STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sung wrote:Sanka przecież to żaden spadek
U mnie najwyraźniej cykl bezowulacyjny. 3 dzień po pozytywnym teście owu a temperatura nisko
Tak czułam że na pewno nie ten cykl...
A w każdym cyklu zauważałaś skok temp? Czasami nie jest on wyznacznikiem, z tego co dziewczyny pisały, ale niestety testy też nie. Czasami skacze LH jak do owulacji, ale E2 jest za niski i nic z tego. Ja tak miałam i to był mój cykl bezowulacyjny. Ale takie raz na jakiś czas się po prostu zdarzają. Najlepiej jednak monitoring, chociaż u mnie to też 80 zł za jeden, a ze 3 conajmniej w cyklu powinnam zrobić.syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Ignite może zrób test, powinien wyjść już wiarygodny, jeżeli się nie udało to i tak niestety przed tym nie uciekniesz, a może będą śliczne II kreski?
Ja dzisiaj tak się nie wyspałam, śniły mi się jakieś dalekie podróże, obce miejsca, niby fajnie ale ciągle jakiś niepokój mi towarzyszył. Późno też poszłam spać, bo koleżanka wróciła po psa to chwile z nią posiedziałam.
Ale jestem w dobrym humorze, dzisiaj już 3 tabletka będzie, chciałabym już podejrzeć co tam się dzieje, ale jak zwykle trzeba czekać
Paula_30 piękny pęcherzyk! Duży! Może owulacja przyjdzie trochę wcześniej, np koło 12-13 dc? Monitoruj a najlepiej nie przestawajcie działaćignite -
Sanka wrote:Dzień dobry!
Ech martwię się że chyba z kolejnego cyklu nic nie wyjdzie dzisiejsza tenperatura już spadła do 36,98 a wczoraj i przedwczoraj miałam ponad 37,1. Jestem dziś ok 7dpo a w poprzednim cyklu i w tym przed stratą miałam 9-dniową fazę lutealną. Miałam nadzieję, że to tylko chwilowe zaburzenie związane z cyklem po poronieniu ale chyba jednak coś u mnie nie gra... no nic, zobaczymy za 2-3 dni czy przyjdzie @ czy nie.
Jak ja bym chciała takie tempki... u mnie dupa. Spójrz jakie ja mam. Dzisiaj wyżej, ale słabo spałam. -
nick nieaktualny_Hania wrote:A w każdym cyklu zauważałaś skok temp? Czasami nie jest on wyznacznikiem, z tego co dziewczyny pisały, ale niestety testy też nie. Czasami skacze LH jak do owulacji, ale E2 jest za niski i nic z tego. Ja tak miałam i to był mój cykl bezowulacyjny. Ale takie raz na jakiś czas się po prostu zdarzają. Najlepiej jednak monitoring, chociaż u mnie to też 80 zł za jeden, a ze 3 conajmniej w cyklu powinnam zrobić.
Ostanie 5 cykli na pewno. Jak w zegarku
Następny cykl pójdę na monitoring. Mam abonament, więc mogę chodzić do woli. -
nick nieaktualny
-
Sung wrote:A może pójdę w tym cyklu? Ma to sens?
Jak jutro nie wzrośnie. Czuję teraz bardziej podbrzusze niż jajnik.
Jeszcze się łudzę, że do 3 dni po owu może temperatura wzrosnąć...
Sung a ktory dzien cyklu?
Sens ma nawet po owulacji można ją potwierdzićsyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
NiecierpliwaKarolina wrote:Jak ja bym chciała takie tempki... u mnie dupa. Spójrz jakie ja mam. Dzisiaj wyżej, ale słabo spałam.
-
ignite wrote:W sumie to masz racje,tylko muszę kupić test bo nie mam żadnego w domu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ikulinka29 wrote:
Ikulinka z ego co wiem nie musi być powyżej 37 Ważne, że jest ciągle ponad temp sprzed owu Trzymam kciuki!
Sung jak masz za darmo to idź, zobaczysz na czym stoisz, czy owu była, czy endometrium dobre etcIkulinka29, Sung lubią tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
U mnie jakaś tragedia! Poszłam do łazienki i totalnie zalała mnie @. Wczoraj już zniknęła, rano tylko plamienie i myślałam, że dziś zaczniemy działać, a tutaj taki obrót spraw! Mam nadzieje ze nie wpłynie to na działanie CLO...syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Sanka wrote:To chyba nie ma większego znaczenia, najważniejsze że był skok. Ja mam wysokie temp i u mnie pierwszym objwem ciąży jest uczucie gorąca, czuje się jakbym miała rozpalone policzki a wyglądam normalnie. Ale wygląda u Ciebie bardzo ładnie, więc trzymam mocno kciuki! Chyba miałyśmy owu tego samego dnia, kiedy zamierzasz testować?
A jak teraz się czujesz?
Ja jestem wpisana na 28 stycznia, ale raczej nie będę testować. Nie czuję, żeby się udało. W cyklu ciążowym miałam troszkę wyższe te tempki. Także czekam na @.
Chciałam się już wpisać na luty, ale nie wiem kiedy, bo OF wyznaczył termin @ trochę później niż ja przewiduję.
A Ty kiedy teścior? -
Ikulinka29 wrote:
Ja w ciąży temp 37 miałam dopiero od 13 dpo. Już po pozytywnych testach i dwóch betach. -
Dziewczyny dylematy, dylematy..
Myślicie że dzis zacząć ? Jutro wieczorem mam zrobić sobie zastrzyk i kolejne 3 dni. Nie wpłynie to na jakość nasienia ?
Niby chyba lepiej więcej niż mniej bo np jakby teoretycznie jutro pęcherzyk sam pękł ? Śluzu mam sporo jak na mnie, chyba ten ovarin tak działa i dużo wody. -
SMag, ja uważam, że trzeba codziennie. Najlepiej chyba od 3 dni przed owu. Tak zaszłam w ciążę.
Przepraszam, ale nie rozumiem płaczu, że nie wychodzi jak są dwa na cały cykl i to jeszcze z przerwą kilkudniową.
A teraz teoria też się chyba zmieniła i nie wpływa to podobno absolutnie na jakość nasienia. -
NiecierpliwaKarolina wrote:A jak teraz się czujesz?
Ja jestem wpisana na 28 stycznia, ale raczej nie będę testować. Nie czuję, żeby się udało. W cyklu ciążowym miałam troszkę wyższe te tempki. Także czekam na @.
Chciałam się już wpisać na luty, ale nie wiem kiedy, bo OF wyznaczył termin @ trochę później niż ja przewiduję.
A Ty kiedy teścior? -
NiecierpliwaKarolina dzięki
Mam jeszcze pytanie o duphaston. Bo tak teraz patrzę i od jutra mam zacząć brać 2x1tab. Lekarka powiedziała że do @ albo do ujrzenia II kresek.
I teraz mam dwa pytania :
1. Widzę że są opakowania po 20 TAB. Więc starczy mi tylko na 10 dni. Co potem ??
2. Czy przy pozytywnym teście jak przestane go brać to nic złego się nie stanie ? Przecież progesteron bierze się właśnie na podtrzymanie ciazy? A takie nagłe odstawienie nie spowoduje jakiś skutków ubocznych?
Chodzi o to że duphaston pomaga w zagnieżdżeniu zarodka? Doczytałam że jest to progesteron syntetyczny .
Oczywiście mi się nasuwają pytania wszystkie jak już w domu jestem i szperam w necie.. a lekarki o nic nie zapytałam
Miały być dwa pytaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 12:27