STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
BeaBea89 wrote:Chociaż dziewczyny jak wzięłam ponownie test do światła dziennego to widzę jakiś cień cienia. Zobaczycie ? Tylko wrzucę na serwer.
https://images83.fotosik.pl/966/af64dc9bb7100a55med.jpg
Coś się tam przebija, ale sama nie wiem który dpo ? -
Magda - mbc wrote:Ja właśnie siedzę na badaniach. Zostały mi jeszcze dwa pobrania po glukozie i
na chatę.
Współczuje Ja zrobiłam dziś proga... I TSH miałam powtórzyć, zobaczymy -
BeaBea89 ja ten cień cienia widzę
W pierwszym teście, który wyszedł mi pozytywny też to tak wyglądało, a następnego dnia druga kreseczka nie pozostawiała już wątpliwości. Także koniecznie powtórz jutro albo dzisiaj beta.
BeaBea89, MiSia :) lubią tę wiadomość
-
Coś tam niby się przebija, ale ja bym była tutaj ostrozna. Lepiej się nie nastawiać i później się cieszyć, niż się juz cieszyć i pozniej rozczarować powtórz jutro test albo najlepiej idź na badanie beta hcg
Kurczę, ciekawe co może być przyczyną takich okropnych boli, tabletki anty odstawiłam już 1.5 roku temu, od tego czasu zdarzyło mi się to pierwszy raz. Miałam bolesne @, ale dzisiaj to jakiś hardcore, dalej lezę w łóżku.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
BeaBea89 wrote:Proszę rozjaśnij mi skrót czy dobrze myślę dpo to - dni po owulacji ?
Jak tak to 13 dni po i spodziewany termin @ -
Karolcia27 wrote:Coś tam niby się przebija, ale ja bym była tutaj ostrozna. Lepiej się nie nastawiać i później się cieszyć, niż się juz cieszyć i pozniej rozczarować powtórz jutro test albo najlepiej idź na badanie beta hcg
Kurczę, ciekawe co może być przyczyną takich okropnych boli, tabletki anty odstawiłam już 1.5 roku temu, od tego czasu zdarzyło mi się to pierwszy raz. Miałam bolesne @, ale dzisiaj to jakiś hardcore, dalej lezę w łóżku.
A ja w ogóle nie brałam tabletek i też nie wiem skąd to się wzięło. Bóle mam duże w pierwszych dwóch dniach, ale wtedy to była przesada...i wszystko naraz.
Może z powodu spóźnienia @ tak się nakumulowalo ? -
BeaBea89 wrote:Chociaż dziewczyny jak wzięłam ponownie test do światła dziennego to widzę jakiś cień cienia. Zobaczycie ? Tylko wrzucę na serwer.
https://images83.fotosik.pl/966/af64dc9bb7100a55med.jpgKsiężniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
Czesiowa wrote:Ja zazwyczaj tak miałam jak przedłużały mi się cykle, więc bardzo możliwe że to na wplyw
-
nick nieaktualnyEwelinaaaa wrote:Cześć dziewczyny. Mam wyniki badań, które robiłam w 4dc. Możecie zerknąć? Niektóre z nich robiłam po raz pierwszy, więc jestem zielona
estradiol - 142,6 pmol/l (faza pęcherzykowa 45,4 - 854)
FSH - 6,5 mlU/ml (faza pęcherzykowa 3,5 - 12,5)
LH - 4,5 mlU/ml (faza pęcherzykowa 2,4 - 12,6)
progesteron - 0,311 nmol/l (faza folikularna 0,181 - 2,84)
TSH - 0,81 mlU/l (0,27 - 4,2)
prolaktyna - 362,0 mlU/l (127 - 637)
kwas foliowy - 19,7 ng/ml (3,1 - 17,5)
ferrytyna - 18,14 ng/ml (13 - 150)
wit. B12 - 175 pg/ml (197 - 771)
Któraś w Was miała zbyt duży poziom kwasu foliowego? Norma nie jest mocno przekroczona, ale zastanawiająca. Ostatnio miałam w normie.
Może ktoś polecić coś sprawdzonego na poprawę wit. B12?
Ale się zrobiło kolorowo na styczniowej liście staraczek Super
Czy brałaś kwas foliowy przed badaniem? Jeśli tak to masz powód. Jeśli nie to ja bym zbadala mthfr, bo b12 masz dramatyczny poziom. -
No może faktycznie, chociaż wcześniej też miałam dłuższe nawet, a takiego bólu nie było jak dziś teraz spóźnił mi się @ z 3 lub 4 dni. Ale owu też była mocno wyczuwalna kilka dni, może to ma jakiś związek, nie mam pojęcia. Jak na razie nie mam siły wstać z lozka, no i zaczynam nowy cykl bez stresu i wykresów ,oby był szczęśliwy4 cs - 29 marca II kreseczki
-
BeaBea89 wrote:Jadę dziewczyny na betę, bo we wcześniejszych testach nie miałam takiego "cienia" więc jakaś iskierka nadziei jest
Jedz koniecznie i napisz :-*4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Beabea u mnie podobnie dzisiaj po 5 minutach cień. Nie wiem czy go zobaczycie na zdjęciu ale w rzeczywistości trochę bardziej widoczny
https://m.fotosik.pl/zdjecie/17472b760acf6df7Karolcia27, MARIKA12, MiSia :), pumka1990, karmelówka lubią tę wiadomość
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Beabea Ja na siłę też widzę, ale może to zwidy, powtórz koniecznie
A ja dzis zrobiłam znów test 13 dpo i znów negatywny.
Ból brzucha mam już 10ty dzień.. Plamienia dalej są (czasem widoczne na papierze, albo na śluzie przy badaniu szyjki).
Miałam iść dziś po skierowanie na betę ale sobie daruję, nie mam złudzeń że to ciąża, za długo plamię, nigdy tak nie miałam, czyli coś jest nie tak z cyklem z reszta dziś ten ból brzucha jest silniejszy niż przez ostatnie dni i taki typowy na @.. Termin @ mam na sobotę więc czekam.
30tego mam wizytę u gina, powiem mu o tych plamieniach, może to jakaś ektopia plami.. Nie wiem, ale załamana jestem że akurat teraz jak zaczęliśmy starania to się cykl popierdzielił
26.08- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego -
SMag wrote:Kiedy testujesz ? Zawsze masz takie długie cykle ?
Testuje albo w sobotę albo w poniedziałek (jak nie dostanę @) to zależy do kiedy wytrzymam... A już jest ciężko;d ostatni dwa cykle miałam po 31 i 32 dni, ale zdarzały mi się już takie długie jak miałam jakieś stresy, a grudzień był bardzo stresujący...Karolcia27 lubi tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:No może faktycznie, chociaż wcześniej też miałam dłuższe nawet, a takiego bólu nie było jak dziś teraz spóźnił mi się @ z 3 lub 4 dni. Ale owu też była mocno wyczuwalna kilka dni, może to ma jakiś związek, nie mam pojęcia. Jak na razie nie mam siły wstać z lozka, no i zaczynam nowy cykl bez stresu i wykresów ,oby był szczęśliwy
Karolcia27 lubi tę wiadomość
Księżniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
nick nieaktualny