X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • KAL Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dziwny cykl... podejrzewam, ze owu była w piątek ale nie mogę to niczym potwierxzzić jak jedynie odczuwalnym bólem... podbrzusze mnie boli od kilku dni... hmmm a dziś cyce mega zaczęły ból nie orzypominam sobie wcześniej takiego bólu w sensie tak szybkiego i intensywnego...

Almond, paula 1000 trzymam kciuki :) ja w tym cyklu jestem obojętna jak będzie ciąża to się bardzo ucieszę i jak jej nie bedzie to też będą szczęśliwa :D bo 2-5 marzec wyjeżdżamy babską ekipą w góry bęz mężów i dzieci :D rezerwujemy spa, wjazd na kasprowy a wieczorami gorące źródla :) ot taki relaks więc jak zaciąże to będzie bez winka :P a jak nie zaciąże to będa grzańce :D mam 9 dni urlopu początkiem marca yyyhaaaaaa :D

dobra idę do łóża bo dziś dosłownie padam na pysk

Paula_30, Almond, Helenka_mała lubią tę wiadomość

Akceptacja!
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Insulina źle. Wrzuć sobie eyniki glukozy i insuliny w kalkulator homa.
    Shbg mega niskie. Przyznam, że nie wiem co się z tym robi, bo ja miałam za wtsokie.

Jak wrzuciłam wyniki na czczo, to w kalkulatorze jest ok...

KAL lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci zazdroszczę :-D KAL ja miałam identyko w tamtym cyklu, ból jajników, piersi aż do samej @, która niestety przyszła, jeszcze z lekkim opóźnieniem :-( więc ja już nie wierzę żadnym objawom...ale za Ciebie ściskam mocno kciuki:-*

KAL lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• 1000 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    ja tez mialam wczoraj ovitrelle a dzisija bylam na usg i juz podobno pekł, chyba dopiero co bo lekarz powiedzial,że zaraz bedze sie w miejscu pecherzyk azbierac ciałko żółte

Dzięki, właśnie pamiętałam, ze brałaś i nie mogłam sobie przypomnieć kiedy :D ale szybko wyszukałam wpis i wyliczyłam ze minęło jakieś 30 godzin :D

Almond, ekstrasnie :) „przerosłam” Cię, ale za to Ty masz dwa :P :D
    Śmieje się tak tylko oczywiście - żeby nie było ;)

KAL, cudowne podejście, miałabym podobne gdyby nie to, ze cierpię na brak urlopu :D wiem, ze brzmi dziwnie biorąc pod uwagę, ze jest styczeń, ale niestety - w tym roku urlop muszę poświecić w dużej mierze na naukę :/ a grzaniec w górach to jest taki must have, tam smakuje najlepiej :D jak się w lutym nie uda, to uda się w marcu - po takim relaksie nie ma rady by było inaczej ;)

KAL, Paula_30, Almond lubią tę wiadomość

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    happywife tule mocno :( wiem co przeszłaś bo miałam to samo... też w styczniu przeszłam biochemiczną... ale dalej walczę bo jest o co prawda!!!
    To ja odsyłam uściski. Kochana, i jak u Ciebie z cyklem? Dostałaś miesiączkę ? Kurczę, boje się ze teraz będę miała rozregulowany cykl..

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Czemu insulina źle? Ja miałam glukozę 5, a insulinę 5.5 i wskaźnik wyszedł mi dobry. Konieczne jest badanie z obciążeniem?

Konieczne.
    Nie wróciła do poziomu sprzed. Przyjrzałabym się temu.

Magda - mbc wrote:
    Jak wrzuciłam wyniki na czczo, to w kalkulatorze jest ok...

To dobrze. Nie ma IO. POkazałabym jednak na wszelki wypadek endokrynologowi. Miałam podobne mniej więcej... musiałabym odkopać, ale jakoś tak.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już nie mam siły do siebie. Wczoraj test negatywny, @ nadal brak, piersi bolą jak nigdy. Przecież gdybym była w ciąży to by nie było tej bieli.

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

starania wspomagane od 08.2020.

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj całe popołudnie, wieczór a nawet noc bolała mnie głowa, do niczego byłam. Wzięłam w sumie 3 tabletki paracetamolu, ale nic nie pomogło więc się wkurzyłam i rano już ibuprom łyknęłam bo jakoś muszę w pracy funkcjonować :/ i dziś rano temp poleciała ostro w dół. Albo to na @ albo to przez te leki, bo ostatni paracetamol brałam w srodku nocy. No nic, zobaczymy. Choć ja już nie wierzę w ten cykl :(

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • SMag Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :* ja trzymam za Was kciuki :) póki nie ma @ zawsze jest nadzieja !

Kto jeszcze dziś testuje i podniesie statystyki stycznia ? :)

Paula_30 lubi tę wiadomość

LISTA STARACZEK

• ignite Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    Dziewczyny, ja już nie mam siły do siebie. Wczoraj test negatywny, @ nadal brak, piersi bolą jak nigdy. Przecież gdybym była w ciąży to by nie było tej bieli.
    U mnie w poprzednim cyklu też bolały mnie strasznie,i dużo wcześniej niż przed @.I nic z tego bo przyszła małpa.

ignite
  • ignite Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Wczoraj całe popołudnie, wieczór a nawet noc bolała mnie głowa, do niczego byłam. Wzięłam w sumie 3 tabletki paracetamolu, ale nic nie pomogło więc się wkurzyłam i rano już ibuprom łyknęłam bo jakoś muszę w pracy funkcjonować :/ i dziś rano temp poleciała ostro w dół. Albo to na @ albo to przez te leki, bo ostatni paracetamol brałam w srodku nocy. No nic, zobaczymy. Choć ja już nie wierzę w ten cykl :(
    Nie wiem czy pomogę(bo każdy jest inny i ma inny organizm),ale mnie zawsze głowa boli dzień przed @ i przez cały okres trwania.I zazwyczaj jedna tabletka nie pomaga.

ignite
  • KAL Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    To ja odsyłam uściski. Kochana, i jak u Ciebie z cyklem? Dostałaś miesiączkę ? Kurczę, boje się ze teraz będę miała rozregulowany cykl..

wiesz co no miałam pierwszy okres po biochemicznej taki normalny... 10 stycznia teraz jestem po owu chyba (nie miałam monitoringu ale śluz i szyjka na to wskazuje) i kolrjna @ ma być 8-9 luty

Akceptacja!
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Dziewczyny u mnie dziwny cykl... podejrzewam, ze owu była w piątek ale nie mogę to niczym potwierxzzić jak jedynie odczuwalnym bólem... podbrzusze mnie boli od kilku dni... hmmm a dziś cyce mega zaczęły ból nie orzypominam sobie wcześniej takiego bólu w sensie tak szybkiego i intensywnego...

Almond, paula 1000 trzymam kciuki :) ja w tym cyklu jestem obojętna jak będzie ciąża to się bardzo ucieszę i jak jej nie bedzie to też będą szczęśliwa :D bo 2-5 marzec wyjeżdżamy babską ekipą w góry bęz mężów i dzieci :D rezerwujemy spa, wjazd na kasprowy a wieczorami gorące źródla :) ot taki relaks więc jak zaciąże to będzie bez winka :P a jak nie zaciąże to będa grzańce :D mam 9 dni urlopu początkiem marca yyyhaaaaaa :D

dobra idę do łóża bo dziś dosłownie padam na pysk

U mnie też dziwny cykl, śluz płodny w ilościach ogromnych pojawił mi się w 3 dzień po @, dobrze, że od 2 dnia po @ serduszkujemy. Może mi się skróci ten cykl, w każdym razie działamy.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 10dp i biel tak Jak się spodziewałam i temp poszła do dolu. Może tylko na chwilę, ale zapewne @ chociaż nic mnie nie boli.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • dorot Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) u mnie też jakoś dziwnie..wczoraj robiłam test owy.. był negatywny..dzisiaj powtórzyła i wydaje mii się że są dwie takie krechy :-) proszę zobaczcie mój test i napiszcie czy dobrze myślę:-)

Dorka
  • Helenka_mała Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorot, musisz wstawić fotkę testu :)

rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - poród SN, dziewczynka <3
    18.07.2023 - kriotransfer 4BB, 24.07. bHCG <0,2 :(
    18.08.2023 - kriotransfer ostatniej blastki 2BB na cyklu naturalnym
    23.08.2023 - pozytywne testy, bHCG- 29,77
    24.08.2023 - bHCG- 63,90
    28.08.2023 - bHCG - 571,00 <3
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorot wstaw zdjęcie. Robisz testy owu rano?

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Dziewczyny ale super :-) świetnie słyszeć że Wasze pęcherzyki pękły albo są duże i ładne :-) to teraz działać codziennie no i czekać pozostaje :-) oj czuję, że początek lutego tez będzie zielony :-D

A po czym poznalyscie lub gin, że te pęcherzyki rosną ale nie pękają? Robiły się później torbiele? Czy jak to u Was było?

Ja byłam na monitoringu i przed owu pęcherzyk miał 13 mm a jak poszłam po teoretycznej owu to okazało się ze ten pecherzyk nie pękł i miał 31,5 mm wiec to już była torbielka... po tym gin stwierdził ze owu nie było (był ślad wolnego płynu w zatoce douglasa), chociaż dziwiło mnie to bo miałam bardzo dużo płodnego śluzu ale chyba to nie wyznacznik... No i co dziwne jak wczoraj robiłam progesteron to był dosyć wysoki (ponad 13) i dziewczyny mi pisały ze świadczy on o tym, ze owu jednak była wiec ja już zgłupiałam, jutro idę na wizytę to o wszystko wypytam :)

Dziewczyny gdzie te pozytywne testy z dzisiaj? Czekam na dobre wieści! I podobnie jak Karolcia wydaje mi się ze luty przywita nas zielona tabelką przez te pękające pecherzyki ;)

7u22ugpj8heetxf1.png
  • ignite Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testu ovu nie powinno robić się z rannego moczu.Wstaw zdjęcie testu

ignite
  • dorot Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    Dorot, musisz wstawić fotkę testu :)
    Próbowałam.wstawic na zapytaj pl Ale ciągle że jest za duży plik..już to poniedziałek Ale nie mogę bo wrzucić.
    . Nie robiłam testu z porannego..wstaje o 4.30 do pracy a test wczoraj i dzisiaj robiłam.o 8.30 :-)

Dorka
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ