Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1843 585

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    NiecierpliwaKarolina dzięki :)

    Mam jeszcze pytanie o duphaston. Bo tak teraz patrzę i od jutra mam zacząć brać 2x1tab. Lekarka powiedziała że do @ albo do ujrzenia II kresek.
    I teraz mam dwa pytania :
    1. Widzę że są opakowania po 20 TAB. Więc starczy mi tylko na 10 dni. Co potem ??
    2. Czy przy pozytywnym teście jak przestane go brać to nic złego się nie stanie ? Przecież progesteron bierze się właśnie na podtrzymanie ciazy? A takie nagłe odstawienie nie spowoduje jakiś skutków ubocznych?
    Chodzi o to że duphaston pomaga w zagnieżdżeniu zarodka? Doczytałam że jest to progesteron syntetyczny .
    Oczywiście mi się nasuwają pytania wszystkie jak już w domu jestem i szperam w necie.. a lekarki o nic nie zapytałam :/

    Miały być dwa pytania ;)


    MNie lekarka kazała brać : jak beta bedzie pozytywna brac dalej, jak negatywna odstawić. MNie własnie też lekarka przepisała jedno opakowanie musiałam zadzwonic do przychodni zeby wystawiła kolejną receptę bo by mi brakło...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Maleńka1592 Przyjaciółka
    Postów: 397 23

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testowalam i sikance wychodziły blade A beta 2.95 :( nie wiem co mam myśleć..wg 30 dc

    =https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

    aw0o4pn.png
  • Lisaveta_ Ekspertka
    Postów: 189 105

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Testowalam i sikance wychodziły blade A beta 2.95 :( nie wiem co mam myśleć..wg 30 dc
    Powtórz będę za 2 dni i zobaczysz.

    Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, powtórz betę za dwa dni:)

    Staraczki u Nas nadal pechowo, jak to mówią jak nie urok to .... ! Mąż wrócił ze szpitala z tym biednym okiem i od razu rozchorował się na grypę żołądkową i to taką porządną:( tak mi go żal, bo leży od wczoraj taki biedny :( dość że to oko ma nieciekawe to jeszcze tak go męczą wymioty, biegunka i wysoka gorączka:( no ale u Nas zawsze tak, że jak coś się zaczyna chorobowo to się tak ciągnie i ciągnie.

    Ja właśnie odebrałam wyniki hormonów z 3 dc i trochę się wystraszyłam, bo wyszedł mi za niski estradiol, doradźcie mi co mam z tym zrobić? Kiedy powtórzyć? Do gina chciałam iść w 15 dc na monitoring.

    Moje wyniki:

    estradiol : 9,8 pg/mL a norma w fazie fol. 12.4 - 233.0

    FSH mam 8,07
    LH 8,48

    Nie są podane normy, ale to chyba OK wyniki? Boję się o ten estradiol :(

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Pikapik Autorytet
    Postów: 456 351

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęście mnie ogarnia

    w sobotę beta 177,6 a dzisiaj 741,6

    oby same dobre wieści zostały już ze mną do końca i oby Wam też tylko takie towarzyszyły ! :)

    Karolcia27, NiecierpliwaKarolina, _Hania, MiSia :), Marryy, JennyXS, Ewelinaaaa, karmelówka, jestem_M, pumka1990 lubią tę wiadomość

    201809291774.png



    OM: 17.05


    Insulinoopornosc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smag progesteron się bierze właśnie na podtrzymanie. Nie rozumiem dlaczego masz odstawić jak zobaczysz 2 kreski... no i po owulacji.

    Ja poczekam jeszcze do jutra. Jeśli temp nie skoczy zapiszę się na monitoring.
    Czuję podbrzusze.

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę teraz na neta i jeszcze bardziej jestem przerażona tym estradiolem:( mój wynik jest chyba tragiczny...

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAROLCIa ja z estradiolem nie pomoge niestety:( ale stosunek LH do FSH masz super!

    Mi dziewczyny prolaktyna spadla do 2. Ciekawe jak dlugo sie tak utrzyma

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, wiesz co, zbadaj go 7 dpo. Według tego jak ja się diagnozowalam i leczylam to tylko 7 dpo ma wartość.

    Zrobiłam kolejny test owu. Niestety musiałam go szybko porzucić i wyjść. Ale na 1 rzut oka druga kreska była wyraźnie jasniejsza. Za to wczorajszy wygląda na pozytywny... wrzucę zdjęcia jak wrócę do domu. Dziwne.
    Może wykorzystam męża na wszelki wypadek.

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Karolcia, wiesz co, zbadaj go 7 dpo. Według tego jak ja się diagnozowalam i leczylam to tylko 7 dpo ma wartość.

    Zrobiłam kolejny test owu. Niestety musiałam go szybko porzucić i wyjść. Ale na 1 rzut oka druga kreska była wyraźnie jasniejsza. Za to wczorajszy wygląda na pozytywny... wrzucę zdjęcia jak wrócę do domu. Dziwne.
    Może wykorzystam męża na wszelki wypadek.

    Czemu tylko 7 dpo ma wartość?Z tego co czytam gdzieś tam na forach to dziewczyny które maja po 30 parę piszą, że to za mało.

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Karolcia, wiesz co, zbadaj go 7 dpo. Według tego jak ja się diagnozowalam i leczylam to tylko 7 dpo ma wartość.

    Zrobiłam kolejny test owu. Niestety musiałam go szybko porzucić i wyjść. Ale na 1 rzut oka druga kreska była wyraźnie jasniejsza. Za to wczorajszy wygląda na pozytywny... wrzucę zdjęcia jak wrócę do domu. Dziwne.
    Może wykorzystam męża na wszelki wypadek.


    Po pozytywie nawet do 36 h może być owu ;-) Chociaż raczej OK 24 h. Działaj! Nie zaszkodzi ;-) A na monitoring i tak bym poszła na Twoim miejscu :)

    Sung lubi tę wiadomość

    ❄️
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Czemu tylko 7 dpo ma wartość?Z tego co czytam gdzieś tam na forach to dziewczyny które maja po 30 parę piszą, że to za mało.

    Ja mierzyłam estradiol tylko pod kątem sprawdzania owulacji, nigdy sam z siebie po prostu więc też nie pomogę. Na pewno się Kochana nie martw na zapas. Porozmawiasz z lekarzem. Wydaje mi się, że E2 jest istotny żeby rósł w związku z owu, a jesteś na samym początku cyklu, więc jest niziutki.

    A z mężem współczuje :( Znam to, pilnuj żeby się nie odwodnił!!

    ❄️
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ale martwi mnie to, że jest poniżej normy, bo norma dopiero od 12 i aż do 233, dziewczyny pisały na jakiś forach, że gin im mówił, że dla 3dc 30 parę to też za mało... :( dla męża zrobiłam grysik i taki biedny śpi cały dzień prawie razem z psem:(:P

    1000 lubi tę wiadomość

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, bez sensu przypadkiem polubiłam Twój wpis, zdecydowanie nie lubie tego, ze Twój mąż jest chory :P

    Co do estradiolu, to wydaje mi się ze jego poziom można łatwo podnieść właśnie lekami stymulującymi owulacje, wiec nie martw się na zapas :) lekarz na pewno wymyśli coś mądrego :)

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1843 585

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja w 3 dc miałam 53,3.. więc chyba troszkę za mało, ale nie martw się lekarz Ci wszystko powie ;) będzie dobrze :*

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem właśnie skąd taki niski ten głupi estradiol:P dwa cykle temu owu była potwierdzona monitoringiem, w zeszłym cyklu niby 7 dpo progesteron prawie 20, więc raczej też była, nigdy mi gin nie mówił, że pęcherzyki nie rosną czy coś takiego, raczej w lutealnej robiły się jakieś torbiele dopiero.

    Myślicie żeby powtórzyć za kilka dni np. w sobotę? Ale to będzie mój 10 dc, może w innym lab? Nie mogę znaleźć na necie, żeby ktokolwiek miał taki niski.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 19:20

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymalam zrobiłam betę w 8dpo . I hybs za szybko.
    Jak myślicie jest nadzieja ze za szybko bo beta wyszła ujemna za 4 dni termin @
    A temperatura wysoka wgl nie spada
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/029fc36a0d07.png

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1843 585

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie temperatura spadła dopiero przeddzień @

    KlaudyŚ, Anuś1988 lubią tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Mnie temperatura spadła dopiero przeddzień @

    To w takim razie czekam :)
    Bo w wcześniejszych cyklach miałam tak ze te moje troszkę mi spadała i się podnosiła a tu jest albo taka sama albo rośnie.
    Dla tego dla pewności napisałam tu. Ale dziękuję za odpowiedź przynajmniej wiem na czym stoję

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Ewelinaaaa Przyjaciółka
    Postów: 89 32

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Nie wytrzymalam zrobiłam betę w 8dpo . I hybs za szybko.
    Jak myślicie jest nadzieja ze za szybko bo beta wyszła ujemna za 4 dni termin @
    A temperatura wysoka wgl nie spada
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/029fc36a0d07.png
    U mnie ostatnio też temperatura była wysoka i dopiero dzień przed @ drastycznie spadła

    3jgx43r8qbfa8f9b.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego