Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) u Nas już trochę lepiej, dzisiaj porobili mojemu A. Wszystkie badania, tomograf itp i jak na razie oko nie nadaje się do zabiegu bo jest zbyt duży obrzęk i ciśnienie... Za tydzień ma jechać znowu do szpitala, przez ten czas leki no i zobaczymy co lekarz zadecyduje dalej. Ja dzisiaj niestety musiałam iść do pracy, bo na dodatek miałam Jasełka na Dzień Babci i Dziadka i cała impreze, zaraz mamy konferencje, jutro też a w środę wywiadówki więc jeszcze taki zawalony tydzień w pracy i już jak na szpilkach siedzę tutaj...

    U mnie powoli @ zmierza do konca, więc rozpoczynamy 3 cykl starań, nie mierzę już tempki ani nie będę się już tak przejmować :-) mam żel i czekam na ovarin i w 15dc pójdę do gina:-) i zobaczymy :-) trzymam za wszystkie mocno kciuki - ktoś jutro testuję? Klaudyś ja miałam taki piękny ostatnio wykres, cały czas prawie powyżej 37, @ się spóźniał ale w końcu przyszedł i to że zdwojoną siła :-( także ja już nie mierzę, bo jak widzę że zaczyna spadać to tylko się denerwuje ... Ale Tobie życzę oczywiście II kreseczek :-*

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie.
    Nie jest źle :) pęcherzyk rośnie ma 17,5 mm. W środę wieczorem mam zrobić sobie ten zastrzyk ovitrelle na pęknięcie i zacząć brać progesteron. No i <3 od środy przez trzy dni. Endometrium idealne.
    Jak się nie uda to w kolejnym cyklu mam się pojawić już nawet w 1-2 dc żeby zobaczyć na monitoringu co się tam dzieje.
    Jestem dobrej myśli :)
    Tez chyba po tym cyklu zaprzestanę mierzenia temperatury bo mnie to stresuje a wcale nie daje pewności że doszło do owulacji.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 13:17

    dorot, Natalia91!, _Hania, Sanka, Almond, Ewelinaaaa, 1000, Paula_30, MiSia :) lubią tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smag - super! Trzymam kciukasy żeby ten cykl był szczęśliwym :D

    Jeśli mi się teraz nie uda (tfu, tfu) to mykam na badania w pierwszych dniach cyklu.

    SMag lubi tę wiadomość

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1174

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorot wrote:
    Witam.wszystkich :-) Sung my mamy dobre 40 min do kliniki w której musiałby oddać próbkę.. on jeszcze w domu by to zrobił.. Ale jak ma jechać do kliniki i tam oddawać próbkę to już jest duży problem..A ja słyszałam że w ciągu 30min trzeba dostarczyć próbkę.. Tak ja też przeszłam wiele badać w tym również Hsg..I biorę tablety... Ale muszę Ci powiedzieć że zgodził się na żel.. to już pierwszy krok:-)
    Zawsze możesz iść z nim nie musi iść sam niech to potraktuje jako erotyczny numerek w publiczny, miejscu ;) Mam nadzieje, ze się uda i powoli do tego dojrzeje :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Dziewczyny ja po wizycie.
    Nie jest źle :) pęcherzyk rośnie ma 17,5 mm. W środę wieczorem mam zrobić sobie ten zastrzyk ovitrelle na pęknięcie i zacząć brać progesteron. No i <3 od środy przez trzy dni. Endometrium idealne.
    Jak się nie uda to w kolejnym cyklu mam się pojawić już nawet w 1-2 dc żeby zobaczyć na monitoringu co się tam dzieje.
    Jestem dobrej myśli :)
    Tez chyba po tym cyklu zaprzestanę mierzenia temperatury bo mnie to stresuje a wcale nie daje pewności że doszło do owulacji.

    Smag widzisz! Od trzymania kciuków mam paznokcie wbite w dłonie ;) cieszę się bardzo :) no i dalej będę je trzymać, żeby teraz się udało :D

    SMag lubi tę wiadomość

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę mnie tu ostatnio nie było bo miałam mega zakręcony początek nowego roku... gratuluje wszystkim II kreseczek, oby luty wypadł jeszcze lepiej :)
    SMag wrote:
    Dziewczyny ja po wizycie.
    Nie jest źle :) pęcherzyk rośnie ma 17,5 mm. W środę wieczorem mam zrobić sobie ten zastrzyk ovitrelle na pęknięcie i zacząć brać progesteron. No i <3 od środy przez trzy dni. Endometrium idealne.
    Jak się nie uda to w kolejnym cyklu mam się pojawić już nawet w 1-2 dc żeby zobaczyć na monitoringu co się tam dzieje.
    Jestem dobrej myśli :)
    Tez chyba po tym cyklu zaprzestanę mierzenia temperatury bo mnie to stresuje a wcale nie daje pewności że doszło do owulacji.

    Trzymam kciuki za owocny cykl! :) A który to Twój dzień cyklu?

    Ja byłam w środę 10dc na monitoringu i pęcherzyk miał 13 mm- lekarz wskazał ze owulacja najprawdopodobniej w niedziele/pon wiec jesteśmy w trakcie starań:) z tym ze kalendarzyk Flo na telefonie pokazuje mi ze owu powinna być dopiero w środę i zastanawiam się skąd ta rozbieżność... czy lekarz mógł coś zle wyliczyć?

    _Hania, SMag, Paula_30 lubią tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia - zdrówka dla męża! Na pewno wszystko skończy się dobrze :-)

    U mnie tez końcówka okresu, praktycznie dzisiaj już plamienie, więc był mało obfity i znośny :) Niestety przepadło mi usg, ale trudno. Teraz pójdę za kilka dni, jak pisała mi Staraczka (piątka! dzięki za podpowiedź ;-))

    Smag cudowne wieści, pęcherzyk ładny wyhodowałaś, na pewno pięknie wystrzeli i będzie happy end :) Zobaczysz :*

    SMag lubi tę wiadomość

    ❄️
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Hej dziewczyny, trochę mnie tu ostatnio nie było bo miałam mega zakręcony początek nowego roku... gratuluje wszystkim II kreseczek, oby luty wypadł jeszcze lepiej :)



    Trzymam kciuki za owocny cykl! :) A który to Twój dzień cyklu?

    Ja byłam w środę 10dc na monitoringu i pęcherzyk miał 13 mm- lekarz wskazał ze owulacja najprawdopodobniej w niedziele/pon wiec jesteśmy w trakcie starań:) z tym ze kalendarzyk Flo na telefonie pokazuje mi ze owu powinna być dopiero w środę i zastanawiam się skąd ta rozbieżność... czy lekarz mógł coś zle wyliczyć?

    13 mm to już całkiem spory, to poniedziałku (od środy) 5 dni więc spokojnie mógł już pękać. A na jakiej podsatwie ci liczy aplikacja owulację? Po protu na podstawie danych o terminie @? to jest zwykły algorytm przecież, a usg i oko lekarza ocenia indwidualnie.

    ❄️
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2111

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Dziewczyny ja po wizycie.
    Nie jest źle :) pęcherzyk rośnie ma 17,5 mm. W środę wieczorem mam zrobić sobie ten zastrzyk ovitrelle na pęknięcie i zacząć brać progesteron. No i <3 od środy przez trzy dni. Endometrium idealne.
    Jak się nie uda to w kolejnym cyklu mam się pojawić już nawet w 1-2 dc żeby zobaczyć na monitoringu co się tam dzieje.
    Jestem dobrej myśli :)
    Tez chyba po tym cyklu zaprzestanę mierzenia temperatury bo mnie to stresuje a wcale nie daje pewności że doszło do owulacji.

    Kochana przyjemnych najbliższych dni ;-)

    SMag lubi tę wiadomość

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1822 584

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam problem z namówieniem mojego M na badanie. Ale jak widział ile tabletek łykam że co tydzień chodzę do gin i że biorę ten zastrzyk któryś raz, to trochę zeszło alllleeee na piątek się umówił na badanie :) i kazałam mu przy okazji zrobić posiew bo mówię że skoro są pieniądze a w nasieniu coś wyjdzie to pewnie też będą kazać to zrobimy to za jednym zamachem mniej stresu i raz tylko będzie musiał to zrobić :) Wkurza mnie moje przychodnia. Z gin się umówiłam 2 mc temu że w styczniu przyjdę jak się n ie uda i porozmawiamy o HSG, ale stwierdziłam że w tym miesiącu chce mieć to z głowy, więc muszę iść od razu po @. I tak mówię tej Pani w recepcji, a ona Ze już do dr nie ma miejsca i żebym przyszła na koniec to Pani dr mnie przyjmie, a jak nie? to takie leczenie w kratkę nie ma sensu no niestety nie zawsze jestem wstanie przewidzieć kiedy mam dostać @... w tym tygodniu przesunął się o tydzień , jak jest u Was?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    13 mm to już całkiem spory, to poniedziałku (od środy) 5 dni więc spokojnie mógł już pękać. A na jakiej podsatwie ci liczy aplikacja owulację? Po protu na podstawie danych o terminie @? to jest zwykły algorytm przecież, a usg i oko lekarza ocenia indwidualnie.

    Przypuszczam ze aplikacja faktycznie patrzy tylko na długość cykli bo ani nie mierze temperatury ani nic, dodaje tylko jakies symptomy typu sluz i bóle... wiec tez finalnie skłaniam się do oceny ginekologa bo wiadomo, lekarz to jednak lekarz :) wczoraj już właśnie pojawił się płodny śluz i działaliśmy wieczorem, poprawimy jeszcze dzis i kolejny monitoring mam na środę ale myśle żeby zamienić na jutro żeby zobaczyć czy pękł pęcherzyk ☺️

    _Hania lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Przypuszczam ze aplikacja faktycznie patrzy tylko na długość cykli bo ani nie mierze temperatury ani nic, dodaje tylko jakies symptomy typu sluz i bóle... wiec tez finalnie skłaniam się do oceny ginekologa bo wiadomo, lekarz to jednak lekarz :) wczoraj już właśnie pojawił się płodny śluz i działaliśmy wieczorem, poprawimy jeszcze dzis i kolejny monitoring mam na środę ale myśle żeby zamienić na jutro żeby zobaczyć czy pękł pęcherzyk ☺️

    Natalia szalejcie sobie i dłużej, a na pewno się wstrzelicie ;-)

    ❄️
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba rozkładam. Raz mi zimno, raz gorąco, głowa mi tak pulsuje i co zjem to mi niedobrze. Mam nadzieję, że nie rozłoży mnie na amen na dni płodne :p ani, że choroba nie będzie miała wpływu na powodzenie stymulacji...

    Wróciłam z pracy, biorę gorącą kąpiel i wskakuję z książką pod koc!

    ❄️
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wczoraj skończyła @ więc od dziś faza działania ;) Lecimy z tym koksem! Mój mąż sam chce juz zrobic badania nasienia, ale kazalam mu sie wstrzymac do naszej przyszlej wizyty u gina, bo teraz to juz trzeba dzialac a nie poscic :D

    Paula_30 lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja:) z jednej strony przykro ze tych dwóch kresek nie ma ale z drugiej strony można jeszcze śmiało szaleć :D

    Hania, polecam wywar z imbiru z miodem i cytrynka- mi zawsze pomaga jak czuje, ze się rozkładam :)

    _Hania lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż młodszy ode mnie ale po kilkunastu miesiącach starań i z decyzją że jednak coś jest nie tak sam zaproponował że trzeba się przebadać mój gin(teraz znienawidzony :/) pow że najpierw każe przebadać faceta bo to nie ma sensu pakować hormony i męczyć kobietę jak może to wina plemników. Więc badanie nasienia M 97% idealności i jak ja już miałam mieć badania wypisane tak aby zrobić podczas @ to @ nie przyszła i badań nie zdarzylam zrobić :-) tak jakoś wyszło :-)

    Od wczoraj mam plamienie więc pewnie na dniach okres przyjdzie :'( trzeba się z tym pogodzić :'(

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Dziewczyny ja po wizycie.
    Nie jest źle :) pęcherzyk rośnie ma 17,5 mm. W środę wieczorem mam zrobić sobie ten zastrzyk ovitrelle na pęknięcie i zacząć brać progesteron. No i <3 od środy przez trzy dni. Endometrium idealne.
    Jak się nie uda to w kolejnym cyklu mam się pojawić już nawet w 1-2 dc żeby zobaczyć na monitoringu co się tam dzieje.
    Jestem dobrej myśli :)
    Tez chyba po tym cyklu zaprzestanę mierzenia temperatury bo mnie to stresuje a wcale nie daje pewności że doszło do owulacji.

    Smag super!!! Mam nadzieje, ze tez uslusze takie wiesci w czwartek:-)! Ale mnie przeraza ten zastrzyk, ze mam sobie go sama podac :D chyba namowie M

    Mi sie jakas infekcja przyplatala okoloc intymnych, akurat w cyklu stymulowanym:-/ nie mialam infekcji dobre 4 lata, zakupilam dzis lactovaginal i mam nadzieje, ze zniknie szubciutko bo starac sie musimy:-) zaczelismy wczoraj

    SMag lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Smag super!!! Mam nadzieje, ze tez uslusze takie wiesci w czwartek:-)! Ale mnie przeraza ten zastrzyk, ze mam sobie go sama podac :D chyba namowie M

    Mi sie jakas infekcja przyplatala okoloc intymnych, akurat w cyklu stymulowanym:-/ nie mialam infekcji dobre 4 lata, zakupilam dzis lactovaginal i mam nadzieje, ze zniknie szubciutko bo starac sie musimy:-) zaczelismy wczoraj


    Almond a jak się czujesz po tych tabletkach?
    Mi koleżanka, (która podrzuciła mi przy okazji swojego psa bez wcześniejszego umówienia!!) :p, mówiła, że mogę się tak czuć właśnie przez tabletki. Ona brała CLO (teraz coś innego na C) to po CLO czuła się osłabiona, miała zawroty, mdłości, nie mogła jeść.

    Oczywiście teraz jestem spanikowana :p Ale spoko, może lepsze żeby to skutki uboczne niż jakieś choróbsko? :p

    ❄️
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Smag super!!! Mam nadzieje, ze tez uslusze takie wiesci w czwartek:-)! Ale mnie przeraza ten zastrzyk, ze mam sobie go sama podac :D chyba namowie M

    Mi sie jakas infekcja przyplatala okoloc intymnych, akurat w cyklu stymulowanym:-/ nie mialam infekcji dobre 4 lata, zakupilam dzis lactovaginal i mam nadzieje, ze zniknie szubciutko bo starac sie musimy:-) zaczelismy wczoraj

    Almond, tez idę w czwartek na podglad :) a dzis właśnie przed chwila robiłam pierwszy zastrzyk i tez byłam spanikowana, ale było okej :D potem się śmiałam z siebie, bo dość długa chwila minęła od momentu nabicia strzykawki do zrobienia zastrzyku - miałam takie opory jakbym sobie miała co najmniej rękę tępym nożem odciąć :D

    Almond lubi tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 hahah ja tez napewno bede w takim zawieszeniu :D! Ja tego sobie nie wbije :D

    Hania ja po lamtte czulam sie bardzo dobrze, jedynie lekki bol głowy ale tak to nie mialm zadnych skutkow ubocznych. Czulam tez prace jajnikow dosc intensywnie:)!

    1000 to sa takie igly insulinowe do wbijania?

    _Hania lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego