STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała_Mii wrote:A ja dzisiaj pod wieczór zrobiłam drugi test i wyszła druga kreska szybciej i troszeczkę ciemniejsza niż wczoraj ale dalej blada .. ale ! Wszyscy ja widza nawet mąż i był to całkiem inny test wczoraj robiłam w pl a dzisiaj u siebie w nl i tu kupiłam , tak myśle ze może blada wyszła bo wieczorem .. jutro rano napewno powtórzę .. ja oszaleje nie wiem co myśleć dopiero pochowałam synka miesiąc temu i boje się ze nakręcam się bo pragnę bardzo dziecka ;( Eh oszaleje chybaKsiężniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
Ewelinaaaa wrote:Cześć dziewczyny. Mam wyniki badań, które robiłam w 4dc. Możecie zerknąć? Niektóre z nich robiłam po raz pierwszy, więc jestem zielona
estradiol - 142,6 pmol/l (faza pęcherzykowa 45,4 - 854)
FSH - 6,5 mlU/ml (faza pęcherzykowa 3,5 - 12,5)
LH - 4,5 mlU/ml (faza pęcherzykowa 2,4 - 12,6)
progesteron - 0,311 nmol/l (faza folikularna 0,181 - 2,84)
TSH - 0,81 mlU/l (0,27 - 4,2)
prolaktyna - 362,0 mlU/l (127 - 637)
kwas foliowy - 19,7 ng/ml (3,1 - 17,5)
ferrytyna - 18,14 ng/ml (13 - 150)
wit. B12 - 175 pg/ml (197 - 771)
Któraś w Was miała zbyt duży poziom kwasu foliowego? Norma nie jest mocno przekroczona, ale zastanawiająca. Ostatnio miałam w normie.
Może ktoś polecić coś sprawdzonego na poprawę wit. B12?
Ale się zrobiło kolorowo na styczniowej liście staraczek Super
Może być tak, że kw. foliowy Ci się nie wchłania, stąd za dużo
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Lisaveta_ wrote:My ❤️ codziennie od 4-5dc, ale akurat tego dnia co miałam owulację nie było mnie. Więc w nowy rok rano było ostatni raz.
Pozytywny test 23.02 -
Karolcia27 wrote:Trzymam :-*
A jak dawkować kwas foliowy i Wit. D przy ovarinie? czy już wtedy nic nie bierzecie dodatkowo?
W ovarinie Wit D jest mało ja dodatkowo biorę jeszcze 3000j. Vigantolu a kwasu foliowego już nie łykam bo w nim jest wystarczająco.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 22:02
Akceptacja! -
Beabea trzymam mocno kciuki, dawaj znac jutro z rana:-)!!!!
Makowa:( tak mi przykro, trzymaj sie dzielnie Kochana...
Smag ta gin Kolacz to ma bardzo duzo terminow codziennie i rowniez w sb, to dlatego zawsze mozna cos znalezc nie tak odleglego, ta kobieta chyba nigdy nie śpi:D! Ja ide do niej w nastepnym tygodniu. Nie wiem w ktorym dc jesyes, ale warto isc w okolo owulacyjnym, mozna podgladnac co tam uroslo:-)! Ja bylam tak 3 cykle i w koncu Pani Doktor zdecydowala ze nie ma co czekac, trzeba działac ! M idzie w sb na seminogram a ja mam zalecone wymazy wszytskie miedzy 10-20 dc, jesli nie uda sie ze stymulacja do 3m-cy to bede miala hsg... ale jestem dobrej mysli:-)!
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
Dziewczyny, ja też przeżywam razem z Wami wszystko... Zżyłam się już z Wami.
Makowa, tulę mocno :* To jest takie niesprawiedliwe.
28 lat
6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
Grudzień 2017 - cytologia (ok)
Luty 2018 - USG (ok)
"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach" -
Dziewczyny powiedzcie mi czy któraś tak miała lub czy to jest normalne?
Jeszcze kilka lat temu, zanim zaczęłam brać tabletki anty zdarzały mi się bardzo bolesne miesiączki, z omdleniami, wymiotami i bólem nie do wytrzymania. Dzisiaj o 4 obudził mnie okropny ból podbrzusza, wstałam po tabletkę, patrzę, oczywiście @ położyłam się do łóżka, pomeczylam się ale trochę puściło i zasnęłam jeszcze. Jak wstałam do pracy przed 6 to od razu wymioty, czarno przed oczami, biegunka i ból po prostu nie do wytrzymania. Siedziałam z zimnym okladem przy otwartym oknie, nie kontaktowałam także choroba już w ogóle murowana...dopiero teraz bol puścił trochę, ale nie poszłam do pracy i nie wiem co to było nie mam przerostu edno, hormony ok, prl też już spadla, a ja po prostu myślałam, że się wykończe dosłownie4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Makowa nie wiem co napisać ... Bardzo współczuję, życzę Ci dużo siły :*:*
BeaBea tulę :*
Karolcia miałam tak kilka miesięcy temu. Obudziłam się i @, bol brzucha nie do wytrzymania, biegunka, oblewały mnie zimne poty, ciemno przed oczami. Też wtedy nie poszłam do pracy. To była jakaś masakra.
My wczoraj pierwszy raz z conceive, jest poślizg mąż nie jest przekonany za bardzo ale cóż, musi się przemóc -
Makowa bardzo Ci współczuję;(
Karolcia ja tak miałam często po odstawieniu tabletek;/ a do ovarinu nie biorę już kwasu foliowego bo ma wystarczająco dawkę
Pięknie wygląda ta styczniowe tabelka testerek a to jeszcze nie koniec miesiąca;)