STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Diamond92 wrote:Anty-TG i anty-TPO ekstra, nie masz choroby immunologicznej tarczycy jak dla mnie lekka niedoczynność tarczycy. Co prawda ft3 i ft4 masz w normie, ale lekarze przeliczają je na %. Najlepiej jak oba są jak najbliżej 50%. U Ciebie ft3 - 61%, a ft4 - 31%. Jeżeli ft3 przewyższa ft4 oznacza to niedoczynność tarczycy. U Ciebie to przewyższenie nie jest mega duże dlatego myślę, że lekką niedoczynność masz co potwierdza też podwyższone TSH. Ja przy podobnych wynikach dostałam Euthyrox. Widzę w Twojej stopce, że Ty też go bierzesz. Mimo zażywania tego leku takie wyniki masz? Jaką dawkę bierzesz?
NO własnie przed braniem Euthyrox 25 miałam 3,52, no i później mi skoczyła zamiast się obniżyćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 07:24
Niecierpliwa88 lubi tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
gratuluje zafasolkowanym !!
mnie przeczucie podpowiada ze jic z tego nie będzie.
jalby tego bylo malo zepsula sie nam lodówka auto i od wczoraj walcze z okropnym bolem zęba. na 10 mam dentysteNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Eve25 wrote:Dziękuję dziewczyny nie było nigdy ciąż mnogich, Jetta że to raczej efekt stymulacji clo ale takie efekty to ja akceptuje!
-
Eve - podwójne gratulacje w takim razie! Zarażaj nas ile wlezie
28 lat
6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
Grudzień 2017 - cytologia (ok)
Luty 2018 - USG (ok)
"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach" -
Ja też mam przeczucie, że nic z tego ;/
Wszystkie potencjalne objawy mam po luteinie, więc się ich nie doszukuję.
Ale jak tylko przybędzie @ to idę do innego lekarza, zrobię badania, USG i chyba się zapiszę na monitoring
Czy jak się idzie prywatnie to ginekolodzy pytają o czas starań? Nie wiem czy tu czegoś nie dodać żeby mnie nie spławili28 lat
Luty 2018 - USG (ok)
Madame jak ja poszłam pierwszy raz właśnie po rozpoczęciu starań to mnie zapytał ile się staramy, to był dopiero drugi cykl wiec na początku zaproponował poczekać do lutego-marca i jak się nie uda to porobić badania i właśnie monitoring ale ze byłam u niego akurat przed owulacja i tak czy siak robiłam usg to postanowiłam już zacząć ten monitoring, przyszłam po tygodniu i potwierdził owulacje, wprawdzie nic z tego nie wyszło ale w tym miesiącu tez się zdecydowałam, jutro idę sprawdzić czy owulacja była No i powiedziałam ze chce tez już zrobić te podstawowe hormony bo kiedys miałam problem z prolaktyna i tez nie było problemu... myśle wiec ze to wszystko zależy od lekarza i tez Twojego nastawienia, ważne jest aby powiedziec jakie ma się oczekiwania, swoje obawy i ewentualnie dotychczasowa historie...
-
Mój pierwszy ginekolog na wizycie nie zrobił mi nawet USG i kazał przyjść jak mi się skończy luteina, przepisał 3 opakowania po 30 tabletek (w miesiącu mam zużyć 7), czyli wg niego powinnam przyjść grubo po roku starań... Najpierw miałam do niego zaufanie, zrobił na mnie dobre wrażenie, ale im dłużej jestem na forum, tym więcej mam wątpliwości co do niego...
Zobaczymy co mi wyjdzie przy badaniach, bo bez tego nie chcę iść. Mam nadzieję, że trafię na odpowiedniego lekarza, opinie ma dobre, ale różnie może być.
Tak sobie myślę, że skoro płacę za to wszystko to mogę wymagać.
28 lat
Luty 2018 - USG (ok)
Hej dziewczyny a ja z takim pytaniem... pytam oczywiscie z czystej ciekawości Czy współżyjąc 3 dni przed owulacja i w samą owulacje to ktore plemniki dotrą pierwsze? I czy maja szanse przeżyć te z przed 3 dni przed owu Podobno jak sie kocha 3 dni przed owu to jest szansa na dziewczynkę większa niz w owulacje .Czekając na Ciebie...
-
Madame_butterly wrote:Mój pierwszy ginekolog na wizycie nie zrobił mi nawet USG i kazał przyjść jak mi się skończy luteina, przepisał 3 opakowania po 30 tabletek (w miesiącu mam zużyć 7), czyli wg niego powinnam przyjść grubo po roku starań... Najpierw miałam do niego zaufanie, zrobił na mnie dobre wrażenie, ale im dłużej jestem na forum, tym więcej mam wątpliwości co do niego...
Zobaczymy co mi wyjdzie przy badaniach, bo bez tego nie chcę iść. Mam nadzieję, że trafię na odpowiedniego lekarza, opinie ma dobre, ale różnie może być.
Tak sobie myślę, że skoro płacę za to wszystko to mogę wymagać.
Madame jeśli masz zaufanie do tego lekarza to może powinnaś mu otwarcie powiedziec ze chcesz się przebadać, ze nie chcesz już zwlekać z ewentualnym leczeniem tylko działać a nie biernie czekac... ja nie mam zbyt dużego doświadczenia ale widziałam ze dziewczyny tutaj pisały o niekompetencji tego Twojego lekarza wiec może faktycznie warto pomyśleć o zmianie....
-
Natalia91! wrote:Madame jeśli masz zaufanie do tego lekarza to może powinnaś mu otwarcie powiedziec ze chcesz się przebadać, ze nie chcesz już zwlekać z ewentualnym leczeniem tylko działać a nie biernie czekac... ja nie mam zbyt dużego doświadczenia ale widziałam ze dziewczyny tutaj pisały o niekompetencji tego Twojego lekarza wiec może faktycznie warto pomyśleć o zmianie....
No właśnie te wszystkie opinie na jego temat mnie zmobilizowały to poszukania kogoś innego.
4 miesiące starań to niby nie jest długo, ale same wiemy, że dla nas to jak wieczność28 lat
Luty 2018 - USG (ok)
nick nieaktualnyEve gratulacje!
Mała mi, 25 euthyroxu to dawka startowa. Powinno się iść wyżej. Bierzesz rano, na czczo i nie jesz pół godziny?
Co z selenem, D, B12 i ferrytyna?
Zbadane? Bierzesz?
Czujesz różnicę w samopoczuciu po zaczeciu leku?
A u mnie wzrost temperatury
Czyli 3 dniowy pik. Ciekawe. I tak na nic nie licze, ale uspakaja mnie myśl o owu. Seks wczoraj był.
Trochę falstart z ananasem, ale trudno.dorot, Diamond92 lubią tę wiadomość
-
Sung wrote:Eve gratulacje!
Mała mi, 25 euthyroxu to dawka startowa. Powinno się iść wyżej. Bierzesz rano, na czczo i nie jesz pół godziny?
Co z selenem, D, B12 i ferrytyna?
Zbadane? Bierzesz?
Czujesz różnicę w samopoczuciu po zaczeciu leku?
A u mnie wzrost temperatury
Czyli 3 dniowy pik. Ciekawe. I tak na nic nie licze, ale uspakaja mnie myśl o owu. Seks wczoraj był.
Trochę falstart z ananasem, ale trudno.
Tak biorę rano na czczo i nie jem pół godziny jutro idę do gin, niby bez zapisu ale recepcjonistka powiedziała żebym przyszła bo nie ma już miejsca ale Pani dr powinna mnie przyjąć, mam nadzieje że przyjmie, bo mi się już tabletki skończyły.
Nie badałam i nie biorę ;O, nie wiedziałam że muszę moja dr nic nie zaleciła a ona specjalizuje się w niepłodności prywatnie przyjmuje w Invimedzie.. chyba by mi zaleciła ? No własnie nie czuję żadnej różnicy w samopoczuciu jak brałam euthyrox 25.
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url] -
Dziewczyny już nie wiem co robić. Im więcej czytam to tym bardziej głupia jestem.
Czytam że duphaston blokuje owulację (?) To po co mam go od dziś brać jak wieczorem dopiero zastrzyk z ovitrelle ?
Tabletek i tak mi nie wystarczy do końca fazy lutealnej...
Muszę zmienić lekarkę bo dziwne ma teorie.
Chyba że się mylę ? -
No duphaston powinnaś brać po owulacji! bo faktycznie może zablokować... ja bym zrobiła zastrzyk, poszła na monitoring zobaczyła czy pęcharzyk pękł jak tam to duphaston
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 11:14
Pokrótce:
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url] -
SMag wrote:Dziewczyny już nie wiem co robić. Im więcej czytam to tym bardziej głupia jestem.
Czytam że duphaston blokuje owulację (?) To po co mam go od dziś brać jak wieczorem dopiero zastrzyk z ovitrelle ?
Tabletek i tak mi nie wystarczy do końca fazy lutealnej...
Muszę zmienić lekarkę bo dziwne ma teorie.
Chyba że się mylę ?
Podobno blokuje owulacje, moja znajoma brała pół roku, od 15 dc, bo jej lekarz mówił, że to zależy od dawki i ta w duphastonie jej nie zablokuje. Zaszła w pierwszym cyklu po zbuntowaniu się, gdzie wzięła dopiero po (jej zdaniem) owulacji. Ale teorie są różne.
Być może wzięty w tym samym dniu co zastrzyk nie ma szans już zablokować, bo pęcherzyk już jest urośnięty i pęknie mimo to ?
skonsultuj ewentualnie, czy możesz zacząć brać od jutra.syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ?