Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1840 585

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 07:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamond92 wrote:
    Anty-TG i anty-TPO ekstra, nie masz choroby immunologicznej tarczycy :) jak dla mnie lekka niedoczynność tarczycy. Co prawda ft3 i ft4 masz w normie, ale lekarze przeliczają je na %. Najlepiej jak oba są jak najbliżej 50%. U Ciebie ft3 - 61%, a ft4 - 31%. Jeżeli ft3 przewyższa ft4 oznacza to niedoczynność tarczycy. U Ciebie to przewyższenie nie jest mega duże dlatego myślę, że lekką niedoczynność masz co potwierdza też podwyższone TSH. Ja przy podobnych wynikach dostałam Euthyrox. Widzę w Twojej stopce, że Ty też go bierzesz. Mimo zażywania tego leku takie wyniki masz? Jaką dawkę bierzesz?


    NO własnie przed braniem Euthyrox 25 miałam 3,52, no i później mi skoczyła zamiast się obniżyć :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 07:24

    Niecierpliwa88 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie @ dzisiaj zawitała :'(

    Ale walczymy dalej :)

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve ale super!!! Nie ma to jak podwójne szczescie! Gratulacje i dużo zdrówka :*

    Tekana przykro mi ale dobrze ze masz pozytywne nastawienie! Luty będzie nasz :)

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje zafasolkowanym !!
    mnie przeczucie podpowiada ze jic z tego nie będzie.

    jalby tego bylo malo zepsula sie nam lodówka auto i od wczoraj walcze z okropnym bolem zęba. na 10 mam dentyste

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve25 wrote:
    Dziękuję dziewczyny :) nie było nigdy ciąż mnogich, Jetta że to raczej efekt stymulacji clo :) ale takie efekty to ja akceptuje! :)
    Pewnie tak, też czytałam że przy stymulacji wzrasta szansa na ciążę mnoga :) pięknie :)

    LISTA STARACZEK

  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve - podwójne gratulacje w takim razie! :D Zarażaj nas ile wlezie :D

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam przeczucie, że nic z tego ;/
    Wszystkie potencjalne objawy mam po luteinie, więc się ich nie doszukuję.

    Ale jak tylko przybędzie @ to idę do innego lekarza, zrobię badania, USG i chyba się zapiszę na monitoring ;)

    Czy jak się idzie prywatnie to ginekolodzy pytają o czas starań? Nie wiem czy tu czegoś nie dodać żeby mnie nie spławili :D

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Marryy Autorytet
    Postów: 596 292

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame ja też idę do gin w piątek i też 4 cs zastanawiam się co powie czy mnie nie splawi co prawda pcos i cykle co raz dłuższe ale nie wiem jak podchodzą do tego.

    xnw43e3k52ngl2j5.png

    Starania od 09.2017
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame jak ja poszłam pierwszy raz właśnie po rozpoczęciu starań to mnie zapytał ile się staramy, to był dopiero drugi cykl wiec na początku zaproponował poczekać do lutego-marca i jak się nie uda to porobić badania i właśnie monitoring ale ze byłam u niego akurat przed owulacja i tak czy siak robiłam usg to postanowiłam już zacząć ten monitoring, przyszłam po tygodniu i potwierdził owulacje, wprawdzie nic z tego nie wyszło ale w tym miesiącu tez się zdecydowałam, jutro idę sprawdzić czy owulacja była :) No i powiedziałam ze chce tez już zrobić te podstawowe hormony bo kiedys miałam problem z prolaktyna i tez nie było problemu... myśle wiec ze to wszystko zależy od lekarza i tez Twojego nastawienia, ważne jest aby powiedziec jakie ma się oczekiwania, swoje obawy i ewentualnie dotychczasowa historie...

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy ginekolog na wizycie nie zrobił mi nawet USG i kazał przyjść jak mi się skończy luteina, przepisał 3 opakowania po 30 tabletek (w miesiącu mam zużyć 7), czyli wg niego powinnam przyjść grubo po roku starań... Najpierw miałam do niego zaufanie, zrobił na mnie dobre wrażenie, ale im dłużej jestem na forum, tym więcej mam wątpliwości co do niego...

    Zobaczymy co mi wyjdzie przy badaniach, bo bez tego nie chcę iść. Mam nadzieję, że trafię na odpowiedniego lekarza, opinie ma dobre, ale różnie może być.
    Tak sobie myślę, że skoro płacę za to wszystko to mogę wymagać. ;)

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Starająca sie 88 Koleżanka
    Postów: 61 6

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja z takim pytaniem... pytam oczywiscie z czystej ciekawości :) Czy współżyjąc 3 dni przed owulacja i w samą owulacje to ktore plemniki dotrą pierwsze? I czy maja szanse przeżyć te z przed 3 dni przed owu :) Podobno jak sie kocha 3 dni przed owu to jest szansa na dziewczynkę większa niz w owulacje .

    Czekając na Ciebie...
  • Eve25 Koleżanka
    Postów: 37 34

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulacje :* Zostawiam Wam miliony wirusów!! %@&$#=(:)[email protected]#$_%:')(@#$& :) bierzcie i się zarażajcie :)

    Marryy, ams lubią tę wiadomość

    oar8s65gy3iclyc0.png
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Mój pierwszy ginekolog na wizycie nie zrobił mi nawet USG i kazał przyjść jak mi się skończy luteina, przepisał 3 opakowania po 30 tabletek (w miesiącu mam zużyć 7), czyli wg niego powinnam przyjść grubo po roku starań... Najpierw miałam do niego zaufanie, zrobił na mnie dobre wrażenie, ale im dłużej jestem na forum, tym więcej mam wątpliwości co do niego...

    Zobaczymy co mi wyjdzie przy badaniach, bo bez tego nie chcę iść. Mam nadzieję, że trafię na odpowiedniego lekarza, opinie ma dobre, ale różnie może być.
    Tak sobie myślę, że skoro płacę za to wszystko to mogę wymagać. ;)

    Madame jeśli masz zaufanie do tego lekarza to może powinnaś mu otwarcie powiedziec ze chcesz się przebadać, ze nie chcesz już zwlekać z ewentualnym leczeniem tylko działać a nie biernie czekac... ja nie mam zbyt dużego doświadczenia ale widziałam ze dziewczyny tutaj pisały o niekompetencji tego Twojego lekarza wiec może faktycznie warto pomyśleć o zmianie....

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Madame jeśli masz zaufanie do tego lekarza to może powinnaś mu otwarcie powiedziec ze chcesz się przebadać, ze nie chcesz już zwlekać z ewentualnym leczeniem tylko działać a nie biernie czekac... ja nie mam zbyt dużego doświadczenia ale widziałam ze dziewczyny tutaj pisały o niekompetencji tego Twojego lekarza wiec może faktycznie warto pomyśleć o zmianie....

    No właśnie te wszystkie opinie na jego temat mnie zmobilizowały to poszukania kogoś innego. ;)
    4 miesiące starań to niby nie jest długo, ale same wiemy, że dla nas to jak wieczność :P

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • dorot Ekspertka
    Postów: 294 86

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich.. :-) jestem w 5dc..zmierzyła temp...I na wykresie pokazało mi ze dzisiaj najprawdopodobniej jest dzień plodny.. przecież to jest nawet nierealne.. :-)

    Dorka
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve gratulacje!

    Mała mi, 25 euthyroxu to dawka startowa. Powinno się iść wyżej. Bierzesz rano, na czczo i nie jesz pół godziny?
    Co z selenem, D, B12 i ferrytyna?
    Zbadane? Bierzesz?
    Czujesz różnicę w samopoczuciu po zaczeciu leku?

    A u mnie wzrost temperatury :D
    Czyli 3 dniowy pik. Ciekawe. I tak na nic nie licze, ale uspakaja mnie myśl o owu. Seks wczoraj był.
    Trochę falstart z ananasem, ale trudno.

    dorot, Diamond92 lubią tę wiadomość

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1840 585

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Eve gratulacje!

    Mała mi, 25 euthyroxu to dawka startowa. Powinno się iść wyżej. Bierzesz rano, na czczo i nie jesz pół godziny?
    Co z selenem, D, B12 i ferrytyna?
    Zbadane? Bierzesz?
    Czujesz różnicę w samopoczuciu po zaczeciu leku?

    A u mnie wzrost temperatury :D
    Czyli 3 dniowy pik. Ciekawe. I tak na nic nie licze, ale uspakaja mnie myśl o owu. Seks wczoraj był.
    Trochę falstart z ananasem, ale trudno.

    Tak biorę rano na czczo i nie jem pół godziny ;) jutro idę do gin, niby bez zapisu ale recepcjonistka powiedziała żebym przyszła bo nie ma już miejsca ale Pani dr powinna mnie przyjąć, mam nadzieje że przyjmie, bo mi się już tabletki skończyły.
    Nie badałam i nie biorę ;O, nie wiedziałam że muszę moja dr nic nie zaleciła a ona specjalizuje się w niepłodności prywatnie przyjmuje w Invimedzie.. chyba by mi zaleciła ? No własnie nie czuję żadnej różnicy w samopoczuciu jak brałam euthyrox 25.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już nie wiem co robić. Im więcej czytam to tym bardziej głupia jestem.
    Czytam że duphaston blokuje owulację (?) To po co mam go od dziś brać jak wieczorem dopiero zastrzyk z ovitrelle ?
    Tabletek i tak mi nie wystarczy do końca fazy lutealnej...
    Muszę zmienić lekarkę bo dziwne ma teorie.
    Chyba że się mylę ?

    LISTA STARACZEK

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1840 585

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No duphaston powinnaś brać po owulacji! bo faktycznie może zablokować... ja bym zrobiła zastrzyk, poszła na monitoring zobaczyła czy pęcharzyk pękł jak tam to duphaston :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 11:14

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Dziewczyny już nie wiem co robić. Im więcej czytam to tym bardziej głupia jestem.
    Czytam że duphaston blokuje owulację (?) To po co mam go od dziś brać jak wieczorem dopiero zastrzyk z ovitrelle ?
    Tabletek i tak mi nie wystarczy do końca fazy lutealnej...
    Muszę zmienić lekarkę bo dziwne ma teorie.
    Chyba że się mylę ?


    Podobno blokuje owulacje, moja znajoma brała pół roku, od 15 dc, bo jej lekarz mówił, że to zależy od dawki i ta w duphastonie jej nie zablokuje. Zaszła w pierwszym cyklu po zbuntowaniu się, gdzie wzięła dopiero po (jej zdaniem) owulacji. Ale teorie są różne.

    Być może wzięty w tym samym dniu co zastrzyk nie ma szans już zablokować, bo pęcherzyk już jest urośnięty i pęknie mimo to ;) ?

    skonsultuj ewentualnie, czy możesz zacząć brać od jutra.

    ❄️
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego