Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Hej dziewczyny, ja właśnie dostałam wyniki z dzisiejszych badań, moja prolaktyna to tragedia... 759 mIU/l przy normie 102-496, a po obciążeniu MCP to już w ogole poleciała w kosmos bo 9484mIU/I :( w środę idę do ginekologa żeby powiedział co dalej bo z tego co się orientuje to przy wysokiej prolaktyne może być słabo z zajsciem w ciaze :( nawet się zastanawiam czy nie powinnam isc do endokrynologa dodatkowo... co myślicie, miałyście problem z prolaktyna kiedys?
    Ja miałam podobna jak Ty wejdź sobie w mój pamiętnik jak chcesz tam wszystko opisałam jest u mnie w opisie link.

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam badania w 4 dniu cyklu. Wizytę miałam za cztery tygodnie bo wyniki były mało optymistyczne, wysoka prolaktyna do tego nieciekawe tsh. Nawet nie zdążyłam zacząć brać na to leków a tu niespodzianka. Jestem w ciąży.
    Do tego teraz tsh mam w normie bez żadnych leków :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 15:29

    Natalia91!, MałaMi90 lubią tę wiadomość

  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Dziewczyny wrzucam resztę wyników z przypomnieniem glukozy:

    Glukoza na czczo - 87.80 (74-106)
    po 1 godzinie: 75.01 (brak podanych norm)
    po 2 godzinach: 93.48 (brak podanych norm)

    17-OH-Progesteron - 0.19 ng/ml (0.15-1.65 dla fazy foll., czyli mojej)

    Androstendion - 0.80 ng/ml (0.60-2.86)

    Testosteron - 0.11 ng/ml (0.06-0.82)

    SHBG - 7.6 nmol/L (19.8 - 155.2)

    Insulina na czczo: 4.86 (2.6-24.9)
    Po 1h: 21.71
    Po 2h: 25.94

    Widzę, że ten SHBG coś mało, no i nie wiem jak insulina. :(
    Te badania zlecił Ci lekarz? Nie znam się na tym dobrze, ale ten SHBG to białko wiążące hormony płciowe. Jest wzór z którego się wylicza wartość wskaźnika wolnych androgenów, ale do niego potrzebna jest wartosc testosteronu w nmol/L. Potrzebne jest to do określenia czy masz hiperandrogenizm ktory moze wystepowac przy pcos. Sama obniżona wartosc SHBG rowniez moze wskazywac na PCOS. Ale ja sie na tym nie znam i nic więcej nie dam rady Ci powiedziec.

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja miałam podobna jak Ty wejdź sobie w mój pamiętnik jak chcesz tam wszystko opisałam jest u mnie w opisie link.

    Dziekuje kochana za informacje! Bede miała lekturze w drodze do domu z pracy <3 pocieszam się narazie tym (jeszcze bez lektury bloga) ze jesteś w ciąży wiec są i dla mnie szanse :)

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja zrobiłam badania w 4 dniu cyklu. Wizytę miałam za cztery tygodnie bo wyniki były mało optymistyczne, wysoka prolaktyna do tego nieciekawe tsh. Nawet nie zdążyłam zacząć brać na to leków a tu niespodzianka. Jestem w ciąży.
    Do tego teraz tsh mam w normie bez żadnych leków :)

    To musiała być najlepsza niespodzianka ever ! ;)

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6955 5294

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Te badania zlecił Ci lekarz? Nie znam się na tym dobrze, ale ten SHBG to białko wiążące hormony płciowe. Jest wzór z którego się wylicza wartość wskaźnika wolnych androgenów, ale do niego potrzebna jest wartosc testosteronu w nmol/L. Potrzebne jest to do określenia czy masz hiperandrogenizm ktory moze wystepowac przy pcos. Sama obniżona wartosc SHBG rowniez moze wskazywac na PCOS. Ale ja sie na tym nie znam i nic więcej nie dam rady Ci powiedziec.

    Tak, nie tylko te, pierwszą część już wrzucałam, była taka:
    ASPAT - 15 (do31)
    ALAT - 13 (do31)
    Kreatynina - 0.71 (0.5-1.0)
    Glukoza na czczo - 87.80 (74-106)
    po 1 godzinie: 75.01 (brak podanych norm)
    po 2 godzinach: 93.48 (brak podanych norm)

    DHEA-S - 147.59 ug/dl (normy dla DHEA-S: 25.90- 460.20)

    Prolaktyna: 10.70 ng/ml

    Zlecił mi dlatego, że ginekologicznie nie ma się do czego przyczepić, a cykle mam 28-36dni. Stąd te badania.
    Nie wskazał w skiero w czym ma być testosteron :(

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Tak, nie tylko te, pierwszą część już wrzucałam, była taka:
    ASPAT - 15 (do31)
    ALAT - 13 (do31)
    Kreatynina - 0.71 (0.5-1.0)
    Glukoza na czczo - 87.80 (74-106)
    po 1 godzinie: 75.01 (brak podanych norm)
    po 2 godzinach: 93.48 (brak podanych norm)

    DHEA-S - 147.59 ug/dl (normy dla DHEA-S: 25.90- 460.20)

    Prolaktyna: 10.70 ng/ml

    Zlecił mi dlatego, że ginekologicznie nie ma się do czego przyczepić, a cykle mam 28-36dni. Stąd te badania.
    Nie wskazał w skiero w czym ma być testosteron :(
    Właśnie, jeszcze mi się nie podoba ta glukoza i insulina po 2h, bo generalnie powinna spadać i być niższa niż po 1h. Reszta wynikow jest ok. Przepraszam ale musze leciec do żłobka po małą

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.mp.pl/endokrynologia/postepy/127585,endokrynologia-postepy-2014-cz-5-jajniki

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • happywife Autorytet
    Postów: 407 265

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 13.01 pisałam Wam, że test wyszedł z drugą bladą kreską. Beta wynosiła 95,7 w czwartek, a poniedziałek 41,1, czyli wiadomo ciąża biochemiczna. Szczerze mówiąc to od początku mi coś nie pasowało. To był nasz pierwszy cykl, test pozytywny ale tu jakieś plamienie, żadnych ciążowych objawów. W czwartek (18.01) zaczął bolec mnie krzyż tak jak na okres. Miałam plamienia. Na drugi dzień poszłam do gina i powiedzial, ze beta jest ciążowa (95,7), ale macica nie wyglada na ciążowa. Kazał powtórzyć betę w poniedziałek i tak jak pisałam wyżej beta spadła. Na początku było mi przykro i chciałam się od tego odciąć, dlatego tu nie zaglądałam, ale stwierdziłam ze nie będę się załamywać. Mam pytanie do tych, które miały ciąże biochemiczna. We wtorek dostałam krwawienie normalnie już, jak okres , podejrzewam ze macica sama się oczyściła , ale co teraz? Kiedy mogę spodziewać się kolejnej miesiączki? Ta która nie przyszła, bo test wyszed pozytywny miała być 11.01.


    Gratuluje każdej zafasalkowanej.

    w57vrjjg1zel16f1.png

    Pozytywny test 23.02 <3
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife bardzo mi przykro :* tulę mocno :* trzyma się !

    happywife lubi tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife przykro mi strasznie ale trzymam kciuki za dalsze owocne starania, glowa o góry <3

    happywife lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • MeggiGirl Autorytet
    Postów: 420 185

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli będą jakieś wybory głupka roku to mnie poinformujcie. Znowu zrobiłam test. Wynik wszystkim znany.

    010is65gtxk93h3j.png

    Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml


    starania wspomagane od 08.2020.

    👩 27 l.
    👨 28 l.

    Nasze pierwsze dziecko
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6955 5294

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    https://www.mp.pl/endokrynologia/postepy/127585,endokrynologia-postepy-2014-cz-5-jajniki
    link nie działa :(

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    Jeśli będą jakieś wybory głupka roku to mnie poinformujcie. Znowu zrobiłam test. Wynik wszystkim znany.
    Mysle, ze smialo mozemy konkurowac!!!!
    Bardzo mnie rozbawil Twoj post.
    Jeszcze chwila, jeszcze momebt i beda 2 kreseczki...
    Sciskam !

    My dzialamy, zeby na Walentynki miec radoche...
    Ale poki co temperatura nie wskazuje na owulacje, takze czrkam... A w czwartek Maz wyjezdza na 4dni i sie boje, ze nici z prezentu na 14.02....

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2532 827

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    To musiała być najlepsza niespodzianka ever ! ;)

    Faktycznie takie wyniki stosunku lh do fsh w 3-5 dnia cyklu świadczyłyby o Pcos Ale Ty robiłaś później więc nie wiem... daj znać co powie lekarz bo sama jestem ciekawa ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MeggiGirl Autorytet
    Postów: 420 185

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    Mysle, ze smialo mozemy konkurowac!!!!
    Bardzo mnie rozbawil Twoj post.
    Jeszcze chwila, jeszcze momebt i beda 2 kreseczki...
    Sciskam !

    My dzialamy, zeby na Walentynki miec radoche...
    Ale poki co temperatura nie wskazuje na owulacje, takze czrkam... A w czwartek Maz wyjezdza na 4dni i sie boje, ze nici z prezentu na 14.02....


    Haha, to będziesz miała mocną konkurentkę. My ostatnio mieliśmy piątą rocznicę. W sobotę idziemy na romantyczną kolację. Ja już sobie wymyśliłam, że dzisiaj pobiegnę do pepco po pudełeczko i skarpetki dla maluszka i w sobotę razem z testem mu dam. Hahahahahahaahaha. Niech ta @ lepiej już przyjdzie skoro dzidzia nie mogła. :D

    010is65gtxk93h3j.png

    Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml


    starania wspomagane od 08.2020.

    👩 27 l.
    👨 28 l.

    Nasze pierwsze dziecko
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Faktycznie takie wyniki stosunku lh do fsh w 3-5 dnia cyklu świadczyłyby o Pcos Ale Ty robiłaś później więc nie wiem... daj znać co powie lekarz bo sama jestem ciekawa ;)

    Robiłam te badania tez na początku cyklu (chyba to był 4 albo 5 dc) i stosunek był 1,4 i wtedy lekarz się nie zaniepokoił, powiedział ze nie ma dramatu i zobaczymy pod koniec cyklu - jak widać teraz dramat jest wiec dam znak co mi w środę powie :)

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Lisaveta_ Ekspertka
    Postów: 189 105

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    cfd6efc396dc9bdemed.jpg

    6d3244c308171430med.jpg


    foto zrobilam po przyjsciu z pracy. gorny z wczoraj dolny z dzis. jak do piatku nie dostane okresu ide na bete
    Ja tu nie widzę 2 kreski, tylko 1 na obydwóch. Trzymam kciuki aby ukazała się ta druga.

    Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

  • Lisaveta_ Ekspertka
    Postów: 189 105

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Dziewczyny, 13.01 pisałam Wam, że test wyszedł z drugą bladą kreską. Beta wynosiła 95,7 w czwartek, a poniedziałek 41,1, czyli wiadomo ciąża biochemiczna. Szczerze mówiąc to od początku mi coś nie pasowało. To był nasz pierwszy cykl, test pozytywny ale tu jakieś plamienie, żadnych ciążowych objawów. W czwartek (18.01) zaczął bolec mnie krzyż tak jak na okres. Miałam plamienia. Na drugi dzień poszłam do gina i powiedzial, ze beta jest ciążowa (95,7), ale macica nie wyglada na ciążowa. Kazał powtórzyć betę w poniedziałek i tak jak pisałam wyżej beta spadła. Na początku było mi przykro i chciałam się od tego odciąć, dlatego tu nie zaglądałam, ale stwierdziłam ze nie będę się załamywać. Mam pytanie do tych, które miały ciąże biochemiczna. We wtorek dostałam krwawienie normalnie już, jak okres , podejrzewam ze macica sama się oczyściła , ale co teraz? Kiedy mogę spodziewać się kolejnej miesiączki? Ta która nie przyszła, bo test wyszed pozytywny miała być 11.01.


    Gratuluje każdej zafasalkowanej.
    Tule mocno :*

    Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

  • Belinda Debiutantka
    Postów: 9 11

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta_ kiedy masz wizytę u gin ?

    11.01.2018 II kreski... czekamy!
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego