STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sung wrote:Czy brałaś kwas foliowy przed badaniem? Jeśli tak to masz powód. Jeśli nie to ja bym zbadala mthfr, bo b12 masz dramatyczny poziom.
Też chce zbadać niebawem mthfr i homocysteine - czy wcześniej nie można brać kwasu foliowego albo B12 żeby wyszedł miarodajny wynik?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Marryy wrote:Beabea u mnie podobnie dzisiaj po 5 minutach cień. Nie wiem czy go zobaczycie na zdjęciu ale w rzeczywistości trochę bardziej widoczny
https://m.fotosik.pl/zdjecie/17472b760acf6df7Księżniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
nick nieaktualnyKarolcia, trzeba odstawić na minimum 3 dni.
Dziewczyny, jeśli któraś z Was ma dziwne wyniki b12 i kwasu foliowego zróbcie mthfr i homocysteine.
Polecacie sobie ovarin, ale on NIE JEST on dla tych z mutacja. Ma syntetyczny kwas i b12. Poza tym b12 ma maleńkie ilości. Tak właściwie to dla każdego lepsze sa aktywne formy, metylowane. Ale dla mutantek to bardzo ważne, żeby nie brać syntetykow. -
Dzięki dziewczyny mała cicha nadzieja:-) ale na betę nie pojadę. Poczekam dwa dni mam wolne w pracy więc i tak się nie przemęczam. Ale brzuch boli jak na @ od wczoraj, zawsze bolał tylko w dzień kiedy dostawałam. Jak za dwa dni będzie mocniejsza to będzie mega radość tym bardziej że po temp spodziewałam się bezowulacyjnego.2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Marryy wrote:Beabea u mnie podobnie dzisiaj po 5 minutach cień. Nie wiem czy go zobaczycie na zdjęciu ale w rzeczywistości trochę bardziej widoczny
https://m.fotosik.pl/zdjecie/17472b760acf6df7
U ciebie wyraźniej widać II kreseczki ja jestem zdania, że strumieniowe testy są dokładniejsze, ale u mnie w okolicznych aptekach brak
-
Na moje oko Twoja wyrazniejsza daj znać jak beta. Wczoraj robiłam w południe czułość 25 też był cień ale po czasie, dzisiaj z rana ten strumieniowy niby 10 i taka kreseczka marna ale po 5 min. Zamówiłam je na internetowej aptece troszkę już zuzylam na żadnym nie było takiego odbarwienia więc może to prawda i jest kreseczka
BeaBea89 lubi tę wiadomość
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
BeaBea89 wrote:Chociaż dziewczyny jak wzięłam ponownie test do światła dziennego to widzę jakiś cień cienia. Zobaczycie ? Tylko wrzucę na serwer.
https://images83.fotosik.pl/966/af64dc9bb7100a55med.jpg
Jest ja widzę i to wcale nie trzeba się wpatrywac! Ja jako pierwsza zobaczyłam taka 4 dni temu! Dodam że na tym samym teście Jutro krecha będzie wyrazniejsza;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 10:16
Marryy, BeaBea89 lubią tę wiadomość
-
Marryy wrote:Na moje oko Twoja wyrazniejsza daj znać jak beta. Wczoraj robiłam w południe czułość 25 też był cień ale po czasie, dzisiaj z rana ten strumieniowy niby 10 i taka kreseczka marna ale po 5 min. Zamówiłam je na internetowej aptece troszkę już zuzylam na żadnym nie było takiego odbarwienia więc może to prawda i jest kreseczka
Marryy lubi tę wiadomość
Księżniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
Ewelinaaaa wrote:Cześć dziewczyny. Mam wyniki badań, które robiłam w 4dc. Możecie zerknąć? Niektóre z nich robiłam po raz pierwszy, więc jestem zielona
estradiol - 142,6 pmol/l (faza pęcherzykowa 45,4 - 854)
FSH - 6,5 mlU/ml (faza pęcherzykowa 3,5 - 12,5)
LH - 4,5 mlU/ml (faza pęcherzykowa 2,4 - 12,6)
progesteron - 0,311 nmol/l (faza folikularna 0,181 - 2,84)
TSH - 0,81 mlU/l (0,27 - 4,2)
prolaktyna - 362,0 mlU/l (127 - 637)
kwas foliowy - 19,7 ng/ml (3,1 - 17,5)
ferrytyna - 18,14 ng/ml (13 - 150)
wit. B12 - 175 pg/ml (197 - 771)
Któraś w Was miała zbyt duży poziom kwasu foliowego? Norma nie jest mocno przekroczona, ale zastanawiająca. Ostatnio miałam w normie.
Może ktoś polecić coś sprawdzonego na poprawę wit. B12?
Ale się zrobiło kolorowo na styczniowej liście staraczek SuperEwelinaaaa lubi tę wiadomość
9cs o 1 dzidziusia
22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
24lata
Tsh 1.13
1 cykl z CLO-luty
Wkoncu nam sie uda
Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie -
W tym szelazie i prevenit jest kwas foliowy wiec jak masz za wysokie to nje wiem czy mozesz to ora9cs o 1 dzidziusia
22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
24lata
Tsh 1.13
1 cykl z CLO-luty
Wkoncu nam sie uda
Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie -
https://m.fotosik.pl/zdjecie/17472b760acf6df7
Jest , jest
BeaBea89 lubi tę wiadomość
-
Marryy wrote:Na moje oko Twoja wyrazniejsza daj znać jak beta. Wczoraj robiłam w południe czułość 25 też był cień ale po czasie, dzisiaj z rana ten strumieniowy niby 10 i taka kreseczka marna ale po 5 min. Zamówiłam je na internetowej aptece troszkę już zuzylam na żadnym nie było takiego odbarwienia więc może to prawda i jest kreseczka
Trzymam kciuki :-* ja powoli zbieram się na badania. Z ruchliwym dwulatkiem ciężko zebrać się w kilka minutMarryy lubi tę wiadomość
-
Sung wrote:Karolcia, trzeba odstawić na minimum 3 dni.
Dziewczyny, jeśli któraś z Was ma dziwne wyniki b12 i kwasu foliowego zróbcie mthfr i homocysteine.
Polecacie sobie ovarin, ale on NIE JEST on dla tych z mutacja. Ma syntetyczny kwas i b12. Poza tym b12 ma maleńkie ilości. Tak właściwie to dla każdego lepsze sa aktywne formy, metylowane. Ale dla mutantek to bardzo ważne, żeby nie brać syntetykow.
Dzięki, to wazne info. Czy coś jeszcze powinnam wiedzieć?badanie robi się niezależnie od dnia cyklu?czy wcześniej zbadać B12 i kwas a później mthfr czy można od razu?4 cs - 29 marca II kreseczki
-
U mnie dzis testowanie.
Oczywiscie biel vizira. Trudno... choc w tym cyklu wyluzowalam totalnie i bylam pewna ze sie udalo. Miewalam bole podbrzusza i to mnie zmylilo. Szyjka juz raczej nisko wiec @ nadchodzi.
Z jednej strony jest mi mega smutno a z drugiej - no nic trzeba zyc dalej. Dostalam oferte nowej pracy wiec raczej sie zdecyduje bo nie moge rezygnowac z wszystkiego ukladajac zycie pod ewentualna ciaze ktorej nie ma. Powodzenia dla innychMagda - mbc lubi tę wiadomość
18.03.2020 Pozytywny test
02.2020 Invimed Poznan
01.2019 brak akcji serca
24.12.2018 pozytywny test
11+2 [*] Aniołek, puste jajo
8cs o 2 maluszka UDANY !!!
06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
02.2017 zdrowa córka -
U mnie dziewczyny plamienie się zaczęło, więc czekam aż @ rozkręci. Więc jak już się rozkręci to umówię się do ginki, i pójdę na to badanie HSG. No cóż już w swoje urodziny sobie popłakałam więc trzeba dalej walczyć...Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Współczuję też to przeżywałam dwa dni temu, więc wiem co czujecie ale następny cykl będzie nasz :-* ja mimo okresu idę jednak do gina, bo dziś mam wizytę umówiona i powiem jak się czułam ... Teraz w tv mówili właśnie o endometriozie, jak to wybadać?4 cs - 29 marca II kreseczki
-
MARIKA12 wrote:U mnie dzis testowanie.
Oczywiscie biel vizira. Trudno... choc w tym cyklu wyluzowalam totalnie i bylam pewna ze sie udalo. Miewalam bole podbrzusza i to mnie zmylilo. Szyjka juz raczej nisko wiec @ nadchodzi.
Z jednej strony jest mi mega smutno a z drugiej - no nic trzeba zyc dalej. Dostalam oferte nowej pracy wiec raczej sie zdecyduje bo nie moge rezygnowac z wszystkiego ukladajac zycie pod ewentualna ciaze ktorej nie ma. Powodzenia dla innych
Ja mam tak z wakacjami...nic nie planujemy ,nie wykupujemy bo liczę że będę już w ciąży. Wiem że to bez sensu..ale cóż..
Ja czekam na poniedziałek jak na zbawienie..myślę o tym i się stresuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 11:21