STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ignite wrote:U mnie skończyła się @ i czekam do dni płodnych żeby użyć testu owu.Mojego męża nie ma w domu cały tydzień,dopiero na weekend przyjeżdża ,także mam ograniczone działanie,ale dam radę.Trochę poszperałam w necie na temat cykli nieregularnych(bo je mam),przypomniałam sobie przy poprzednich moich ciążach jak robiłam i zobaczymy.
Twój mąż też jest w delegacjach ? mój niestety też , chyba troszkę mniejsze mamy szanse no nie?Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
_Hania wrote:Brałam CLO. A jaki pęcherzyk miałaś w 11 dc? Bo przy moich 11 mm, to owulacja może być nawet w weeknd podobno, węc może endometrium mi podskoczy, szczególnie, że ja po owulacji mam tak 10-13 mm maks.
Tak te badania 3-5 dc robiłam, ale one raczej mają wpływ na owulację w sensie jej brak.
A ja owulacje mam, myślałam, że jest coś co mimo owulacji wpływa jakoś na utrudnianie połączenia plemnika z pęcherzykiem. Może zrobić ten test na wrogi śluz?
ZObaczę co mi lekarz powie w poniedziałek. Dzięki za odpowiedź!
Fakt, masz jeszcze sporo czasu do owu wiec zdąży podrosnąć. Ja te 13 mm miałam, gdy pęcherzyk miał 20 mm. Niestety nie dopytałam o endometrium, gdy pęcherzyk miał 12 mm._Hania lubi tę wiadomość
-
_Hania wrote:Ja niestety na żadnym teście nie widzę drugiej kreski. Ja bym jeszcze tak nie zapewniała o tym, że się udało szczególnie po tym co ja miałam z testem i bladziochem. Natomiast uważam, że nadzieja ciagle jest i mocno trzymam kciuki :*
Pisze z doswiadczenia jakie mi wychodzily kreski na tym tescie . Na zywo na pewno widac lepiej. Po takim przypadku co Ty miałas z bladziochem to tez bym miała takie nastawienie ;/ Mam nadzieje , ze nie jest to biochemiczna.. kciuki bede trzymac do konca z reszta jak i za każdą z Was. -
MiSia :) wrote:Pisze z doswiadczenia jakie mi wychodzily kreski na tym tescie . Na zywo na pewno widac lepiej. Po takim przypadku co Ty miałas z bladziochem to tez bym miała takie nastawienie ;/ Mam nadzieje , ze nie jest to biochemiczna.. kciuki bede trzymac do konca z reszta jak i za każdą z Was.
No jasne, też uważam, że nawet z bladziocha trzeba się cieszyć, chociaż jest ryzyko biochemicznej, ale tutaj nawet tego nie widzę. Staraczka dawaj znać jak następne testy, bo jest duża szansaMiSia :) lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Ja sie wciąż zastanawiam czy da się zajść jak mąż tylko w domu jest od pt do nd. I ile serduszkować codziennie czy w piątek i w niedziele?Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
MałaMi90 wrote:Ja sie wciąż zastanawiam czy da się zajść jak mąż tylko w domu jest od pt do nd. I ile serduszkować codziennie czy w piątek i w niedziele?
To zależy czy trafcie w dni płodne. Są ekstremalne przypadki, że plemniki przeżywają i 5 dni w ciele kobiety czekając na owulację, ale myśląc racjonalnie, jeżeli owulacje będziesz miała w czwartek, a ostatnie w niedzielę to małe szanse.
Chyba, że nadrobicie w piątek i jeszcze komórka będzie zdolna do zapłodnienia
Ja w Twojej sytuacji działałabym co weekend jak będziecie czuli, po tylu dniach niewidzenia ja z mężem bym pewnie nie chciała z łóżka wychodzić Ale nie ma sensu też się zmuszać. Na pewno monitoruj sobie owulację, i działajcie w jak najbliższy niej weekend.
Nie ukrywam,że takie ograniczenie może Wam utrudniać, ale nie takie cuda się zdarzały, czasami wystarczy raz w cyklu a w dobrym terminieMałaMi90 lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
MałaMi90 wrote:Ja sie wciąż zastanawiam czy da się zajść jak mąż tylko w domu jest od pt do nd. I ile serduszkować codziennie czy w piątek i w niedziele?
MałaMi90 lubi tę wiadomość
ignite -
Myśle, ze skoro macie przerwy kilkudniowe, to jeśli macie ochotę to spokojnie mozecie potem dzialac i w piątek i w sobotę i w niedziele i z pewnością nie będzie to ze szkoda dla plemniczkowMałaMi90 lubi tę wiadomość
-
Moja ginekolog mówiła mi, że dzień przed,, w dzien kiedy przewidywała pęknięcie i dzień po. Więc codziennie kazała się starać. Też słyszałam, ze co 2 dzień lepsze plemniki, ale właśnie jak nie ma regularności, to tez inaczej, niż jak ktoś cały cykl codziennie A zdarzało się :p
Jeju jak ja bym chciała już czwartek i wiedzieć jak mój pęcherzyk!! Ciągle się na coś czeka...MałaMi90 lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Moja ginekolog mówiła mi, że dzień przed,, w dzien kiedy przewidywała pęknięcie i dzień po. Więc codziennie kazała się starać. Też słyszałam, ze co 2 dzień lepsze plemniki, ale właśnie jak nie ma regularności, to tez inaczej, niż jak ktoś cały cykl codziennie A zdarzało się :p
Jeju jak ja bym chciała już czwartek i wiedzieć jak mój pęcherzyk!! Ciągle się na coś czeka...
My się mam nadzieję wstrzelilismy w tym cyklu. Przynajmniej OF pokazuje, że czas współżycia bardzo dobry używaliśmy conceive więc może te plemniki też przerwały.
I też czekam...do końca przyszłego tygodnia..NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
Ja też chciałam zmienić taktykę i serduszkować codziennie w tym okresie owulacyjnym, ale dzisiaj odebrałam wyniki i wyszły znowu do dupy!! Myślicie, że zapowiada się cykl bezowulacyjny?
Estradiol w 3 dc tylko 9,8 pg/mL a norma dopiero od 12,4
Powtórzyłam w 10 dc i wzrosło tylko do 35,56
Czytam teraz na necie, że niby powinno się robić między 12, a 14 dc powtórnie, ale niestety tylko w sobotę udało mi się wyrwać na badania, poza tym to i tak malutki przyrost że chyba wskazuje, że owu nie będzie albo będzie późno, co myślicie?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
hehe można spróbować
straczki czy któraś miała tak niski ten estradiol? W czwartek wizyta u gina, pewnie powie, że to bezowulacyjny, więc już mi się odechciało jakiegokolwiek serduszkowania, nawet na stojąco:P4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:Ja też chciałam zmienić taktykę i serduszkować codziennie w tym okresie owulacyjnym, ale dzisiaj odebrałam wyniki i wyszły znowu do dupy!! Myślicie, że zapowiada się cykl bezowulacyjny?
Estradiol w 3 dc tylko 9,8 pg/mL a norma dopiero od 12,4
Powtórzyłam w 10 dc i wzrosło tylko do 35,56
Czytam teraz na necie, że niby powinno się robić między 12, a 14 dc powtórnie, ale niestety tylko w sobotę udało mi się wyrwać na badania, poza tym to i tak malutki przyrost że chyba wskazuje, że owu nie będzie albo będzie późno, co myślicie?
Ja przy takich wynikach (E2 ok 40-50) miałam powtórzyć badanie dopiero za tydzień, bo wcześniej przy takim poziomie owulacji nie będzie. Po tygodniu miałam 70 estradiol i lekarka napisała, że już owu na pewno w tym cyklu nie będzie, było to dawno temu ale mam ciągle smsy i sprawdziłam. Więc jeżeli masz dłuższe cykle to jest szansa na owulacje ok 17-20 dc, ale jak wtedy e2 nie skoczy to raczej cykl bezowulacyjny.
Ja w 11 dc mam pęcherzyk niecałe 12 mm i też spodziewam się owylacji bliżej 17 dnia cyklu. Trzymam kciuki za Ciebie
A co do to ja dlatego wolę rano, niż wieczorem, bo wieczorem często od razu spać mi się chce i odpuszczam. A mąż odwrotnie, ale na razie dajemy ponieść się chwili
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ?