STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia91! wrote:Hej dziewczyny, ja właśnie dostałam wyniki z dzisiejszych badań, moja prolaktyna to tragedia... 759 mIU/l przy normie 102-496, a po obciążeniu MCP to już w ogole poleciała w kosmos bo 9484mIU/I w środę idę do ginekologa żeby powiedział co dalej bo z tego co się orientuje to przy wysokiej prolaktyne może być słabo z zajsciem w ciaze nawet się zastanawiam czy nie powinnam isc do endokrynologa dodatkowo... co myślicie, miałyście problem z prolaktyna kiedys?
Natalia91! lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
nick nieaktualnyJa zrobiłam badania w 4 dniu cyklu. Wizytę miałam za cztery tygodnie bo wyniki były mało optymistyczne, wysoka prolaktyna do tego nieciekawe tsh. Nawet nie zdążyłam zacząć brać na to leków a tu niespodzianka. Jestem w ciąży.
Do tego teraz tsh mam w normie bez żadnych lekówWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 15:29
Natalia91!, MałaMi90 lubią tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:Dziewczyny wrzucam resztę wyników z przypomnieniem glukozy:
Glukoza na czczo - 87.80 (74-106)
po 1 godzinie: 75.01 (brak podanych norm)
po 2 godzinach: 93.48 (brak podanych norm)
17-OH-Progesteron - 0.19 ng/ml (0.15-1.65 dla fazy foll., czyli mojej)
Androstendion - 0.80 ng/ml (0.60-2.86)
Testosteron - 0.11 ng/ml (0.06-0.82)
SHBG - 7.6 nmol/L (19.8 - 155.2)
Insulina na czczo: 4.86 (2.6-24.9)
Po 1h: 21.71
Po 2h: 25.94
Widzę, że ten SHBG coś mało, no i nie wiem jak insulina.
-
Ineczka wrote:Ja miałam podobna jak Ty wejdź sobie w mój pamiętnik jak chcesz tam wszystko opisałam jest u mnie w opisie link.
Dziekuje kochana za informacje! Bede miała lekturze w drodze do domu z pracy pocieszam się narazie tym (jeszcze bez lektury bloga) ze jesteś w ciąży wiec są i dla mnie szanse -
Biedronka89 wrote:Ja zrobiłam badania w 4 dniu cyklu. Wizytę miałam za cztery tygodnie bo wyniki były mało optymistyczne, wysoka prolaktyna do tego nieciekawe tsh. Nawet nie zdążyłam zacząć brać na to leków a tu niespodzianka. Jestem w ciąży.
Do tego teraz tsh mam w normie bez żadnych leków
To musiała być najlepsza niespodzianka ever ! -
Sanka wrote:Te badania zlecił Ci lekarz? Nie znam się na tym dobrze, ale ten SHBG to białko wiążące hormony płciowe. Jest wzór z którego się wylicza wartość wskaźnika wolnych androgenów, ale do niego potrzebna jest wartosc testosteronu w nmol/L. Potrzebne jest to do określenia czy masz hiperandrogenizm ktory moze wystepowac przy pcos. Sama obniżona wartosc SHBG rowniez moze wskazywac na PCOS. Ale ja sie na tym nie znam i nic więcej nie dam rady Ci powiedziec.
Tak, nie tylko te, pierwszą część już wrzucałam, była taka:
ASPAT - 15 (do31)
ALAT - 13 (do31)
Kreatynina - 0.71 (0.5-1.0)
DHEA-S - 147.59 ug/dl (normy dla DHEA-S: 25.90- 460.20)
Prolaktyna: 10.70 ng/ml
Zlecił mi dlatego, że ginekologicznie nie ma się do czego przyczepić, a cykle mam 28-36dni. Stąd te badania.
Nie wskazał w skiero w czym ma być testosteron💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Tak, nie tylko te, pierwszą część już wrzucałam, była taka:
ASPAT - 15 (do31)
ALAT - 13 (do31)
Kreatynina - 0.71 (0.5-1.0)
DHEA-S - 147.59 ug/dl (normy dla DHEA-S: 25.90- 460.20)
Prolaktyna: 10.70 ng/ml
Zlecił mi dlatego, że ginekologicznie nie ma się do czego przyczepić, a cykle mam 28-36dni. Stąd te badania.
Nie wskazał w skiero w czym ma być testosteron
-
Dziewczyny, 13.01 pisałam Wam, że test wyszedł z drugą bladą kreską. Beta wynosiła 95,7 w czwartek, a poniedziałek 41,1, czyli wiadomo ciąża biochemiczna. Szczerze mówiąc to od początku mi coś nie pasowało. To był nasz pierwszy cykl, test pozytywny ale tu jakieś plamienie, żadnych ciążowych objawów. W czwartek (18.01) zaczął bolec mnie krzyż tak jak na okres. Miałam plamienia. Na drugi dzień poszłam do gina i powiedzial, ze beta jest ciążowa (95,7), ale macica nie wyglada na ciążowa. Kazał powtórzyć betę w poniedziałek i tak jak pisałam wyżej beta spadła. Na początku było mi przykro i chciałam się od tego odciąć, dlatego tu nie zaglądałam, ale stwierdziłam ze nie będę się załamywać. Mam pytanie do tych, które miały ciąże biochemiczna. We wtorek dostałam krwawienie normalnie już, jak okres , podejrzewam ze macica sama się oczyściła , ale co teraz? Kiedy mogę spodziewać się kolejnej miesiączki? Ta która nie przyszła, bo test wyszed pozytywny miała być 11.01.
Gratuluje każdej zafasalkowanej.
Pozytywny test 23.02 -
Happywife bardzo mi przykro :* tulę mocno :* trzyma się !
happywife lubi tę wiadomość
-
MeggiGirl wrote:Jeśli będą jakieś wybory głupka roku to mnie poinformujcie. Znowu zrobiłam test. Wynik wszystkim znany.
Bardzo mnie rozbawil Twoj post.
Jeszcze chwila, jeszcze momebt i beda 2 kreseczki...
Sciskam !
My dzialamy, zeby na Walentynki miec radoche...
Ale poki co temperatura nie wskazuje na owulacje, takze czrkam... A w czwartek Maz wyjezdza na 4dni i sie boje, ze nici z prezentu na 14.02....Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Natalia91! wrote:To musiała być najlepsza niespodzianka ever !
Faktycznie takie wyniki stosunku lh do fsh w 3-5 dnia cyklu świadczyłyby o Pcos Ale Ty robiłaś później więc nie wiem... daj znać co powie lekarz bo sama jestem ciekawaPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
ams wrote:Mysle, ze smialo mozemy konkurowac!!!!
Bardzo mnie rozbawil Twoj post.
Jeszcze chwila, jeszcze momebt i beda 2 kreseczki...
Sciskam !
My dzialamy, zeby na Walentynki miec radoche...
Ale poki co temperatura nie wskazuje na owulacje, takze czrkam... A w czwartek Maz wyjezdza na 4dni i sie boje, ze nici z prezentu na 14.02....
Haha, to będziesz miała mocną konkurentkę. My ostatnio mieliśmy piątą rocznicę. W sobotę idziemy na romantyczną kolację. Ja już sobie wymyśliłam, że dzisiaj pobiegnę do pepco po pudełeczko i skarpetki dla maluszka i w sobotę razem z testem mu dam. Hahahahahahaahaha. Niech ta @ lepiej już przyjdzie skoro dzidzia nie mogła.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
MałaMi90 wrote:Faktycznie takie wyniki stosunku lh do fsh w 3-5 dnia cyklu świadczyłyby o Pcos Ale Ty robiłaś później więc nie wiem... daj znać co powie lekarz bo sama jestem ciekawa
Robiłam te badania tez na początku cyklu (chyba to był 4 albo 5 dc) i stosunek był 1,4 i wtedy lekarz się nie zaniepokoił, powiedział ze nie ma dramatu i zobaczymy pod koniec cyklu - jak widać teraz dramat jest wiec dam znak co mi w środę powie -
Ja tu nie widzę 2 kreski, tylko 1 na obydwóch. Trzymam kciuki aby ukazała się ta druga.Księżniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
happywife wrote:Dziewczyny, 13.01 pisałam Wam, że test wyszedł z drugą bladą kreską. Beta wynosiła 95,7 w czwartek, a poniedziałek 41,1, czyli wiadomo ciąża biochemiczna. Szczerze mówiąc to od początku mi coś nie pasowało. To był nasz pierwszy cykl, test pozytywny ale tu jakieś plamienie, żadnych ciążowych objawów. W czwartek (18.01) zaczął bolec mnie krzyż tak jak na okres. Miałam plamienia. Na drugi dzień poszłam do gina i powiedzial, ze beta jest ciążowa (95,7), ale macica nie wyglada na ciążowa. Kazał powtórzyć betę w poniedziałek i tak jak pisałam wyżej beta spadła. Na początku było mi przykro i chciałam się od tego odciąć, dlatego tu nie zaglądałam, ale stwierdziłam ze nie będę się załamywać. Mam pytanie do tych, które miały ciąże biochemiczna. We wtorek dostałam krwawienie normalnie już, jak okres , podejrzewam ze macica sama się oczyściła , ale co teraz? Kiedy mogę spodziewać się kolejnej miesiączki? Ta która nie przyszła, bo test wyszed pozytywny miała być 11.01.
Gratuluje każdej zafasalkowanej.Księżniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t