STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marryy wrote:Lisaveta wczoraj koło 12 na innym plytkowym też wyszła taka blada. Myślałam że dzisiaj będzie juz mocniejsza. Więc poczekam został mi jeden jeszcze może kupię wieczorem jak będę na zakupach jakiś czuły polecacie konkretny?
Marryy lubi tę wiadomość
Księżniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
Seli wrote:Współczuje Ja zrobiłam dziś proga... I TSH miałam powtórzyć, zobaczymy
Jestem ciekawa jak to pojdzie.
W ogole po tej glukozie nie moge dosjsc do siebie, bardzo boli mnie glowa💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dziewczyny ! Ten test napewno się nie myli !!❤️❤️❤️
https://zapodaj.net/63b0eb056291d.jpg.html
Chyba ze złe badanie z krwi mi zrobili ?? Myślicie ze jest taka opcja ?
Bo jak robiłam 10 dni temu to poziom bhcg wyszedł 2 z haczykiem czyli to nie może być stara ciąże jeszcze ale jestem taka szczęśliwa ze wszystkie złe myśli mam w głowie bo to duże szczęście odrazu z ciąży w ciąże zajść bez okresu !MiSia :), Ha, BeaBea89, ams, pumka1990, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Gratulacje dziewczyny!
Fajny ten styczeń się robi, mam nadzieję, że luty nie będzie gorszy.
Chciałabym się załapać na 2018 z rodzeniem i powiem Wam, że najbardziej chhciałabym mieć dziecko z okresu październik-luty nie wiem czemu, ale tak sobie marzęJennyXS lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Mała_Mii wrote:Dziewczyny ! Ten test napewno się nie myli !!❤️❤️❤️
https://zapodaj.net/63b0eb056291d.jpg.html
Chyba ze złe badanie z krwi mi zrobili ?? Myślicie ze jest taka opcja ?
Bo jak robiłam 10 dni temu to poziom bhcg wyszedł 2 z haczykiem czyli to nie może być stara ciąże jeszcze ale jestem taka szczęśliwa ze wszystkie złe myśli mam w głowie bo to duże szczęście odrazu z ciąży w ciąże zajść bez okresu !Księżniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
Magda - mbc wrote:Gratulacje dziewczyny!
Chciałabym się załapać na 2018 z rodzeniem i powiem Wam, że najbardziej chhciałabym mieć dziecko z okresu październik-luty nie wiem czemu, ale tak sobie marzę
Mi się ubzdurał grudzień albo styczeń bo to miesiące urodzenia moje i męża. Ale październik też byłby fajny -
Chciałabym się załapać na 2018 z rodzeniem i powiem Wam, że najbardziej chhciałabym mieć dziecko z okresu październik-luty nie wiem czemu, ale tak sobie marzę
Też bym chciała październikowe (2018 oczywiście - żeby mnie los źle nie zrozumiał ) ! U nas fajnie by się to komponowało: ja mam urodziny w sierpniu, mąż we wrześniu, a dziecko miałoby w październiku
Heh, pomarzyć można póki co28 lat
6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
Grudzień 2017 - cytologia (ok)
Luty 2018 - USG (ok)
"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach" -
Gratulacje dziewczyny:) ja byłam u gina w końcu dzisiaj, ale nie u swojego, tylko miałam umówioną wizytę na nfz bo siostra mnie namówiła, a ja głupia jej posłuchałam i nigdy więcej! Owszem, Pani mnie nie zbyła, ale generalnie więcej to się na pewno dowiedziałam od Was. Zrobiła mi jakoś usg i powiedziała, że wszystko ok. Na co ja, co może być przyczyną tych bóli dzisiejszych, które znowu powoli wracają ona, że torbiel, a ja że wcześniej też mialam torbiele, ale nigdy nie dawały takich dolegliwości to się dowiedziałam, że mam niski próg bólu i tyle! Po drugie, pytam jakie badania mogę zrobić na początku cyklu, liczyłam że da mi może skierowanie, ale według niej to ona by żadnych badań nie robiła, tylko samo monitorowanie cyklu, a po 2ms drożność i badanie nasienia. Nazwy badań wypisała mi tylko na kartce, ale tak czy tak pójdę w sobotę na estradiol, fsh i lh. Mój gin przyjmuje tylko prywatnie i chciałam też zobaczyć co inny może mi doradzi, podpowie, ale nie dowiedziałam się niczego nowego.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Sung wrote:Pokazuje błąd
Czyli, żebym dobrze zrozumiała - dopiero jeśli wyjdzie nieprawidłowo homocysteina lub b12 wtedy zrobić ten pakiet? Tak to nie ma sensu? Znajoma rehabilitantka dzieci niepełnosprawnych, która "siedzi" w tych wszystkich badaniach doradziła mi właśnie, żebym zrobiła homocysteinę i https://www.testdna.pl/mutacja-mthfr-c677t-a1298c/ .4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Chciałabym się załapać na 2018 z rodzeniem i powiem Wam, że najbardziej chhciałabym mieć dziecko z okresu październik-luty nie wiem czemu, ale tak sobie marzęKarolcia27, Magda - mbc, JennyXS, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Gratulacje dziewczyny:) ja byłam u gina w końcu dzisiaj, ale nie u swojego, tylko miałam umówioną wizytę na nfz bo siostra mnie namówiła, a ja głupia jej posłuchałam i nigdy więcej! Owszem, Pani mnie nie zbyła, ale generalnie więcej to się na pewno dowiedziałam od Was. Zrobiła mi jakoś usg i powiedziała, że wszystko ok. Na co ja, co może być przyczyną tych bóli dzisiejszych, które znowu powoli wracają ona, że torbiel, a ja że wcześniej też mialam torbiele, ale nigdy nie dawały takich dolegliwości to się dowiedziałam, że mam niski próg bólu i tyle! Po drugie, pytam jakie badania mogę zrobić na początku cyklu, liczyłam że da mi może skierowanie, ale według niej to ona by żadnych badań nie robiła, tylko samo monitorowanie cyklu, a po 2ms drożność i badanie nasienia. Nazwy badań wypisała mi tylko na kartce, ale tak czy tak pójdę w sobotę na estradiol, fsh i lh. Mój gin przyjmuje tylko prywatnie i chciałam też zobaczyć co inny może mi doradzi, podpowie, ale nie dowiedziałam się niczego nowego.
Moją siostrę bolał brzuch, zadzwoniła do swojej gin, powiedziała jej żeby pojechała na izbę. No to pojechała na tą izbę, uczekala się bo pokój zabiegowy się musiał zwolnić. Babka z nią wywiad przeprowadziła, ciśnienie zbadała i kazała czekać.
Jak już trafiła do ginekologa to sama mu musiała powiedzieć że jest w ciąży, bo tamta nie zaznaczyła nic w karcie a on: " no to dość kluczowe". Brak pytań.
Spytała się od czego te bóle to kazał jej łykać nospe i magnez. Podobno jakaś torbiel się utworzyła przy główce, ale ma się wchłonąć sama. O swojej ginki ma wizytę za 1,5 tyg. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Poznała płeć - będą mieć synka -
No dosłownie katastrofa! Człowiek uczciwie pracuje, płaci te podatki, a i tak i tak wszędzie trzeba prywatnie chodzić ! Norma! Ja tego swojego gina mam takiego fajnego, taki jest kochany, wysłucha, doradzi i wizyta naprawdę trwa z 30 min. Niestety, przyjmuje tylko prywatnie, ale pracuje w tym szpitalu, w którym chciałabym w przyszłości rodzić. Ale chciałam jeszcze porównać opinie, może coś innego by mi powiedziała, no ale nic się nie dowiedziałam. Chociaż dała mi jedną próbkę takiej saszetki do rozpuszczania ala ovarin hhahaahha!4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia27 wrote:No dosłownie katastrofa! Człowiek uczciwie pracuje, płaci te podatki, a i tak i tak wszędzie trzeba prywatnie chodzić ! Chociaż dała mi jedną próbkę takiej saszetki do rozpuszczania ala ovarin hhahaahha!
Szczodra z niej kobieta może inofolic ? -
Dziewczyny, zaczął pobolewać mnie krzyż z tyłu tak jak na okres, tylko w dużo mniejszym nasileniu. Wróciłam właśnie z toalety, a tam na papierze miałam troszkę krwi z przeźroczystym śluzem.. Mam się zacząć niepokoić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 16:45
Pozytywny test 23.02 -
Dziewczyny, oto moje wyniki (4dc) - powiedzcie coś:
ASPAT - 15 (do31)
ALAT - 13 (do31)
Kreatynina - 0.71 (0.5-1.0)
Glukoza na czczo - 87.80 (74-106)
po 1 godzinie: 75.01 (brak podanych norm)
po 2 godzinach: 93.48 (brak podanych norm)
DHEA-S - 147.59 ug/dl (normy dla DHEA-S: 25.90- 460.20)
Prolaktyna: 10.70 ng/ml
(normy dla prolaktyny:
2.8 - 29.2 nie będące w ciąży
9.7 - 208.5 ciężarne
1.8 - 20.3 po menopauzie
3.1 - 15.7 do 3 lat
3.1 - 15.8 3 - 9 lat
3.5 - 18.2 9 - 12 lat
4.3 - 23.1 12 - 21 lat)
Piszcie, co myślicie, bo zejdę!!!
Wiem, że wszystko jest w normie, ale wiem, że to nie musi niczego oznaczać!
💙11.06.2019
💙 05.08.2021