie w labo CAŁY wymieniony pakiet ponad 700zl
💙11.06.2019
💙 05.08.2021