Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba nic z testowania.Mam plamienie, @ rozkręca się powoli.Proszę o wykreślenie mnie z Listy.Na luty na razie się nie zapisuje.

    ignite
  • Anuś1988 Ekspertka
    Postów: 219 162

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,ja też mam od 2 dni plamienia ,wczoraj w sumie tylko parę kropli krwi było dziś już troszkę więcej , ale dalej plamienia zaznaczam .Miesiączkę powinnam dostać dopiero w piątek ...kolejny cykl stracony

    Początek starań 2015r.
    AMH 4,94
    25.11.2019r. Pierwszy termin w klinice.
    28.01.2020r.Biopsja Męża (TESE) -wyniki dobre ;)
    24.04.2020r.Zaczynamy działać!!!
    11.05.2020r. Punkcja
    16.05.2020r. Transfer-nieudany.
    9.08.20r.- 2Stymulacja-Transfer odwołany.
  • _magda87_ Autorytet
    Postów: 263 149

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,jesli ktoras jeszcze testuje w tym miesiacu to ja rowniez:)bede testowac w niedziele(chyba ze nie wytrzymam to w sobote).Nasz pierwszy tak intensywny cykl staran:)objawy mam,ale obawiam sie ze urojone,nie chce sie nakrecac,chociaz uwazam ze juz jestem

    [link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

    29.09.2018❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Czemu tylko 7 dpo ma wartość?Z tego co czytam gdzieś tam na forach to dziewczyny które maja po 30 parę piszą, że to za mało.

    Piszę co wiem ;) ja z tych samoedukujących i leczących się ;) wdług tego ustawiałam swoje hormony.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    6b55845d764e1a00med.jpg

    dwa pierwsze pozytywne, nie? A dzisiejszy negatywny.
    Jakoś mi się nie chce...

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-* może poczekam spokojnie na wizytę u gina i zobaczymy co mi powie.

    Dlatego ja właśnie nie robię testów owu, bo jak dla mnie to wszystkie byłyby pozytywne, więc nie pomogę tutaj :-(

    Dziewczyny tulę mocno :-* luty będzie Nasz :-*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 21:55

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1839 585

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie proszę :)
    Zrobiłam dzisiaj pakiet tarczycowy :)
    Oto moje wyniki :
    TSH 4,698 mU/L (0,38-5,33)
    FT3 3,60 pg/ml (2,5-4,3)
    FT4 0,91 ng/dl (0,65-1,48)
    Anty TG <15 U/ml ((0-40)
    Anty-TPO <28 U/ml (28-60)

    No TSH podwyższone a reszta?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Eve25 Koleżanka
    Postów: 37 34

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Was cały czas i będę śledzić kolejne wątki, bo jestem bardzo ciekawa co się u was dzieje i cieszę się z każdych dwóch kresek i mocno przeżywam każde niepowodzenie. Kibicuje Wam i wiem, że już niedługo spotkamy się na fioletowej stronie :) Dziś miałam pierwszą wizytę, rozpoczął się 7 tydzień i wygląda na to, że będą... bliźniaki dwujajowe!! :) widziałam i słyszałam serduszka :) Jesteśmy z mężem w szoku, a doktorek przeszczesliwy :) Trzymajcie za nas kciuki. Ja ze swojej strony życzę Wam jak najszybszego ujrzenia dwóch kresek! Pozdrawiam :)

    1000, Ewelinaaaa, NiecierpliwaKarolina, Pikapik, Magda - mbc, ignite, Helenka_mała, Sanka, Kathrine, OlinkowA, Sung, _Hania, pumka1990, Szimi, Lisaveta_, jestem_M, Tekana, Almond lubią tę wiadomość

    oar8s65gy3iclyc0.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1839 585

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve25 super ! :) gratulacje ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2111

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Nie wytrzymalam zrobiłam betę w 8dpo . I hybs za szybko.
    Jak myślicie jest nadzieja ze za szybko bo beta wyszła ujemna za 4 dni termin @
    A temperatura wysoka wgl nie spada
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/029fc36a0d07.png

    Mnie w 8dpo wyszedł już sikaniec. Także chyba musisz czekać na @ :-(

    Chociaż z drugiej strony, jak tak teraz myślę, to przy późnym zagnieżdżeniu może jeszcze nic nie wyjść.
    Wiem, że ciężko, ale cierpliwości ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 22:53

    KlaudyŚ lubi tę wiadomość

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2111

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie proszę :)
    Zrobiłam dzisiaj pakiet tarczycowy :)
    Oto moje wyniki :
    TSH 4,698 mU/L (0,38-5,33)
    FT3 3,60 pg/ml (2,5-4,3)
    FT4 0,91 ng/dl (0,65-1,48)
    Anty TG <15 U/ml ((0-40)
    Anty-TPO <28 U/ml (28-60)

    No TSH podwyższone a reszta?

    Tsh dużo za dużo.
    Ft4 też mogłoby być więcej.

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2111

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve25 wrote:
    Dziewczyny czytam Was cały czas i będę śledzić kolejne wątki, bo jestem bardzo ciekawa co się u was dzieje i cieszę się z każdych dwóch kresek i mocno przeżywam każde niepowodzenie. Kibicuje Wam i wiem, że już niedługo spotkamy się na fioletowej stronie :) Dziś miałam pierwszą wizytę, rozpoczął się 7 tydzień i wygląda na to, że będą... bliźniaki dwujajowe!! :) widziałam i słyszałam serduszka :) Jesteśmy z mężem w szoku, a doktorek przeszczesliwy :) Trzymajcie za nas kciuki. Ja ze swojej strony życzę Wam jak najszybszego ujrzenia dwóch kresek! Pozdrawiam :)

    Jejku jaka cudna wiadomość..... <3
    Zdrówka dla Was!

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Mnie w 8dpo wyszedł już sikaniec. Także chyba musisz czekać na @ :-(

    W mojej pierwszej ciąży mi sikaniec nie wyszedł w 8dpo dopiero dzień przed miesiaczka :(

    Ale to nic spróbuję wyluzować i dać mężowi odpocząć :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 22:52

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2111

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    W mojej pierwszej ciąży mi sikaniec nie wyszedł w 8dpo dopiero dzień przed miesiaczka :(

    Ale to nic spróbuję wyluzować i dać mężowi odpocząć :*

    No właśnie tak teraz sobie myślę, że wiele implantacji jest właśnie 7-8 dpo. A z tego co pamiętam beta zaczyna się wydzielać dopiero 48h po implantacji.
    Także na pewno się pospieszyłaś ;-)

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2111

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    6b55845d764e1a00med.jpg

    dwa pierwsze pozytywne, nie? A dzisiejszy negatywny.
    Jakoś mi się nie chce...

    Wg mnie pierwszy pozytyw.

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2111

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _magda87_ wrote:
    hej,jesli ktoras jeszcze testuje w tym miesiacu to ja rowniez:)bede testowac w niedziele(chyba ze nie wytrzymam to w sobote).Nasz pierwszy tak intensywny cykl staran:)objawy mam,ale obawiam sie ze urojone,nie chce sie nakrecac,chociaz uwazam ze juz jestem

    Ja teoretycznie jestem wpisana na testowanie w niedzielę, ale chyba sobie odpuszczę, bo temperatura mnie nie przekonuje.

    Trzymam kciuki ;-)

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 23:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie proszę :)
    Zrobiłam dzisiaj pakiet tarczycowy :)
    Oto moje wyniki :
    TSH 4,698 mU/L (0,38-5,33)
    FT3 3,60 pg/ml (2,5-4,3)
    FT4 0,91 ng/dl (0,65-1,48)
    Anty TG <15 U/ml ((0-40)
    Anty-TPO <28 U/ml (28-60)

    No TSH podwyższone a reszta?

    Anty-TG i anty-TPO ekstra, nie masz choroby immunologicznej tarczycy :) jak dla mnie lekka niedoczynność tarczycy. Co prawda ft3 i ft4 masz w normie, ale lekarze przeliczają je na %. Najlepiej jak oba są jak najbliżej 50%. U Ciebie ft3 - 61%, a ft4 - 31%. Jeżeli ft3 przewyższa ft4 oznacza to niedoczynność tarczycy. U Ciebie to przewyższenie nie jest mega duże dlatego myślę, że lekką niedoczynność masz co potwierdza też podwyższone TSH. Ja przy podobnych wynikach dostałam Euthyrox. Widzę w Twojej stopce, że Ty też go bierzesz. Mimo zażywania tego leku takie wyniki masz? Jaką dawkę bierzesz?

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 23:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    6b55845d764e1a00med.jpg

    dwa pierwsze pozytywne, nie? A dzisiejszy negatywny.
    Jakoś mi się nie chce...

    Jak dla mnie i pierwszy i drugi pozytyw, trzeci negatyw :)

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 06:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve25 wrote:
    Dziewczyny czytam Was cały czas i będę śledzić kolejne wątki, bo jestem bardzo ciekawa co się u was dzieje i cieszę się z każdych dwóch kresek i mocno przeżywam każde niepowodzenie. Kibicuje Wam i wiem, że już niedługo spotkamy się na fioletowej stronie :) Dziś miałam pierwszą wizytę, rozpoczął się 7 tydzień i wygląda na to, że będą... bliźniaki dwujajowe!! :) widziałam i słyszałam serduszka :) Jesteśmy z mężem w szoku, a doktorek przeszczesliwy :) Trzymajcie za nas kciuki. Ja ze swojej strony życzę Wam jak najszybszego ujrzenia dwóch kresek! Pozdrawiam :)
    EVE cudownie ! Moje gratulacje ! Dużo zdrówka dla Was ❤️
    W rodzinie były przypadki ciazy mnogiej ? :)

    LISTA STARACZEK

  • Eve25 Koleżanka
    Postów: 37 34

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 06:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    EVE cudownie ! Moje gratulacje ! Dużo zdrówka dla Was ❤️
    W rodzinie były przypadki ciazy mnogiej ? :)
    Dziękuję dziewczyny :) nie było nigdy ciąż mnogich, Jetta że to raczej efekt stymulacji clo :) ale takie efekty to ja akceptuje! :)

    SMag lubi tę wiadomość

    oar8s65gy3iclyc0.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego