STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
dorot wrote:Wogole to dzisiaj wyszło mi na wykresie że 7dc była owy.. A jestem w 11dc Jak chodziłam na monitoringu to 11 dc miałam.juz sporawy pęcherzyki a w 13dc już był pęknięty i było ciałko żółte...więc teraz już wogole nie rozumiem tego wykresu
Bo zanotowałaś trzy wyższe tempki. I jest linia przerywana, więc pewności nie ma. Jeszcze to pewnie zmieni. Działajcie teraz codziennie.
Chociaż wiem jak to jest z chorym mężem. Mój testament spisujeSMag lubi tę wiadomość
-
Niestety i tym razem się nie udało Właśnie dostałam plamień, jeszcze chwila i zaraz @ się pojawi...
Troszkę się podłamałam, bo nie wiem co będzie z badaniami w 3dc, akurat wtedy zaczyna mi się od rana kontrola i nie będę miała jak wyjść z pracy.
Kuźwa, ani przed pracą nie dam rady, bo laboratoria od 7:30, a ja wtedy zaczynam.
Jestem tak wściekła, że sobie nie wyobrażacie...
Pójdę chyba tylko na USG w czasie płodnych... może pęcherzyk chociaż będzie widać ;(28 lat
6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
Grudzień 2017 - cytologia (ok)
Luty 2018 - USG (ok)
"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach" -
dorot wrote:Haha identycznie u mnie jest..Ale będę działać A jak u Ciebie Ignite??ignite
-
Madame_butterly wrote:Niestety i tym razem się nie udało Właśnie dostałam plamień, jeszcze chwila i zaraz @ się pojawi...
Troszkę się podłamałam, bo nie wiem co będzie z badaniami w 3dc, akurat wtedy zaczyna mi się od rana kontrola i nie będę miała jak wyjść z pracy.
Kuźwa, ani przed pracą nie dam rady, bo laboratoria od 7:30, a ja wtedy zaczynam.
Pójdę chyba tylko na USG w czasie płodnych... może pęcherzyk chociaż będzie widać ;(
Przykro mi...Ale bądź dobrej myśliDorka -
Madame_butterly wrote:Niestety i tym razem się nie udało Właśnie dostałam plamień, jeszcze chwila i zaraz @ się pojawi...
Pójdę chyba tylko na USG w czasie płodnych... może pęcherzyk chociaż będzie widać ;(ignite -
ignite wrote:U mnie skończyła się @ i czekam do dni płodnych żeby użyć testu owu.Mojego męża nie ma w domu cały tydzień,dopiero na weekend przyjeżdża ,także mam ograniczone działanie,ale dam radę.Trochę poszperałam w necie na temat cykli nieregularnych(bo je mam),przypomniałam sobie przy poprzednich moich ciążach jak robiłam i zobaczymy.
O kurczę to dzialania masz ograniczone Musisz koniecznie nadrabiać w weekendy.. także trzymam.kciuki za powodzeniaignite lubi tę wiadomość
Dorka -
Dziewczyny, a mogę te badania zrobić jutro? Czyli w 2dc? Chodzi o prolaktynę, estradiol, LH i FSH?28 lat
Luty 2018 - USG (ok)
Pójdę chyba tylko na USG w czasie płodnych... może pęcherzyk chociaż będzie widać ;(
Przykro mi...Ale bądź dobrej myśli właśnie...nie jesteś samaDorka -
Madame_butterly wrote:Dziewczyny, a mogę te badania zrobić jutro? Czyli w 2dc? Chodzi o prolaktynę, estradiol, LH i FSH?
- FSH i LH - 3-5 dzień cyklu,
- stężenie prolaktyny zmienia się nieznacznie podczas cyklu, ale zazwyczaj oznacza się w II fazie, około 21 dnia,
- estriadol - w zależności od celu badania, zazwyczaj razem z FSH lub LH lub 12-14 dniu przy monitorowaniu owulacji,
- progesteron - najczęściej w 21. dniu.ignite -
ignite wrote:Jeżeli chodzi o najlepszą fazę cyku na oznaczanie hormonów:
- FSH i LH - 3-5 dzień cyklu,
- stężenie prolaktyny zmienia się nieznacznie podczas cyklu, ale zazwyczaj oznacza się w II fazie, około 21 dnia,
- estriadol - w zależności od celu badania, zazwyczaj razem z FSH lub LH lub 12-14 dniu przy monitorowaniu owulacji,
- progesteron - najczęściej w 21. dniu.
Hmmm, no to dupa jednym słowem w tym miesiącu.
28 lat
Luty 2018 - USG (ok)
1000 wrote:Mi moja pani doktor kazała zrobić te badania do 3 dc i tak tez robilam...
To ja już zgłupiałam ;(28 lat
Luty 2018 - USG (ok)
"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"